HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   devid01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 20. 18:16

Sziasztok

Lene egy kérdésem 2 kamerávban gondolkozok, panasonic: Mini DV: NV-GS330; HD: HDC-SD5.
Töbnyire benti videózásokra kellene, szerkeszteném is őket, nem tudom, h melyikkel járnék jobban?

devid01

#1802 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 20:16

Idézet: devid01 - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 18:16

Sziasztok

Lene egy kérdésem 2 kamerávban gondolkozok, panasonic: Mini DV: NV-GS330; HD: HDC-SD5.
Töbnyire benti videózásokra kellene, szerkeszteném is őket, nem tudom, h melyikkel járnék jobban?

devid01

Hát nem túl egyszerű a kérdés abból a szempontból, hogy az egyik hogy úgymondjam "hagyományos" rendszerű és képfelbontású kamera (NV-GS330) még a másik HD nagyfebontású kamera (HDC-SD5)
Ettől kissé olyan mint ha az almát  egy körtével akarsz összehasonlítani, nem azonos, nem egy súlycsoport a két kamera.
Elős blikkre azt mondanám, vedd meg a HD kamerát, hiszen a nagyfelbontású videózásé a jövő, még a hagyományosé már leáldozóban van. Még néhány év és a HD videózás úgy váltja le a jelenlegi DVD minőséget, mint annak idején a DVD lejátszók a szalagos videómagnókat. Vagy ahogy a CD a kazettákat.
Persze nem ennyire egyszerű a képlet, mert ami az előnye az jelenleg még a hátrány is. Vagy is még csak most terjed el és a HD megjelenítő eszközök plazma/LCD tévék, blue Ray írók, lejátszók még méreg drágák.
Ameddig ezek az eszközök nem lesznek könnyen és olcsón elérhetőek, addig sajnos nem nagyon lehet a HD felbontás szépségét élvezni, legfeljebb PC-n.
itt jön az első komoly probléma az általad megjelölt merevlemezre rögzítő HD kamerával.
A gyártó oldalán található leírás szerint " MPEG4 AVC/H.264 (AVCHD standard)" tömörítést használ a kamera rögzítésnél. Ez egy újabb kódoló rendszer, ami még talán nics is eléggé kiforrva.
Ez a kódolás kissebb file-t csinál mint a régi és jól bevált mpeg2, DE!
De sajnos ahhoz hogy egy ilyen H.264 kódolású filmet meg tudjál nézni, ahhogy nagyon komoly erőgép kell!
És ez még csak a felvett nyersanyag! Írtad, hogy szerkeszteni is akarod. A szerkesztéshez még erősebb gép kell! Szóval ha nem rendelkezel egy csúcstechnikás géppel, abban az esetben nagyon meggondolandó, hogy olyan kamerát vegyél ami MPEG4 AVC/H.264 (AVCHD standard) formátumban kódol és rögzít.
Ha már mindenképpen HD kamerát akarsz venni, akkor javasolnám, hogy olyant vegyél, ami miniDV-re rögzít, nem merevlemezre és mpeg2 kódolást használ. (tudtommal minden miniDV-s HDV kamera mpeg2 használ  :Đ )
Itt most sokat lehetne beszélni arról, hogy mi az előnye, illetve hátránya a miniDV kazettáknak, illetve a merevlemezre történő rögzítésnek, de már így eléggé hosszú let ta hozzászólásom :)

Annyit még azért elmondanék, hogy a másik kamera képfelbontása 5x kisebb HD kamerától...
Tehát ezért sem összevethető érdemben a két gép, hiszen a GS330-nak sosem lesz olyan képe, mint az SD-5nek.

Azt is figyelembe kell venni, hogy mi a végcél, vagy is mire akarod kimenteni, archiválni a filmeket.
Jelenleg a legolcsóbb megoldás a DVD lemezre írás, DVD formátumban. Ebben az esetben elegendő lehet  egy nem HD kamera is.

HDV minőségű felvételt letölthetsz a honlapomról is, ha érdekel.

