HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 01. 11:36

Nem pipáltad be a driverben a "Szürke nyomtatás" jelölőnégyzetet?

#1962 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 01. 13:17

Tízezer oldal???
Mennyit is hajlandó menni a fej?
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1963 Felhasználó inaktív   gamez01 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 02. 07:48

Érdekelne hogy a patronok mennyire birják. Hp No. 21-21 jobb vagy a Cannon Pg40 Cl 41-es?
Válaszaitokat előre köszönöm.

#1964 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 08:47

Idézet: gamez01 - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 7:48

Érdekelne hogy a patronok mennyire birják. Hp No. 21-21 jobb vagy a Cannon Pg40 Cl 41-es?
Válaszaitokat előre köszönöm.

Elég, ha annyit mondok, hogy a HP 21-es patron (fekete) 5ml, a Canon PG40-es (fekete) pedig 16ml?! :) Ha esetleg nem, akkor a HP színes 7ml, a Canon színes pedig 12ml. ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1965 Felhasználó inaktív   kzs666 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 02. 14:59

udv, prohardveren mar postoltam ezt, de ugy latom itt aktivabb a tema  :)  szoval
nekem egy problemam lenne az uj ip4300-asommal, meghozza ha papirforrasnak vmilyen fotopapirt jelolok, es igy nyomtatok akar fotopapirra akar nem, akkor a kep igy nez ki: egy csik az aminek kell lennie kb fel mm-en, aztan negyed mm egyszinu csik, aztan megint fel mm normal es igy tovabb vegig. es ez tokeletesen szabalyosan valtakoznak, parhuzamos a kep szeleivel, mindig ugyanugy tortenik akar fotopapiron akar normal a4en. a helyes csikok a helyukon vannak tehat ott azt latni amit kell, igy a kep messzebrol nezve jonak tunik, de kozel nagyon szembetuno. mindenfele beallitast probaltam mar, a kepminosegtol, horzsolasmentessegig, stb, fej tinta minden uj (2 napos az egesz) es a fej is jol van pozicionalva, mivel ugyanezeket a kepeket ha nem fotopapir forraskent jelolom, hanem pl normal a4-nek akkor szepen ki tudja ures egyszinu csikok nelkul is nyomtatni.
szoval a lenyeg ha a forras vmilyen fotopapirnak van beallitva akkor akarhogy is van a tobbi beallitas (meg szurkearnyalatosan is), csikok kerulnek a kepre.
vki talalkozott ezzel ? esetleg vmi megoldas ra? elore is kosz
bar kezdem azt hinni nincs ra megoldas szervizen kivul  :eek:

#1966 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 21:14

Idézet: kzs666 - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 14:59

udv, prohardveren mar postoltam ezt, de ugy latom itt aktivabb a tema  :)  szoval
nekem egy problemam lenne az uj ip4300-asommal, meghozza ha papirforrasnak vmilyen fotopapirt jelolok, es igy nyomtatok akar fotopapirra akar nem, akkor a kep igy nez ki: egy csik az aminek kell lennie kb fel mm-en, aztan negyed mm egyszinu csik, aztan megint fel mm normal es igy tovabb vegig. es ez tokeletesen szabalyosan valtakoznak, parhuzamos a kep szeleivel, mindig ugyanugy tortenik akar fotopapiron akar normal a4en. a helyes csikok a helyukon vannak tehat ott azt latni amit kell, igy a kep messzebrol nezve jonak tunik, de kozel nagyon szembetuno. mindenfele beallitast probaltam mar, a kepminosegtol, horzsolasmentessegig, stb, fej tinta minden uj (2 napos az egesz) es a fej is jol van pozicionalva, mivel ugyanezeket a kepeket ha nem fotopapir forraskent jelolom, hanem pl normal a4-nek akkor szepen ki tudja ures egyszinu csikok nelkul is nyomtatni.
szoval a lenyeg ha a forras vmilyen fotopapirnak van beallitva akkor akarhogy is van a tobbi beallitas (meg szurkearnyalatosan is), csikok kerulnek a kepre.
vki talalkozott ezzel ? esetleg vmi megoldas ra? elore is kosz
bar kezdem azt hinni nincs ra megoldas szervizen kivul  :eek:

Én azt hiszem nem is keresném a miértjét, hanem ha két napos, akkor  nyomtatnék vele néhány képet a hibajelenség bemutatására és  vinném vissza cserére. Új fej, új patronok, az üzembehelyezésnél nagyot nem lehet tévedni. Vagy ha igen akkor nem ez történik. Azt nem zárnám ki, hogy a jelenséget a különböző hordozókra kijuttatott tinta mennyisége okozza. A hiba az viszont hiba.
No és ha nem hiba akkor mutassák be a jó nyomatot.

#1967 Felhasználó inaktív   kzs666 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 06. 16:16

szerviz levelben valaszolt, azt mondja forrasnak normal papirt jeloljek, es ugy menjen fotopapirra a nyomtatas. kerdem en a minoseg nem lesz-e rosszabb igy, mintsem fotopapirt megjelolni forrasnak?
meg mostmar azis erdekelne akkor masnal is csikoz forrasnak is es papirnak is fotopapir beadva?

#1968 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 16:19

Idézet: kzs666 - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 16:16

meg mostmar azis erdekelne akkor masnal is csikoz forrasnak is es papirnak is fotopapir beadva?

Igen, nálam az MP510 nyomtató része (ami IP3300) is csinálta 1x, de akkor normál papírra nyomtattam fotó papír beállítással (:lama: :D). 10x15-ös képre viszont még csak Easy Photo Print-tel nyomtattam és matt papírra, matt papír beállítással. Konkrétan fotó papír és fotó papír beállítást nem próbáltam még.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1969 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 19:05

szerviz levelben valaszolt, azt mondja forrasnak normal papirt jeloljek, es ugy menjen fotopapirra a nyomtatas. kerdem en a minoseg nem lesz-e rosszabb igy, mintsem fotopapirt megjelolni forrasnak?

Azt mégsem mondhatja, hogy vegyél HP nyomtatót inkább mert az nem csíkoz. Ha elég ügyes vagy a sok színes ceruza sem! Eddig egyik nyomtatóm sem csíkozott, pedig mind Canon volt. Nem szabad ilyen indoklást elfogadni, mert ez marhaság. Miért is nem kérsz egy képet a Canontól (Your Print) azzal a típ. nyomtatóval amilyen neked van. Lásd:http://www.canon.hu/html/sajtoszoba/skozlemeny/fr_kozlemeny2.html

#1970 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:37

Jól lehet én most a 6700-at használom, de kalapot emelek a 4300 előtt. Az ha jó, biztos nem nyomat csíkosat.

#1971 Felhasználó inaktív   kzs666 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:48

teszteltem amit javasolt "szervizes", egyreszt az Easy-PhotoPrint 10x15-os merethez csak olyan hordozotipust enged valasztani amikkel biztosan csikoz (vagyis amit mondott, normalt, azt nem...). masreszt ha manualisan allitgatva dolgokat, igy normalra papirt, meretet 10x15, akkor pl nem engedi a legjobb minoseget bejelolni, es eleg gyorsan ki is loki a nyomatot, latszik is hogy nem olyan szep. szoval amit ajanlott sehogyse jo.
kovetkezo hogy szemelyesen megyek szervizbe
majd kerek egy kepet toluk, de meglepodnek ha csikos lenne  :D

#1972 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:51

Nekem egyáltalán nem csíkoz a 4300. A fotó még jobb, mintha laborba adtam volna le.  :up:
Kép

#1973 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 13:19

Idézet: kzs666 - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 20:48

teszteltem amit javasolt "szervizes", egyreszt az Easy-PhotoPrint 10x15-os merethez csak olyan hordozotipust enged valasztani amikkel biztosan csikoz (vagyis amit mondott, normalt, azt nem...). masreszt ha manualisan allitgatva dolgokat, igy normalra papirt, meretet 10x15, akkor pl nem engedi a legjobb minoseget bejelolni, es eleg gyorsan ki is loki a nyomatot, latszik is hogy nem olyan szep. szoval amit ajanlott sehogyse jo.
kovetkezo hogy szemelyesen megyek szervizbe
majd kerek egy kepet toluk, de meglepodnek ha csikos lenne  :D

Az sem mindíg egyszerű. A garanciális nyomtatót legfeljebb leadhatod javításra, onnan elszállítják. Ismeretség híján nem találkozol szervizessel. Ahol pedig leadod- ha leadod - ott inkább ne kérdezz.

#1974 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 15:57

Segítsetek már nekem. Kellene valami olyan 'papír', vagyis inkább hordozó, aminek az egyik felére lehet nyomtatni, a másik fele meg lehúzható öntapadós matrica. Az iroda ajtajára kéne kiírni a cégek nevét. Tudtok valami ilyesmit?

#1975 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 16:00

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 15:57

Segítsetek már nekem. Kellene valami olyan 'papír', vagyis inkább hordozó, aminek az egyik felére lehet nyomtatni, a másik fele meg lehúzható öntapadós matrica. Az iroda ajtajára kéne kiírni a cégek nevét. Tudtok valami ilyesmit?

Ha jól rémlik, akkor az Avery márkának vannak ilyen papírjai! :think:

#1976 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 17:25

Holnap megnézem a cégnél, mi tán 3M papírt használunk. De minden nagyobb papírkereskedésben találsz ilyet.

(Egyébként én jobban preferálom a géppapír+laminálás+kétoldalú ragasztószalag kombót, éveket kibír.)

#1977 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 18:19

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 14:57

Az OFFICE DEPOban vettem Averyt, sárga dobozos és brutálisan ragad!

#1978 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 11:06

próbáltam nyomtatni 45x46mm-es papírra úgy, hogy két kis füllel rögzítettem egy A4-es lapon, és "pontosan" oda nyomtattam. Namost pont a papírtovábbító főgörgő alá sikerült berakni a cetlit, szal mikor a másik oldalon kijött a lap, akkor a cetlinek már nyoma sem volt :D

A nyomtató mondjuk köszöni szépen, jól működik azóta is, csak egy kis érdekesség :) Máshova átterveztem a kis cetli helyét, ott frankón üzemel a "mikropapírnyomtatás" :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1979 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 22:42

Sikerült vennem, valami Apli márkájú A/4-es etikettet, 4500 ft volt...  :eek:  :eek:  :eek:  10 db.
Ennél tényleg olcsóbb lett volna egy laminálógép, 4500-ért láttam most. Na mindegy, gyorsan kellett.

#1980 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 11:50

Laminálógép 4500ft-ért?!!? Hol?!!?! Én egy 1000Ft-os vasalóval laminálok, ha kell :D
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »