HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 21:56

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 16:06

A 100-125 ft/lapot elfelejtetted elosztani 4--vel, mert ugye 4db fotó fér ki 1 lapra.

Nem, a 10×15-ös Canon fotópapírok kiskereskedelmi árával számoltam. A tesztekben A4-eseket nyomtak, a festéket azért osztottam néggyel.

#1062 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 07:05

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 16:04

Nem vagyok közgazdász, de a készülék bekerülési árát, amortizációját, és a fej elhasználódását is bele kellene saccolni.

Meg a pc-t, meg a villanyáramot, meg a McDonáldst vagy pizzát amit azért ettünk, mert fotonyomtatás miatt nem volt időnk az occsó étterembe elmenni és arról a pár kávéról amit megittunk alatta meg a sörökről már nem is beszélve.

Nos valóban! Ha beadod a képeidet a laborba akkor ez a rengeteg ktsg nem merül fel és mehetsz játszani a félkarú rablóval.......    :banghead:  :banghead:  :banghead:  :banghead:
Sztem akinek az jobban tetszik vigye a laborba, részemről ezt a témát lezártam.

Igazán nem értem vajon miért megy el a dolog mindíg a sz@rrágás irányába    :grrr:

(Ez csak költői kérdés volt.)

#1063 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:01

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 6:05

Meg a pc-t, meg a villanyáramot, meg a McDonáldst vagy pizzát amit azért ettünk, mert fotonyomtatás miatt nem volt időnk az occsó étterembe elmenni és arról a pár kávéról amit megittunk alatta meg a sörökről már nem is beszélve.

Nos valóban! Ha beadod a képeidet a laborba akkor ez a rengeteg ktsg nem merül fel és mehetsz játszani a félkarú rablóval.......    :banghead:  :banghead:  :banghead:  :banghead:
Sztem akinek az jobban tetszik vigye a laborba, részemről ezt a témát lezártam.

Igazán nem értem vajon miért megy el a dolog mindíg a sz@rrágás irányába    :grrr:

(Ez csak költői kérdés volt.)

Cimbora! Te mennyiért vetted a nyomtatódat? Volt kb 35.000.- ft. Ez azért nem egy kategória egy csésze kávéval, már bocs. Nem annak a bizonyos dolognak a rágása volt, csak arról volt szó, hogy megéri-e. Ha a hugi sütis képei miatt ki kell cserélni 25-30-ért a fejet, akkor baromira nem.
Amúgy nem mondasz hülyeséget, a pc-t is oda lehet tenni, mert a minilaboros híváshoz az sem kell. Igaz, szerencsére az újabb nyomtatók, így a 4000-es is, már tud pc nélkül nyomtatni, így ezt mégsem indokolt beleszámolni.

Amúgy ittál? Vagy mi? Ez nem a te stílusod.

#1064 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:08

Csak nem akarja megérteni, hogy ha laborban hívatod az gazdaságosabb, mint az összes képet otthon nyomtatni. Ha meg nem tudsz úgy ránézni egy képre, hogy "de aranyos ez a kutya" vagy "de jól éreztük itt magunkat", hanem csak úgy, hogy "ez a kép nagyon elcsúszott vörösbe" meg "a jobb felső sarokban ez a tükröződő ablak beégett", az egyedi szocprobléma.

Több száz, több ezer kép után a megtakarítás már nem egy csésze kávé meg egy döncis hamburger. Erről valóban kár vitatkozni, ez tény. Ha olcsóbb lenne nyomtatni, éhenhalnának a laborosok.

#1065 Felhasználó inaktív   Harcsa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:39

Hi all,
az lenne a kérdésem hogy Canon Pixma Ip4200 nyomtatóm van, és ugye chipes védelem van rajta
annyit tesz ha kiurlulnek a tartályok dobhatom el őket, hallotam vmi programmrol ami kiuti ezt a védelmet de nemtom hogy keressek rá?  Aki hasonló cipőbe jár mint én nagyon megköszönném a segítségét.
Lehet hogy volt már róla szó de ennyi Hsz.t nem tudtam végignézni  de jól esene
1 megoldás.  :)
Előre is Köszönöm
Harcsa

#1066 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:41

Elvileg töltetheted kiütés nélkül a patront, csak a garancia repül, a nyomtató beleírja a memóriájába, hogy nem eredeti patronnal használtad.

#1067 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 14:07

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 9:01

Cimbora! Te mennyiért vetted a nyomtatódat? Volt kb 35.000.- ft. Ez azért nem egy kategória egy csésze kávéval, már bocs. Nem annak a bizonyos dolognak a rágása volt, csak arról volt szó, hogy megéri-e. Ha a hugi sütis képei miatt ki kell cserélni 25-30-ért a fejet, akkor baromira nem.
Amúgy nem mondasz hülyeséget, a pc-t is oda lehet tenni, mert a minilaboros híváshoz az sem kell. Igaz, szerencsére az újabb nyomtatók, így a 4000-es is, már tud pc nélkül nyomtatni, így ezt mégsem indokolt beleszámolni.

Amúgy ittál? Vagy mi? Ez nem a te stílusod.

Nem Téged akartalak bántani, félreértés ne essék!!!!

Én csupán arra céloztam de úgy látszik nem ment át, hogy az ember baromi sok mindenre költ, ami örömet okoz neki, és nem pont azt mérlegeli, hogy forintra megéri neki vagy sem.

Itt a PC: nem éri meg megvenni 10ből kilenc embernek mert csak költ rá (2-300e ft-ot nem ritkán)de kevés pénzt hoz.  Azért jó vele netezni, filmet, audiót írni, játszani, és fotónyomtatásra (alkotásra) használni!
Én csak erre céloztam.

Amúgy nem ittam, lehet ez a baj, mert benne felejtettem az idézetet amit írtál, de nem neked szántam (szerk: kiveszem ha tudom).
Csak a jelenségre próbáltam rámutatni: nem lehet mindent forintosítani!

Mégegyszer bocsánatot kérek! (Ezt keveseknek szoktam megtenni.)

#1068 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 14:40

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 9:08

Csak nem akarja megérteni, hogy ha laborban hívatod az gazdaságosabb, mint az összes képet otthon nyomtatni. Ha meg nem tudsz úgy ránézni egy képre, hogy "de aranyos ez a kutya" vagy "de jól éreztük itt magunkat", hanem csak úgy, hogy "ez a kép nagyon elcsúszott vörösbe" meg "a jobb felső sarokban ez a tükröződő ablak beégett", az egyedi szocprobléma.

Több száz, több ezer kép után a megtakarítás már nem egy csésze kávé meg egy döncis hamburger. Erről valóban kár vitatkozni, ez tény. Ha olcsóbb lenne nyomtatni, éhenhalnának a laborosok.

Amúgy van némi igazad Neked is, tényleg baromira kiszúrja a szemem az ilyesmi.
Amiben lehet nem kötök túl nagy kompromisszumot!

A laborosok azért nem halnak éhen mert kevés embernek fontos annyira, hogy időt szánjon a képjavításra, vagy nem ért hozzá, vagy pc-je sincs stb. Vki itt fentebb írta, hogy a fotózás számára nem ott ér véget, hogy megnyomja a gombot. Ezzel magam is igy vagyok! Nekem fontos az utómunka is, amit a laborokban nem, vagy csak nagyon szarul csinálnak meg, és utólag nem reklamálhatsz. Ha viszont megdolgozod a képet és elkúrják, a válasz: már belenyúltál a képbe, így nem tudják szebbre csinálni. Ami persze nem igaz, csak a rezsiórabér túl magas ilyenekkel foglalkozni. Ezt persze megértem, és ezért vettem digitális fotómasinát, meg fotó nyomtatót.
Nos ha az utómunkára fordított  saját időt veszem tényleg nem érné meg, de örömöt okoz a végeredmény: mit lehetett kihozni 1-1 képből (de ez már más téma), amit a laborban nem tettek volna meg és akkor úgy tettem volna az albumba. Szúrná a szemem.

Nos akkor úgy fogalmazok:
Sztem az ár, érték (minőség) arány nem éri meg számomra a spórolást (amennyiben tényleg van) és gondolom másnak sem, aki otthon nyomtat.

Hál' istennek a gyári kontra után gyártott tenta-vita megszűnni látszik a topicban, sztem ez is hasonlóan hittérítő jellegű vita.

Ha egyetértetek velem, hagyjuk ezt ennyiben és inkább hasznosabb dogokat írjunk ide bele, minthogy megpróbáljuk bizonygatni ki-kinek mi az olcsóbb, vagy a kevésbé drága!

(Én egyébként 26700 br-ért vettem a nyomtatómat nagykerben, de tudom, hogy ekkor a 35-40e Ft volt a napi ár.)

A Fogarasi (Bp) úton asszem 8 sz. a NET Áruházban 2080Ft (Br) a szines patron (BCI-6)

Szerkesztette: pik20 2006. 03. 04. 14:43 -kor

#1069 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 15:17

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 13:07

Nem Téged akartalak bántani, félreértés ne essék!!!!

Én csupán arra céloztam de úgy látszik nem ment át, hogy az ember baromi sok mindenre költ, ami örömet okoz neki, és nem pont azt mérlegeli, hogy forintra megéri neki vagy sem.

Itt a PC: nem éri meg megvenni 10ből kilenc embernek mert csak költ rá (2-300e ft-ot nem ritkán)de kevés pénzt hoz.  Azért jó vele netezni, filmet, audiót írni, játszani, és fotónyomtatásra (alkotásra) használni!
Én csak erre céloztam.

Amúgy nem ittam, lehet ez a baj, mert benne felejtettem az idézetet amit írtál, de nem neked szántam (szerk: kiveszem ha tudom).
Csak a jelenségre próbáltam rámutatni: nem lehet mindent forintosítani!

Mégegyszer bocsánatot kérek! (Ezt keveseknek szoktam megtenni.)

Nohát :) Tudtam hogy valami nem úgy van azzal a hsz-szel, ahogy elsőre értettem. Örülök neki, hogy ezt így meg tudtuk beszélni.  :up:
Kicsit kényelmetlenül érzem magam a bocsánatkérés miatt, ugyanis úgy érzem, hogy erre nincs szükség. Szerintem erre nem is érdemes több szót vesztegetni!

Alapvetően nekem mindig az van a szemem előtt, amire én használom a nyomtatómat (pár kép, a jól sikerültek kinyomtatása nagyobb méretben), így a vele való "tömegtermelés" nekem idegennek tűnik. Később gondoltam csak bele, hogy miért éppen az lenne a jó, a követendő, amire én használom? Elvégre azért raktak rá csatlakozást a fényképezőgéphez, hogy ha valaki egyszerűen tömegével nyomtatni akarja a szülinapi képeket, akkor ezt is meg lehessen tenni.
Így végül is ez is, az is járható.

Amúgy azóta is nyomtatgatok amióta jelezte, hogy a sárga kifogyóban van. Most persze kiírta, hogy a magenta (vagy melyik) szintén ürül. Hát, ez nem lesz valami vészes, mert valamikor októberben vettem a készüléket, így ha 5 hónapot bírnak nagyjából a patronok, akkor ezzel elleszek míg szét nem esik :)
Amúgy miután megvettem a nyomtatót, azonnal berendeltem egy teljes garnitúra festéket és egy plusz sárgát neten a gigacity-től, úgyhogy állok elébe a patroncseréknek :)

#1070 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 21:41

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 14:40

Nos akkor úgy fogalmazok:
Sztem az ár, érték (minőség) arány nem éri meg számomra a spórolást (amennyiben tényleg van) és gondolom másnak sem, aki otthon nyomtat.

Én azért vettem a nyomtatót, mert úgymond két széria fut a képeimből.

Az egyik, "kisszériás gyártás" az, amikor saját magamnak fényképezek, a saját szépérzékem kielégítésére, és ezt az általam lehető legjobban felügyelt módon és minőségben akarom viszontlátni a papíron.  Telelőhetem a kártyát, de a fotózás végeztével a képek nagy része kihull, megmarad az az öt-tíz, ami a legjobb.

A másik, a nagyszéria pedig az, amikor családi körben fényképezek. Mivel jelenleg csak kicsi, 256 megabájtos kártyával rendelkezem, ezért ebben az esetben legtöbbször már ott a helyszínen selejtezem a képeket, úgyhogy mikor rádugom a kábelt a fényképezőgépre itthon, ~200 darab olyan kép van, amiből csak egy-kettőt dobok el. Ilyenkor csak végiglapozgatom a képeket, a durvább hibákat (vörösszemek, a témába nagyon nem illő tárgyak eltüntetése, ha nagyon kell, élesítek, fekete-fehérbe forgatok és vágok, de ez minimális) kijavítom, aztán az egész adag megy CD-re, és laborban előhívatom. Ha mindegyik képet úgy helyre akarnám pofozni, ahogy egy "kisszériás képemmel" pepecselek, húsvétra meg is lennének a karácsonyi képek :)

Nem csak a pénzről, áramról és tintáról van szó, de időt (kinek mennyi van, nekem sajnos elég kevés, ha nem melózok, akkor általában a kedvesemmel vagyok, ha meg nem Vele, akkor a hobbijaimmal pepecselek, és a nyomtató melletti gubbasztás nem tartozik ezek közé :) ) és "elmeállapotot" is spórolok ezzel. (Én elég türelmetlen tudok lenni bizonyos dolgokban, ha már tíz képet kell élesítnem/élénkítenem/világosság-, kontrasztállítgatnom, akkor már a plafonon vagyok, inkább kimegyek rágyújtani :D)

---

Nézzük hülyének az embereket téma: én 25 ezer forintért meg még egy kis aprópénzért vettem a nyomingert, ma este láttam a Tescoban ugyanezt a típust, 34 ezret kell a pénztárnál hagyni érte. Olcsó, és gazdaságos. :)

#1071 Felhasználó inaktív   castorr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:06

Hi!

Lassan kifogynak a szines patronjaim. Ezért lenne egy kérdésem.
Mi a különbség a BCI-6(C,M,Y) a BCI-6e(C,M,Y) és a BCI-6e Photo (C,M,Y) patronok között?
Elvileg BCI-6(C,M,Y) kellene bele. Melyik a jó akkor?

IP4000 be lesz.

Előre is thx.
Gigabyte GA-M57SLI-S4, AMD Athlon 64 X2 4200+, 4x1024MB Kingmax DDRII, GeForce 7300 GT, Western Digital Caviar RE16 SATA 500GB+250GB 16MB Cache, Seagate Barracuda 200GB+200GB, Samsung 80GB+80GB, Pioneer 110D DVD-RW, S1690-GS Ház, Chieftec GPS-400AA-101A, Samsung 940N, Genius KB-19e NB, Logitech MX500 egér, Canon PIXMA IP4000 nyomtató, Canon Canoscan Lide 25, Creative Inspire P380, Sony VAIO 2.5"

#1072 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:25

Idézet: castorr - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 11:06

Hi!

Lassan kifogynak a szines patronjaim. Ezért lenne egy kérdésem.
Mi a különbség a BCI-6(C,M,Y) a BCI-6e(C,M,Y) és a BCI-6e Photo (C,M,Y) patronok között?
Elvileg BCI-6(C,M,Y) kellene bele. Melyik a jó akkor?

IP4000 be lesz.

Előre is thx.

IP 4000-be a BCI-6Y, M, C, B, színes patronok valók.
Olvastam, lehet pont ebben a topicban, hogy vki a photo kéket tette bele és bedugult neki!

#1073 Felhasználó inaktív   castorr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:29

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 13:25

IP 4000-be a BCI-6Y, M, C, B, színes patronok valók.
Olvastam, lehet pont ebben a topicban, hogy vki a photo kéket tette bele és bedugult neki!

Árlistában csak 6e -s van. Akkor az ezekszerint nemjó?!
Gigabyte GA-M57SLI-S4, AMD Athlon 64 X2 4200+, 4x1024MB Kingmax DDRII, GeForce 7300 GT, Western Digital Caviar RE16 SATA 500GB+250GB 16MB Cache, Seagate Barracuda 200GB+200GB, Samsung 80GB+80GB, Pioneer 110D DVD-RW, S1690-GS Ház, Chieftec GPS-400AA-101A, Samsung 940N, Genius KB-19e NB, Logitech MX500 egér, Canon PIXMA IP4000 nyomtató, Canon Canoscan Lide 25, Creative Inspire P380, Sony VAIO 2.5"

#1074 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 15:49

(Ha valaki esetleg emlékezne... SZóval hazahoztam a nyomtatót, valszeg semmi baja, de NEM tudom, mert a CD-jét az itthoni LG Combo drive nem olvassa.  :think: Felpörgeti, majd kiírja hogy nincs benne lemez!  :mad:  Pedig műanyag tokban szállítottam ráadásul...  A drive amúgy jó minden mással!  :confused:  Canon CD-k ilyen "jók"?  :D  Most elmegyek vhova átírni (hátha egy másik meghajtó vhol szereti és át tudom írni esetleg és AZT hátha megeszi ez az itthoni LG (1 éves)) DE HA NEM, valaki egy IP4000 CD image fájllal nem tudna megdobni?  :confused:  Vagy szedjek le mindent a netről külön? Lehet amúgy ? Az a baj, már fogalmam sincs mi is van a CD-n...
Ha nem menne írok még, és az naaagy segítség lenne ha tudna vki egy listát adni, mi is volt a CD-n...!  :(  )
thx
:(

((ui.: persze lehet csak ez az LG combo ilyen xar...  Egy Pioneer íróval átírt DVD-met nem olvasta, a szintén LG íróm meg igen...))

Szerkesztette: gyurxi551 2006. 03. 06. 15:53 -kor

#1075 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 15:59

Meg kell próbálni elvinni videótékába, ott szoktak polírozást vállalni. Első körben nézz át rajta fény felé tartva, ha valahol átlátsz rajta (megsérült az adathordozó réteg), akkor kuka.

#1076 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:38

Köszi, de végül megoldódott, no nem a combodrive-on múlt...  :mad:  A CD-t egyszer használtam fél éve, csillogóvillogó zsírmentes és tökéletes, de ez nem olvasta...  :confused:  Egy másik gépen egy LG DVD író viszont simán beolvasta.  :up: Így lementettem egy ISO-ba a CD-t, Daemon tools és ment is! ;)  DE ki fogom írni egy pl Philips CD-re is, kíváncsi vagyok azt úgy szeretni fogja-e. Na ez már off, nem ragozom, de ha a kombóval írom ki, valszeg szeretni is fogja (saját művét).  BOCS AZ OFFÉRT! LG combo-t ne vegyetek! Pixma mellé ne!  :D

#1077 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:44

De egy ON kérdés is:
Mennyi egy passzív nyomtató (USB) kábel max hossza? Illetve egy LPT1-es kábel esetén? Asszem ~3m, igaz?  Mert nekem 5 m (USB) kellene és az 1m nyomtatókábel+3m-hosszabbító esetén nem látta már a nyomtatót. Aktív USB hosszabbító kábellel jó lenne?

#1078 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:07

Szerintem ez baromság, az én öreg PDA-m egy barkácsolt, toldott-foldott három méteres, nulla árnyékolás-nulla szigetelés USB kábelen rendesen, teljes sávszéllel kommunikált a gépemmel. Nehogy már 4 méter rendesen összeszerelt kábel bekavarjon neki. Ott valami kábelhiba lesz.

A CD-mizériához: én egy LG CDRW-DVD kombóról telepítettem a 4200-at :)

SZERK. Vú, kaptam motorot :cool:

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 06. 21:08 -kor

#1079 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 07:11

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:44

De egy ON kérdés is:
Mennyi egy passzív nyomtató (USB) kábel max hossza? Illetve egy LPT1-es kábel esetén? Asszem ~3m, igaz?  Mert nekem 5 m (USB) kellene és az 1m nyomtatókábel+3m-hosszabbító esetén nem látta már a nyomtatót. Aktív USB hosszabbító kábellel jó lenne? 

Az 5 m-es kábelt mondják az okosok maximumnak elvileg (passzívan)

Próbáld toldás nélkül, mert abban már lehet buktató. Vmi nem vagy csak rosszul érintkezik, nagy az átmeneti ellenállás stb.

Szerkesztette: pik20 2006. 03. 07. 07:13 -kor

#1080 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 07:14

Idézet: castorr - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 11:29

Árlistában csak 6e -s van. Akkor az ezekszerint nemjó?!

Ezt én a szakszervíztől megkérdezném. Nincs rá írva a típus a dobozra?
A telefon sok mindent megold  ;)

Szerkesztette: pik20 2006. 03. 07. 07:15 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »