HWSW Informatikai Kerekasztal: Az egészséges számítógéphasználat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az egészséges számítógéphasználat avagy gondolj a jövőre is Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 18. 09:52

Idézet: neonbooter - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 8:26

Bocs, nem akartam ilyen naggyal írni. :(

Lehet hozzászólást szerkeszteni egy ideig.

Nekem most valami alap Logitech billem van pár éve, meg egy alap Genius NetScroll+ Eye optikai egér (ez már talán 6 éve  :D).
Netezéshez tökéletesek. A Samsung is bevált márka ilyen téren.
Viszont a jó egérpad ritka és aranyat ér. :up:

Szerkesztette: Dorien 2009. 04. 18. 09:58 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#162 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 17:40

Idézet: Dorien - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 9:52

Lehet hozzászólást szerkeszteni egy ideig.

Nekem most valami alap Logitech billem van pár éve, meg egy alap Genius NetScroll+ Eye optikai egér (ez már talán 6 éve  :D).
Netezéshez tökéletesek. A Samsung is bevált márka ilyen téren.
Viszont a jó egérpad ritka és aranyat ér. :up:

Hosszú évek óta egy Logitech UltraX Flat billentyűt használok (sajna csak uk kiosztással lehetett kapni), az egerem meg egy MX Revolution (egy kb. 5-6 éves MX500-at váltottam le vele nemrég).
Szerintem igenis érdemes jó minőségű billentyűzetet és egeret beszerezni, nem csak az ergonómia, hanem a tartósság miatt is.
Egérpaddal szerencsére nem kell foglalkoznom, az asztal felületén tökéletesen és pontosan siklik az egér, és tisztítani is könnyebb.  :up:

#163 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 18:11

Én egy jó ideje a touchpadet használom, és csak akkor veszek elő egeret, ha feltétlenül szükséges. Régen rengetegszer fájt a kezem, volt, hogy még borogatni is kellett, de amióta nem használok egeret, teljesen elmúlt.

Ha végiggépelek nyolc órát, az nagyon fárasztó tud lenni, de egy jótanács laptoptulajoknak: ha feltámasztjátok a gép hátulját úgy három-négy centi magasra, úgy, hogy ne billegjen, sokkal kényelmesebb lesz a gép.

#164 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 19:23

Idézet: debaj - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 18:11

Én egy jó ideje a touchpadet használom

Engem meg a touchpad visz sírba. Hosszú idő után fárad tőle az idegrendszerem és az ujjam is.

Inkább egér. Ne legyen túl kicsi/nagy, túl nehéz/könnyű. Legyen normális, jó fogású. A nagy felbontás és a minőségi egérpad (vagy más megfelelő felület), valamint a megfelelő, nem túl kicsi/nagy érzékenységre állítás nagyon fontos. Figyelni kell, hogy az egér ne legyen túl közel/távol tőlünk, mert úgy feszülnek a csuklóizmok/ízületek.

Laptopot viszont tényleg jó megemelni hátul. Úgy nem olyan zavaró, hogy túl távol van a billentyűzet. De ehelyett még jobb megoldás egy normális szabványos külsős bill. Ennek is az érzékenysége fontos szvsz, nem csak pusztán a gombok mechanikai puhasága. A fő, hogy bírja a gyors gépelési iramot és ne kelljen kalapáccsal verni rajta a gombokat. Semmi ergonomikus extra és multimédiás bizbasz nem kell rá, ami foglalja a helyet. Azok csak hibalehetőségek, ha véletlenül megnyomja az ember. A caps lock-ot is le szoktam tiltani a rákba. Minden normális programban, szövegszerkesztőben lehet nagybetűsíteni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#165 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 21:29

Szerencsére laptopot csak addig használok, amíg javítom/telepítem. :D
Wherever you go, go with all your heart.

#166 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 23:29

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 20:23

Engem meg a touchpad visz sírba.

Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy az enyém multitouchos, és nem az a Windows-féle "csak hogy legyen ilyenünk is" fajta, hanem tényleg használható. :) Az sokat dob a "felhasználói élményen", nem kell kotorászni meg gombokat keresgélni, jobbkattintás meg görgetés két ujjal megy, a többi egy ujjal.

