HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 23. 19:23

Arra gondoltam még, mi lenne, ha vennék egy nagyobb, egyszerü aksit, kb 4 amper-eset és arról táplálnám az a kamerát egy váltáskából, a 9,5 voltos bemenetén keresztül. Az húzná egy darabig, nem?

#1882 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:03

Gáz van srácok!
Próbálkoztam a kamerámmal(pana gs 80), és szerintem nagyon el b....sztam valamit. Ráengedtem a bemenetre több mint 8 voltot (vagy felcseréltem a polarizációt) és a kamera nem kapcsol be, még aksiról sem.
Elküldtem a szervízbe mert garancia van rajta, 3 hét mire megkapom. Szerintetek észreveszik, hogy miért ment ki? És ha ez még nem lett volna elég, a helyrehozás reményében kicsavargattam a csavarokat, azt észrevehetik? Nem piszkáltam bele, minek már eléggé nagy szarban vagyok e nélkül is.
Szóval, van még remény? Irjatok!

#1883 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:05

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 19:03

Gáz van srácok!
Próbálkoztam a kamerámmal(pana gs 80), és szerintem nagyon el b....sztam valamit. Ráengedtem a bemenetre több mint 8 voltot (vagy felcseréltem a polarizációt) és a kamera nem kapcsol be, még aksiról sem.
Elküldtem a szervízbe mert garancia van rajta, 3 hét mire megkapom. Szerintetek észreveszik, hogy miért ment ki? És ha ez még nem lett volna elég, a helyrehozás reményében kicsavargattam a csavarokat, azt észrevehetik? Nem piszkáltam bele, minek már eléggé nagy szarban vagyok e nélkül is.
Szóval, van még remény? Irjatok!

egy megsült elektronikát is jó eséllyel észrevesznek, de ha azt nem, akkor csavarokat szinte biztos...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1884 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:24

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 19:05

egy megsült elektronikát is jó eséllyel észrevesznek, de ha azt nem, akkor csavarokat szinte biztos...

Vagy lehet meg sem nézik, mert nem indul, nagyvonalakban semmi nincs, fél év múlva meg közli a kinti disztrib, hogy ez nem volt garis. De júzernél közben ott az új, mert veri az asztalt.

Ha júzerben gerinc van, akkor nem is viszi be garanciálisan, hanem betolja a tanulópénzes konténerbe.
Make love not Wor.

#1885 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:24

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 20:23

Arra gondoltam még, mi lenne, ha vennék egy nagyobb, egyszerü aksit, kb 4 amper-eset és arról táplálnám az a kamerát egy váltáskából, a 9,5 voltos bemenetén keresztül. Az húzná egy darabig, nem?

Ez működik, esküvős imserős így tolja végig az egész napot, övén ott lógnak pótakkuk, aztán csak átdugja a gépet menet közben.
Make love not Wor.

#1886 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 19:24

Ha júzerben gerinc van, akkor nem is viszi be garanciálisan, hanem betolja a tanulópénzes konténerbe.

ezt nem is akartam említeni...

#1887 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:42

A csavarokat hogyan, nem volt semmi jellegzetes, csak be volt csavarva. Én ukrajnában élek, és remélem az ukránok nem annyira aprólékosak. De megjavítani lehet, nem gond, ha fizetnem kell érte!

#1888 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:46

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 19:42

A csavarokat hogyan, nem volt semmi jellegzetes, csak be volt csavarva. Én ukrajnában élek, és remélem az ukránok nem annyira aprólékosak. De megjavítani lehet, nem gond, ha fizetnem kell érte!

Ezt általában drágább javítani, mint maga a kamera.
Make love not Wor.

#1889 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 21:44

Ha valakit érdekel egy Sony HC96E: My Webpage
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1890 Felhasználó inaktív   K82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 05:44

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni :)
A következő kamerák között kellene döntenem. Melyik a legjobb az alábbiak közül? Esetleg sorrendben?  :) Vagy egy új ajánlat?:)
Minidv kazettára, vagy kis cd-re vett vétel a jobb? Előre is köszönöm a segítségeteket!!
Samsung VP-D371
Samsung VP-DC171
Samsung VP-D375W
Canon MD216
Panasonic NV-GS90
Panasonic NV-GS60

Ezek kb 50e átlaértékéűek, ennyit szánok rá. Amire használnám, évente 1-2x nyaraláskor, hogy egy könnyű kamerát kelljen cipelni az utakon és ne a nagyobb kazettás kiskamerát, mert dögnehéz és egyébként jvc.
Szóval semmi extra igényem nincsen, csak a súlya, és hogy a dolgot a tv-ben és számítógépen egyaránt le tudjam játszani. Fényképezésre sztem nem használnám arra van külön pöpec gépem, esetleg elvétve, hogy ha már úgyis a kezemben van a gép... :)
Válaszaitokat előre is köszi! :respect:

#1891 Felhasználó inaktív   centrum 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 11. 19:53

Sziasztok!

Sony HDR-FX7-el kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Ha külső mikrofont kötök rá, lehetséges-e párhuzamosan rögzíteni a külső ill. a kamera beépített mikrofonfjával? Esetleg külön hangsávra stb. A legtöbb kamera (meg minden más készülék is szinte) kikapcsolja a saját mikrofont ilyen esetben. FX7-et nem ismerem, hamarosan fogok egyet vásárolni, ezért is érdeklődöm.

Előre is köszönöm szépen a választ!

Nagyon jó a fórum, sok hasznos dolgot megtudtam. Nemsokára én is szembesülök a HD-techinkával! :) Majd leírom a tapasztalataim. :p

Üdvözlettel,
centrum

#1892 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 21:43

Ha a Z1 hangrögzitéséből indulok ki akkor nem fogja tudni. Alapprobléma, hogy a kamerák (a mostaniak) csak két hangsávot kezelnek. Így vagy a belső ketőt szokták használni vagy a külső kettő bemenetet. A régebbi tipusok kezelték a butitott 32kHzes négysávos felvételt ahol ez és az is felkerült a szallagra.

#1893 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 22:12

Idézet: K82 - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 6:44

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni :)
A következő kamerák között kellene döntenem. Melyik a legjobb az alábbiak közül? Esetleg sorrendben?  :) Vagy egy új ajánlat?:)
Minidv kazettára, vagy kis cd-re vett vétel a jobb? Előre is köszönöm a segítségeteket!!

samsungot ne, dvd-set se. a merevlemezes elég kényelmes lehet erre a célra :)

#1894 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 22:13

Idézet: TEST11 - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 22:43

Ha a Z1 hangrögzitéséből indulok ki akkor nem fogja tudni. Alapprobléma, hogy a kamerák (a mostaniak) csak két hangsávot kezelnek. Így vagy a belső ketőt szokták használni vagy a külső kettő bemenetet. A régebbi tipusok kezelték a butitott 32kHzes négysávos felvételt ahol ez és az is felkerült a szallagra.

szerintem is vagy-vagy alapon megy a dolog :think:
de miért van erre szükség? ha mittomén van egy boom, akkor mellé teljesen jó a kamerára tett puska is.

#1895 Felhasználó inaktív   centrum 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 12. 01:19

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 23:13

szerintem is vagy-vagy alapon megy a dolog :think:
de miért van erre szükség? ha mittomén van egy boom, akkor mellé teljesen jó a kamerára tett puska is.

Csupán érdeklődtem. :) Esküvőn használok külön mikrofont az anyakönyvvezetőnél, és mindig attól félek, hogy valami hiba becsúszik. Legutóbb lett rá példa, annak ellenére, hogy közvetlen előtte próbafelvételt készítettem. Gyakorlatilag néma maradt az egész esketés. :s Szerencsére egy vendég is felvette, így annak a hangját használtam fel. Most fordult elő először és remélem utoljára is. :)

Tehát amolyan "vésztartaléknak" gondoltam a párhuzamos felvételt, de ha nem lehet az sem gond. Vannak egyéb alternatív megoldások, de ez tűnt a legegyszerűbbnek.

Köszönöm válaszaitok!

index

#1896 Felhasználó inaktív   bono77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 14:02

Helló all !!!!

Ha BÁRKI tudna segíteni mini dv konvertálásban (dvd-re), progival és hogy kell csinálni igen hálás lennék! Mostanság vettem a gépet (pana) és már nincs több kazim!!!!

köszönettel

#1897 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 14:10

tmpgenc dvd author

#1898 Felhasználó inaktív   centrum 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 18. 23:34

Sziasztok!

Meglett az FX7-em! :D:D Nagyon frankóóóó, csak ámulok a minőségen.

Bedigiztem egy HD anyagot Premier-be (CS3), MPEG kiterjesztést adott neki, kicsit nehezen fogyasztotta. Aztán letöltöttem valami HDVSplit nevezetű telepítést nem igénylő progit, ami m2t-ben kapja le a szalagról a videót, és Premiere-nek is jobban ízlik. Pontosabban a nem túl erős gépemen jobban elfut. :p

Tudtok esetleg valami hatékonyabb progit vagy jó így, ahogy csináltam? Most találkoztam először HD-vel, kezdem tanulgatni, ezért is kérdezek inkább :)

Üdvözlettel,
centrum

#1899 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 17:36

Idézet: centrum - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 22:34

Bedigiztem egy HD anyagot Premier-be (CS3), MPEG kiterjesztést adott neki, kicsit nehezen fogyasztotta. Aztán letöltöttem valami HDVSplit nevezetű telepítést nem igénylő progit, ami m2t-ben kapja le a szalagról a videót, és Premiere-nek is jobban ízlik. Pontosabban a nem túl erős gépemen jobban elfut. :P

Tudtok esetleg valami hatékonyabb progit vagy jó így, ahogy Üdvözlettel,
centrum

Én is így csinálom. Szerintem jó.
Premierhez (CS3) van a legújjabb frissités. Azt hiszem v 3.2.1; érdemes feltenni.

#1900 Felhasználó inaktív   centrum 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 19. 21:54

Idézet: TEST11 - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 18:36

Én is így csinálom. Szerintem jó.
Premierhez (CS3) van a legújjabb frissités. Azt hiszem v 3.2.1; érdemes feltenni.

Értem. Akkor jó. Köszi. :)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.