HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 11. 19:10

Idézet: Luigi.hu - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 21:58

És a legújabb Megapixeles kamerák?

Sajnos  1 CCD-s Megapixeles kamera ( ami 400k-nál többet használ ) még nem volt a kezemben. Láttam már e fórumon néhány felvételt.
Ilyen forrásból feltenne valaki a nyet-re egy-két másodpercet ? Szerintem mások is szívesen megnéznék !
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#582 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 19:30

Úgy emlékszem ezen a fórumon írta valaki, hogy a gyártók nem garantálják a kazik első és utolsó percének minőségét, és érdemes ezeket a részeket kihagyni.

Ennek roppant egyszerű a magyarázata:
A szalagot az orsókhoz egy kis ék segítségével vagy más módon rögzítik. A lényeg az, hogy az orsók elvesztik körkörös alakjukat. Felcsévéléskor az első náhány menetet a következő rétegek szinte "belepréselik" ezekbe az egyenetlenségekbe, de egyben ki is egyenlítik azokat. Így a szalag elején és végén szép kis hullámok és törések tudnak kialakulni. Ezek aztán nem fekszenek fel rendesen a fejen. ( Nyiss fel egy VHS kazit a szalag elején ! )

A régi szakirodalom azt ajánlotta:
1; hogy a szalagokat félévenként érdemes áttekercselni a kazi elejéről a végére, majd fél év múlva vissza. Ezzel elkerülhető az egymással érintkező rétegek átmágneseződése. ( Nekem volt olyan VHS felvételem, amin a hang átkopírozódott. )
2; hogy az új kazettákat érdemes oda-vissza megjáratni a gépben, mert a gyári tőltőgépben a szalag feszessége és helyzete nem ideális.

Szerintem ez a DV szalagokra is igaz.
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

#583 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 22:25

Idézet: Luigi.hu - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 22:30

A Canon MVX-350i az milyen az?  :rolleyes:  Alsó közép, közepes alsó, felső alsó kategória? :confused:
Összes képpont: 1.330.000, hasznos képpontok (Videók): 850000, stb.

eccerű kompakt :)
igazából nem tudom, sose tudtam az ilyesmit besorolni, de alsónak mondanám, ettől persze akár jó is lehet, csak épp nem kell tőle túl sokat várni :)

(igen, nekem is alsó-alsókategóriás van...)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#584 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 22:28

http://www.easycamco...nners-Guide.htm
kis olvasnivaló, jól össze vannak gyűjtve a szempontok, hogy mit érdemes végiggondolni vásárlás előtt, meg mire kell figyelni

#585 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 22:36

Idézet: Zsigabá - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 7:28

Hát  igen !

Most döbbentem rá, hogy a kamera nőnemű !
Nehéz kiválasztani az igazit, ha nem jött be, akkor nehéz megszabadulni tőle ! :)

dehogynem, csak elég olcsón kell adni ;)

#586 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 08:03

Minap voltam a városi fedett búcsúban (  Pláza ). Van ott egy magát műszakinak tituláló csapat.
Volt 3 féle kamerájuk. Nézegettem őket. Eladó jött és mondta:

- Most csak ez a 3 féle kameránk van, ebből kettő digitális, a harmadik ( TRV-255 ) meg csak fél digitális. Ez meg ez ilyen meg olyan kártyákkal bővíthető. ( Mintha ez lenne a legfontosabb. )
- Hogy-hogy fél digitális ? Kérdem.
- Csak szalagra fényképez, meg USB kábellel össze lehet kötni a számítógéppel.

Megköszöntem és gyorsan távoztam...

#587 Felhasználó inaktív   Gacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 13. 10:47

Kicsit off,m de itt hozzáértőket találok. Ezért bátorkodom megkérdezni, hogy nekem meg van Robbie Williams Live at Knebworth DVD-je. A KÉPE VALAMI FENOMENÁLIS!!!

Kérdésem: aki látta már az meg tudja mondani, hogy mivel vehették fel, mert az mpeg2-es tömörítéshez képest király a minősége, szinte wmv hd minőségű. Az biztos, hogy HD kamera volt, mert szinte a pixelek is látszódnak, semmi homály, életlenség...

Na ilyen kamcsi kellene...

wpepi estleg láttad már a dvd-t?

#588 Felhasználó inaktív   Gacsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 13. 10:53

Néhány link és HD vid... Mikor lesz ez elérhető???  :think:

http://www.hd-channe.../programme.html

http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntshowcase.aspx

Az elsőnél vannak összahasonlító anyagok, videk (22 perc 650M)

#589 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 12:40

Idézet: Gacsi - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 11:47

Kicsit off,m de itt hozzáértőket találok. Ezért bátorkodom megkérdezni, hogy nekem meg van Robbie Williams Live at Knebworth DVD-je. A KÉPE VALAMI FENOMENÁLIS!!!

