HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 27. 21:42

Biztos volt már róla korábban szó, de bevallom csak pár oldalt olvastam vissza... :rolleyes:  szóval:

Használ valaki iP4200-höz utángyártott patront? konkrétan G&G-re gondolok.
Mikor megvettem a nyomtatót megfogadtam, hogy csak eredeti patront vezek bele, de még minddig rohadt drága... utángyártottból majdnm kijön az egész szett egy eredeti árából.

#2022 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 08:30

Idézet: begbie - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 20:42

Biztos volt már róla korábban szó, de bevallom csak pár oldalt olvastam vissza... :rolleyes:  szóval:

Használ valaki iP4200-höz utángyártott patront? konkrétan G&G-re gondolok.
Mikor megvettem a nyomtatót megfogadtam, hogy csak eredeti patront vezek bele, de még minddig rohadt drága... utángyártottból majdnm kijön az egész szett egy eredeti árából.

Talán most rosszindulatúnak tűnök, de akkor minek vettél jó nyomtatót? ;)
Ne tegyél bele ugy patront, olvass vissza 1000-en rápacsáltak már.
Az emberek hajlamosak rá, hogy más kárán sem tanulnak. :think:
Ez csk egy gondolat volt ......

#2023 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 10:29

Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez az utángyártott csak úgy érné meg, hogy veszel egy új nyomtatót, és már eleve az utángyártott festéket rakod bele. Akkor max önmagával keveredik a tinta, úgyhogy a reakciók tinta-tinta között kizártak. Persze, ha a gyártó később még variál a tintával, meg ha keveset nyomtatsz, az gond lehet (utóbbi azért, mert ezek valószinűleg hamarabb beleszáradnak a fejbe, mint a gyári, mert nem megfelelő az összetételük. Valamiért csak olcsóak :) )
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#2024 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 11:40

Az odáig rendben van, hogy a gyári patronok árában  a Canon logó is benne van, de azért a "készlet patront egyetlen gyári áráért" az már erősen a másik véglet.

#2025 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 19:02

Idézet: pik20 - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 7:30

Az emberek hajlamosak rá, hogy más kárán sem tanulnak. :think:

Tényleg eddig 1-2 fehér hollón kívül minden utángyártott patronos panaszkodni járt ide, hogy elb..ta a nyomtatóját, mitévő legyen. Ne állj be a sorba! Pik20-nak igaza van, tanulj a más kárán, nem éri meg!

#2026 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 22:32

Idézet: pik20 - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 9:30

Talán most rosszindulatúnak tűnök, de akkor minek vettél jó nyomtatót?   ;)
Az emberek hajlamosak rá, hogy más kárán sem tanulnak.   :think:

Ez rendben van, azért vettem jó nyomtatót (akkoriban még majdnem 40e-ért), mert természetesen jó  minőságű képeket szerettem volna nyomtatni...
De azért az tényleg durva, hogy két szett patron árából megvan egy új nyomtató...  :( 

Szerkesztette: begbie 2007. 03. 28. 22:33 -kor

#2027 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 06:29

Idézet: begbie - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 22:32

De azért az tényleg durva, hogy két szett patron árából megvan egy új nyomtató...  :( 

Olcsóbb nyomtatóknál meg egy szett árából jön ki két nyomtató, az se jobb. :)

#2028 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 07:48

Idézet: begbie - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 21:32

Ez rendben van, azért vettem jó nyomtatót (akkoriban még majdnem 40e-ért), mert természetesen jó  minőságű képeket szerettem volna nyomtatni...

Hm, ez olyan, mint a borotvanyél és pengék, egy szett borotvafej ára több, mint két penge nyéllel. Azért még borotválkozok :)
Meg a mobiltelefon. Igaz, hogy a 100e ft-os készüléket megkapod 20-ért akcióban, de aztán 2 évig fizetni ám az előfizetési díjat! Ilyenek ezek a kapitalisták :)

Egyébként azt kicsit furcsállom, hogy két szett patron árából megvan a nyomtató. Azt írtad, hogy 40-ért vetted. 20 egy szett? Nemá! Igaz nekem ip4000 van, de 2200-ért veszek egy gyári patront. Az mégis inkább 11, mint 20. Csak nem a legdrágább helyen kell venni. Nézd meg pl itt: http://shop.gigacity.hu én itt veszem, nagyon korrektek, és házhoz is szállítják, de valaki linkelt a múltkor még ennél is olcsóbbat.

De ami a legfontosabb: ha nem akarod nem kell gyári tintát venni. Jó lesz a gyurmatinta is! De ha elkezd telefolyni vele a nyomtató, vagy a fejnek annyi, akkor magadra vess.

#2029 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 08:29

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 8:48

Hm, ez olyan, mint a borotvanyél és pengék, egy szett borotvafej ára több, mint két penge nyéllel. Azért még borotválkozok :)
Meg a mobiltelefon. Igaz, hogy a 100e ft-os készüléket megkapod 20-ért akcióban, de aztán 2 évig fizetni ám az előfizetési díjat! Ilyenek ezek a kapitalisták :)

Egyébként azt kicsit furcsállom, hogy két szett patron árából megvan a nyomtató. Azt írtad, hogy 40-ért vetted. 20 egy szett? Nemá! Igaz nekem ip4000 van, de 2200-ért veszek egy gyári patront. Az mégis inkább 11, mint 20. Csak nem a legdrágább helyen kell venni. Nézd meg pl itt: http://shop.gigacity.hu én itt veszem, nagyon korrektek, és házhoz is szállítják, de valaki linkelt a múltkor még ennél is olcsóbbat.

De ami a legfontosabb: ha nem akarod nem kell gyári tintát venni. Jó lesz a gyurmatinta is! De ha elkezd telefolyni vele a nyomtató, vagy a fejnek annyi, akkor magadra vess.

Én is az általad linkelt helyen néztem a patron árakat. 2800 körül van egy gyári tinta.
Az iP4200-t még 40 körül vettem, de már meg lehet kapni 25-ért is... ha belegondolok, hogy az új nyomtatóhoz jár egy teljes szett patron is...
Ha most veszek egy szett utángyártottat és mondjuk nem hal bele azonnal a nyomtató, csak a második szettnél, akkor már beljebb vagyok, mert legfeljebb veszek egy új nyomtatót, új patronokkal annyiból, mint amennyit megspóroltam a patronokon, + egy szett gyári patron ára :) Ráadásul új garancia, stb...

Nem kötekedni akarok, csak durva ebbe belegondolni...  :rolleyes:

#2030 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 09:46

Én erre azt tudom mondani, hogy ha hirtelen bedöglik a nyomtató, és ki kell cserélni, az még mindig nagyobb szopás, mint amikor már látod, hogy ki fog fogyni a patron, és rendelsz egy készletet, amikor meg már megy a balhé, két perc alatt kicserélgeted. :)

#2031 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 17:10

Idézet: begbie - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 7:29

Én is az általad linkelt helyen néztem a patron árakat. 2800 körül van egy gyári tinta.
Az iP4200-t még 40 körül vettem, de már meg lehet kapni 25-ért is... ha belegondolok, hogy az új nyomtatóhoz jár egy teljes szett patron is...
Ha most veszek egy szett utángyártottat és mondjuk nem hal bele azonnal a nyomtató, csak a második szettnél, akkor már beljebb vagyok, mert legfeljebb veszek egy új nyomtatót, új patronokkal annyiból, mint amennyit megspóroltam a patronokon, + egy szett gyári patron ára :) Ráadásul új garancia, stb...

Nem kötekedni akarok, csak durva ebbe belegondolni...  :rolleyes:

Ebben az esetben mindenképp utángyártott tintát vegyél! Így gyakorlatilag lesz egy nyomtatód, aminek a nyomatainak a minősége biztos hogy nem olyan lesz, és valameddig biztosan működni fog, aztán pedig amikor selejtezed, ki tudod találni hogy milyet vegyél. Fotót lehetőleg ne akarj vele igényes minőségben nyomtatni, de irodai célokra, szövegre, táblázatokra azért jó lesz a g&g tinta is. Azt is vedd figyelembe, hogy a tintapatronban a benne foglalt anyag nem kizárólag a tinta, hanem nagy része oldószer. Azt pedig senki nem tudja megmondani, hogy a gyári tinta és az utángyártott változat tinta/oldószer aránya ugyanaz-e. Azaz, ugyanannyit is tudsz vele nyomtatni.

Végül is, neked kell eldönteni. Ha utángyártottat szeretnél, nekünk az is jó! :) Csak szólni szerettünk volna, hogy ne ess bele ugyanabba a csapdába, mint mások. Egyik kolléga linkelt itt egy videót, a HP tintagyáráról volt egy műsor. Ott rögzült mindannyiunkban, hogy a szlovák garázscég valószínű nem fogja azt a színvonalat felvonultatni, mint egy milliárdos multinacionális cég, de sokaknak a garázsminőség is megfelel, végül is azokat a tintákat is sokan veszik. Emlékszem itt a déli határrészen pár éve sokan jártak át Romániába tankolni, mert ott olcsóbb volt a benzin. Igaz, jópár kocsi motorja "rejtélyesen" megszorult, besült, meg egyéb ilyen-olyan bajai lettek (irtó pudva volt az a benzin), de "természetesen" mindig más volt a hülye, nem pedig a T. tulajdonos, aki a lócitromot beletankolta a 3 milliós autójába  :Đ

#2032 Felhasználó inaktív   gyben 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 29. 18:36

Nos , látom alaposan ki lett vesézve a tinta kérdés.Azon nem lehet csodálkozni, hogy újra és újra felszínre kerül, hisz mindíg szembe kell nézni egy új felhasználónak ezzel a problémával.
Hosszú évek óta foglalkozom tintás nyomtatókkal és ahogy az áruk egyre csökkent - elérhetővé vált széles körben- úgy lett ez a kérdés egyre fontosabb.
Évek óta már azért gyártanak és adnak el olcsón nyomtatókat, hogy legyen mibe a drága patront betenni.
És ez így rendben is van. Mondom ezt akkor is, ha nem egy javítási ajánlatom híusult meg, mert nem voltam hajlandó töltött, utángyártott patronnal operálni.
Aki a minőség szem előtt tartásával választ nyomtatót az használjon eredeti tintát.
Sajnos egyre nagyobb a kísértés. Úton-útfélen "tintatöltőspatrontultrahangosmosós"  mágusok kísértenek. Jó esetben garantálják a patron minőségét -mármint hogy kijön belőle ami benne van- de ha olcsó esetleg még azt sem. Arra egyik sem vállal garanciát, hogy a nyomtató nem károsodik. Vagy valaki hallott már ilyet?
Természetesen a felhasználó döntése, hogy mit tesz bele. A garantált minőségű drágát, vagy a bizonytalan olcsót. Akkor miért is nem jó a sok-sok színes ceruza?

#2033 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 10:14

lugosi, arról van szó, amikor volt egy pofa, aki a pikoliteres tintacseppeket figyelte egy nagysebességű kamera alatt? :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#2034 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 12:14

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 9:14

lugosi, arról van szó, amikor volt egy pofa, aki a pikoliteres tintacseppeket figyelte egy nagysebességű kamera alatt? :)

Erre most nem emlékszem hogy benne volt-e, az, amikor a HP gyárában volt egy látogatás.

Egyébként: a canon közzétette a patronok kapacitását fotók esetén is, modellre lebontva:
www.canon-europe.com/ink/yield

Kérdés, hogy az IP4300 10x15-ös fotókra megadott (patrononként eltérő) 387, 271 illetve 291 darabos kapacitása mennyire valós. Vagy ez annyira hihető, mint a mobiltelefonok készenléti ideje? Nekem IP4000 van, gondolom nagyságrendi eltérés nincs a kettő között (vagy mégis), nem szoktam számolni, hogy cserétől cseréig mennyit bír, de a fotópapír fogyása alapján biztos, hogy nem 300 feletti. Szvsz osztani kell kb 3-mal az eredményt (persze lehet hogy ebben az is benne van, hogy a ki-bekapcsoláskor elvesző tintát is vegyük figyelembe otthoni használatkor). A kérdés csak azért merült fel bennem, mert szeretnék édesapámnak venni egy Pixma MP 160-as multifunkciós készüléket, és ott kapacitásra 120 fotó van megadva, ha ezt leosztom hárommal, az már kevésnek tűnik, de ha 60-80-at kibír egy patron, akkor kibékültünk.

#2035 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 17:26

Voltam délután egy boltban, ahol ki voltak téve a fotók, promóciós céllal, pár epson nyomtató keretében. A pontos típust sajnos elfelejtettem, de volt egy 6 tintás nyomtató, aminek a nyomatai nagyon tetszettek. A fekete-fehér is jó volt (nem azt mondom hogy elszíneződésmentes, de nagyon jó). Bár nem kell meglepődni, mindannyian tudjuk hogy az epson elsőrangú papírokat csinál, a tintái miért lennének rosszabbak.

#2036 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 08. 21:46

Csak pár elrettentő példa, hogy NE vegyünk még utángyártott intát se:
http://www.vatera.hu/univerzalis_utantolto...e_22745652.html
http://www.vatera.hu/40ml_tinta_minden_szi...a_21750749.html
A lexebbet most épp nemtalálom, Ő egy kituggya honnan szerzett löttyöt árul kimérve, fecskendőbe töltve, ráadásul számolni se tud.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#2037 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 21:53

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 22:46

Én most ezt nem értem, ezek mitől elrettentőek?

#2038 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 22:18

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 20:46

http://www.vatera.hu/univerzalis_utantolto...e_22745652.html
http://www.vatera.hu/40ml_tinta_minden_szi...a_21750749.html
A lexebbet most épp nemtalálom, Ő egy kituggya honnan szerzett löttyöt árul kimérve, fecskendőbe töltve, ráadásul számolni se tud.

Valóban érdekes, a GG valószínű a legnagyobb kutatási potenciállal rendelkezik a tintagyártók között, mert kifejlesztett egy olyan tintát, ami a Canon Bubble Jet nyomtatófejével, és az Epson piezo nyomtatófejével is ugyanúgy együttműködik. Azaz bírja mind a hőt, mind a nyomást. Valami elixírt nem gyártanak ebből az anyagból? Lehet, hogy közvetlen Tibériumból készül? Zsenik.  ;)

#2039 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 22:23

Ja, hogy ez egy tinta, nem a felsorolt típusokhoz rendelhető :omg: Legközelebb felteszem a szemüvegemet :D

A másodiknál azonban fenntartom azt az álláspontomat, hogy nem az a három flakon jár minden nyomtatóhoz. Remélem. :)

#2040 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 16:01

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 22:23

Ja, hogy ez egy tinta, nem a felsorolt típusokhoz rendelhető :omg: Legközelebb felteszem a szemüvegemet :D

A másodiknál azonban fenntartom azt az álláspontomat, hogy nem az a három flakon jár minden nyomtatóhoz. Remélem. :)

Végre egy GONDOLKODÓ ember  :respect:

idézet a 2. tinta "adatlapjából":
PATRON TÍPUS: minden típusú patronhoz kapható, az ár 1 db-ra vonatkozik!
A szükséges színt és nyomtató típust a vásárláskor kérjük feltüntetni.

Ha Tron65 ismerné a Vaterát tudhatná, hogy sok ilyen hírdetés van. Az esetek többségében nem általános tintát árulnak hanem vásárlás ill. postázás előtt pontosítanak, hogy mely tipushoz is kell. Í gy tesz a link hírdetőja is.
Ráadásul az említett céget még korrektnek is lehet mondani bár magas az áruk. (nincs érdekeltségem - máshol vásárlok -nagyker)

A G&G-nél is elég hosszúnak tűnik a kiolvashatatlan tipusszám ami hasonló esetre utalHAT.
De NEM utal  :Đ Megnéztem a hivatalos oldalt: az univerzálisból 1 fekete és 1 színes létezeik, kompatibiláslista hiányzik. Azért ez már aggodalomra ad okot. Ha a hírdető válaszol a kérdéseimre kivonatolva eljuttatom ide is.

A vita elkerülése végett: természetesen univerzális MINDEN nyomtató márkához-tipushoz jó tinta forgalmazása szélhámosság (szvsz).

Szerkesztette: PcCave 2007. 04. 09. 16:51 -kor

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.