HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD másolás könnyen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD másolás könnyen Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   hidavid 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 24. 22:06

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. szept. 24., vasárnap - 21:46

Hőjjj!
Minima annyi hely kell, ami = ( a dvd eredeti mérete x 0,8 - 1 ) + 4.37 giga. Ha iso-t is csináltatsz, akkor mégegyszer  4.37 giga pluszban.

Szerk: számadatok. (Most már télleg húzok a pitsácskába, mert már nem tudok rendesen gondolkozni...)

Húú, mostmár nagyon belekeveredtem...  :omg:

Nem tennéd meg, hogy leírod nekem pontról-pontra hogy kell elkészíteni akkor most a végleges sima lemezt az eredeti dl dvd-ből kiindulva (mondjuk holnap amikor lesz időd  ;) ) kb ilyen szinten:

1. Megfogod az eredeti DL lemezt, és csinálsz róla vinyóra alcohollal egy képfájlt.
2. .....
....

Hú de jó lenne, ha végre összeállna a kép...  :)
Jó 8!  ;)

#1262 Felhasználó inaktív   odipapa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 11:03

Egy tuti kis oldal többekközött a DVD másolásról : http://jonasrichard.atw.hu/ :up:

#1263 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 27. 14:16

Kicsit off, de:
23,976fps-es feliratot mivel lehet átkonvertálni 59,94fps-re? Subtitle workshoppal próbálkozom, de nem akar működni. Beállítom az értékeket, de az eredmény nagyon rossz lesz. :(
nem segít a directvobsub speed ratio állítgatása sem. Az hogy lehet, hogy a két film ugyanolyan hosszú 1-2 sec eltéréssel, de az egyik 23,976 a másik 59,94fps? Egy sorozat egy epizódjáról van szó, ami megvan kétféle verzióban is...

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 09. 27. 14:35 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1264 Felhasználó inaktív   vombat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:57

Helló! Bocsi, nem tudja valaki, hogyan lehet DVD-ből AVI-t csinálni? Illetve van-e valahol erről szóló topic, mert mintha régebben betévedtem volna egy ilyenre, de most az istennek sem találom.? (Vagy lehet nem is itt volt?)  :think:

#1265 Felhasználó inaktív   odipapa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 14:02

Idézet

Az AnyDVD a legfrissebb?

Ha igen, akkor még esetleg a RipIt4Me. A legújabbal próbáld meg, és az 1.5-ös FixVTS-t töltsd le mellé/hozzá.

Köszi Zolcsi Baba!

A Capote-n még konkrétan nem tudtam kipróbálni, de más sony-s filmel lazán elbánt.
Szimpatikus párosítás! :up:

#1266 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:07

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 15:16

Kicsit off, de:
23,976fps-es feliratot mivel lehet átkonvertálni 59,94fps-re? Subtitle workshoppal próbálkozom, de nem akar működni. Beállítom az értékeket, de az eredmény nagyon rossz lesz. :(
nem segít a directvobsub speed ratio állítgatása sem. Az hogy lehet, hogy a két film ugyanolyan hosszú 1-2 sec eltéréssel, de az egyik 23,976 a másik 59,94fps? Egy sorozat egy epizódjáról van szó, ami megvan kétféle verzióban is...

Ha csak simán átírod a film fps számát 29,976-ra?
Valami nem volt kóser szerintem az interlaced-es dolgokkal, mivel az 59,94 pont 2xese a 29,976-nak, így mintha az interlacedből adódóan a félképeket egész képekké kódolták volna, ami ugye 2x annyi képkocka.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1267 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 13:05

Idézet: sohta - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 14:07

Ha csak simán átírod a film fps számát 29,976-ra?
Valami nem volt kóser szerintem az interlaced-es dolgokkal, mivel az 59,94 pont 2xese a 29,976-nak, így mintha az interlacedből adódóan a félképeket egész képekké kódolták volna, ami ugye 2x annyi képkocka.

Hmm, majd megpróbálom, köszi ;)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1268 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 13:07

Canopus procoder vagy CCE? Pro kontra tudnátok 1-2 infot mondani? Melyiket érdemes használni és miért, stb :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1269 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:49

Elolvasva az előző pár hozzászólást próbáltam kicsit képbe helyezni magam :) Beszereztem a következő programokat: dvddecrypter+anydvd, dvdrebuilder és cce sp 2.70. Sikeresen legrabbeltem egy dvdt, átnézegettem a rebuildert, sőt még a preparationig is eljutottam :) A kérdésem az lenne, hogy a rebuildert pontosan hogy kéne konfigurálni, azon belül is főleg a ccet, mert ilyesmit nem találtam? Vagy az alapbeállítások jók nagyjából? Hogyan zajlana a dvd letömörítése? Esetleg van mindenről egy összefoglaló leírás valahol full kezdőknek?

#1270 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 13:50

Idézet: Orgi - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 22:49

Elolvasva az előző pár hozzászólást próbáltam kicsit képbe helyezni magam :) Beszereztem a következő programokat: dvddecrypter+anydvd, dvdrebuilder és cce sp 2.70. Sikeresen legrabbeltem egy dvdt, átnézegettem a rebuildert, sőt még a preparationig is eljutottam :) A kérdésem az lenne, hogy a rebuildert pontosan hogy kéne konfigurálni, azon belül is főleg a ccet, mert ilyesmit nem találtam? Vagy az alapbeállítások jók nagyjából? Hogyan zajlana a dvd letömörítése? Esetleg van mindenről egy összefoglaló leírás valahol full kezdőknek?

