miniDV kamera tulajok IDE!
Elküldve: 2006. 12. 28. 01:18
életemben először írok fórumba és most is inkább csak mesélnék. Azért írok ide, mert sok infót kaptam tőletek, gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
6 éve, a lányom születésekor vettünk egy Pana RX-17 VHS-C kamcsit, meg voltunk vele elégedve, de engedelmeskedvén a digit kor hívó szavának kértünk a Jézuskától egy digikamkordert....de milyen legyen? Én egy HDD-s Sonyt akartam, de a feleségem véleménye az volt, hogy ne ragadtassuk el magunkat vegyünk olcsóbbat. Hát igen más helye is lenne annak a száz rongynak amennyivel olcsóbban Pana NV GS-27-esünk lett. Az első felvétel alacsony fénynél történt és kiábrándító volt, grízes, színtelen és életlen. Próbáltam nappal hát akkor is a kép előtt volt egy grizes "bevonat". Különben könnyen kezelhető jó kis gép volt, vettem egy firewire kártyát, a szgép pikkpakk felismerte őket és már lehetett is behúzni a múvit. Viszont ( most durvát írok, ne kövezzetek meg érte ) rosszabb volt a képminősége mint a jó öreg vhsnek...Bújtam a tesztoldalakat és rájöttem, hogy miniDV kell az tuti és Sony kell nekem, sőt a HC96-os, persze nem az a kategória, de úgy éreztem adok érte többet csak szép képe legyen....mégiscsak a saját emlékeimről van szó. Visszavittem a panát, de csak HC90-es volt a boltban, hát elhoztam azt. Na ennek már sokkal szebb volt a beltéri képe is bár ennél is láttam élességi problémákat, úgy tünt mintha kevés fénynél azzal trükközne, hogy kicsit elmossa az éleket, pechemre sérült volt szegénykém, amit csak otthon vettem észre pár próbafelvétel után, olyan volt mintha csavarhúzöval megkarcolták volna, lehet, hogy javított volt. Vissza a boltba, persze nem volt már másik példány, így lett egy pana nv gs-280 a végállomás. Sajna ez már kicsit több mint a duplájába került a 27-esnek, de végre olyan a képminőség ami szerintem minimum lenne elvárható. Szóval jól gondoljátok meg mit vesztek, mert én nem hittem, hogy nem viccelt aki azt írta, hogy 500Wattos reflektorral jár kamerázni. Érdemes megnézni a camcorderinfo.com-ot is bár egy kicsit pana hívők, de aránylag reálisan pontoznak. A manualis beállíthatóságot nagyon preferálják (Panasonic) a touchscreent viszont rühellik (Sony). Ha össze akarnám foglalni - persze kizárólag az én véleményem ez - akkor azt mondanám, hogy Sony=tuti automata üzemmód, jó kevés fényű felvételek, Panasonic=tuti kézi üzemmód, gyönyörű színek napon, persze ezek a 280-asra és a hc96-osra értve. Amúgy azt hiszem he lett volna a boltban hc96 akkor most Sony tulaj lennék és élvezném a touchscreent, mert a hc90-esen is tetszett, ja és örülnék, hogy be tudom digitalizálni vele a vhs felvételeimet és dokkoló állomásom van. Így viszont örülök, hogy SD kártyaslotom van nem pedig MSduopro illetve billegethetem a joystickot és nincs dokkoló állomásom amire rápakolnék az asztalon és mindig akkor felejteném otthon amikor kellenének azok a portok is.
Hát litániát írtam végül pedig csak azt akartam mondani, hogy nehéz a választás, ja majd elfelejtettem a fényképezést....igenis csináljanak a japánok olyan videokamerát amivel versenyképes fényképet lehet csinálni.....miért kellene magammal hurcolni a nyaraláshoz a lakás összes elektronikai termékét!
Mégegyszer köszi, hogy segítettetek a választásban és remélem senkit nem sértettem meg....viszont talán adtam egy nézőpontot, ami hangsúlyozom a sajátom.
Elküldve: 2006. 12. 29. 18:57
Elküldve: 2006. 12. 30. 01:23
Idézet: panasony - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 1:18
Így van, csináljanak olyat!!!
Aztán viszel magaddal olyan vasalót a nyaraláshoz, amivel főzni is lehet (kávét is, ételt is), és olyan tusfürdőt, amivel hajat és fogat is lehet mosni, hiszen mi a francnak külön vinni ennyi mindent?
Tudod, ilyet azok írnak csak le (és kérlek, ne haragudj meg ezért), akiknek fogalmuk sincs, milyen technikai háttér kell egy-egy ilyen készülékhez.
Azok a készülékek, amelyek mindent tudnak, azok mindenből egy kicsit tudnak csak. Az pedig csak a semmire sem jó készülékek számát gyarapítja.
Addig, míg a HDTV (a ma elterjedő új TV-szabvány) 1280x720 pixeles (azaz alig több, mint 0,9 MPixel, de csak ha 16:9-es, 4:3-asan még kevesebb!!!), addig mi a francnak építsenek bele 3-4 MegaPixeles érzékelőt? (És az még mindig semmi a mai megapixelháborúhoz képest, hiszen lassan már kétszámjegyű megapixeles a hűdejó gép!)
És olyan lencserendszert, ami ki tudja szolgálni az ilyen nagy részletgazdagság-igényű berendezéseket?
Ugyan...
Elküldve: 2006. 12. 30. 01:25
Idézet: akiresakraf - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 18:57
Igen. A Te barátod a Google lesz.
Keress rá a DV formátumból a DVD-be (MPEG-be) konvertálásra!
A DVD-Video Combo pedig logikusan csak DVD-formátumban tudja olvasni, tehát a Neroval olyat kell írni.
Elküldve: 2006. 12. 31. 15:10
Elküldve: 2007. 01. 03. 15:13
Köszönöm a választ, de eddig nem sok sikerrel jártam. A nero nem tudja vagy Nekem nem sikerült- felhívja a figyelmemet, hogy meg kell hozzá venem valami "kiegészítőt". Marad a keresgélés próbálkozás, de mégegyszer köszi a gyors választ.
Elküldve: 2007. 01. 04. 15:09
SONY DCR-HC94-es kameránál, ha tükör módban megy az LCD, akkor a keresőben látom
a képet?
Köszi
Elküldve: 2007. 01. 05. 19:40
Elküldve: 2007. 01. 05. 20:53
Idézet: Zsirmanc - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 15:09
SONY DCR-HC94-es kameránál, ha tükör módban megy az LCD, akkor a keresőben látom
a képet?
Köszi
99%, hogy tud ilyet. de próbáld ki a boltban
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2007. 01. 06. 13:19
Van egy 13 éves Panasonic kameránk, ami már elég öregnek mondható a mai gyorsan fejlődő világban. Épp ezért úgy gondoltuk beújítunk valami újabb kamerával. Hát persze, az öreg is Panasonic, akkor az új is legyen az. Azt hittem, hogy a mai piacon kapható kamerák már legalább annyit (sőt többet) tudnak a régi 13 éves technológiánál, legyen az egy olcsó minidv kamera akár.
Hát óriásit tévedtem...
Ugyanis belefutottunk mi is abba a hibába, hogy Pana NV GS-27-et vettünk.
Remélem nem fogtok rám haragudni, de szerintem ez a kamera egy rakás sz*r. Addig amíg 7 ágra süt a nap és a kertben kamerázol, semmi probléma nincs vele. Csak akkor veszed észre, hogy itt valami nem frankó, amikor bemész a szobába és ott kamerázol, amikor már (!!) kicsit kevesebb a fény...
Mintha piszkos lenne a lencséje, a kép homályos, zajos, és még a színek is ki vannak fakulva. Összehasonlítottam a régi 13 éves kamerával, azt hittem eldobom az agyam. Hát a réginek nagyságrendekkel jobb volt a képe, és még olyan (sötétebb) helyeken is tudtam vele kamerázni ahol a GS-27-es semmit sem lát. Úgyhogy a GS-27 ccd érzékenysége elég gyenge.
A legnagyobb poén az az átverés ami a pana oldalán és a gép kézikönyvében van írva. Mégpedig az, hogy a minimális fény 2 lux. Mondjuk oda van írva mellé hogy színes éjszakai üzemmód, de az ember gondolná, hogy akkor lehet vele 2 lux fénynél kamerázni. Lehetni lehet, csak épp 1 frame/sec-kel, autofocus nélkül. Úgyhogy az éjszakai üzemmód nem sok sz*rt ér, akkor inkább viszem a digitális fényképezőmet, ha állóképeket szeretnék készíteni, mert az 1 f/s inkább állóképek sorozata, mint mozgókép....
Úgyhogy asszem ez volt az utolsó Panasonic cucc amit vettünk. Ismerősömnek hasonló árkategóriás Sony minidv kamerája van, sokkal több beállítási paraméterrel, tud 0 lux-ot, szebb a képe is, mondjuk érintőképernyős, meg csak 20x-os optikai zoomot tud. Ja, és a Sonynál a 2 lux az 2 lux, és a 0 lux is 0 lux, a Panasonicnál ez sajnos máshogy van. Úgyhogy asszem ez volt az utolsó Pana cucc amit vettem.
Aki Panasonic kamera vásárlásán gondolkodik, és ráadásul GS-27-est szeretne venni, az jól gondolja át mit és hol szeretne vele kamerázni. Ja, és a GS-37-ben ugyanez a ccd van és az "jóval" többe kerül...
Szerkesztette: lada22 2007. 01. 06. 13:21 -kor
Elküldve: 2007. 01. 06. 13:47
Idézet: lada22 - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:19
Van egy 13 éves Panasonic kameránk, ami már elég öregnek mondható a mai gyorsan fejlődő világban. Épp ezért úgy gondoltuk beújítunk valami újabb kamerával. Hát persze, az öreg is Panasonic, akkor az új is legyen az. Azt hittem, hogy a mai piacon kapható kamerák már legalább annyit (sőt többet) tudnak a régi 13 éves technológiánál, legyen az egy olcsó minidv kamera akár.
Hát óriásit tévedtem...
Ugyanis belefutottunk mi is abba a hibába, hogy Pana NV GS-27-et vettünk.
Remélem nem fogtok rám haragudni, de szerintem ez a kamera egy rakás sz*r. Addig amíg 7 ágra süt a nap és a kertben kamerázol, semmi probléma nincs vele. Csak akkor veszed észre, hogy itt valami nem frankó, amikor bemész a szobába és ott kamerázol, amikor már (!!) kicsit kevesebb a fény...
Mintha piszkos lenne a lencséje, a kép homályos, zajos, és még a színek is ki vannak fakulva. Összehasonlítottam a régi 13 éves kamerával, azt hittem eldobom az agyam. Hát a réginek nagyságrendekkel jobb volt a képe, és még olyan (sötétebb) helyeken is tudtam vele kamerázni ahol a GS-27-es semmit sem lát. Úgyhogy a GS-27 ccd érzékenysége elég gyenge.
A legnagyobb poén az az átverés ami a pana oldalán és a gép kézikönyvében van írva. Mégpedig az, hogy a minimális fény 2 lux. Mondjuk oda van írva mellé hogy színes éjszakai üzemmód, de az ember gondolná, hogy akkor lehet vele 2 lux fénynél kamerázni. Lehetni lehet, csak épp 1 frame/sec-kel, autofocus nélkül. Úgyhogy az éjszakai üzemmód nem sok sz*rt ér, akkor inkább viszem a digitális fényképezőmet, ha állóképeket szeretnék készíteni, mert az 1 f/s inkább állóképek sorozata, mint mozgókép....
Úgyhogy asszem ez volt az utolsó Panasonic cucc amit vettünk. Ismerősömnek hasonló árkategóriás Sony minidv kamerája van, sokkal több beállítási paraméterrel, tud 0 lux-ot, szebb a képe is, mondjuk érintőképernyős, meg csak 20x-os optikai zoomot tud. Ja, és a Sonynál a 2 lux az 2 lux, és a 0 lux is 0 lux, a Panasonicnál ez sajnos máshogy van. Úgyhogy asszem ez volt az utolsó Pana cucc amit vettem.
Aki Panasonic kamera vásárlásán gondolkodik, és ráadásul GS-27-est szeretne venni, az jól gondolja át mit és hol szeretne vele kamerázni. Ja, és a GS-37-ben ugyanez a ccd van és az "jóval" többe kerül...
Én óva intenék mindenki attól, hogy egy márkát a lehető LEGolcsóbb, legkommerszebb termékéről ítéljen meg.
Autónál biztos nem tennél így.
Akkor kameránál miért is???
Nagyon jó a GS27-es, csak tisztában kell vele lenni, hogy mennyit tud.
Mellesleg a professzionális kamerák (gondolok itt a broadcast minőségre) sem igazán nagyobb fényérzékenységűek.
Elküldve: 2007. 01. 06. 19:45
Ha jobb minőséget szeretnénk akkor nagyobb és vagy több képérzékelővel rendelkező kamerát kell választani. Pl Sony-HC94 vagy 96, vagy Pana GS-280 és 300.
Itt vannak tesztvideok mindeféle kamerával: http://www.freeweb.hu/zsigaba/
Elküldve: 2007. 01. 13. 10:10
Érdeklődni szeretnék, hogy az új HDD-s kamkorderekben (Pl.: JVS Everigo széria) "sima" 2,5"-os wincsi van? Mert esetleg kicserélhetném mondjuk 160 GB-osra... megnövelve a felvételi időt
THX!
Elküldve: 2007. 01. 13. 10:25
Elküldve: 2007. 01. 14. 14:53
érdeklődni szeretnék,hogy mi külömbség van a Sony HC90,és a Sony HC94-es mini dv kamera között.
inkább a kazettára felvett képminőség érdekelne,mint a menün belüli tudás külömbség.
előre is köszi!
Elküldve: 2007. 01. 15. 10:12
Idézet: pityesz. - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 14:53
érdeklődni szeretnék,hogy mi külömbség van a Sony HC90,és a Sony HC94-es mini dv kamera között.
inkább a kazettára felvett képminőség érdekelne,mint a menün belüli tudás külömbség.
előre is köszi!
A HC90-es a 94/96-os elődje. Ugyanaz a képérzékelő és objektív van rajtuk. Nagy különbség nem lehet.
Teszteket itt találsz róluk: www.camcorderinfo.com
Elküldve: 2007. 01. 21. 15:24
Mini dv kameráról töltöttem át a felvételeket a merevlemezre firewire-n keresztül avi-ba, de a hangminőség nem lett jó.Beszéd közben furcsa zörejt hallani, mint sok másolt dvd esetében.Két anyagot töltöttem át,az elsőnél nincs ez a gond.
Mi lehet ennek az oka?Nero visiont használtam.
Elküldve: 2007. 01. 21. 15:28
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2007. 01. 22. 10:04

Súgó
A téma zárva.