Idézet: debaj - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 18:11
Én egy jó ideje a touchpadet használom, és csak akkor veszek elő egeret, ha feltétlenül szükséges. Régen rengetegszer fájt a kezem, volt, hogy még borogatni is kellett, de amióta nem használok egeret, teljesen elmúlt.
Ha végiggépelek nyolc órát, az nagyon fárasztó tud lenni, de egy jótanács laptoptulajoknak: ha feltámasztjátok a gép hátulját úgy három-négy centi magasra, úgy, hogy ne billegjen, sokkal kényelmesebb lesz a gép.
A jó tapipad tényleg hasznos, notebookot használva én sem kínlódom egérrel, de a munkaidőm oroszlánrésze asztali gép előtt telik. De pl. most én is a multitouch tapipados gépemről írok, na ide én se dugnék egeret, felesleges

Igaz, szerintem itt a billentyűzet is elsőrangú, nagyon jól használható hosszú ideig gépelésre.
A gépelésnél nekem az a rosszabb, ha magasabban helyezkedik el a billentyűzet hátulja. 10 ujjal gépelek, de lusta ember lévén nem mindig tartom magasan a csuklómat, ezért minél feljebb vannak a felsőbb sorok, annál fárasztóbb gépelni (hosszú használat után meghúzódhatnak a kézfejem ínszalagjai) Úgyhogy nálam csak laposan
Szerkesztette: melon 2009. 04. 19. 08:50 -kor