#1803 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 20. 23:11

Idézet: devid01 - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 17:16

Megnéztem mindkettőt és az SD5-el talán jobbban jársz. De ha nem vagy otthon a vágásban és tömörítésekben, akkor inkább a miniDv-s kamerát vegyél. Ehhez(DV) nem kell olyan erős gép sem a lejátszásához, sem a vágásához. A HD anyag vágásához ajánlott tényleg egy idei 100-150e forintos asztali gép. (persze ez monitor+bill+egér nélkül)

Szerkesztette: TEST11 2008. 03. 20. 23:11 -kor

#1804 Felhasználó inaktív   devid01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 20. 23:40

Erőgépnek mi számi?

Intel pentium cor 2Duo 2,3 GHz proci + 2 GB memória elég.
Vágásokba othonos vagyok Multimédia Fejlesztő szakon vagyok, csak nem volt alkalmam kipróbálni a hd kamerákat igy nem tudom, h mivárna rám, ezért nem tudok dönteni. Meg még az is hátráltatja a döntésemet, hogy hány órát tudnék rögziteni erre a tispusra egy 8GB memóriára, hágy óra férrá.
Még gondolkoztam az NV GS500-on is de az kicsit drágább.
A szallagos Hd kamerák milyen árúak és tipust + márkát tudnátok e monddani?

#1805 Felhasználó inaktív   Horla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 08:50

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Videokama vásárlás előtt állok. A választás a Panasonic G500-ra esett miután mindent átolvastam a fórumon. Amiben bizonytalan vagyok az a világítás és az állvány. Főleg szobában fogunk videózni, tehát mindenképp kell valamilyen világítás rásegítés. A kamerára szerelhető lámpa remélem elég lesz. Milyen teljesítményűt ill. típusút érdemes választani? A Velbon állványokat nézegettem, de nem egyértelmű, hogy van-e rajtuk vízmérték. Van ahol azt írják, hogy van, van ahol azt, hogy nincs. Ugyanarra a típusra. A Velbon CX600, 660, 686 típusokat néztem. Mi a különbség közöttük? Melyik lenne a jobb választás? Így laikus szemmel a specifikáció alapján nem tudom.

Horla

#1806 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 10:10

Idézet: Horla - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 8:50

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Videokama vásárlás előtt állok. A választás a Panasonic G500-ra esett miután mindent átolvastam a fórumon. Amiben bizonytalan vagyok az a világítás és az állvány. Főleg szobában fogunk videózni, tehát mindenképp kell valamilyen világítás rásegítés. A kamerára szerelhető lámpa remélem elég lesz. Milyen teljesítményűt ill. típusút érdemes választani? A Velbon állványokat nézegettem, de nem egyértelmű, hogy van-e rajtuk vízmérték. Van ahol azt írják, hogy van, van ahol azt, hogy nincs. Ugyanarra a típusra. A Velbon CX600, 660, 686 típusokat néztem. Mi a különbség közöttük? Melyik lenne a jobb választás? Így laikus szemmel a specifikáció alapján nem tudom.

Horla

20W-35W halogén kameralámpa tökéletes. Arra figyelj, hogy olyat vegyél ami 3200K színhőmérsékletű. LED-es világítás esetén viszont figyelj oda, hogy a LED-es kameralámpák 5600K színhőmérsékletűek A színhőmérséklet a kamera fehéregyensúly beállítása miatt érdekes.
A Velbon állványoknál a CX686 fluid fejes (PH-368) és kifejezetten videós célra van és rendelkezik vízmértékkel (nekem CX686 van). A CX 660 inkább fotózásra ajánlott. CX600 szerintem nem létezik.

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 21. 10:11 -kor

#1807 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:16

Idézet: devid01 - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 22:40

Erőgépnek mi számi?
Intel pentium cor 2Duo 2,3 GHz proci + 2 GB memória elég.
... hány órát tudnék rögziteni erre a tispusra egy 8GB memóriára, hágy óra férrá.
A szallagos Hd kamerák milyen árúak és tipust + márkát tudnátok e monddani?

Erőgépnek nem erőgép de szerintem az avchd-t lejátsza akadásmentesen. Nekem a qwad(6600) 20-25%-on játsza le az 1440*1080as AVCHD-s anyagot. HDV egyszerübb vágásokhoz is megfelelő. Érdemes mintafilmen kipróbálni a gép teljesítményét...
8Gb kártyára 1-3 óra AVCHD anyag fér beállítástól függően. Panához van 16Gb-os kártya is.
HDV(szallagos) kamerák 200-250e körül vannak. Panasonic, Sony, Canon ;;; Canon HV20 218e br. volt annó.

#1808 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:08

Idézet: TEST11 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:16

Erőgépnek nem erőgép de szerintem az avchd-t lejátsza akadásmentesen. Nekem a qwad(6600) 20-25%-on játsza le az 1440*1080as AVCHD-s anyagot. HDV egyszerübb vágásokhoz is megfelelő. Érdemes mintafilmen kipróbálni a gép teljesítményét...
8Gb kártyára 1-3 óra AVCHD anyag fér beállítástól függően. Panához van 16Gb-os kártya is.
HDV(szallagos) kamerák 200-250e körül vannak. Panasonic, Sony, Canon ;;; Canon HV20 218e br. volt annó.

HD anyag lejátszásához kisebb teljesítményű gép is elegendő, ha jó kártya vana gépben.
Mondjuk olyan, ami directX 10-es. Ezek a kártyák hardveresen támogatják HD anyagok megjelenítését.
De a lényeg nem a lejátszáson van, hanem a szerkesztésen! Ha valamilyen videószerkesztő programmal akarod (és ha igényes vagy akkor kell )szerkeszteni a nyersanyagot, ahhoz kell egy komoly gép. Persze pont mint a fullos játékoknál, itt is van minimum meg optimális gépigény. Lehet szerkeszteni lassabb, kissebb géppel is, csak legyen elég időd és türelmed hozzá.

Még valami.
Jelenleg a legelterjedtebb és még elérhető áron kapható videóvágó programok nem tudják kihasználni
se a két, se négymagos gépek teljesítményét, mert nem arra vannak optimalizálva.
Két géppel dolgozom otthon, egy P4 Prescott és egy core2duo 6400 as géppel.
A a kétmagos processzor se csinálja meg sokkal gyorsabban mint a P4-es.
A kétmagos processzor 20-25% megy, a P4-es 80-90%

Szerkesztette: kapopsx 2008. 03. 21. 12:09 -kor

#1809 Felhasználó inaktív   devid01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:37

Idézet

(idézt: kapopsx  2008. márc. 21., péntek - 12:08)
Jelenleg a legelterjedtebb és még elérhető áron kapható videóvágó programok nem tudják kihasználni
se a két, se négymagos gépek teljesítményét, mert nem arra vannak optimalizálva.
Két géppel dolgozom otthon, egy P4 Prescott és egy core2duo 6400 as géppel.
A a kétmagos processzor se csinálja meg sokkal gyorsabban mint a P4-es.
A kétmagos processzor 20-25% megy, a P4-es 80-90%

Én dolgozok Video studió 10 plusszal is  VHS anyagot dv formába rögzitek vele és DVD- e exportálom ki, 1órával kevessebbet kel várnom a végeredményre ezzel a géppel. Amit P4 2 óra alat csinált meg addig ezzel a konfiggal 1 óra alatt.
Ha hosszabb távra terveztek kamerát venni és dolgozni is akartok vele felvenni vágni.... és mindezt igényesen és jól akkor mit vennétek; HD-t vagy DV-t és melyik tipust, ésmiért azt????
Kamerázáshoz értek csak nem nyagyon ismerem a gépeket nem tom, h melyiknek mi a hátránya, előnye..

