Bocsi érte.
Szerintem az hogy az angol világnyelv, nem jelent semmit, mert több világnyelv is létezik. (pl orosz,spanyol,német)
Az,hogy az állásokhoz kell angol, az teljesen igaz, de itt az sem jelent semmit, itt nem állásra pályázunk.
Az, hogy sok szakmai cikk, könyv angolul van az így van, de aki beidézi szerintem írja le kb a lényegét is, ha annyira fontos a dolog.
Szakmai fórum, ez teljesen jogos, és itt van talán a legnagyobb érv az ellen amit írtam az angolról, de nem hinném hogy csak angol cikkekben találjuk meg a fontos dolgokat. A nagyon specifikus dolgok angolul vannak, tudom, de azok itt nem annyira jellemzőek.
Ha valaki szándékosan "magyarkodik", azaz mindent vagy angolul vagy mindent mindenáron magyarul ír le, az persze visszataszító is lehet.
De szerintem nem kellene ennyire fontosnak tekinteni az angolt (pedig van valami angol tanári végzettségem valahol)
Pl nálunk van egy spanyol kolléga, aki tud spanyolul, olaszul, franciául, én meg magyarul, angolul, kicsit németül, nagyon-nagyon-nagyon kicsit oroszul, tehát nincs közös nevező, mégsem fikázom le hogy nem tud angolul, hanem jól kézzel-lábbal elbeszélgetünk.
Off-topic (ezisangol:-)) vége, bocsi.

Súgó
A téma zárva.