HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD másolás könnyen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD másolás könnyen Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 12:28

Ha meg demultiplexelt videó, hang és felirat állományok vannak akkor ezt a legegyszerűbben DVD authoring programmal lehet kompatibilis DVD-VIDEO struktúrára alakítani.

Pontosan errol volt szo. De ez az elso 2 hozzaszolasombol talan ki is derult.
Szoval akkor szerinted melyik az a legegyszerubb, kompatibilis DVD authoring program ami ilyesmire kepes?? TMPGEnc DVD Author nem.
Most a muxmannal raktam ossze es PC-n ment is, bar asztali lejatszoban meg nem probaltam. Viszont akkor legkozelebb nem szeretnek "ganyolni".

#242 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 13:13

Idézet: Air - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 13:58

Szoval akkor szerinted melyik az a legegyszerubb, kompatibilis DVD authoring program ami ilyesmire kepes?? TMPGEnc DVD Author nem.
Most a muxmannal raktam ossze es PC-n ment is, bar asztali lejatszoban meg nem probaltam. Viszont akkor legkozelebb nem szeretnek "ganyolni".

Ingyenest nem tudok. Nézd meg pld. a Sonic termékeit. Itt találsz home kategóriát is valamint félprofi és profi authoring programot is. Persze az áruk az már más kérdés.
Szerintem SFIJ még további jól használható programokat is tud majd ajánlani.

#243 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 13:30

Aha. Szoval akkor amit en hasznaltam az nem jo, de konkret programot te sem tudsz mondani. Ertem.
Ezzel nem segitettel sokat.

#244 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 13:43

Idézet: Air - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 14:30

Aha. Szoval akkor amit en hasznaltam az nem jo, de konkret programot te sem tudsz mondani. Ertem.

Konkrét programot is tudok de azt Te nem hiszem, hogy meg fogod venni valamint a használata is komolyabb ismeretet igényel DVD authoring terén :)  Ami minden igény kielégít az a Scenarist melyet a Sonic gondozásában találsz meg. Továbbá mint írtam nézd meg a Sonic web oldalán a DVD auhtoring termékeit és a neked megfelelő tudásút vedd meg. http://www.sonic.com/

#245 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 20:59

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 13:28

Nem kukacoskodtam  :)  Pusztán a DVD authoring fogalmát szerettem volna tisztázni.
Egyébként egy meglévő DVD-VIDEO struktúra módosítását abban az esetben ha ez egy meglévő struktúrába nyúl bele matatásnak hívom és nem szerkesztésnek. A szerkesztés egy kicsit mást jelent..  Ha meg demultiplexelt videó, hang és felirat állományok vannak akkor ezt a legegyszerűbben DVD authoring programmal lehet kompatibilis DVD-VIDEO struktúrára alakítani. És a hangsúly a kompatibilis szón van mivel tudni kell, hogy ezek a matató util programok (IFOEdit és társai) egyáltalán nem foglalkoznak a szabvánnyal ami eredményezheti azt, hogy az így elkészített anyag nem minden lejátszón lesz használható.

Nincsenek ilyen éles határvonalak a mai programok között. Egy Scenarist szintű multiplexerünk van pl. Muxman néven, de ezen kívül egyelőre alig tud mást.
A PgcEdit vagy DvdReMake által "matatott" DVD-Video állományok szabványosságával eddig borzasztó kevés gondom volt, meglehetősen sokat tudnak a szabványról a készítőik. Ennek jó részét pont a Muxman szerzőjétől tanulták. ;)

Én pont úgy látom, hogy a jövő az egyszerű kezelőfelületű, de valójában komplex működésű DVD szerkesztő (nem authoring, az inkább szerzést/létrehozást jelent) alkalmazásoké. Jobbegérklikk egy hangsávon, majd "Csere", és megmutatjuk a másikat, esetleg egy gyors kijelölés után kijavíttatjuk a menüben az "English" feliratot "Magyar"-ra. Persze ez utóbbi még kicsit odébb van, de mivel nem igényel Photoshop szintű képszerkesztőt, nem elképzelhetetlen egy DVDLab vagy DvdReMake szerű progiban. A piaci igény nem a Scenarist-féle pilótavizsgás, alapoktól építkező programokat nyomja, nem is ilyenre találták ki, nomeg az ára is borsos, még a DTS-t nem tudó ReelDVD-ben is.

Szerkesztette: ekoder 2005. 04. 13. 21:02 -kor

#246 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 21:01

Idézet: Air - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 14:30

Nyugodtan használd a Muxmant, a Scenarist megfizethető versenytársát fejleszti a srác. ;)

#247 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 07:38

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 21:01

Nyugodtan használd a Muxmant, a Scenarist megfizethető versenytársát fejleszti a srác. ;)

Koszi!
En is igy gondoltam. Ez a fajta hozzaallas amit wpepi nyom, nagyon nem jon be.
"Amit te hasznalsz egyszeru, ingyenes progit, az szar. Hasznalj inkabb egy bonyolult, aranyarban kaphato, nagynevu gyartotol szarmazo programot!"
Konyorgom. Miert???
Az egyszeru problemara miert kell pilotavizsgas progit ajanlani??
Mindegy, hagyjuk. Nem akarok flame-elni..

#248 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 08:00

Idézet: Air - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 8:38

Koszi!
En is igy gondoltam. Ez a fajta hozzaallas amit wpepi nyom, nagyon nem jon be.
"Amit te hasznalsz egyszeru, ingyenes progit, az szar. Hasznalj inkabb egy bonyolult, aranyarban kaphato, nagynevu gyartotol szarmazo programot!"
Konyorgom. Miert???
Az egyszeru problemara miert kell pilotavizsgas progit ajanlani??
Mindegy, hagyjuk. Nem akarok flame-elni..

Bocs, de nem azt írtam, hogy szar és nem is sugalltam ilyet. Mivel eleve közölted, hogy Neked még a TMPEG DVD Author se jó ezért feltételeztem, hogy olyat szeretnél ami sokkal többet tud. De mint írtam is a Sonic gondozásában van olcsó kifejezetten házi célokra készült authoring program is. Éppen ezért javasoltam, hogy nézd meg a cég oldalán a termékeket. De mivel az olcsó egyszerű Sonic termékek se tudnak lényegesebben többet mint a TMPEG DVD Author ezért nem is ajánlottam konkrét programot. A Scenarist meg csak azért lett megemlítve mert kifogásoltad, hogy nem jelöltem meg olyan konkrét programot ami sok mindent tud. Persze tisztában voltam vele, hogy Nálad egy ilyen kaliberű program nem jön számításba.

Szóval teljesen felesleges így viszonyulni a hozzászólásomhoz.

Szerk:

És azért az olyan felhasználást, hogy egy meglévő DVD-t buherálunk meg azt ne keverjük már össze azzal a felhasználási területtel amikor az a cél, hogy MPEG2 videó valamilyen MPEG1 vagy Dolby Digital kísérőhanggal esetleg felirattal kerül DVD-re.  A TMPEG DVD Author valamint a Sonic home kategóriájú termékei az utóbbiakra vannak kitalálva.

Egyébként meg nem hinném, hogy az alábbi idézet azt jelentené, hogy "Amit te hasznalsz egyszeru, ingyenes progit, az szar. Hasznalj inkabb egy bonyolult, aranyarban kaphato, nagynevu gyartotol szarmazo programot!"

Ingyenest nem tudok. Nézd meg pld. a Sonic termékeit. Itt találsz home kategóriát is valamint félprofi és profi authoring programot is.

Szerintem ez nem jelenti azt, hogy az ingyenes szar és használj drága programot. Ez azt jelenti, hogy én nem tudok olyan ingyenes tartalomszerkesztő programot és azért javasoltam a Sonic termékeit mivel ott van olcsó is és van drága is melyek közül Te eldöntheted, hogy melyik az ami Neked bejön.

Szerkesztette: wpepi 2005. 04. 14. 08:16 -kor

#249 Felhasználó inaktív   Garcia 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 14. 11:03

Sziasztok! Van itt egy DVD,amit nem tudok átírni. DVDSrinkkel csináltam eddig,de most" nem lehet átírni,másolásvédelmi hiba" :eek: . Pedig Egy 1999-es lemez. És már hassonló problámával találkoztam, akkor "adathiba,CRC"-t írt.  :(
IsoBusterrel sikerült kibontanom a gépre, de onnét nem tudom tovább :think:  Shrink nem nyitja meg,mert hiányzik neki az IFO file. Meg igazából lehet nem is jó,mert PowerDVD csak fekete képet játszik le ha a winyóról akarom megnyitni.
Valaki help! Plz. 24órám van megcsinálni.

#250 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:07

Legújabb DVD Decrypterrel próbáltad már File módban leszedni?

#251 Felhasználó inaktív   Garcia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 13:05

Jah. Eredmény:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  ehh.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: Garcia 2005. 04. 14. 13:10 -kor

#252 Felhasználó inaktív   Garcia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 15:11

:(
Plííz segítsetek :respect:

#253 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 15:39

A beállításoknál a CSS Cracking Method-nál mi van kiválasztva? Az elsővel érdemes először próbálni, az a default is.

#254 Felhasználó inaktív   taro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 19:14

Sziasztok,

a következőkben szeretném segítségeteket kérni:
Adott egy 2 részre darabolt film (2 külön lemezen). DVDRemake (2.6.2)-vel próbáltam összerakni, de valami miatt nem lett 'tökéletes' az eredmény.
Kipróbáltam a következő módszereket:
- két PGC-t egymás után másoltam (DVDRemake honlapján levő tutorial alapján végigmenve)
- hozzáfűztem a másodikat az elsőhöz
(mindkét esetben a chapter-eket beállítottam, csak a film a lényeg, így a menüt kihagytam).

Sajnos csak annyit értem el, hogy a film már egyben van, PowerDVD-vel lejátszható, de ha léptetni szeretnék, akkor egy idő után a progi csak kerregteti a vinyót és sokáig nem csinál semmit, a DVDShrink-kel történő megnyitáskor pedig az hibát jelez az x-edik vob-ban és nem olvassa be a művet. Amíg nem sikerül megoldanom a hibátlan összefűzést, addig nem akarom kiírni lemezre...

Mi lehet még a probléma?

#255 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 19:40

Idézet: Air - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 12:58

kedves Air. A DVD forum az egy geci gittegylet. van nehany tagja, gyartok filmgyerak, apple, sonic. a pontos DVD speckohoz maskent mint gittegylet tagsaggal es "nem dumalsz apafej" alairasaval, nem lehet. Ebbol az kovetkezik, hogy az apple es a sonic programjai garantaltan mukodo DVD-t eredmenyeznek. Az osszes tobbi gyarto, ill. mpucoder re-verse engineering modszerevel buzmolte ossze a szoftjat igy azok az esetek donto tobbsegeben ill. a legtobb keszulekben mukodnek, de sajnos nem 100%-osak. A DVDLab pro elvben majdnem mindenre kepes amire a scenarit, sok szempontbol kicsit tobbre is, de sajnos bizony megeshet, hogy a DVDLab-ban osszerakott cucc, ha eleg sok DVDLab-os ficsort hasznal - egyes lejatszokban nem fog mukodni. garantaltan mukodo megoldas+apple mac mini+dvd studio pro. ez igy egyutt 40000Ft. A scenarit ami PCs az szinten jo, csak sajnos 1000000Ft-ba kerul...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#256 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 19:42

Idézet: taro - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 19:14

Sziasztok,

a következőkben szeretném segítségeteket kérni:
Adott egy 2 részre darabolt film (2 külön lemezen). DVDRemake (2.6.2)-vel próbáltam összerakni, de valami miatt nem lett 'tökéletes' az eredmény.
- két PGC-t egymás után másoltam (DVDRemake honlapján levő tutorial alapján végigmenve)
- hozzáfűztem a másodikat az elsőhöz
(mindkét esetben a chapter-eket beállítottam, csak a film a lényeg, így a menüt kihagytam).

Sajnos csak annyit értem el, hogy a film már egyben van, PowerDVD-vel lejátszható, de ha léptetni szeretnék, akkor egy idő után a progi csak kerregteti a vinyót és sokáig nem csinál semmit, a DVDShrink-kel történő megnyitáskor pedig az hibát jelez az x-edik vob-ban és nem olvassa be a művet. Amíg nem sikerül megoldanom a hibátlan összefűzést, addig nem akarom kiírni lemezre...

Mi lehet még a probléma?

akkor most lenyegeben multipgcs filmed van?

#257 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 19:48

Idézet: taro - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 20:14

DVDRemake (2.6.2)-vel próbáltam összerakni, de valami miatt nem lett 'tökéletes' az eredmény.

Ha a honlapon jártál, igazán letölthetted volna a legfrissebb (jelenleg 2.6.7-es) verziót, és akkor varázsütésre megszűntek volna a gondjaid. ;)
Csak óvatosan súgom meg, hogy más problémáid is lesznek a filmmel, pl. akadás minden fejezetváltáskor, stb.

Szerkesztette: ekoder 2005. 04. 14. 19:49 -kor

#258 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 19:51

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 19:48

Ha a honlapon jártál, igazán letölthetted volna a legfrissebb (jelenleg 2.6.7-es) verziót, és akkor varázsütésre megszűntek volna a gondjaid. ;)
Csak óatosan súgom meg, hogy más gondjaid is lesznek a filmmel, pl. akadás minden fejezetváltáskor, stb.

oo bezony enis inkabb azt tennem hogy kiszednem a 2 m2v-t, valami rendes mpeg2 joinerrel osszefuznem, ha telecine-s akkor elobb telecine le, osszefuz majd telecine vissza. az ac3-akat is joinolni.

ezek utan programsteramba tesztcelbol osszemux es megnezni, hogy nincs e problema, ha nincs akkor m2vk-bol es ac3-akbol rendes dvd mux...

#259 Felhasználó inaktív   taro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 20:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 18:42

akkor most lenyegeben multipgcs filmed van?

Addig volt, amíg azt a tutorialt kipróbáltam. De mivel az sem jött össze, csakúgy, mint a másik verzió (append pgc), ezért jelenleg semmilyen filmem nincs (töröltem).  ;)
Ha egyszer sikerül normálisan (akadás nélkül és egyéb problémák nélkül) megcsinálni, akkor az biztos, hogy nem multipgc-s lesz. Csupán ez az eső kísérletem összefűzésre, és egy kicsit elakadtam.

Idézet

ekoder:
Ha a honlapon jártál, igazán letölthetted volna a legfrissebb (jelenleg 2.6.7-es) verziót, és akkor varázsütésre megszűntek volna a gondjaid. 

Nem rossz javaslat.  :respect:
Egyébként az említett hibák csak a korábbi verzió miatt lehetnek?

Idézet

SFIJ:
oo bezony enis inkabb azt tennem hogy kiszednem a 2 m2v-t, valami rendes mpeg2 joinerrel osszefuznem, ha telecine-s akkor elobb telecine le, osszefuz majd telecine vissza. az ac3-akat is joinolni.

ezek utan programsteramba tesztcelbol osszemux es megnezni, hogy nincs e problema, ha nincs akkor m2vk-bol es ac3-akbol rendes dvd mux...

Miközben olvastam, sűrűen bólogattam.  ;)  Csupán annyi bajom van, hogy ha meg is értettem, mi mi után következik, nem tudom, hogyan és milyen progival kell megcsinálni.   :rolleyes:

Szerkesztette: taro 2005. 04. 14. 20:20 -kor

#260 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 22:07

Idézet: taro - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 21:15

Ha egyszer sikerül normálisan (akadás nélkül és egyéb problémák nélkül) megcsinálni, akkor az biztos, hogy nem multipgc-s lesz. Csupán ez az eső kísérletem összefűzésre, és egy kicsit elakadtam.

Nincs azzal semmi gond, ha két film két külön VTS-ben tanyázik a lemezen. Ha hivatalos ReMake-et használsz, megcsinálja rendesen, sokkal egyszerűbb mint szétszedni, összefűzögetni a streameket, aztán imádkozni és muxolni.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.