HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:00

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 12:57

Bisztos... ;)

Volt egy szmájlisor is ám a matricás hozzászólásom mögött! :Đ

#1242 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:03

Idézet: zee944 - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 10:19

Natti!

Vegyél pluszos Verbatim 16x Photo Printable-t, MCC-s médiakóddal, olyat, amin van felirat a nyomtatható felületen (a belső kör szélére oda van írva, hogy Verbatim 16x - amin nincs az állítólag gyengébb minőségű). Ez biztosan jó minőségű - a nyomtatható felület is, meg a lemez alapanyaga is.

Amin nincs Verbatim felirat a belső körön az is ugyanolyan jó lemez, az 50-es hengerben árult lemezek ilyenek.
(Az 1-10-25 db-os csomagolású lemezeken sajnos van Verbatim felirat)
Én 50-est szoktam venni pont ezért, csak hónapok óta nincsen sehol :(

#1243 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:13

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 13:00

Volt egy szmájlisor is ám a matricás hozzászólásom mögött! :Đ

Oké, oké, én meg felcseréltem a smiley-okat... :omg:  :D
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1244 Felhasználó inaktív   Natti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:59

Debaj csak és kizárólag olyan lemezt hajlandó vásárolni, amelyről az A. lenyúzta az adathordozókra kirótt "adót"... :D

Bisztos... ;)

Amelyikről "hiányzik", az olyan kamionról óvatosan leesett dolog, ugye, tudod...

Aha, szóval ezért a fogatlan figura, oda csapkodta a garast. Bocs, de kicsit lassú vagyok.

PS:Én nem tudok ilyen huncut figurát oda tenni, mert csak "javascript(=/'˝´˙˛`/!)"  akármi látszik az Operában.

#1245 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:40

Debaj csak és kizárólag olyan lemezt hajlandó vásárolni, amelyről az A. lenyúzta az adathordozókra kirótt "adót"... :D

Bisztos... ;)

Amelyikről "hiányzik", az olyan kamionról óvatosan leesett dolog, ugye, tudod...

nemisigaz :p  :cool:
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1246 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:43

Idézet: Natti - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 13:59

PS:Én nem tudok ilyen huncut figurát oda tenni, mert csak "javascript(=/'˝´˙˛`/!)"  akármi látszik az Operában.

kettőspont-alt-d :Đ

#1247 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:47

Idézet: Natti - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 13:59

Aha, szóval ezért a fogatlan figura, oda csapkodta a garast. Bocs, de kicsit lassú vagyok.

:offtopic:

Használj Firefox-ot. Operából meg fent van a legfrissebb?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1248 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 14:45

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 12:47

:offtopic:

Használj Firefox-ot. Operából meg fent van a legfrissebb?

Ha opera, akkor csak klasszikusok ;)

#1249 Felhasználó inaktív   kane 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 19:53

Idézet: zee944 - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 10:19

Natti!

Vegyél pluszos Verbatim 16x Photo Printable-t, MCC-s médiakóddal, olyat, amin van felirat a nyomtatható felületen (a belső kör szélére oda van írva, hogy Verbatim 16x - amin nincs az állítólag gyengébb minőségű). Ez biztosan jó minőségű - a nyomtatható felület is, meg a lemez alapanyaga is. Vagy vegyél Taiyo Yuden nyomtatható felületű DVD-t, ezt még nem próbáltam, de biztos jó lehet.
A matricázás szerintem is felejtő, én vettem anno egy ~6 ezer forintos szettet, de csak a baj volt vele. Ha már ilyen nyomtatód van, lemezre nyomtass.

Nem értek egyet, nekem a Verbatimok nagyon haloványak, vagyis inkább fakók lettek. Nekem a Titanium 16x nyomtathatók jöttek be. Raktam egymás mellé egy Verbatimot meg egy Titaniumot ugyanazzal képpel, ég és föld. Azelőtt matricáztam, nekem nem volt gond vele, talán csak egy cd-re nem akart felragadni a papír.

#1250 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 20:33

Ja, neked biztos nem kellett kiműtened sógorod hifitornyából egy matricázott lemezt, aminek a szilánkjait csak a kicsit elcsúszva felragasztott matrica tartotta össze ;)

#1251 Felhasználó inaktív   zee944 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 20:43

Idézet: kane - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 19:53

Nem értek egyet, nekem a Verbatimok nagyon haloványak, vagyis inkább fakók lettek. Nekem a Titanium 16x nyomtathatók jöttek be. Raktam egymás mellé egy Verbatimot meg egy Titaniumot ugyanazzal képpel, ég és föld. Azelőtt matricáztam, nekem nem volt gond vele, talán csak egy cd-re nem akart felragadni a papír.

Tény, hogy a színtelítettséget feljebb kell nyomni a nyomtatás erejéig. Ettől még jó minőségű az a felület. Mi bajod volt vele amúgy, a színtelítettségen túl?
Egyébként nemcsak a nyomtatható felület számít, hanem a lemez alapanyaga. Nem akarok olyan lemezt szitázni, ami 2 év múlva nem lesz olvasható. A Titanium milyen MID-ű, milyen alapanyag?

#1252 Felhasználó inaktív   kane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 17:37

Idézet: zee944 - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 21:43

Tény, hogy a színtelítettséget feljebb kell nyomni a nyomtatás erejéig. Ettől még jó minőségű az a felület. Mi bajod volt vele amúgy, a színtelítettségen túl?
Egyébként nemcsak a nyomtatható felület számít, hanem a lemez alapanyaga. Nem akarok olyan lemezt szitázni, ami 2 év múlva nem lesz olvasható. A Titanium milyen MID-ű, milyen alapanyag?

Túl vagyok kérdezve. Azt honnan tudom meg? Egyébként itt vettem, ennyit tudok róla. Titanium

Egyébként tényleg nem kellett még kiszednem egy eltörött lemezt sem sehonnan.  :)

Szerkesztette: kane 2006. 04. 26. 17:38 -kor

#1253 Felhasználó inaktív   zee944 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 17:54

Idézet: kane - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 17:37

Túl vagyok kérdezve. Azt honnan tudom meg? Egyébként itt vettem, ennyit tudok róla. Titanium

A MID-et (Media vagy Manufacturer ID) pl. Neroval biztosan meg lehet nézni. Nagyon-nagyon lényeges. Ez a Titanium nagyon olcsó. Valszeg gyengécske alapanyagból készül :-(
A nyomtatható felülete ettől még persze lehet jó. Én viszont csak a RICOH (nem ritek!), MCC, és TY-s MID-ekben bízom hosszú távon. De ez már offtopik, úgyhogy abbahagyom. :-)

#1254 Felhasználó inaktív   kane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:22

Idézet: zee944 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 18:54

A MID-et (Media vagy Manufacturer ID) pl. Neroval biztosan meg lehet nézni. Nagyon-nagyon lényeges. Ez a Titanium nagyon olcsó. Valszeg gyengécske alapanyagból készül :-(
A nyomtatható felülete ettől még persze lehet jó. Én viszont csak a RICOH (nem ritek!), MCC, és TY-s MID-ekben bízom hosszú távon. De ez már offtopik, úgyhogy abbahagyom. :-)

MCC 03RG20, mondjuk nekem ez nem mond semmit.

#1255 Felhasználó inaktív   zee944 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 20:18

Idézet: kane - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 18:22

MCC 03RG20, mondjuk nekem ez nem mond semmit.

Az MCC jó szokott lenni, bár ha nem Verbatim brand alatt van, akkor az sem garantált. Szóval lehet, hogy mégis jó a Titanium, csak gyanús, hogy miért kerül jóval kevesebbe, mint egy ugyanilyen MID-ű Verba.

#1256 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 20:43

Mert mondjuk a Verbatimnak a jó minöségü alapanyag mellett jól hangzó neve is van?  ;)

#1257 Felhasználó inaktív   kane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 05:25

Idézet: zee944 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 21:18

Az MCC jó szokott lenni, bár ha nem Verbatim brand alatt van, akkor az sem garantált. Szóval lehet, hogy mégis jó a Titanium, csak gyanús, hogy miért kerül jóval kevesebbe, mint egy ugyanilyen MID-ű Verba.

Ma reggel beraktam egy Verbatimot is, ugyanaz a MID-je (betűre), mint a Titaniumé.

#1258 Felhasználó inaktív   zee944 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 08:21

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 20:43

Mert mondjuk a Verbatimnak a jó minöségü alapanyag mellett jól hangzó neve is van?  ;)

Írható DVD-k esetében nem okvetlenü a márkanevet fizeted meg. Ugyanaz az alapanyag más brand alatt sokszor nem u.olyan minőségű. Minden médiagyártó többféle minőséget produkál ugyanazzal a MID-del, a jobbat a nevesebb gyártók veszik meg drágábban, a rosszabakat a noname-ek olcsóbban. Rengeteg gyakorlati példa igazolja ezt. Lásd pl. RITEK G05 MID-et, ami szerintem amúgy álleszcuzámmen egy rakás sz@r, de azt azért el kell ismerni, RiDisc vagy Traxdata brand alatt jobb, mint pl. TDK alatt. A TDK-s G05 semmire nem jó, azonnal ki kell hajítani szemétbe. Traxdatán vagy RiDisc akár még 1-2 év múlva is (muhaha) is vissza tudod olvasni az adatokat. (Ettől még szvsz gagyik azok is.)

#1259 Felhasználó inaktív   Madárpók 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:02

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 12:31

Üdv Wyco!

Van-e tapasztalatod az utángyártott patronokkal (pl PELIKAN)?
Megoszló véleményeket hallottam a témában. A kereskedő persze dícséri ezeket, de már hallottam usertől is kedvező véleményt.
Tudják-e károsítani a fejet?
Nem mindenáron akarok spórolni a tintán, de nem vagyok a pénzem ellensége sem.
Hogyan tudom legnagyobb eséllyel elkerülni a beszáradást? (Fej ebbe a típusba áll. 72000Ft)

Problémám egyenlőre nincs. Én is csak beüzemeltem és egy darab döbbenetes minőségű fotót nyomtattam a hozzá adott 10x15-ös papírra.;)
Előtte s330 i250 i320 típusokkal nyomtattam fotókat, tehát ehhez tudom hasonlítani őket.

Papír ügyben is jó volna okosodni egy kicsit, mert annyiféle van.... :think: 

Minden véleményt, tapasztalatot köszönök az utánunk olvasók nevében is! :smoker:

A BCI 24-es utángyártott patronokkal(UPrint) nekem csak jó tapasztalatom van.A PIXMA sorozatból eddig az IP 1500-ashoz volt szerencsém.Meg vagyok vele elégedve.

#1260 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:35

Idézet: zee944 - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 9:21

Írható DVD-k esetében nem okvetlenü a márkanevet fizeted meg.

Nem okvetlenül, de egy névtelen korong rendszerint olcsóbb, mint az ugyanabból az alapanyagból, ugyanabban a minőségben készült korong, aminek a "haszontalan" oldalára egy-egy jól hangzó név van nyomva egy-egy jól ismert logóval ;)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.