Kérdésem: aki látta már az meg tudja mondani, hogy mivel vehették fel, mert az mpeg2-es tömörítéshez képest király a minősége, szinte wmv hd minőségű. Az biztos, hogy HD kamera volt, mert szinte a pixelek is látszódnak, semmi homály, életlenség...

Na ilyen kamcsi kellene...

wpepi estleg láttad már a dvd-t?

ahhoz, hogy szép legyen a képe, nem kell hd-nek lennie, egyébként valószínűleg digibetára ment, vagy valami hasonló minőségű harddisces rögzítőre, megfelelő minőségű optikákkal meg elektronikákkal... és az ilyen sokba kerül :(

#590 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 09:23

Kedvenc jelenetem. Ennyit a Canon automatikájáról ! Meg sem kísérli az előtér kivilágosítását, pedig szerintem a sötét árnyalatok vannak túlsúlyban. De legalább a felhők nincsenek beégve ! :hemuveg:

Csatolt fájl:

#591 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 11:30

Lenne pár gyors kérdésem.

1. Mindenképpen interlace legyen az mpeg amit az aviból csinálok? A sima filmeket nem interlace-re szoktam csinálni és semmi gond velük.

2. A lementett DV avi hangja milyen? 16 bites, stereo wav?

3. A kimentett felvételen nem írja ki az időt, de a kaera képernyőjén ott van. Be lehet kapcsolni valahol, hogy az is a felvételre kerüljön? (Panasonic NV-GS17)

Amikor a kamerát bekapcsolom, akkor magától bejön az MS Movie Maker. Ezzel csinálom most a capture-t. A default settings 30 fps NTSC, és nem lehet kiválasztani PAL 25 fps-t. Miért?

Szerkesztette: Lipton 2005. 08. 14. 12:23 -kor

#592 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 09:39

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 12:30

1. Mindenképpen interlace legyen az mpeg amit az aviból csinálok? A sima filmeket nem interlace-re szoktam csinálni és semmi gond velük.

3. A kimentett felvételen nem írja ki az időt, de a kaera képernyőjén ott van. Be lehet kapcsolni valahol, hogy az is a felvételre kerüljön? (Panasonic NV-GS17)

Amikor a kamerát bekapcsolom, akkor magától bejön az MS Movie Maker. Ezzel csinálom most a capture-t. A default settings 30 fps NTSC, és nem lehet kiválasztani PAL 25 fps-t. Miért?

1. szerintem attol fugg min akarod majd visszanezni, ha TV -n, akkor celszeru, ha szamitogepen akkor nyugodtan deinterlace -elheto

2. altaban 16bit stereo (ha be van kapcsolva a narratorosdi akkor asszem csak 14 bit, vagy 12? nem emlexem pontosan, de nekem evvel akadtak gondok, mikor a hangot mp3 -ba konvertaltam recsegett, 16 bit -en nem volt gond, meg ugy sem szoktam rapofazni a felvetelre utolag, ha megis az vagaskor is megoldhto), amugy asszem pcm wav (legalabb is mintha ugy tarolna, d nem veszek ra merget)

3. passz, esetleg vago programba amikor beteszed latod, hogy hol jar az ido, szerintem valamilyen pluginnal az kirakhato ra (konkretat sajna nem tok)

4. gondolom a teruleti beallitasok miatt (nehany progi amcsi beallitas alapjan automatikusan azt feltetelezi, hogy ott van az ember, es nem enged PAL -t, stb...), de celszeru valami epkezlab sw -t hasznalni, leginkabb vegas -t, meg premier -t szoktak, de ha komolyabban erdekel a dolog, es idod is van, akkor inkabb nezd meg a liquid, vagy avid xpress -t (jobb ha azt szokod meg, en hulet kaptam toluk amikor lattam, mert a linerishoz szoktam, csak csorgott a nyalam milyen jopofak, csak kezelni nehezkes az "egyszeruek" utan)

Szerkesztette: Vertigo 2005. 08. 15. 09:40 -kor

#593 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 10:42

1. nem kötelező, de érdemes, ha dvd formátumban van az mpeg, akkor a lejátszók deinterlaceelik úgyis, tévén meg a váltottsoros jobban néz ki (simábbak a mozgások), persze csak ha a videókártyád is váltottsorosan küldi ki a képet. a deinterlaceléssel gyakorlatilag megfelezed a kép függőleges felbontását

2. 48 kHz, 16bit, 2 csatorna vagy 32 kHz, 12 bit és 4 csatorna

3. rtfm ;) utólag premiere-rel meg lehet csinálni, ha másképp nem, akkor pluginnal... de ez mért jó?

4. passz

#594 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 12:04

Köszi a válaszokat!

Időközben azért rájöttem ezekre a dolgokra, már az egész nyaralás DVD-n van. :) A cuccot lementettem MS Movie Makerrel, utána pedig simán TMPEG-gel átkódoltam DVD formátumra. Más program nem nagyon kell, mert az anyagot nem akarom vágni, simán egy az egyben ki lett írva. Egy lemezre egy óra ment, a kép CBR 8000 kbps, a hang stereo wav.

Interlace lett mert TV-n nézzük.

A hangon a mentés után láttam, hogy 16 bit stereo. Pontosabban a TMPEG-ben láttam, hogy az avi hangsávja 48KHz, 16 bit, 1536 kbps.

A kép a kiírtal ellentétben PAL 25 fps lett, 720x576. :up: Más nem is nagyon lehetett mert simán le lett töltve a DV avi a kameráról, csak mivel eddig soha nem csináltam ilyet kicsit bizonytalan voltam. :)

A dátum jó lenne ha rajta lett volna a felvételen, az összes régin is rajta van, szeretjük látni, hogy amit látunk az pontosan melyik nap volt. :) Valamiért viszont a kimenő képen nincs rajta a dátum, viszont ha a kamerán nézem, akkor rendesen ott van a bal alsó sarokban. :think:

Szerkesztette: Lipton 2005. 08. 15. 12:06 -kor

#595 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:20

kamerán nézve azárt van ott, mert az időkódban vagy mellette vagy izé (szóval nem a képjelben, éééted :D) ott van az idő + dátum (sőt csomó egyéb infó is, záridő, blende, ilyesmi), az már kamerafüggő, hogy a képre ráteszi-e ezeket kérésre

#596 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:26

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 13:04

A dátum jó lenne ha rajta lett volna a felvételen, az összes régin is rajta van, szeretjük látni, hogy amit látunk az pontosan melyik nap volt. :) Valamiért viszont a kimenő képen nincs rajta a dátum, viszont ha a kamerán nézem, akkor rendesen ott van a bal alsó sarokban. :think:

A DV formátumnál a dátum és az idő benne van a felvételben azaz időbélyeggel van ellátva a DV. Ezt a kamera lejátszáskor kiolvassa is rárakja a képre amikor Composite (RCA) valamint S-VIDEO kimenetet használod. Ha szükséged van az időadatok megjelenítésére akkor erre vannak olyan programok amik kiolvassák az időbélyeget az AVI-ból majd ezt rárakják a képre. Ennek viszont az a hátránya, hogy újra kell tömöríteni a videót. Ha komolyabb szerkesztő programot használsz ott van lehetőség ezen időadatok megkapására amit aztán a feliratként rá lehet tenni a felvételre.

#597 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 14:20

kamerán nézve azárt van ott, mert az időkódban vagy mellette vagy izé (szóval nem a képjelben, éééted :D) ott van az idő + dátum (sőt csomó egyéb infó is, záridő, blende, ilyesmi), az már kamerafüggő, hogy a képre ráteszi-e ezeket kérésre

Annyi, hogy a kamera az analóg kimeneten feliratként ráteszi a DV-ben lévő időbélyeget.

#598 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:35

Üdv!

Nem tartozik szorosan a topichoz, de hátha itt valaki tud nekem segíteni!?
Van több 400MB-os NTSC rendszerű MPEG2 videóm, amit szeretnék egy DVD-re kiírni.
Több programmal is próbálkoztam (TMPGEnc DVD author, DVD-Lab pro), de amikor elkészíti a DVD könyvtárakat elcsúszik a hang a képtől. Előtte tökéletes.
Ha csak 1 videót dobok be, akkor is elcsúszik.
Sőt, próbáltam, hogy előbb átkódolom PAL-ba a videót, majd úgy készítem el a DVD-t, és úgy is elcsúszott a hang.
1 nagy méretű videóval nincs gond.
Mi lehet a gond? Lehet, hogy nem tetszik neki, a 400MB-os MPEG2 film?
Vagy az, hogy csak 2000kbit/sec körüli a tömörítés?

Szerkesztette: Kicsiati 2005. 08. 15. 14:41 -kor

Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#599 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:23

Arra azért vigyázz, hogy ne keverd egy felvételen belül a kétféle hangot, mert a capture program az első pár képkocka elemzése után dönti el, hogy milyen formátumban kerüljön a hang az AVI-ba. Ha egy file-on belül váltás van, akkor lejátszáskor cincogás vagy brummogás kezdődik a váltás helyén. Arról nem is beszélve, hogy a kép és a hang a végén el fog csúszni egymástól !

#600 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:31

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 15:35

Több programmal is próbálkoztam (TMPGEnc DVD author, DVD-Lab pro), de amikor elkészíti a DVD könyvtárakat elcsúszik a hang a képtől. Előtte tökéletes.

Első körben arra tippelek, hogy az NTSC-nél a képfreki lehet 29,97 vagy 30 képkocka / sec, PAL-nál meg 25. Szerintem a beállítások között először az NTSC körül keresgélj.
Az eltérő képfreki miatt szerintem nincs értelme PAL-ba átkódolni.
A méret és a bitráta mellékes.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.