#1810 Felhasználó inaktív   Horla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 10:10

20W-35W halogén kameralámpa tökéletes. Arra figyelj, hogy olyat vegyél ami 3200K színhőmérsékletű. LED-es világítás esetén viszont figyelj oda, hogy a LED-es kameralámpák 5600K színhőmérsékletűek A színhőmérséklet a kamera fehéregyensúly beállítása miatt érdekes.
A Velbon állványoknál a CX686 fluid fejes (PH-368) és kifejezetten videós célra van és rendelkezik vízmértékkel (nekem CX686 van). A CX 660 inkább fotózásra ajánlott. CX600 szerintem nem létezik.

Köszönöm a választ. Akkor az állvány CX686 lesz. Tudsz esetleg segíteni, hogy kameralámpát hol lehet kapni. A neten csak a Panasonic-ot találom, de az csak 10 W-os.

Horla

#1811 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:02

Idézet: devid01 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:37

Én dolgozok Video studió 10 plusszal is  VHS anyagot dv formába rögzitek vele és DVD- e exportálom ki, 1órával kevessebbet kel várnom a végeredményre ezzel a géppel. Amit P4 2 óra alat csinált meg addig ezzel a konfiggal 1 óra alatt.
Ha hosszabb távra terveztek kamerát venni és dolgozni is akartok vele felvenni vágni.... és mindezt igényesen és jól akkor mit vennétek; HD-t vagy DV-t és melyik tipust, ésmiért azt????
Kamerázáshoz értek csak nem nyagyon ismerem a gépeket nem tom, h melyiknek mi a hátránya, előnye..

Lehet félreérhető voltam.
Átfogalmazom, annyival nem dolgozik gyorsabban, mint az várható lenne.
A lényeg, hogy videóvágó programok nincsenek optimalizálva a 2 illetve 4 magos processzorokra!
Logikus, hogy gyorsabban dolgozik mint egy P4-es, de nem annyival, mint az várható lenne, hiszen a processzor kihasználtsága 20-25%

Én is használok Video studio 8; 10; 11 lus verziókat és Adobe premire Pro 2.0 is.
Néhány éve "gyűröm" az ipart, van némi tapasztalatom.

Kérdésedre azt tudom válaszolni, hogy ha hosszabb távra tervezel, mindenképpen HD kamerát vegyél.
A nagyfelbontásé a jövő. Ha esetleg másoknak is filmezel, nem csak magadnak hobbi szinten, akkor meg főleg!
De ahogyazt fentebb is írtam már, nem ennyire egyszerű a dolog, mert éppen egy átmeneti időszak van. A régebbi rendszerek leáldozóban, az újak még drágák.
megpróbálom felsorakoztatni az érveimet:

- Mindenképpen HD kamera, mert a nagyfelbontásé a jövő, ha bérben dolgozol másoknak, akkor ők is ezt fogják kérni, elvárni.
- Mini DV mert jelenleg ez a legolcsóbb alternatiíva! Ha miniDV-re veszel fel HD anyagot, akkor cirka 600-900 ft/db áron HD anyagot archiváltál! Ezt bármikor előveheted, 10 év múlva is ugyan olyan lesz a minősége!
Ha merevlemezre, vagy memóriakártyára rögzítesz HD anyagot, hogyan tudod archiválni? Winchesteren? Memóriakártyán? Blue Ray lemezen? Ezek a tárolási módszerek sokszor többe kerülnek, mint a miniDV kazetta! Sajnos ez néhány évig még így is marad.
a szalagra rögzítő kamerák HDV formátumot és ez álltal mpeg2 kódolást használnak.
Ez minőségvesztés nélküli adatrögzítés 25.000Mbit/sec. Firewire porton (szerintem már nincs olyan PC amin ez alapból ne lenne) szintén minőségvesztés nélkül felteheted.
Fontos, hogy az mpeg2 kódolással sokkal könnyeben boldogulnak a videroszerkesztő programok, mint pl a H.264-el, amit a merevlemezes kamerák használnak.
Az is fontos, hogy a HD felvételből tudsz DV abból pedig DVD-t csinálni. Visszafelé ez nem igaz.
Ráadásul, ha HD felvételből csinálsz DV és DVD-t még mindig sokkal jobb a minősége, mint ha alapból DV kamerával vetted volna fel.
Konkrét kamerát nem tudok javasolni addig, ameddig nagyságrendileg nem mondod, hogy mennyit szánsz rá, mert 200.000  től akár 2.000.000 ig tudok kamerát javasolni.

#1812 Felhasználó inaktív   devid01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:09

Idézet

addig, ameddig nagyságrendileg nem mondod, hogy mennyit szánsz rá, mert 200.000  től akár 2.000.000 ig tudok kamerát javasolni.

Olyan 160e körül lene rá keret

#1813 Felhasználó inaktív   zippofcy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 17:00

Lámpa ügyben a www.baloghlampa.hu -t ajánlom, 2 kiló körülért adnak két olyan lámpát állvánnyal ami pont a CCD fényhosszúságán sugároz. Azt ugyan nem tudom hogy CMOShoz jó-e, de a GS500 tudtommal 3 CCDs.

Fél napos netes kutakodás után HDs kameraügyben erre az eredményre jutottam:
(bocs ha vmit elírok, nincs most időm pontosan megnézni a neveket újra)

1. az AVCHD-s (x264/h264 kodekes) HDs kamerák (HDDre vagy memóriakártyára rögzítenek) felejtősek ha vágást igénylő munkáról van szó. Egyrészt a prociigényük, másrészt a minőségük (túl kis mbit/sec-es adattal dolgoznak, egyesek szerint azért mert a Sony a nagyobb sebességet fenntartja a profi kameráinak) miatt (a tömörítés látszik már a master anyagon is). Egyetlen előnyük hogy a szalagos megoldással ellentétben ezek képesek a valós 1920x1080i-s felvételre.

2. A HVD-s kamerák miniDVre dolgoznak, nagyobb mbit/sec-el (asszem 20 körül), vágáshoz nem kell erőmű. Hátrányuk egyrészt a valós idejű gépre áttétel, másrészt meg hogy max 1440x1080i-s felvételt tudnak készíteni. De legalább a tömörítés nem látszik rajta. Szerintem érdemes ilyet venni, aztán a megvágott anyagot Canopus Procoderrel átpakolni 720p-be (1280x720), az LCD TVk úgyis utálják az interlaced anyagot, 1080p-ben meg nemhogy rögzíteni nem lehet még elérhető áron évekig, de TVk se nagyon lesznek amik lejátsszák. (mármint érzékelhetően jobb minőségben mint az 1080i-t vagy 720p-t)

3. JVCnek van olyan HDDs HDs kamerája ami 30mbitel rögzít mpeg2őt, viszont a camcorderinfo site szerint ezt a legelterjedtebb vágóprogramok egyelőre nem ismerik. Meg a kamerát is lehúzták a tesztben, meg amúgy is sznobok vagyunk, Pana / Sony / Canon a szentháromságunk :) meg sose bocsátjuk meg a JVCnek a ratyi VHS rendszert se.

4. A Canon HV20at hozták ki a kommersz HVDs kamerák közül győztesnek. Fórumozók véleménye alapján: összerakottságérzete mint egy Samsungé, valós 24p-s rögzítésre nem képes (60i-ben játssza le) ez NTSC tévén hibásan jelenik meg (vmi félkép hiba lehet, nem néztem utána bővebben mert) ez a PAL modelleket nem érinti mert azok 25p-t tudnak a 24p helyett, az pedig PAL TVken hiba nélkül lejátszható. (amúgy sem értem az egész problémát, a HD szabványok (720p, 1080i, 1080p) nem ismernek PALt meg NTSCt, HDs kamerát minek sima TVvel HD módban használni, miért nem jó az SD? ) illetve HDs anyagok capturezésénél előbb át kell váltani a kamerát a megfelelő módba a saját menüjében, különben nem látja a firewire vagy mi.

5. A Canon HV30ba a fenti problémák miatt bekerült a 30p-s (ez se valódi 30p) rögzítési mód, de csak az NTSC modellekbe, szóval minket ez nem érint. Erről a kameráról nem találtam semmi rossz véleményt, de lehet csak azért nem mert még új :)

Szóval a fentiek ismeretében én várok még a HD kamera vásárlással, az egész kiforratlannak tűnik egyelőre. A Blue-ray / HD DVD csata már eldőlt (LG Blue-Ray író már kapható 75 ezer nettóért) érdemes inkább kivárni míg vki kiad egy normális minőségben és kodekkel rögzítő HD kamerát a kommersz kategóriában.
(Jelenleg a HV30 a legjobb ár / teljesítmény szempontjából szvsz.)

Az Adobe Premiere CS3 gondolom már tudja a többmagos procikezelést, a Vegas 8-al együtt. Ez utóbbi ajánlott az egyszerűbb, az előbbi meg a komolyabb vágásra szvsz. (Persze az Avid lenne a legjobb de ahhoz magyar nyelvű oktatóanyag semmi, angol nyelvű is csak súlyos 100 $-okért hozzáférhető, Premiere-hez valókkal meg tele vannak a torrentoldalak, sőt magyar nyelvű irodalom is van hozzá)
Premiere-ből tudtommal van ingyenesen letölthető butított verzió, de végtére is magyarok vagyunk 75%-os (55 jövedelem + 20 ÁFA) adórendszerrel, akit közülünk a törvénytelenség visszafog annak az életben nem telik HD kamerára, szal mindenki megtalálja a kiskaput (torrentoldalak). :D

Szerkesztette: zippofcy 2008. 03. 21. 17:12 -kor

#1814 Felhasználó inaktív   zippofcy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 17:09

Idézet: devid01 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 14:09

Olyan 160e körül lene rá keret

Szerintem annyiért most egy Pana GS500 (SD) (lement már ennyire?) vagy jövő év elején egy Canon HV20 (talán, ha lehet még kapni akkor kb. ennyi lesz az ára).
Sonykból a kicsiket mostmár felejtősnek tartom, egyrészt a camcorderinfo tesztjei szerint (persze lehet hogy elfogultak) másrészt a kevés beállítási lehetőség, harmadrészt az érintőképernyő miatt.

Amúgy meg fél millánál kezdődnek a jó kamerák, a profi munkára alkalmasak meg 1.5-2 millába kerülnek. Elég szomorú hogy az afganisztáni fizetésünkből olyan árszintű cuccokkal kell dolgoznunk amikkel a fejlett országokban élőknél a gyerekek játszanak :(

Na én ezekre a következtetésekre jutottam pár napos kutatómunkám során, azért szokás szerint minden javaslatot szeretettel várok.  ;)

Szerkesztette: zippofcy 2008. 03. 21. 17:10 -kor

#1815 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 17:29

Idézet: Horla - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 14:39

Tudsz esetleg segíteni, hogy kameralámpát hol lehet kapni. A neten csak a Panasonic-ot találom, de az csak 10 W-os.

Horla

A Sony gyárt olyat ami 2 halogén izzós és átkapcsolható 10W/20W üzemmódba. Ezen kívül csak a félprofesszionlis, professzionális kameralámpák tudnak 20W-40W között. LED-esből meg csak professionális van ami 70.000Ft felett indul.

#1816 Felhasználó inaktív   zippofcy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 16:29

A Sony gyárt olyat ami 2 halogén izzós és átkapcsolható 10W/20W üzemmódba. Ezen kívül csak a félprofesszionlis, professzionális kameralámpák tudnak 20W-40W között. LED-esből meg csak professionális van ami 70.000Ft felett indul.

A kameralámpa mire való? (mármint azon kívül ha kisjátékfilmünkben egy rendőrségi kihallgatást szeretnénk ábrázolni) De persze lehet az ismereteim hiányosak vagy hibásak ... mire lehet használni egy néhány W-os pici lámpát azon kívül hogy elrontja a színhőmérsékletet, + a téma fény és
árnyék viszonyait? (meg a kamera egyensúlyát)

#1817 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 19:11

Idézet: zippofcy - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:11

A kameralámpa mire való? (mármint azon kívül ha kisjátékfilmünkben egy rendőrségi kihallgatást szeretnénk ábrázolni) De persze lehet az ismereteim hiányosak vagy hibásak ... mire lehet használni egy néhány W-os pici lámpát azon kívül hogy elrontja a színhőmérsékletet, + a téma fény és
árnyék viszonyait? (meg a kamera egyensúlyát)

A kameralámpában a 20W-40W halogén vagy az ugyanennyi teljesítménynek megfelelő LED-ek nem tekinthetőek kis fénynek. A kameralámpa nem a helység teljes megvilágítására, derítésre van hanem arra, hogy a kamera előtti teret általában 2-4 méter távolságban úgy megvilágítsa, hogy a rögzített kép éles és zajmentes legyen.

Idézet

hogy elrontja a színhőmérsékletet

Az a kameralámpa mely elcseszi a színhőmérsékletet az gagyi. A jobb lámpák (a Sony lámpái a legalsó kategória) halogén változatban pontosan 3200K, LED-ben 5600K (itt van lehetőség 3200K előállítására is).

Idézet

a téma fény és árnyék viszonyait?

Tudod a diffuzort erre találták ki. Minden jobb kameralámpa rendelkezik állandó vagy felrakható diffuzorral.

Idézet

(meg a kamera egyensúlyát)

A kameráknál a fehéregyensúly igény szerint állítható 3200K és 5600K színhőmérsékletre és van manuális mód is. Szóval ha az ember veszi a fáradságot és beállítja a megfelelő színhőmérséklet alapján a kamera fehéregyensúlyát akkor az tökéletes lesz. Aki az automatikára támaszkodik vessen magára ha nem olyan lesz a rögzített anyag amit elképzelt

A halogén kameralámpákhoz profi izzókat szokás vásárolni. Itt pontos a színhőmérséklet és az UV sugárzás is minimális. A profibb lámpák dimmelhetők is úgy, hogy a színhőmérséklet nem változik.

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 21. 19:20 -kor

#1818 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 19:13

Törölve

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 21. 19:14 -kor

#1819 Felhasználó inaktív   zippofcy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 19:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:11

A kameralámpában a 20W-40W halogén vagy az ugyanennyi teljesítménynek megfelelő LED-ek nem tekinthetőek kis fénynek. A kameralámpa nem a helység teljes megvilágítására, derítésre van hanem arra, hogy a kamera előtti teret általában 2-4 méter távolságban úgy megvilágítsa, hogy a rögzített kép éles és zajmentes legyen.

Az a kameralámpa mely elcseszi a színhőmérsékletet az gagyi. A jobb lámpák (a Sony lámpái a legalsó kategória) halogén változatban pontosan 3200K, LED-ben 5600K (itt van lehetőség 3200K előállítására is).

Tudod a diffuzort erre találták ki. Minden jobb kameralámpa rendelkezik állandó vagy felrakható diffuzorral.

A kameráknál a fehéregyensúly igény szerint állítható 3200K és 5600K színhőmérsékletre és van manuális mód is. Szóval ha az ember veszi a fáradságot és beállítja a megfelelő színhőmérséklet alapján a kamera fehéregyensúlyát akkor az tökéletes lesz. Aki az automatikára támaszkodik vessen magára ha nem olyan lesz a rögzített anyag amit elképzelt

A halogén kameralámpákhoz profi izzókat szokás vásárolni. Itt pontos a színhőmérséklet és az UV sugárzás is minimális. A profibb lámpák dimmelhetők is úgy, hogy a színhőmérséklet nem változik.

Én a fehér nélküli egyensúlyra gondoltam  :)

#1820 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 20:57

Idézet: zippofcy - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 19:25

Én a fehér nélküli egyensúlyra gondoltam  :)

Arra gondoltál, hogy a kamera ornehézzé válhat, tehát a kiegyensúlyozottságát veszíti el.

Bizony ez könnyen megtörténik, ha fizikai méreteket tekintve, egy kis kamerához viszonylag nagyobb méretű lámpát választunk.

Mindjárt összedobok egy pár képet az én lámpámról, felteszem.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.