HWSW Informatikai Kerekasztal: Onkyo hangkártya - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Onkyo hangkártya

#81 Felhasználó inaktív   tuningMZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 22. 13:04

Idézet: arn - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 10:27

sem a jamo, sem az hazimozis onkyo nem valo zenere.

egy egyszeru hifi sztereo erositovel (ca pl nagyon jo aron van - most tuti ilyet vennek), szebb hangot ersz el. az audigy szerianal annyi vakitas van, hogy minden technikai dolgot fenntartassal kell fogadni. jatekra ellenben nincs jobb.

mellesleg nagyon szeretém lecserélni a jó öreg hangteknikámat.de egyszerűen nincs olyan házimozi erősitő,aminek tetszett a hangja. hallgattam valami 700rugós monsztert a hifibarlangban talán 1 éve,de nem fogott meg.voltam a hifikiállitáson,de még ott sem találtam olyat,amibe beleszeretnék.
mint pl a TurtleBeachbe.-be.

a jamo középkategóriás hangfalai számomra az átvágás netovábbja.angolok feléből jobbat csinálnak.

#82 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 18:01

Sziasztok!

Az Onkyo-kat nem ismerem, de a Juli@-val és a 1212M-mel elég frissek a tapasztalataim. Múlt héten kipróbáltam egy 1212M-et és nagyon bejött a hangja. Eddig volt 1010LT, Audiophile2496, DSP24 MK2, Delta66, C-port, Siena, de eddig az emu vitte a pálmát szinte minden téren. Egyedül a driverei nem jöttek be, finoman szólva nem profi hangkártyához illenek. :) Gondoltam egyet és becseréltem egy Juli@-ra, mert annak a drivereiről nem hallottam rosszakat. Rendben is volt, jól működik, stabil, de a hangja nincs olyan jó, mint a 1212-é. Kisebb a sztereója és kevésbé részletes. Szóval most visszacseréltem emura és maradok is itt egy darabig sztem, drivereket meg remélem kijavítják valamikor. Meghallgatni mindenképp érdemes őket vásárlás előtt, vagy ha lehet, akkor saját környezetben (havertól elkérni), mert a papírforma sokszor átvert már. (pld Juil@nak jobbak voltak a mérései rightmark fórumon, delta66 meg konkrétan zajos volt a külső szimmetrikus ki/bemenetek ellenére, 1 hét után passzoltam el, stb..)

#83 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 19:02

Idézet: bjmatt - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 18:01

1010LT, ..., Siena

Egyik ismeros pont ezek kozott probal valasztani, egyelore keves sikerrel:)
A DSP24 variansai is szoba kerultek, de vmi kulso szar kellene a tobbsavos mukodeshez (HBUS mittomenmi), ugyhogy az nem kellik neki.
A cel (nyilvan) a 8 savos felvetel, es a valos ideju effektezes (es ofkorsz utolag is).

Kb. ugy nezne ki a dolog, hogy bezuditja a 8 csatornat a DSP-re, az megcsocsalja kisse, a kimeneteket meg ra a keverore (kenyelmesebb, mint egerrel szerencsetlenkedni, persze akkor meg minek a hangkartya... rogziteni is kell, a diszkrekorder meg kisse draga), onnan meg a vegfokra, oszt csokolom.

Ha mas otleted (mas kartya) van, akkor azt se tartsd magadban:)

Mas:
Mi az, hogy a Delta66 zajos?

Offtopic rulz.

#84 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 19:30

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 18:02

Egyik ismeros pont ezek kozott probal valasztani, egyelore keves sikerrel:)
A DSP24 variansai is szoba kerultek, de vmi kulso szar kellene a tobbsavos mukodeshez (HBUS mittomenmi), ugyhogy az nem kellik neki.
A cel (nyilvan) a 8 savos felvetel, es a valos ideju effektezes (es ofkorsz utolag is).

Kb. ugy nezne ki a dolog, hogy bezuditja a 8 csatornat a DSP-re, az megcsocsalja kisse, a kimeneteket meg ra a keverore (kenyelmesebb, mint egerrel szerencsetlenkedni, persze akkor meg minek a hangkartya... rogziteni is kell, a diszkrekorder meg kisse draga), onnan meg a vegfokra, oszt csokolom.

Ha mas otleted (mas kartya) van, akkor azt se tartsd magadban:)

Mas:

Offtopic rulz.