Miert akarsz mindenaron tomoriteni ?
Miert nem irod ketfele vagva ket lemezre ?
Gond a lemezcsere ?

#1271 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 14:23

Nem szerettem volna két lemezre vágni és kíváncsi voltam, mi a különbség egy Shrinkhez képest. Odáig jutottam, hogy dvd-rb encode rész kezdetekor hibaüziket dobál: "item1.ecl is not an ecl for CCE". Az utolsó EclCCE azt mondja, 2.70-es CCe not supported, úgyhogy tanácstalan vagyok, mi a baja :)

#1272 Felhasználó inaktív   Barbas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 14:50

Sziasztok. Segítsetek, ha lehet. A filmet Shrink-kel megcsinálom, utána szeretném megírni a NERO-val, de többször is a következő hibaüzit kapom:
Error reading data,
Burn process failed at 4x (5 540 KB/s)

Bemásolom a naplót, nekem sajnos semmit sem mond, de közületek valaki biztos tudja értelmezni.
Előre is köszi.

#1273 Felhasználó inaktív   Barbas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 14:52

Ez lemaradt.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  Log.txt (0byte)
    Letöltések:: 24

#1274 Felhasználó inaktív   vombat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 10:41

Megírtak egy rajzfilmet DVD-re. Miért van az, hogy a TV-n 35-re fel kell nyomnom a hangerőt, hogy halljak valamit? (Normál esetben 15 körül hallgatjuk.) Nem lehetne valahogy felerősíteni a DVD lemezen a hangot (akár újraírással)? Aki megírta nekem, azt mondja, nem lehet, nem piszkálja a hangot a konvertálásnál, ilyet rakott rá a gyártó.

#1275 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 11:42

Idézet: vombat - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 11:41

Megírtak egy rajzfilmet DVD-re. Miért van az, hogy a TV-n 35-re fel kell nyomnom a hangerőt, hogy halljak valamit? (Normál esetben 15 körül hallgatjuk.) Nem lehetne valahogy felerősíteni a DVD lemezen a hangot (akár újraírással)? Aki megírta nekem, azt mondja, nem lehet, nem piszkálja a hangot a konvertálásnál, ilyet rakott rá a gyártó.

Ha TV-n hallgatod akkor feltételezem, hogy a több csatornás Dolby Digital kísérőhangot a lejátszó dekódolja. Ebben az esetben a lejátszó menüjében kell beállítani a sztereóra lekeverés mikéntjét. Javaslom házimozi erősítő használatát és akkor minden tökéletes lesz.

#1276 Felhasználó inaktív   qvasz2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 19:31

Sziasztok !

Nekem védelemmel kapcsolatos gondjaim vannak. Különösen a "Sany pictúre" legújabb darabjai makacskodnak.
Tud vk használható progit  ajánlani?

#1277 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 13:05

Idézet: qvasz2 - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 20:31

Nekem védelemmel kapcsolatos gondjaim vannak. Különösen a "Sany pictúre" legújabb darabjai makacskodnak.
Tud vk használható progit  ajánlani?

DVDFab Decrypter  :)
May the bastard rest in pieces ;)

#1278 Felhasználó inaktív   jambiyya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 14:30

Sziasztok!

Átolvasgattam nagyjából a fórumot, és arra jutottam, hogy az általam használt dvdshrink (sony dvd-knél anydvd-vel) nem a legjobb rippelő. Gyors, de a minősége nem a legjobb. A "one-click"-es cuccok közül is alegjobb minőségűre lenne szükségem.
Itt van ugye a dvdrebuilder, ami feldob rögtön pár lehetőséget (hc, rejig, qenc, procoder, cce), amiből a cce kilőve, ha tényleg fél napig dolgozik. Amit most letöltöttem, az valami freeware(limited) verzió, de nem tudom mi limitált benne. Talán nem gond egy unlimited verzió beszerzése. :)
A DVDFab Decrypter sem tűnik rossznak, főleg hogy tud vágni, bár ezt alighanem kihasználatlanul hagyom.

Tehát: tud valaki a shrinknél jobb minőséget produkáló, és nem ésszerűtlenül lassabb (átkódoló) progit?

#1279 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 10. 18. 18:06

miért kéne a cce-t kilőni. amit felsoroltál egyebek jóval lassabban dlgoznak (bár azokat nem kell hekkelgetni), de az újabb cce-k 2 pass-ban egy manapság közepesnek számító gépben kb.  a film 1,5-szerese. míg az összes többi nálam inkább a film 3x-osa.
szerk.: a legegyszerűbb amúgy lemezről shrinkkel iso-ba, kipusztítva a menüt, extrát és egyéb felesleges baromságot, majd a free rebuilderrel  + vmelyik ingyenessel a legjobb minőségben átkódolni

Szerkesztette: avman 2006. 10. 18. 18:09 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1280 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 18:12

Nekem egy dvd9->dvd5 konverzió 2 pass CCE-vel 61 perc volt legutoljára(2 órás film), prepare+encode+rebuild is benne van! Gyengébb procival sem lehet olyan sok. (Az más kérdés, hogy előtte egy órát tököltem, mire dvdremake-el kiszedtem a felesleges dolgokat :Đ )
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »