HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD másolás könnyen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD másolás könnyen Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 15. 08:11

Idézet: sohta - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 17:52

Először is NeroVisionExpress-ben a menüt ha jól emlékszem a további beállítások gombbal "lenyíló" ablakban lehet lekapcsolni.

VisionExpress-ben (így hívják a v4-es) a menüknél kiválasztani a "Ne csináljon egy menüt".

Feliratot nemtom, hogy tud-e pakolni a filmhez.

bocs okés megnézem. lássuk a macit.
Om mani peme hung.

#1182 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 08:17

Idézet: sohta - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 17:52

Először is NeroVisionExpress-ben a menüt ha jól emlékszem a további beállítások gombbal "lenyíló" ablakban lehet lekapcsolni.

VisionExpress-ben (így hívják a v4-es) a menüknél kiválasztani a "Ne csináljon egy menüt".

Feliratot nemtom, hogy tud-e pakolni a filmhez.

felirat nuku kezelés.

- Make DVD -> DVD Video.
- Add Video Files -> avi-t hozzáadom. Kiírja hogy ha nem csökkenti a méretét, akkor csak kétrétegűre megy rá. Mondom jóvan csökkentsd akkor. Elfogadta. Next gomb.
- "Select Main menu and Title menus". Legörgetem, bízva abban, hogy nekem nem kő menü. Semmi, csak az .avi neve. :omg:
- eltávolítani nem tudtam, így csináltam neki egy sima egyszerűt.
- újrakódolja.

Bocs, csak "-ná". Már a preview-ban is akad néha. :omg:

Ennyit a gyönyörű átkódolásokról.

Szerkesztette: Eperkutyus 2006. 07. 15. 08:18 -kor

Om mani peme hung.

#1183 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 14:20

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 9:17

felirat nuku kezelés.

- Make DVD -> DVD Video.
- Add Video Files -> avi-t hozzáadom. Kiírja hogy ha nem csökkenti a méretét, akkor csak kétrétegűre megy rá. Mondom jóvan csökkentsd akkor. Elfogadta. Next gomb.
- "Select Main menu and Title menus". Legörgetem, bízva abban, hogy nekem nem kő menü. Semmi, csak az .avi neve. :omg:
- eltávolítani nem tudtam, így csináltam neki egy sima egyszerűt.
- újrakódolja.

Bocs, csak "-ná". Már a preview-ban is akad néha. :omg:

Ennyit a gyönyörű átkódolásokról.

Naszóval akkor egy kutyagolós megoldás:

1. Avi-t szétdobjuk videora és hangra (pl. vdub)
2. Hangból készítünk mp2 192kbps 48KHz-es hangot (pl. beesweet)
3. Avi-ból készítünk mpeg2-t (pl. Tmpegenc, CCE, stb...)
4. Mpeg2, 48KHzhang, felirat triplából authorizálunk DVD-t (pl. DVD lab pro)

Én ezzel a módszerrel szinkronizáltam 2 filmet is. A harmadik most várja, hogy megcsináljam, de nincs időm jelenleg ezzel foglalkozni.

Természetesen ebben a formában figyelni kell a Video bitrátára, hogy a hanggal együtt ráférjen egy lemezre.

Régebben a DVD2SVCD (ingyenes) progit használtam (mostanában nemigen konvertáltam). Ehhez külön kell leszedni a tényleges tömörítő progit (CCE, TmpegEnc, meg még valamit tud kezelni).
A 2.50-es CCE-vel kafául működik. D2sRobe-bal egymenetben tud többmenetes minőséget hozni (D2sRobe a telepítőcsomag része). Ez sem az a kategória, ahol megmutatom, hogy mit és rányomok az indítás gombra, aztán pár óra múlva megkapom a végeredményt.

Akkor sokkal inkább a neked való progi lehet a WinAVI. Gyors, de a minősége hagy maga után kívánnivalót (szerintem). Ennél a feliratnak ugyanazon a néven kell a video mellett lennie és ha jól emlékszem, akkor a VobSub sem árt, ha fel van telepítve.

Ezen három módszer biztos, hogy működik mert teszteltem.

Dvd2Svcd Itt megtalálod azt is, ami esetleg a CCE-hez kell  :D
Ha kell egy kis segítség hozzá, szólj bátran

Szerk.:
MkvMagic 1.30 (DVD/AVI/IFO/D2V/AVS to DVD/Mkv/Mp4/Avi All in One, GPL)
MKV Magic leírás

Itt olvasgathatsz róla, meg 1-2 hasznos info is van
Azt írják ezekre szükség lehet: avisynth 2.55+, x264 ver 504+, xvid 1.1.0

Szerkesztette: sohta 2006. 07. 15. 14:40 -kor

Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1184 Felhasználó inaktív   mandro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 09:29

Régebben a DivX-ből SVCD-ket csináltam . A feliratosakat a következő képpen oldottam meg :
Vdub-al megnyitottam a DivX-et -> van benne feliratozó plugin , amivel SSA feliratot lehet a filmhez hozzáfűzni ( a sub , srt-t átkonvertáltam SSA-ra ) -> majd elindítottam a Vdub-ot mint frame server -> TMpegEnc-el megnyitottam a frame server file-t és átkódoltam SVCD-re , nálad DVD-re ( illetve megfelelően paraméterezett Mpg2-re ) . Itt a felirat beleégetődik a filmbe .
Én is sokmindennel próbálkoztam , mire ezt sikerült kikísérletezni . Elég pepecselős , de működik .
Ma már csak szinkronos filmekkel foglalkozom .
Szerk:
Még annyi : Ha jól emlékszem a Vdub-al a hangot először ki kellett venni és a TMpegEnc-el fűztem újra össze , mert így nem volt elcsúszás .

Szerkesztette: mandro 2006. 07. 16. 09:33 -kor

DFI LP UT NF4 SLI-DR  3800+ X2 2000 Mhz@2500 Mhz; IC7-G  P 3@3,75; IC7-MAX3 P 3@3,75 ; IC7 NW 2,4 ; A_Data Vitesta 2x566-2x600 , 2xKingMax HC 500 ; 2xHynix 400 ;  GF 6800 GS ; X800XT PT ; X800Pro ; Radeon7200 ; 600W FSP Epsilon ; 500W FSP Bluestorm ; 550W Coolink ; 360W Chiftec ; 2,2Tb ; 3x 21" , 1x19" ; 1 x 17" ......

#1185 Felhasználó inaktív   mandro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 09:37

"  Naszóval akkor egy kutyagolós megoldás:

1. Avi-t szétdobjuk videora és hangra (pl. vdub)
2. Hangból készítünk mp2 192kbps 48KHz-es hangot (pl. beesweet)
3. Avi-ból készítünk mpeg2-t (pl. Tmpegenc, CCE, stb...)
4. Mpeg2, 48KHzhang, felirat triplából authorizálunk DVD-t (pl. DVD lab pro) "

SOHTA megoldása nagyon szimpatikus . Ez is jó munkás módszer , de valszeg jól működik .

Meg el kellene felejteni a minden egyben progikat . Nagyon ritkán jók .

Inkább több cél specifikus progi az egyes műveletekhez . Így legalább mindig tudom , hogy mi történik .

DVD2SVCD -> HAJRÁ !!!
DFI LP UT NF4 SLI-DR  3800+ X2 2000 Mhz@2500 Mhz; IC7-G  P 3@3,75; IC7-MAX3 P 3@3,75 ; IC7 NW 2,4 ; A_Data Vitesta 2x566-2x600 , 2xKingMax HC 500 ; 2xHynix 400 ;  GF 6800 GS ; X800XT PT ; X800Pro ; Radeon7200 ; 600W FSP Epsilon ; 500W FSP Bluestorm ; 550W Coolink ; 360W Chiftec ; 2,2Tb ; 3x 21" , 1x19" ; 1 x 17" ......

#1186 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 21:58

Idézet: sohta - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 14:20

Akkor sokkal inkább a neked való progi lehet a WinAVI. Gyors, de a minősége hagy maga után kívánnivalót (szerintem). Ennél a feliratnak ugyanazon a néven kell a video mellett lennie és ha jól emlékszem, akkor a VobSub sem árt, ha fel van telepítve.

a winavi+vobsub kettős "beégeti" a feliratot a képbe, ha jól tudom. mondjuk cserébe gyors.

persze én is a macerásabb, több programos konvertálást használom:
1. mainconcept-tel mpeg-be az avit meg a hangot (kiv. ha ac3)
2. sony dvd architect-tel hozzárakni a feliratot és elkészíteni a dvd-t

viszont nagyon sok buktatója lehet - pl. hang- és felirat-csúszások -, persze mindegyiket meg lehet oldani, de néha macerás tud lenni.

szvsz vegyen inkább egy divx-es lejátszót, már 10E alatt is lehet kapni, aztán nézheti a filmeket "rendesen". :rolleyes:
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#1187 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 22:35

Filmmachine teljesen jó, csak talán 1 percnél többet kellene rászánni. Ki mondta, hogy CCE-t kell használni? A hozzá járó encoder is faszán megcsinálja. Csak a megfelelő opciót kell kiválasztani..
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1188 Felhasználó inaktív   agyurma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 17. 11:51

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 9:09

ok. avi2dvd suxx. kukáztam.

................

Nincs olyan tippje esetleg valakinek, ami nem ilyen sokmillió külső progit meghívó buzulás, hanem tényleg egy normális átkódolásra való cucc ?

Itt van a Nero Recode is, hát egy nagy fos, srt-t nem kezel, kép be-be akad. Idióták komolyan, és ezért adjak pénzt. A Vision Express dettó, abban meg el nem tudom képzelni, hogyan tudnám kikerülni a menü szerkesztőt, hogy "bocs haver nekem menü nem kell, húzzál a pitsába, kódoljad oszt jónap, adjad az ISO-t" ..

:omg:  :reklamacio:

Üdv,

Néhány napig én is pont ezzel küzdöttem, és pont ugyanez volt a véleményem.
Ami megoldotta: VSO ConvertXtoDVD. Nem rossz, bár sajnos a testreszabás nem az erőssége, mindenesetre nem kapsz agybajt a problémákkal.
Utána Nero kiírta a DVD-re.

Szerkesztette: agyurma 2006. 07. 17. 11:51 -kor

#1189 Felhasználó inaktív   agyurma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 15:01

Tényleg jó a The FilmMachine!
Köszi a tippet!

#1190 Felhasználó inaktív   elodv 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 17. 16:36

Most sikerült beszereznem egy LG DVD írót és nagyon szeretnék biztonsági :D másolatot készíteni néhány eredeti filmemről, mivel a beszerzett progikhoz [dvd decrypter, dvd fab, dvd region,Colne dvd2] nem igazán értek és a próbálkozásaim egytől eggyig kudarcot vallottak........, és még nem is másoltam eredeti filmet, ezért arra kérem a nagytiszteletű fórumtagokat, hogy segítsenek ebben!a legjobb lenne, ha vaki felvenne msn re és lépésről lépésre okítana a dvd buherálás mély problemtikájára...
előre is kösz

Elodv

#1191 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 18:33

Idézet: elodv - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 17:36

Most sikerült beszereznem egy LG DVD írót és nagyon szeretnék biztonsági :D másolatot készíteni néhány eredeti filmemről, mivel a beszerzett progikhoz [dvd decrypter, dvd fab, dvd region,Colne dvd2] nem igazán értek és a próbálkozásaim egytől eggyig kudarcot vallottak........, és még nem is másoltam eredeti filmet, ezért arra kérem a nagytiszteletű fórumtagokat, hogy segítsenek ebben!a legjobb lenne, ha vaki felvenne msn re és lépésről lépésre okítana a dvd buherálás mély problemtikájára...
előre is kösz

Elodv

http://macsman.ini.hu/

Regisztrálsz, átnézed legalább a legalapvetőbb dolgokat azok közül, amik érdekelnek Téged, és kipróbálod ezeket.
Ezek után már nem lesz egy csomó kárbaveszett idő a neked történő segítségnyújtás, hanem akkor már hasznos is lehet... :)
Amíg minimális gyakorlatra nem teszel szert, addig viszont igen. :rolleyes:

Szerintem. ;)

#1192 Felhasználó inaktív   elodv 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 18. 10:05

THX, nekiállok mind kettőnek...

#1193 Felhasználó inaktív   littleNorbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 17:07

DVD filhez lehet kivülről feliratot adni ?
Üdv.: littleNorbi

#1194 Felhasználó inaktív   vombat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 22:51

Helló! Kéne egy kis gyors segítség. :)
Shrinknél a Backupban beírom a lemez címét (kb 20 karaktert enged), erre amikor kész a lemez és megnézem, a kiírt cím a meghajtónál csak 15 karakter. 15-nél nem lehet többet írni (nem fér rá a lemezre, vagy mi???)?
Ha lehet, hogyan? És ha nem lehet, a megírt lemezek címeit így utólag át tudom-e írni valahogy?

#1195 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 23:25

Idézet: vombat - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 23:51

Helló! Kéne egy kis gyors segítség. :)
Shrinknél a Backupban beírom a lemez címét (kb 20 karaktert enged), erre amikor kész a lemez és megnézem, a kiírt cím a meghajtónál csak 15 karakter. 15-nél nem lehet többet írni (nem fér rá a lemezre, vagy mi???)?
Ha lehet, hogyan? És ha nem lehet, a megírt lemezek címeit így utólag át tudom-e írni valahogy?

A kész ISO label-jét a DVDDecrypter/ImgBurn-nel tudod a legkönnyebben/szabványosan átírni.

Tools->ISO->Change volume label.

ISO-nál 32 karakter (jelzi is a maradékot beíráskor a státuszsorban), és csak alfanumerikus lehet; UDF-nél space-t is meg minden egyéb karaktert is enged 128 karakterig.
Én mindkettőnél csak ISO szerinti label-t használok (és UDF-nél is csak 32-karakterig), de ez csak egyéni szocproblem...  :)

Szerk: az - hogy csak mondjuk 15 karaktert látsz - csak a progitól függ (péel a TC-ben nincs több hely grafikusan a label-nek), de kiírja ő addig (a 32 karakteren belül) a lemezre, amennyit csak beírtál neki.
Az ImgBurn/Decrypter-rel ezt is ellenőrizheted. :)

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 07. 21. 23:29 -kor

#1196 Felhasználó inaktív   vombat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 06:03

Lehet nem értem, vagy nem írtam le érthetően.  Annyira nem értek azért hozzá. ;) Mi ez a "kész ISO labeljét"? Már kiírtam lemezre a filmet és amikor visszarakom megnézni, akkor látom (intézőben és TC-ben), hogy lemaradt a cím vége. Nekem a lemezen nincs ISO, csak egy VIDEO TS meg egy AUDIO TS.
Át tudom így írni?
És Intézőben és TC-ben is csak 15 karaktert látok, miért?
És hogy tudom ellenőrizni a Decrypterrel (bárhol, ahol kiírva látom a címet benne, ott a "levágott" szerepel)?

#1197 Felhasználó inaktív   vombat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 06:23

Egyébként Shrinkkel írok, Re-author módban (mióta itt SzaSza megmutatta, hogy kell. Ezúton is sok köszönet Neked :)  :respect: !).
Használtam Decryptert is, de még mindig nem vagyok tisztában vele, mik ezek a módok: FILE, IFO, ISO - read, write. Melyik mód mire való, miben jobb egyik, mint a másik, melyikkel célszerű írni, ha asztali DVD lejátszón nézem a filmeket?
De most még mindig az életem fő problémája, hogy át tudom-e írni a kész DVD lemezen a film címet??? :(

#1198 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 11:22

Idézet: agyurma - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 11:51

Üdv,

Néhány napig én is pont ezzel küzdöttem, és pont ugyanez volt a véleményem.
Ami megoldotta: VSO ConvertXtoDVD. Nem rossz, bár sajnos a testreszabás nem az erőssége, mindenesetre nem kapsz agybajt a problémákkal.
Utána Nero kiírta a DVD-re.

erről van szó.

thx.

megnézem.
Om mani peme hung.

#1199 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 12:11

Idézet: vombat - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 7:23

Egyébként Shrinkkel írok, Re-author módban (mióta itt SzaSza megmutatta, hogy kell. Ezúton is sok köszönet Neked :)  :respect: !).
Használtam Decryptert is, de még mindig nem vagyok tisztában vele, mik ezek a módok: FILE, IFO, ISO - read, write. Melyik mód mire való, miben jobb egyik, mint a másik, melyikkel célszerű írni, ha asztali DVD lejátszón nézem a filmeket?
De most még mindig az életem fő problémája, hogy át tudom-e írni a kész DVD lemezen a film címet??? :(

1. Csak az ISO->Write móddal tudsz, mint a neve is mutatja.
ISO->Read-el tudod leszedni ISO-ba a forrás dvd-t a vinyódra (más néven rippelés)

2. Nem. Befejezett, és lezárt lemezre hogy tudnál bármit is hozzáírni/belejavítani...??!  :think:

#1200 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 12:15

Idézet: vombat - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 7:03

Lehet nem értem, vagy nem írtam le érthetően.  Annyira nem értek azért hozzá. ;) Mi ez a "kész ISO labeljét"? Már kiírtam lemezre a filmet és amikor visszarakom megnézni, akkor látom (intézőben és TC-ben), hogy lemaradt a cím vége. Nekem a lemezen nincs ISO, csak egy VIDEO TS meg egy AUDIO TS.
Át tudom így írni?
És Intézőben és TC-ben is csak 15 karaktert látok, miért?
És hogy tudom ellenőrizni a Decrypterrel (bárhol, ahol kiírva látom a címet benne, ott a "levágott" szerepel)?

1. Igen, ha létrehozol egy ISO-t a vinyódon a VIDEO_TS-mappa tartalmából.

2. Írtam, hogy miért.

3. Ugyanúgy, ahogy átírod. Ezt is már leírtam, hogy hogyan.

(Szombat 0:25)

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 07. 23. 12:16 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »