HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 19. 13:32

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 13:01

wpepi, töprengtem és igazad van, sokmindent nem értek. Szeretném ha ujabb müszaki leirásokkal győznél meg arról hogy egy Canon A60-as fényképezőgép videofelvételi módba kapcsolva, a silány és szemcsés 320x240-es felbontásával miért tudja a rózsaszint rózsaszinnek visszaadni még ha képzajosan és alacsony felbontással is, és egy 80 ezres panasonic vagy egy 120 ezres sony miért fehérnek adja vissza csak mert picit sütött nap. Azt hiszem egy fényképezőgép vagy egy mobiltelefon videofelvételi képességei még a belépő kategóriát sem érik el a mozgókép rögzitésben.

Őszinte kiváncsisággal és tisztelettel várom magyarázatodat.

Az alábbiakban a készülékek közti lényeges különbségeket említem meg.

CCD:

Canon A60: 1/2,7 CCD, Effektív pixelek száma: kb. 2,0 millió. Összes pixel száma: kb. 2,1 millió. Alapszín-szűrő. Az összes rögzített képpont száma 1600 x 1200

NV-GS17: 1/6", 800 000 teljes pixeles CCD mozgó- és állókép: 400 000 effektív pixel
DCR-HC22E: 1 / 6.0, 800 000 teljes pixeles CCD mozgó- és állókép: 400 000 effektív pixel

Fehér-egyensúly vezérlése:

Canon A60: TTL Automata, Előre beállított [Daylight (Napfény), Cloudy (Felhős), Tungsten (Műfény), Flourescent (Fénycső), Magas színhőmérsékletű fénycső] és egyéni

NV-GS17: automatikus/ beltéri/ kültéri/ infravörös szenzoros beállítás
DCR-HC22E: Automatikus / kültéri / beltéri / egygombos

Ami korrekt fehér-egyensúly beállításon kívül a színfeldolgozásban lényeges az a CCD felbontása és az effektív pixelhasználat mértéke mivel az RGB színtér az alapszínenkénti pixelhasználat mértékétől függ. Ez azt jelenti, hogy minél több az alapszínenkénti pixelhasználat annál jobb és színhűbb lesz a végeredmény.

Remélem kielégítő választ adtam  :)

Szerkesztette: wpepi 2005. 07. 19. 13:36 -kor

#442 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:02

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 21:40

En penteken csinaltam vasutasnapon a tuzo napban mindenfele felveteleket es megsem volt ilyen beegesi es szin problemam. :)

Szia, neked milyen kamerád is van?
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#443 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 04:56

Idézet: topeti - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 20:02

Szia, neked milyen kamerád is van?

Pana GS17-EB
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#444 Felhasználó inaktív   KennyMcCormick 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:07

Szia Mindenki!

Nem akarom nagyon elterelni a temat, de szvsz uj topikot sem er meg a kerdesem.
Pana NV-GS17 tulajoktol szeretnek segitseget kerni. Egy ismerosom vett egy ilyen kamerat, es engem kert meg, hogy segitsek neki a felveteleit a szamitogepere masolni. Gondoltam, hogy csak nem lesz olyan nagy kaland, de tevedtem :)
A kamerahoz egy nemet/francia/hollland dokumentacio melle, egy magyar nyelvu "kivontatot" kapott, azon kivul semmit. (Szoval se kabelek, se CD). Ez gondolom normalis, mivel keveske nemet tudasommal is felfedeztem, hogy ehhez a verziohoz nem adnak kabelt ill cd-t.
Nah szal hogy a lenyegre terjek.  :)
Ami rendelkezesre all, az egy szamitogep USB 2.00 csatlakozassal, es egy mini USB kabel (kulon vasarolva :))
Lehetseges ezek segitsegevel a felveteleket a szamitogepre juttatni, es ha igen akkor hogyan?
Mar vagy 2 oraja guglizok, es sikerult egy angol manualt is talalnom, de abban sincs semmi irva arrol, hogy hogyan is kellene ezt a muveletet vegezni.
A kereses kozben >>> ezt <<< talaltam meg, es ez alapjan gondolom, hogy megoldhato a dolog.
Elore is koszi a segitseget!

Udv!

Kenny

Szerkesztette: KennyMcCormick 2005. 07. 20. 08:08 -kor

#445 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:25

Idézet: KennyMcCormick - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 9:07

Szia Mindenki!

Nem akarom nagyon elterelni a temat, de szvsz uj topikot sem er meg a kerdesem.
Pana NV-GS17 tulajoktol szeretnek segitseget kerni. Egy ismerosom vett egy ilyen kamerat, es engem kert meg, hogy segitsek neki a felveteleit a szamitogepere masolni. Gondoltam, hogy csak nem lesz olyan nagy kaland, de tevedtem :)
A kamerahoz egy nemet/francia/hollland dokumentacio melle, egy magyar nyelvu "kivontatot" kapott, azon kivul semmit. (Szoval se kabelek, se CD). Ez gondolom normalis, mivel keveske nemet tudasommal is felfedeztem, hogy ehhez a verziohoz nem adnak kabelt ill cd-t.
Nah szal hogy a lenyegre terjek.  :)
Ami rendelkezesre all, az egy szamitogep USB 2.00 csatlakozassal, es egy mini USB kabel (kulon vasarolva :))
Lehetseges ezek segitsegevel a felveteleket a szamitogepre juttatni, es ha igen akkor hogyan?
Mar vagy 2 oraja guglizok, es sikerult egy angol manualt is talalnom, de abban sincs semmi irva arrol, hogy hogyan is kellene ezt a muveletet vegezni.
A kereses kozben >>> ezt <<< talaltam meg, es ez alapjan gondolom, hogy megoldhato a dolog.
Elore is koszi a segitseget!

Udv!

Kenny

A DV kimenetet azaz az IEEE1394 kimenetet kell használni ahhoz, hogy a szalagon lévő DV-t átrakd PC-re (az USB erre nem alkalmas).
Amire szükséged van:
1 db 4/6 (ha a PC tartalmaz 4 pines felületet akkor 4/4) firewire kábel
1 db firewire csatlakozó a PC-n ez lehet az alaplapra integrált (pld. Abit IC7, ASUS P800 Deluxe, stb. alaplapokon) vagy külön firewire kártya. Ha nincs az alaplapon firewire csatlakozó akkor a kártya kb. 3000Ft.

Software-ben meg bármilyen program jó ami kezeli a firewire portot (akár az XP-be épített videoszerkesztő is megfelel)

Szerkesztette: wpepi 2005. 07. 20. 08:34 -kor

#446 Felhasználó inaktív   KennyMcCormick 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 09:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 8:25

(az USB erre nem alkalmas).

Koszi szepen az infot! Mar csak azt nem ertem, hogy akkor altalam fentebb belinkelt oldalon miert irtak az alabbiakat:

"Panasonic NV-GS17 - USB 2.0 Hi-speed interface
The USB 2.0 high-speed compatibility enables DV data to be streamed to the PC using a single USB cable. In addition, "Video Class Compatibility" for Microsoft Windows XP Home Edition/Professional, SP2 or later versions enables DV video data to be transferred in real-time using the same USB cable."

Ezzel kapcsolatban valami tipp?
BTW tegnap odaig jutottunk, hogy az usb kabellel osszekotottuk a szgepet es a kamerat, az XP mondta, hogy uj hardware-t talalt, de automatikusan telepiteni nem tudta, drivert meg ugye nem kapott a srac.
Ha masert nem, akkor azert kellene az USB kapcsolat, mivel a kamera (a doksi szerint) mukodik webkamerakent is, es ezt a funkciojat is szeretne a tulaj hasznalni.
Ha mas nem marad, akkor firewire kartya lesz a vege, de az USB jobb lenne, mivel az van mindket gepen.

Szerkesztette: KennyMcCormick 2005. 07. 20. 09:02 -kor

#447 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 09:21

Idézet: KennyMcCormick - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 10:01

Koszi szepen az infot! Mar csak azt nem ertem, hogy akkor altalam fentebb belinkelt oldalon miert irtak az alabbiakat:

"Panasonic NV-GS17 - USB 2.0 Hi-speed interface
The USB 2.0 high-speed compatibility enables DV data to be streamed to the PC using a single USB cable. In addition, "Video Class Compatibility" for Microsoft Windows XP Home Edition/Professional, SP2 or later versions enables DV video data to be transferred in real-time using the same USB cable."

Ezzel kapcsolatban valami tipp?
BTW tegnap odaig jutottunk, hogy az usb kabellel osszekotottuk a szgepet es a kamerat, az XP mondta, hogy uj hardware-t talalt, de automatikusan telepiteni nem tudta, drivert meg ugye nem kapott a srac.
Ha masert nem, akkor azert kellene az USB kapcsolat, mivel a kamera (a doksi szerint) mukodik webkamerakent is, es ezt a funkciojat is szeretne a tulaj hasznalni.
Ha mas nem marad, akkor firewire kartya lesz a vege, de az USB jobb lenne, mivel az van mindket gepen.

Szerintem az USB felületen nem a 720x576 25Mbps DV megy át a PC-re hanem ennek egy csökkentett felbontása. DV kamerák szabványosan DV out felületen adják ki változtatás nélkül azt ami a szalagon van.

#448 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 09:51

A Firewire porton megy az "original" cucc, mig az USB-n csak egy gyengébb minőségű kép jön ki.
Egy a lényeg: firewire-n keresztül kell lementeni az adatot a gépedre.
Üdv
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#449 Felhasználó inaktív   KennyMcCormick 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 10:41

Nah talan megvan a megoldas:
>>> Microsoft Windows XP HomeEdition / Professional, SP2 vagy újabb verzió <<<<
Ezek alapjan ugy nez ki, hogy SP2-es XP vel menni fog a webcam is, es videok mentese is.
Koszi szepen a firewire tippeket, ezeket is tovabbitani fogom :)

Szerkesztette: KennyMcCormick 2005. 07. 20. 10:41 -kor

#450 Felhasználó inaktív   Mr Telapu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 21. 07:55

Idézet: XC-biker - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 12:24

enm éppen itt kellett volna nyitni ezt tudom, de itt van a legnagyobb mozgás és a legtöbb esélyem hogy emberemre találjak a témában.

Szeretnék egy miniDV kamerát venni.
A 4 közül melyiket és miért érdemesebb megvennem?
Milyen tulajdoság amire érdemes odafigyelni vásárlás elött?
Eléggé mozgalmas dolgokat vennék fel, pl kerékpárral videozás...
Így a jóféle képstabilizátor fontos lenne.
Személyes tapasztalatok jók lennének a készülékekről!
Előnyök, hátrányok, stb...!

Sony digitális videókamera
DCR-HC14E, Mini DV-rendszer, 2,5" LCD képernyő, 800 000 pixel CCD, Carl Zeiss objektív, 10 x optikai és 640x digitális zoom, 16:9 üzemmód, USB-kapcsolat
99990 Ft / db

JVC digitális videokamera
GR-D24, 1/6 hüvelykes, 800 000 pixeles CCD, 2,5" LCD képernyő, 16x optikai és 700x digitális zoom, 3 D zajcsökkentés, képstabilizátor, színes kereső, automata lámpa, DV-kimenet
109990 Ft / db

Canon digitális videokamera
MV700i, 800 000 képpont, 18 x optikai és 360x digitális zoom, képstabilizátor, 16:9 képarány, éjszakai mód, analóg és digitális ki- és bemenet, 18 digitális effektus
119990 Ft / db

Panasonic digitális videokamera
NV-GS15, Mini DV, 2,5" LCD képernyő, 24x optikai és 800 x digitális zoom, képstabilizátor egyidejű állóképfelvétel SD-kártyára, színes éjszakai felvétel, DV be-és kimenet, sztereó zoom mikrofon zajcsökkentéssel, SD kártya, PC USB állóképáttöltő készlet
139990 Ft / db

Szia, én mindneképp a Sonyt mondnaám annak a legjobbak a szinei, bár az is igaz, hogy a 24-es zoomo is jó dolog, te dönst melyik a fontosabb. De szinekbe minőségbe jobb a Sony

#451 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 14:58

Idézet: Mr Telapu - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 8:55

Szia, én mindneképp a Sonyt mondnaám annak a legjobbak a szinei, bár az is igaz, hogy a 24-es zoomo is jó dolog, te dönst melyik a fontosabb. De szinekbe minőségbe jobb a Sony

Szerintem ez a kérdés már nem aktuális, nem hiszem, hogy fél év alatt se tudott dönteni. ;)

-----

A Panasonic oldalon a GYIK-ban többször említok az MPEG4-et. Ezek a kamerák nem sima MPEG2-t vesznek fel?

Szerkesztette: Lipton 2005. 07. 21. 15:05 -kor

#452 Felhasználó inaktív   formic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 22. 15:39

Nekem nincsenek pozitiv tapasztalataim a HC 14 -es el. Az egyik ismerosom szallagavatojan filmeztem a szinpaodn levo musort. Termeszetesen az idiota technikusok nem homogenen vilagitottak be a szinpadaot hanem a kozepet megkuldtek egy spottal aztcsá. Szoval ha az emberke kijott a fenyrol az autoiris nyitott es igy a sotetben ugyan latszott de ahol megvol vilagitva ott kiegett tovabba a fenymeresevel is akadtak gondok. Szoval szerintem erdemes olyan kamerat valasztani, ahol ha szukseges manualisan is tudsz iriszt es shuttert allitani.

:confused:
AMD Athlon Xp 2800+, Gigabyte GA-7N400 Pro2 v2.0  (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394), 2048 MB DDR , Inno3D Nvidia 6600 GT 128 MB,Maxtor 6Y120L0  (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133),LG L1710B (Digital)  [17" LCD]

#453 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:27

Panasonicon lehet állítani manuális módban zársebességet és iriszt. Sonyval nem? Mindamellett nem egy kényelmes dolog felvétel közben ezzel vacakolni, itt valóban egy jól működő auto mód lenne a hasznos. Node jól működőt sajnos se panán se sonyn nem láttam.

A tisztítókazetták hogy müködnek, hányszor használhatóak, van-e szerepe a márkájuknak, mennyire hatékonyak? Van hozzájuk tisztitófolyadék, stb? Soha nem használtam még de tervezek egyet venni és kiváncsi vagyok a részletekre. :)
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#454 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:44

Pedig akkor lesz jó egy felvétel, ha közben vacakolsz ezekkel.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#455 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 05:19

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 21:44

Ugy mint a fotozas eseteben is csak ugy jo az eredmeny!
V63 a legjobb mozdony

#456 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:27

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 23:44

Denes... ez triviális, ergo felesleges bizonygatni. Azt irtam hogy kényelmetlen, ami nem a hasznosságára hanem a kezelésére vonatkozott. De ha ennyire belemászunk a témába, akkor megkockáztatom hogy manuálisan állítgatva sem lesz olyan hű de jó a felvétel. Elég ha a záridőt állítgatod folyamatosan, pontosan meg lehet mondani majd a visszanézéskor mikor állitottál rajta hiszen elég látványosak lesznek a fényerősség ugrások. Ettől függetlenül örültem volna ha választ kapok a sonyval (+a tisztitókazettákkal) kapcsolatban feltett kérdésemre is.

Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 6:19

Ugy mint a fotozas eseteben is csak ugy jo az eredmeny!

Ne keverjük össze hogy felvétel előtt vacakolok egy beállitással vagy felvétel közben. Ha szerinted mindegy, próbálj követni fényképezőgéppel egy gyorsan mozgó témát és közben beállitani a záridőt, fényérzékenységet, blendét, fehéregyensúlyt, optikai zoomot, és közben exponálni. :D

Mindazonáltal nem használhatatlan egy minidv sem, hobby szinten elmegy a minőség / kezelés / tudás, bizonyos céloknak megfelelnek, de van ahol megérdemlik a kritikát.
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#457 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:35

Van olyan felprofibbnak mondhato gep (ftomasina) ami tujd a jo mzgo kepeknel ezt allitgatni, korrigalni.
V63 a legjobb mozdony

#458 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:57

Ha a gép állítgatja, az mióta manuális? :)

#459 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 13:56

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 10:57

Ha a gép állítgatja, az mióta manuális? :)

Kezdeti parametereket allitasz, ehhez picit korrigal csak az automatika.
Csak a pontos elessegallitas miatt kicsi zarddio/blende atszamitas.
V63 a legjobb mozdony

#460 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 20:24

Idézet: Mr Telapu - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 8:55

Tavaly probáltam a Sonyt, és a lencse látoszöge nem tetszett.
MOst Panám van. Ennek a lencséje jobb, de a Sony kevés fénynél sokkal szebb képet csinált. A Panánál szemcsés lesz a kép kevés fénynél...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.