Ha 8 sáv kell, akkor 1010LT, az csak nagyon kicsivel volt az emu "alatt " hangminőségre, viszont atomstabil driverek, jó support, vagy a 1820M, aminek brutter TFPRO konverterei vannak, füleserősítő, adat, stb, bár jóval drágább (kivéve ha a "nagy" 1010-el tesszük össze). Nekem a C-portról (dsp24 + breakout box) nincsenek túl jó tapasztalataim, a drivereivel gondok voltak (a hangja viszont ok volt), de azóta megvette az ESI és állítólag írtak végre épkézláp drivert.

A Sienának nem szerettem a hangját, a 1010LT-hez képest gyengébb volt. Driverekkel is gond van, ha jól emlékszem, már nem nagyon van support, talán már XP-re se. Előnye, hogy két midiportja van :)

Az emu dsp-jével való csócsálást nem igen ajánlom senkinek, gyakorlatilag ingyenes VST-kel jobbat lehet produkálni, nem beszélve a Waves, Sonalksis , Voxengo cuccokról. Ha nagyon jó minőség kell, akkor meg kell venni egy Universal Audio UAD-1 Projekt Packot (pci-os dsp kártya + szoftver), amiben első osztályú dsp effektek vannak (comp, eq, limiter, reverbek, stb).

A 8 csatornás felvétel amúgy annyira nem egyszerű feladat pc-n, érdemes kicsit optimalizálni rá a gépet, különben könnyen előfordul, hogy el-el fogsz veszíteni pár sample-t, pattogni fog az anyag. Persze ez konfig és szoftverfüggő is. Ha valós időben akarsz effektezni és felvenni, akkor számoljál a  hangkártya és az effektek késésével is. Ez ugye úgy adódik össze, hogy latency befele + effektek késése + latency kifele. Ha jó géped van, és a hangkari is stabil, akkor pld egy 384 samples buffermérettel 8ms lesz a latency egyik irányba. Az emunál az effektezés hardverből megy, ez elvileg zero-latency, csak nem túl jó minőségű. A legtöbb VST is zero-latency, azok is használhatók és jól szólnak, csak eszik a gépet. AZ UAD effetjeinek is van fix késése. Ezeket ha cubase-t vagy sonart használsz, automatikusan kompenzálja a host (PDC), úgy hogy minden sávot eltol annyival, hogy egyszerre szóljanak, kvázi a legnagyobb latency fogja meghatározni az egész rendszer késését.

Csak azért írtam ennyit, hogy tudjatok róla, miket kell mérlegelni egy ilyen "egyszerű" feladatnál :)

Ha a pénz az első szempont, akkor 1010LT, Thomann.de-n 53 rongy, bagó érte.

üdv

#85 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:42

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 18:02

Mas:

Offtopic rulz.

Én egy olyan verziót fogtam ki belőle (állítólag az első széria csak), ami gyönyörűen felszedett minden zajt a gépen belül, remek volt :)

#86 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:57

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 20:50

Ize, nem a BOB-ban vannak a konverterek? Ha igen, akkor elegge szepen el kellett baszni valamit, hogy a gep zajat osszeszedje, ha meg nem, akkor meg mi a lofaszra jo az egesz?

Nem ott voltak :)

Még így is bőven gáz a dolog, de mondom, ez csak az első széria volt. Éppen belenyúltam :)

#87 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:59

Csak azért mondtam, hogy a BOB-osok se jelentenek mindig megváltást. Van amikor csak vakítás, bár ezt ma már nem annyira merik megjátszani sztem.

#88 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 12:46

no befizettem egy 0404re. a hetvegere itt lesz :)

#89 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 16:03

Idézet: arn - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 15:46

no befizettem egy 0404re. a hetvegere itt lesz :)

Reszletes beszamolot kerunk a meghallgatasrol pls :) .
Meg jobb lenne, ha utana kiprobalnal rajta egy-ket moddingot (elso lepes lecserelni a gyari muveleti erositot egy AD8620-asra ;)).Ne tartsd magadban a tapasztalatokat.

Szerkesztette: whiskey 2005. 01. 27. 16:12 -kor

Whiskey

#90 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 16:11

Idézet: bjmatt - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 21:01

Sziasztok!

Az Onkyo-kat nem ismerem, de a Juli@-val és a 1212M-mel elég frissek a tapasztalataim. Múlt héten kipróbáltam egy 1212M-et és nagyon bejött a hangja. Eddig volt 1010LT, Audiophile2496, DSP24 MK2, Delta66, C-port, Siena, de eddig az emu vitte a pálmát szinte minden téren.

Egyedül a driverei nem jöttek be, finoman szólva nem profi hangkártyához illenek. :)

Ne adj' isten a 0404-el nincsenek tapasztalataid?

Idézet

Egyedül a driverei nem jöttek be, finoman szólva nem profi hangkártyához illenek. :)

Ez pontosan miben nyilvanult meg?Ugy hallom az Audigy-kkel osszeakad (bocs Arn ;)..., de remelhetoleg a 0404 nem ilyen ).
Whiskey

#91 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 16:14

Idézet: whiskey - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 17:03

Reszletes beszamolot kerunk a meghallgatasrol pls :) .
Meg jobb lenne, ha utana kiprobalnal rajta egy-ket moddingot (elso lepes lecserelni a gyari muveleti erositot egy AD8620-asra ;)).Ne tartsd magadban a tapasztalatokat.

hogy mit mire? :D

nincs szandekomban athegeszteni...

#92 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 16:14

Idézet: whiskey - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 17:11

Ez pontosan miben nyilvanult meg?Ugy hallom az Audigy-kkel osszeakad (bocs Arn ;)..., de remelhetoleg a 0404 nem ilyen ).

hat akkor morcos leszek...

#93 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 16:21

Idézet: whiskey - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 15:11

Ne adj' isten a 0404-el nincsenek tapasztalataid?

0404-em nem volt, cimborámnak van csak, ő elvan vele. Mást nem tudok róla, kérem kapcsolja ki...

A driverek nem az igaziak. Nálam többször elszállnak az ASIO csatornák és csak restarttal tudom újraizzítani, ez elég problémás. Egyszer a winampom is megdöglött, ezek szerint a directsound se valami atom. Amikor megvettem, a legfrissebb drivereket tettem fel, amik még gázabbak voltak, ott előfordult, hogy brutál feedback-kel fagyott ki, az se kellemes dolog. Most az első, cd-s driverrel megy, elfogadható, ezért a hangért cserébe pláne.

Akinek voltak már komolyabb kártyái, az ahhoz van hozzászokva sztem, hogy kap egy 400k-s kis drivert, ami tartalmazza a controlpanelt, ami szép csendben leül a tálcára és addig megy, ameddig le nem kapcsolom a gépet, soha nem "fagy", vagy hibázik... Nem pedig egy 50 megás böhömöt (amit meg le se lehet tölteni, csak a foltozásokat), amit patchelgetsz, meg hotfixelsz, stb.. Ez igazi creative-feature, sajnálom kicsit, de majd csak kiforrja magát.  :)

#94 Felhasználó inaktív   bjmatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 16:22

Idézet: arn - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 15:14

hat akkor morcos leszek...

Pedig ugyanaz a dsp van rajtuk, mint az eddigi creative kártyákon, lehet hogy össze fögnak zördülni. Na de emu mellé audigy?  ;)

#95 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 17:03

Idézet: bjmatt - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:21

A driverek nem az igaziak. Nálam többször elszállnak az ASIO csatornák és csak restarttal tudom újraizzítani, ez elég problémás. Egyszer a winampom is megdöglött, ezek szerint a directsound se valami atom. Amikor megvettem, a legfrissebb drivereket tettem fel, amik még gázabbak voltak, ott előfordult, hogy brutál feedback-kel fagyott ki, az se kellemes dolog. Most az első, cd-s driverrel megy, elfogadható, ezért a hangért cserébe pláne.

Ez eleg gaz. :(

Idézet

Ez igazi creative-feature, sajnálom kicsit, de majd csak kiforrja magát.  :)

Ugy tudom a Creativ csak megvette, a fejleszteshez szerencsere nem engedtek oda a mernokgardajukat.
Whiskey

#96 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 17:06

Idézet: bjmatt - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:22

Pedig ugyanaz a dsp van rajtuk, mint az eddigi creative kártyákon, lehet hogy össze fögnak zördülni. Na de emu mellé audigy?  ;)

Van, aki jatszani is szeretne (pl en is) :D. Szerencsere en valaszthatok egy sima Live! es egy Aureon Space 7.1 kozul masodik kartyanak.
Whiskey

#97 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 20:31

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 21:50

Ize, nem a BOB-ban vannak a konverterek? Ha igen, akkor elegge szepen el kellett b****i valamit, hogy a gep zajat osszeszedje, ha meg nem, akkor meg mi a l******a jo az egesz?

Idézet

6. Tilos az obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó üzenetek a moderátor belátása szerint végleges törlésre kerülnek.
:reklamacio:
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#98 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:15

Idézet: bjmatt - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 17:22

igen... sajnos nem sok hwes 3ds csatornat tamogat az emu :)

es azert a hl2 hangulatan sokat dobott az eaxhd a hatcsatis zalman fulessel. az emu csak a foobarhoz kell.

#99 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:28

Idézet: arn - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 14:15

az emu csak a foobarhoz kell.

:up:  :cool:
Whiskey

#100 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa