HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 11:34

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 7:34

Ilyenek ezek az öszvérek :) Én 36 ezer forint költségvonzattal vettem fajin nyomtatót (Canon Pixma IP4200) meg fajin szkennert (HP ScanJet 3800). De sajnos a tökéletesen színhelyes szkenner az nem a pártízezres árkategóriából kerül elő, akkor se, ha nincs alatta még egy nyomtató is. :)

(féloff: ha ilyen az eredmény, érdemes egy VueScan-hoz hasonló szoftvert használni, egymenetes beolvasás helyett négyszer-ötször lehúzni, az már egész jó eredményt ad, még filmnegatívnál is.)

Köszönöm a választ, sajnos én is erre a megállapításra jutottam! :( Ellenben a te nyomtatót 25eHUF, a scanner meg 20eHUF! Akár hogy is számolom, az 45 és nem 35-36eHUF. :) A másik dolog, hogy muszáj olyat vennem, amin van LCD kijelző, mert ismerős is fogja használni a nyomtatót, neki meg könnyebben el tudom magyarázni, hogy a beépített menűpontokból, hogyan kell nyomtatni (egyébként Ő fog venni festékkazit, hogy nyomtathasson)! :) A számgéphez meg nem is akar hozzányúlni, tehát marad az MP460-as + VueScan (vagy ilyesmi progi)! :D Csak olyan 20-30db képet akarok scannelni, nem többet! Arra szvsz elég lesz ez is. ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1642 Felhasználó inaktív   Luigi777 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 17:23

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 10:28

Ez talán a legosszabb ötlet. Ha a kétféle tinta és oldószer összekeveredik, teljesen véletlenszerű, hogy mi megy tönkre. Csak a patron és a maradék tinta, vagy a fej is. A keveredés után göbök, kicsapódások keletkezhetnek, ennek biztosan nem lesz jó vége.
Én még mindig azt mondom, próbáljuk meg ezeket a cuccokat rendeltetésszerűen használni...

OK!

Gondoltam karácsony előtt spórolok 1 kicsit....De ha nem megy.... ;)

Csak nem valami tintapatrondílerrel van dolgunk??? ;) 

Köszi a szakértést!

#1643 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 18:08

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 11:34

Ellenben a te nyomtatót 25eHUF, a scanner meg 20eHUF! Akár hogy is számolom, az 45 és nem 35-36eHUF. :)

Elkúrtam  :Đ

Fogalmam sincs, hogy jött ki a 36, kora reggel volt még :)

Idézet

Csak nem valami tintapatrondílerrel van dolgunk???

Nem, egy igényes fotóssal. :)

#1644 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 18:09

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 22:23

Több, mint valószínű, hogy a kifújt cseppeket számlálja, és ebből számolja ki, hogy mennyi lehet még a tartályban. Biztos nem fizikailag ellenőrzi a tintaszintet.

Kép
Az enyémben (IP4000) a tintaszint-ellenőrzés így megy.
Lehet, hogy az újabb csippás patronokban már kis kínaiak számolgatják a cseppeket. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1645 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 18:35

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 18:09

Az enyémben (IP4000) a tintaszint-ellenőrzés így megy.

Valamit számolgatnia is kell közben, a prizma akkor is ugyanúgy átengedi a fényt, ha már csak a fúvókában van tinta, mintha tele lenne. :) Ezzel szemben vígan mutatja, hogy feléig, harmadáig van, meg mindjárt kifogy. Az újratöltés sem "reseteli".

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 22. 18:36 -kor

#1646 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 18:59

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 18:35

Valamit számolgatnia is kell közben, a prizma akkor is ugyanúgy átengedi a fényt, ha már csak a fúvókában van tinta, mintha tele lenne. :) Ezzel szemben vígan mutatja, hogy feléig, harmadáig van, meg mindjárt kifogy. Az újratöltés sem "reseteli".

Ezért írtam, hogy az enyémben - IP4000 - így van. De a 4000-es sosem mutat félig vagy harmadáig ürült patront, csak hamarosan kifogyót. Akinek ilyenje van az tudja.
Az újabb pixmák patronjaiban is benne van ez a prizma, de az csak azt jelzi, hogy lecsökkent-e már a tinta mennyisége a tartályban 20% alá. Onnantól verődik vissza a fénysugár a prizmáról.

Eredetileg a kérdés arról szólt, hogy "fizikailag ellenőrzi"-e a nyomtató a tartályban a szintet. Hát igen fénytöréssel ellenőrzi, eléggé fizikailag. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1647 Felhasználó inaktív   okkupanki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 08:05

Idézet: avman - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 15:21

akkor most sikerült kinyírni a nyomit? nem üzemel? mint említettem én nem próbáltam ki, lévén, h még nem kaptam hibaüzenetet.
itt is van egy service tool:
http://www.servicema...anon/ip1500.htm
kinézetre olyan mint a printersiam-os, de jóval kisebb a mérete + találtam még egy leírást , de itt is set des... 1 van, holott valóban nem így jelenik meg, 1500E és 1500J-ből lehet választani + vannak olyan opciók clear waste ink counter main/platen. lehet ezekkel kéne operálni + a set des...-el valahogy, de ha üzemel a nyomi akkor várd meg míg végleg beadja a kulcsot és inkább utána érdemes próbálgatni.
Canon PIXMA iP1500
Waste Ink Counter Reset.
Step 1: Manual for Service mode
1. Unplug power and USB.
2. Open door and hold power button.
3. Connect power.
4. Close door, then release power button.

step 2 : Software for Permanant

1. Reconnect the printer cable.
2.Open General Tools software and select (USB PORT)
3 .Choose (SET DESTINATION 1) And it should be reset
igazából ez a set des... 1-2 még az i320/350 szériánál volt, ott működött 2-ből 1x. meg egy 1000-est is sikerült visszahozni valahogy. ott csak ip1000 volt, nem kellett választani...

A nyomtató műxik, lehet vele nyomtatni, csak nehéz felrakni, szerintem.
Ja a link amti küldtél az egy picit ciril betüs. Angol még csak-csak de ez már nem megy.
Egyéb okosságod van?
Lehet még valahol ilyen nyomit kapni?

#1648 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 11. 23. 09:12

bocsesz :)
http://www.servicema...on/ip1500st.zip
az orosz szöveg ahogy kivettem nem igazán azt írja, amit az eddigiek, de kb. 15 éve nem beszéltem oroszul. :D
már nem lehet ilyet kapni.

Szerkesztette: avman 2006. 11. 23. 09:13 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1649 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 14:59

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 17:08

Elkúrtam  :Đ

Fogalmam sincs, hogy jött ki a 36, kora reggel volt még :)

Nem, egy igényes fotóssal. :)

Köszi  :cool:

#1650 Felhasználó inaktív   okkupanki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 19:23

Idézet: avman - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 8:12

bocsesz :)
http://www.servicema...on/ip1500st.zip
az orosz szöveg ahogy kivettem nem igazán azt írja, amit az eddigiek, de kb. 15 éve nem beszéltem oroszul. :D
már nem lehet ilyet kapni.

Figyu ehhez valami leírás vagy bármi, amin el lehetne kezdeni, hogy mit kell vele csinálni?
Se sugó se kiegészítés.
Nem hiszem el hogy én vagyok az első aki ezt akarja csinálni?
Mondjon már valaki valamit hogy lehet ezt a hülye waste ink countert resetelni!
:(

#1651 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 19:37

Ahogy közeledik a fizetés napja, úgy kezdek elbizonytalanodni a multifunkciós nyomtató vásárlással kapcsolatban. :rolleyes: Canon MP460 vagy Epson Stylus DX4850 legyen?! :confused: :think: Előnyök, hátrányok:

Canon MP460:
~~~~~~~~~
+ 16ml-es fekete tinta
+ jó minőségű nyomatok
+ gyors
+ Színes LCD kijelző, Infra, Bluetooth (opcionális), memóriakártya olvasó

- 4ml-es(!) szines tinta (3 szín 1 patronba)
- nagyon gyenge scanner (színhűség közelít a 0-hoz)

Epson Stylus DX4850:
~~~~~~~~~~~~~~
+ 8ml-es szines tinta, szinenként cserélhető patron
+ nagyon jó minőségű fotók
+ jó minőségű scanner
+ memóriakártya olvasó

- 8ml-es fekete tinta
- átlagos sebességű
- Színes LCD kijelző, Infra, Bluetooth hiánya

A patronok ára mindkettőhöz kb. 10eHUF a szines és fekete együtt (Csak gyárit használnék!), így ez nem döntő. Amire használnám, az főképp borítók nyomtatása, de csak feketében és egyszerű feliratokat, mint amiket eddig is nyomtattam a 24 tűs mátrixommal. Néha 10x15-ös fénykép nyomtatása, ha rokon jön és megtetszik neki valamelyik kép és kérne belőle, de ebből a szempontból nem vagyok valami igényes. :Đ Nagyritkán DVD film borítójának kinyomtatása, de ez tényleg ritka lenne (legalább is most ezt gondolom :D). Scannelés viszonylag fontos lenne, mert van pár fotóm, amit szeretnék megőrizni digitálisan is (nem sok, úgy 50-60db), de egyébként pedig csak átlagos scannelés lenne és nem is fotókat. A Canon mellett tenném le a voksomat, de elriaszt a 4ml-es színes tartáj, amivel (olvasottak alapján) 20-30db 10x15-ös fényképet lehet kinyomtatni és már ki is fogyott! :eek: :( Viszont ugye mellette szól a 16ml-es fekete (és mondjuk a PG50-es patronnál a 21ml-es)! Ki mit szól hozzá? Ki melyiket választaná ezen szempontok figyelembe vételével? Igen, persze én fogom végül eldönteni, de talán segítene/segítenének a választásban (megerősítésben ;)) a többiek véleménye!

Előre is köszönöm a válaszokat! :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1652 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 19:51

Én a canonból csak azt a változatot ajánlanám, amiben színenként cserélhetőek a patronok, így ha ebben az árkategóriában gondolkozol, akkor az epson inkább neked való.

#1653 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 20:07

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 19:51

Én a canonból csak azt a változatot ajánlanám, amiben színenként cserélhetőek a patronok, így ha ebben az árkategóriában gondolkozol, akkor az epson inkább neked való.

No és miért pont csak azt, amiben külön vannak a színek? Gazdaságosság vagy színhűség miatt? Mert az utóbbi nem nagyon fontos nekem! Unokatesómnak Canon MP150-es multifunkciós van (szintén ugyan azok a patronok valók bele, mint az MP460-ba) és nekem tökéletes! Mondtam, hogy nem vagyok igényes ebből a szempontból. Csak a gazdaságosság az, ami itt kérdéses. A másik dolog, hogy az Epson szerkezeti minőségét nem ismerem (fej élettartamára gondoltam). :think: Kicsit tartok tőle annak ellenére, hogy volt bnőmnek Epson Stylus DX3850-es van és jól nyomtat meg még nincs vele semmi gond. Egyébként 35eHUF a max. amit ki akarok adni nyomtató + scanner-ért, de ez már tényleg nagyon max! Eredetileg 30eHUF-ot szántam volna rá, de bátyám ad még 5öt, ajándékként! :D Szóval külön nyomtató és scanner nem jönne ki eleve. Nem tudom na, nem tudom. :omg: Rettentő bizonytalan vagyok. :( Köszi amúgy a választ! :respect:

#1654 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 20:17

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 20:07

Gazdaságosság vagy színhűség miatt?

A színhűség az inkább a tinta és a papír minőségétől függ. De teszemazt nyomtatsz egy kazal dokumentumot, a céged citrom-narancs logós fejlécével és egy kazal, a cég "imázsához" illeszkedő színvilágú, sárga grafikonokkal és ábrákkal. Először tehát a sárga fog kifogyni, a bíbor ürül egy keveset, de a cián érintetlen marad. Ha egyben van a patron, dobhatod ki az egészet, ciánostul, bíborostul, míg ha külön van, elég a sárga patront kicserélni.

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 27. 20:18 -kor

#1655 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 20:26

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 20:17

A színhűség az inkább a tinta és a papír minőségétől függ. De teszemazt nyomtatsz egy kazal dokumentumot, a céged citrom-narancs logós fejlécével és egy kazal, a cég "imázsához" illeszkedő színvilágú, sárga grafikonokkal és ábrákkal. Először tehát a sárga fog kifogyni, a bíbor ürül egy keveset, de a cián érintetlen marad. Ha egyben van a patron, dobhatod ki az egészet, ciánostul, bíborostul, míg ha külön van, elég a sárga patront kicserélni.

Igen, akkor jól gondoltam, hogy gazdaságosság. Ez rendben is van, de! Én jóformán nem is fogok szinest nyomtatni, az a 20-30db kép vagy színes oldal is kb. 5-6 hónap alatt használnám el. Fekete nálam a fontos és szívem szerint lézert vettem volna, de az általam vásárolni kívánt nyomtató 50eHUF felett van (Kyocera). Szóval ezért hezitálok. :rolleyes: Végülis még van 2 hét, addigra eldöntöm. :smoker: :respect:

Szerk.: Amúgy az Epson felé "húzok", de aggaszt a fele akkora (8ml-es) fekete tinta a Canon-hoz képest és a tartósság kérdése. :omg: :)

Szerkesztette: Csokis 2006. 11. 27. 20:29 -kor

#1656 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 20:29

Hej, de nehéz eset vagy... :D

Ha inkább szöveget szeretnél nyomtatni, akkor a gazdaságosság szempontjából tényleg jobban járnál egy lézerrel. És ha várnál következő fizetésig, és rádobnád még azt a tizenöt-huszat?

#1657 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 20:35

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 20:29

Hej, de nehéz eset vagy... :D

Ez tudom, mondták már 1 páran! :omg:

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 20:29

Ha inkább szöveget szeretnél nyomtatni, akkor a gazdaságosság szempontjából tényleg jobban járnál egy lézerrel. És ha várnál következő fizetésig, és rádobnád még azt a tizenöt-huszat?

No igen, de azért meg sajnálom a pénzt, mert amúgy keveset nyomtatok! :D Elég, ha annyit mondok, hogy a 24 tűs mátrixba való festékkazit 6 év alatt(!) használtam el, aztán cseréltem. :Đ De egyre jobban kezdtek rábeszélni az Epson-ra! :D Végülis a scanner jó, a fotók kiválóak, gazdaságos még nekem is. :) A lassúság meg nem nagyon számít, mint ahogy a szines LCD hiánya se, ráadásul az xD kártyát közvetlenül olvassa, ellentétben a Canon-nal (ott átalakítóval kell használni)! :think: Már csak az a kérdés, hogy hol vegyem meg, mert hivatalos Epson forgalmazót nem talált az Epson.hu oldal Gyöngyösön. :rolleyes:

Szerkesztette: Csokis 2006. 11. 27. 20:36 -kor

#1658 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 20:39

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 20:35

Elég, ha annyit mondok, hogy a 24 tűs mátrixba való festékkazit 6 év alatt(!) használtam el, aztán cseréltem. :Đ

:offtopic:

Akkor az ideális választás:

Kép

bocs  :Đ

Idézet

Már csak az a kérdés, hogy hol vegyem meg, mert hivatalos Epson forgalmazót nem talált az Epson.hu oldal Gyöngyösön.

Én neten szoktam rendelni, nem is emlékszem, mikor vettem utoljára parizernél bonyolultabb dolgot Gyöngyösön :) (Na jó, ehhez az is hozzájárul, hogy a buszom öt után pár perccel gördül be a kies Jászságból :reklamacio: ) Ott van fönn a Gépbolt, vagy az eDigital, ekkora értéknél már majdnem mindenhol ingyenes a házhozszállítás.

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 27. 20:42 -kor

#1659 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 20:52

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 20:39

Akkor az ideális választás:

[KÉP]

bocs  :Đ

:nevet: :up: ;)

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 20:39

Ott van fönn a Gépbolt, vagy az eDigital, ekkora értéknél már majdnem mindenhol ingyenes a házhozszállítás.

Ezen már én is elgondolkodtam, mert már hangykártyát rendeltem Extreme Digital-tól, de nem igazán voltam megelégedve vele. :rolleyes: A másik meg a garancia kérdése! Mi van, ha (ne adja isten) meghibásodik, akkor nekem kell felvinnem pestre vagy mivan?! :confused: :think: Szóval még most se tudom melyik legyen. :D Ááááá, a végén az lesz, hogy feldobok 1 pénzérmét és a fej lesz a Canon, az írás pedig az Epson. :omg:

Szerkesztette: Csokis 2006. 11. 27. 20:53 -kor

#1660 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 09:22

Nem hiszitek el, de megtaláltam a megoldást! :) Canon MP510-et fogok venni. ;) Színenként cserélhető és 26ml-es(!) fekete és színenként 13ml-es színes patron! :eek: :D A nyomtatója az IP4200-as annyi különbséggel, hogy nem tud CD/DVD-re nyomtatni. Scanner-e ennek legalább már jó. No és mindössze 5eHUF-al kerül többe, mint az MP460-as és mindent tud, amit ez is (IrDa, Bluetooth, ráadásul nagyobb LCD)! Szuper! :Đ

Szerkesztette: Csokis 2006. 11. 28. 09:22 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.