#167 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 00:35

itten tablet rulezik :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#168 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 01:51

de jó, hogy végigpörgettem eme topicot.
melóhelyen alapvetően 2 féle szék van, egy olcsóbb ikeás, meg egy komolyabbnak tűnő cucc, ez főleg a vezetőké.
ikeás se rossz, de a másik tényleg király, ha valaki szabadságon van, akkor mindig lenyúlom az övét :p
gondoltam jó lenne itthonra is egy olyan, de neten valahogy nem akadtam rá soha, amikor kerestem.
most végre megtudtam, hogy milyen szék is: Herman Miller Aeron :p
így sajnos az árával is képbe kerültem, hát asszem egy darabig még nem veszek itthonra...

ez az ikeás szék, ez se rossz, csak kár hogy az ülőlap nem olyan hálós mint a hátlap (és az Aeron), így eléggé bele lehet izzadni :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#169 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 08:49

Idézet: debaj - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 18:11

Én egy jó ideje a touchpadet használom, és csak akkor veszek elő egeret, ha feltétlenül szükséges. Régen rengetegszer fájt a kezem, volt, hogy még borogatni is kellett, de amióta nem használok egeret, teljesen elmúlt.

Ha végiggépelek nyolc órát, az nagyon fárasztó tud lenni, de egy jótanács laptoptulajoknak: ha feltámasztjátok a gép hátulját úgy három-négy centi magasra, úgy, hogy ne billegjen, sokkal kényelmesebb lesz a gép.

A jó tapipad tényleg hasznos, notebookot használva én sem kínlódom egérrel, de a munkaidőm oroszlánrésze asztali gép előtt telik. De pl. most én is a multitouch tapipados gépemről írok, na ide én se dugnék egeret, felesleges :) Igaz, szerintem itt a billentyűzet is elsőrangú, nagyon jól használható hosszú ideig gépelésre.

A gépelésnél nekem az a rosszabb, ha magasabban helyezkedik el a billentyűzet hátulja. 10 ujjal gépelek, de lusta ember lévén nem mindig tartom magasan a csuklómat, ezért minél feljebb vannak a felsőbb sorok, annál fárasztóbb gépelni (hosszú használat után meghúzódhatnak a kézfejem ínszalagjai) Úgyhogy nálam csak laposan :)

Szerkesztette: melon 2009. 04. 19. 08:50 -kor

#170 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 00:50

Ülő-álló megoldással próbálkozott valaki (a két helyzet között viszonylag rugalmasan mozgatható gép/asztal felállással) otthon? Sokat gépezem, és időnként jól esne állva (tudom, menjek ki a friss levegőre, ott álldigáljak :Đ).

Kinnarpsnak van ilyen íróasztala, aminek a magassága gombokkal állítható, szép és jó, de a félmilliós árától kicsit elhűltem... Szóval keresek valami olcsóbbat, az nem gond, ha kevésbé kényelmes megoldás :). Az ötletem jelenleg valami szélesebb tartományban mozgatható monitortartó kar (olyasmi amilyenek ezen a linken is vannak), az asztalra meg valami alacsony rátehető asztalkát a billentyűzetnek és egérnek, kb. olyasmit mint amivel az ember ágyban fogyaszthatja a reggelijét.

Fene se tudja lesz-e belőle valami, mindenesetre tapasztalatokat, ötleteket örömmel várok.

#171 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 00:59

Én mostanában állva is dolgozok a gép előtt, ugyanis volt egy műtétem, ott hátul és nem tudok rendesen ülni... :D
Úgy oldottam meg, hogy egy karton dobozt raktam a laptop alá.  :D    igényes nagyon! :omg:
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#172 Felhasználó inaktív   barnus1993 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 12. 17:31

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy: A számítógépem billentyűzetének a kikapcsoló gombját hogyan lehetne hatástalanítani? (Ami kikapcsolja a számítógépet)

Előre is köszönöm!
Processzor: Intel Dual Core E2160 1,80 GHz (Overdrived: 2,5 GHz)
RAM: Buffalo 2 Gb DDR2 667 MHz
Videókártya: ATi Radeon HD 2400 (256 Mb) (Overdrived: 600 MHz / 445 MHz)
Winchester: Samsung 250 Gb SATA

#173 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 09:48

A Scan Code Mapper beállításai a registry-ben.
Valamint a Power Managment billentyűk kódjai (1.9. pont).

Nem próbáltam, de elvileg működnie kell. A Caps Lock-ot így kapcsoltam ki.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#174 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 10:41

Sziasztok!

Majdnem indítottam új témát, de aztán úgy gondoltam, hogy egérpad is jöhet ide, így most itt emelem az est fényét. A kérdésem az lenne hogy milyen egérpadot érdemes használni irodában?

A cégnél kábé 60%-ban CAD tevékenységet végzek, sok egerészés van. Jobb kezemben egér, a bal kezemben SpaceMouse van ilyenkor. Az asztal lapja amolyan rücskös (sok kis gömbölyű rücsök) műanyag, az optikai egér elég pontatlanul megy rajta. Az egeret lecserélni technikai okokból nem tudom/akarom. (A lényeg az, hogy a CAD program megkívánja a teljesértékű 3 gombot, ezért az új csili-vili egerek a középső görgővel kiesnek a látókörömből).

Egy ideig használtam 19 SEK-es textil burkolatú egérpadot, de a használatból adódóan kicsit elkoszolódott. Kimostam mosógépben, ami miatt megszabadult a textil burkolattól. A maradék gumihabon igen nehezen csúszik az egér, ezért ezt most nem használom.

Az jutott eszembe, hogy vennék valami kemény burkolatú egérpadot, amit lehet tisztítani és az optikai egér rendesen működik vele.

Razer eXactMat

Razer Destructor

Ez a kettő került első körben a látókörömbe, de nem ismerem őket igazából. Van valakinek tapasztalata velük?

Ha ezek nem túl jók, akkor milyet érdemes még megtekinteni?
Köszönöm az információt!

Üdv!
.
.
.

#175 Felhasználó inaktív   azazell0 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 10. 00:54

Akit érdekelne a számítógépszékek csúcsa, a Herman Miller Aeron, az nézze meg ezt a hirdetést!

Szerkesztette: azazell0 2009. 12. 10. 00:55 -kor

#176 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 10. 08:41

Idézet: Netmaster - Dátum: 2009. ápr. 23., csütörtök - 0:50

Ülő-álló megoldással próbálkozott valaki (a két helyzet között viszonylag rugalmasan mozgatható gép/asztal felállással) otthon? Sokat gépezem, és időnként jól esne állva (tudom, menjek ki a friss levegőre, ott álldigáljak :Đ).

Kinnarpsnak van ilyen íróasztala, aminek a magassága gombokkal állítható, szép és jó, de a félmilliós árától kicsit elhűltem... Szóval keresek valami olcsóbbat, az nem gond, ha kevésbé kényelmes megoldás :). Az ötletem jelenleg valami szélesebb tartományban mozgatható monitortartó kar (olyasmi amilyenek ezen a linken is vannak), az asztalra meg valami alacsony rátehető asztalkát a billentyűzetnek és egérnek, kb. olyasmit mint amivel az ember ágyban fogyaszthatja a reggelijét.

Fene se tudja lesz-e belőle valami, mindenesetre tapasztalatokat, ötleteket örömmel várok.

Úgy néz ki, van másik megoldás: itt érdemes megnézni az elektromos emelőkről szóló doksit.

Elektromosan állítható magasságú asztallábat árulnak, mégpedig a dán ConSet cég alkalmatosságait. Egy átlagos asztallaphoz való keretért kb. 130 ezer Ft (ebben tehát nincs benne a lap, azzal nem foglalkoznak) így sem olcsóság, de már megfizethető kategória.
Igaz, meglepődtek amikor ezután érdeklődött az ember, látszott, hogy nem a legkeresettebb termékük.  :D

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó