HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 09. 19:39

Idézet: semmi20 - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 20:31

Te el is olvastad azt a cikket??

Csak mert abban cégekről & lézernyomtatókról volt szó;
ami már megint 1 másik kategória.

Természetesen el. Te pedig értelmezd is. Nem a nyomtatófajtán van a hangsúly és még csak nem is a cégeken.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2082 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 19:41

Idézet: semmi20 - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 20:32

nekem meg jogom van leírni azt, hogy hülyeség az, amit csináltok.

wow, coool ...

és társai.

#2083 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 19:58

Idézet: semmi20 - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 20:31

Csak mert abban cégekről & lézernyomtatókról volt szó;
ami már megint 1 másik kategória.

Miért? Cégeknél nagyságrendekkel kevesebb lézernyomtató van, mint "magánkézben" bármilyen nyomtató. A készenléti áramfelvételben meg nem sok különbség van. Ha te úgyhagyod a nyomtatót, az neked egy kis plusz villanyszámla havonta, az erőművekben meg baromi sok lignitet, kőolajat el kell égetni, baromi sok atommagot meg kell hasítani, hogy ellássa árammal azt a rengeteg nyomtatót/egyéb elektromos berendezést, amit akkor is bekapcsolva hagynak, amikor semmi hasznosat nem csinálnak.

Olyan ez, mint amikor bokáig gázolsz a szemétben mondjuk egy rendezvény után. Pedig per kopf nézve csak két félliteres papírpohárról, egy műanyagtányérról meg öt csikkről van szó.

A környezetvédelemről füstokádó gyárak és léket kapott tankhajók jutnak eszébe a legtöbb embernek, holott az is hozzátartozna, hogy nem hagyjuk az erdei ösvény mellett a csokipapírt, nem hajítjuk el az utcán a csikket és nem pocsékoljuk indokolatlanul az energiát.

#2084 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 20:12

Idézet: debaj - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 20:58

Miért? Cégeknél nagyságrendekkel kevesebb lézernyomtató van, mint "magánkézben" bármilyen nyomtató. A készenléti áramfelvételben meg nem sok különbség van.

ugyan,ugyan.  :(
Most ez jön majd:  :eek:
- a cikkben kifejezetten lézerekről volt szó
- nem említették a készenléti felvételt
- kizárólag az égetőmű által felvett 80-100W-ról van szó

Más:
Nem tudja valaki hol van a cikk eredetije? ITT

Szerkesztette: PcCave 2007. 05. 09. 20:22 -kor

#2085 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 09. 20:56

Idézet: semmi20 - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 0:02

Most komolyan attól a  2W -os készenléti fogyasztástól fogunk csődbe menni??

Kezdjük az elején, a lehülyézést pedig ezúton kérem, hogy mellőzd, ha szeretnél ide írni.

-2W az nagyon sok. 24 órában is, 16 órában is.
-A teljes áramtalanítást követő bekapcsolás a vele járó kockázattal együtt, a 8 óra-24 óra összehasonlításban (harmadannyi készenléti üzemóra) kb. 2x-esére növeli az élettartamot bármilyen irodai készülék esetében. Ez száraz tény, remélem, nem fogunk ezen vitázni :) .

Ez a nyamvadt, 300Ft-os kapcsolós elosztó nemhogy képes egy év alatt látványos ezreket visszatenni a rezsiköltségbe, de még környezetvédelmi oldalról is sokat jelent a bekapcsolások során a nyomtató mechanikáját és tintáját is használó procedúrával együtt (ugye irodában, ahol megy is a nyomtató, nem jellemző az egész napos pihentetés). Ez a készenléti mizéria is a kényelem, meg távvezérelhetőség, megy egyebek jegyében született. Régen minden elektromos gépnek a ki-bekapcsolója mechanikusan szakította meg a tápellátást primer oldalon, szabványilag előírt dolog volt. Aztán a szabvány az ellenkezőjére változott, transzformátoros készülékeknél nem volt szabad megszakítani a kisfeszültségű (vö. 230V) oldalt, csak a törpefeszültségűt. Aztán jött ugye a távvezérelhetőség, aminek feltétele, hogy legyen készenlét. Meg lehet kerülni (IR-vevő elemes háttérellátással, öntartó relés bekapcsolás, stb...), csak valamiért mégsem jött divatba. Aztán volt ugye "master-slave" megoldás is, egy készüléket kapcsoltál be (pl. az erősítőt) és az akár igény szerint kapcsolta az éppen aktuális műsorforrást tápellátását is-ez is szinte kihalt.

A gyártást ezek után már nem érdemes idekeverni: Egy ilyen "mai" tömegtermék tervezett életciklusa és az apró hibák szakszerű javítása helyetti komplett részegység-csere, vagy a javítási költségek irreális mivolta miatt eleve egy kamu ez a marha nagy környezetvédelem. A gyárnak mennie kell, profitot termelnie, minimális ráfordítással, állandóan, gerjesztve, vagy fenntartva a piaci igényt. Ezek mind-mind nem a környezetvédelem, hanem a tulajdonos, a befektetők javát szolgáló megoldások.

Úgyhogy számít még a 2W is. Ami mellesleg nem áram, hanem teljesítmény, abból is a hatásos. Másrészt meg egy komplett irodai állomás esetében ez összesen lehet akár 20-40W is, a nyomtató maga akár 15W is lehet...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2086 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 21:28

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 21:56

-A teljes áramtalanítást követő bekapcsolás a vele járó kockázattal együtt, a 8 óra-24 óra összehasonlításban (harmadannyi készenléti üzemóra) kb. 2x-esére növeli az élettartamot bármilyen irodai készülék esetében. Ez száraz tény, remélem, nem fogunk ezen vitázni :) .

Számomra ez a lényeg! :) Köszönöm! :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2087 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 21:51

No és azt is vegyük hozzá, hogy amíg áramtalanítva van, addig teljesen védett mindenféle tüskétől, villámkártól, szomszéd ívhegesztőjétől, rossebtől.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2088 Felhasználó inaktív   semmi20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 10. 00:52

Kellene tudni értelmezni is azt;
amit leírtam.

Csak mert abban szó sem volt "lehülyézésről."

Én leírtam a véleményemet;
és tisztában vagyok azzal,
hogy ha 1 fórumnak van 1 bevett nézete;
akkor valószínűleg ott hiába is keresek akár csak egy fél embert is;
aki velem "véletlenül" egyetértene...

Én egyszerűen utálom azokat az embereket;
akik a készülékek össze-vissza kapcsolgatásával
többet ártanak mint használnak;
csak mert még csak sejtéseik sincsenek a készülékek belső működéséről.

(Láttam így már komplett gép-parkokat is tönkretenni:
mondanom se kell, hogy utána amit rá kellett volna költeni;
az nagyságrendekkel nagyobb összeg lett volna,
mint az a pár nyamvadt kilówatt..)

((Az meg különben is nevetséges,
  hogy ha csak 1 rohadt patront veszel abba a rohadt nyomtatóba;
  már mérföldekkel többet költöttél, mint amennyi áramot így esetleg "spórolhatsz"..))

"Egy 300Ft-os kapcsolós elosztó nemhogy képes egy év alatt
látványos ezreket visszatenni a rezsiköltségbe.."

.... Hanem annál nagyobb környezetszennyezést nem is csinálhatnál;
mint azzal a rohadt kapcsolós hosszabbítóval.

Én 1 helységben 1 eszköz kapcsolgatásához használok ilyet:
igen rövid idő alatt már a harmadikat használom el;
és még csak nem is csak háromszáz forint volt;
és nem is a kínai piacon vettem;
mint mások a nyomtatók patronjait...    :)

Amit ténylegesen nem használok (huzamosabb időszak!!);
azt én is kikapcsolom.

De nem félnapra meg kétnapra + stb.

#2089 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 05:56

Idézet

tisztában vagyok azzal,

Ez a vélemény itt vélhetően tapasztalatból származik, mert a fórumozók nem birkák, hogy mások véleményét a sajátjuknak vegyék. Esetleg vannak néhányan, akik szélesebb gyakorlati tapasztalattal rendelkezhetnek. Az egyik, hogy tapasztalattal vitatkozni széllel szemben pisilés. A másik, hogy a saját igazad nem attól lesz igaz, hogy még egy fél ember egyet ért veled.

Idézet

Sajnálom, hogy ilyen alapokra helyezed egy ember megítélését. Ezek szerint én is hülye vagyok és sejtésem sincs a készülékek belső működéséről :D .

Idézet

(Láttam így már komplett gép-parkokat is tönkretenni:
Na, ez érdekes lehet. Én meg láttam munkaidőn kívül villámvágástól elszállt épületszárnyat, csak azt a biztosító fizette.. Akkor most mi legyen?

Idézet

(Az meg különben is nevetséges,
  már mérföldekkel többet költöttél, mint amennyi áramot így esetleg "spórolhatsz"..)
Éppen te emlegetted, hogy gyártás, meg meg új készülék, meg ecetfűző. Ellentmondásban vagy magaddal. Mint leírtam, egy olyan helyen, ahol a nyomtató használatban van, a bekapcsolási fúvókatisztítás nem tesz ki akkora hányadot, amivel érdemes lenne foglalkozni a készenlét fényében, vagyis az új patron, amelyet akkor is megveszel, ha be van állandóan kapcsolva a nyomtató, mindenképpen papírra tolja tartalmának nagy részét.

Idézet

igen rövid idő alatt már a harmadikat használom el;
Én meg 4 éve koptatok egyet napi üzemben a szobában, meg még egyet a műhelyben. Ezutóbbit cserélni kéne, mert nem lehet néha felkapcsolni. 9 éves a szentem :D . Lehet, hogy nem jó helyen vásárolsz.

#2090 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 06:07

Idézet: semmi20 - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 1:52

...Csak mert abban szó sem volt "lehülyézésről."

:offtopic:  :offtopic:
pro -fentebb
kontra:

Idézet

Megtudhatom;
hogy mi a nudlinak kell egyfolytában kikapcsolgatni azt a nyomtatót??

Idézet

- kezdőként célszerűbb lenne a visszafogottabb stilus, talán még Te is szorulhatsz segítségre.

Első hozzászólásként minimum felér egy virtuális anyázással. Úgy vélem nemigen értelmezted, legalábbis nem vetted figyelembe a stilusod további használatakor.

Idézet

...és tisztában vagyok azzal,
aki velem "véletlenül" egyetértene...
Azért voltak részletek amivel valaki(k) részben egyetértettek veled. Azt ne várd el hogy teljesen egyetértsen valaki. Ez nem a te hibád és nem is a másik félé. Sok forumozóval (más téren) én sem értek egyet mégha ugylátszik hogy az egész fórum összefogott ellened.

Idézet

Nem a legpozitívabb tulajdosnág "utálni" azokat akiknek nincsen minimum 601-es elektronikai műszerész képesítésük. Nemigen beszélt senki "össze-vissza" kapcsolgatásról. pl. a példámban is napi 10 volt. Hányszor indulhat újra 1 monitor képcsöve naponta ha green-t használ valaki. vagy 1 tv amit nem egésznap néz valaki csak ami érdekes. (mégha nem is totál on-offról van szó-bár a képcsőnek ez annak számít).

Idézet

((Az meg különben is nevetséges,
  már mérföldekkel többet költöttél, mint amennyi áramot így esetleg "spórolhatsz"..))
Az az érzésem, hogy nem érted vagy nem akarod érteni a lényeget. Röviden: egyéni szinten a szabad választás és/vagy több nyomtató használatakor a pazarlás is többszörös. Globálisan: (akár) komplett erőművekről van szó. Összefoglalva:-mennyibe kerül önöknél egy csepp benzin - Önnek ingyen van Uram - Jó, akkor kérem csepegtesse tele a tankomat.

Idézet

"Egy 300Ft-os kapcsolós elosztó

Vedd költői tűlzásnak, amivel ugylátom Te is élsz.

A többi mégjobban elvisz a témától, ezekre inkább nem reagálok.

#2091 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 06:17

Mivel (talán) én kezdtem a standby-t és a (M)wattokat feszegetni:

javasolnám hogy hagyjuk abba a parttalan vitát. Semmi20-nak adjunk esélyt egy rövid zárszóra, hogy ne érezze magát kirekesztve.

didyman-nek külön köszönet a komlett összefoglalóért  :respect:
A házigazdától pedig elnézést a témától való eltérésért.

Thx.

#2092 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 08:32

Nincs semmi gond, én is jól belementem, végülis a dolog megérhet saját témát is, ha gondoljátok, pro és kontra elég sokminden hangzott itt el, például kiemelve a monitorok készenléti üzemét, hiszen a napi 8/24 órás üzemmel, kicsit más szemszögben, ezeknél valóban kártékonyabb a gyakori ki-be kapcsolgatás. Egyébként a TFT monitoroknak sem tesz jót a ki-bekapcsolghatás, a háttérvilágítást adó fénycső élettartama drasztikusan csökken ezáltal.
Úgyhogy a lónak valóban van másik oldala, csak nem olyan vonatkozásban, ahogy azt a kolléga kifejtette.

#2093 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 10:27

Én pl. a CRT monitoromat (Samsung SyncMaster 765MB) reggel bekapcsolom 8-kor és este éjfélkor ki! Ezidő alatt csak képernyőpihentető szokott menni rajta néha (Univerzum), de semmi más. Egyfolytába működik, lassan 5. éve! :)

#2094 Felhasználó inaktív   semmi20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 21:41

didyman:

Ettől függetlenül jó helyen vettem.

#2095 Felhasználó inaktív   semmi20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 21:42

PcCave:

Így akarod megoldani a globális problémákat??

Felejtsd el..

#2096 Felhasználó inaktív   semmi20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 21:43

(Amúgy a Canon-szervíz is világosan megválaszolta
a probléma kapcsán, hogy ne kapcsolgassa a nyomtatóját össze-vissza;
és akkor nem lesz vele gondja.)

#2097 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 06:33

Nagyon halkan jegyzem meg, ezek szerint:
- Kussoljon a Nokia
- nem jóhelyt vetted ezt is jelentheti: nem jót, nem megfelelőt vagy nem a megfelelő célra használod
- szerviz (simán rövid i-vel): naná hogy megvédi a (részben)szarul kivitelezett terméket. Egyébként: együnk szart mert többmillió ganétúró bogár nem tévedhet.

#2098 Felhasználó inaktív   maximal 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 11. 14:06

sziasztok!
teljesen új vagyok itt a fórumon, de hát sajna nekem is adódott problémám a printeremmel...egy Canon ip4300-st vettem kb.2 hete. az installnál nem regisztráltam rögtön, s mikor késöbb próbáltam, semmi nem történt ha ráklikkeltem a reg. ikonra- gondolom akkor nem is kell..?!
szóval a problémám egy ilyen üzi: "collecting printer status" . elötte minden remekül müködött 1 hétig...de mostr már ezt az üzit kapom minden egyes printelési-próbálkozásnál..és amikor ki és ujra bekapcsolom, akkor azt irja ki hogy - egy az az usb porthoz csatlakoztatot eszköz mulfunkcioned ...-
már ujratelepítettem, de a telepítés csatlakoztatási részénél, nem találta a jószágot..szal tényleg el lehet rontani 2 hét alatt egy printert, ( azért nem vagyok egy müszaki analfabéta, semmi különösebbet nem csináltam ) és cseréljem le lehet h csak pont az enyém hibás vagy esetleg egy másik fajtát tudtok-e ebben az árfekvésben ajánlani ( lehet egy kicsit több is )
elöre is kössz a választ
T.

#2099 Felhasználó inaktív   semmi20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 16:48

"PcCave"!

A nokia-témára röviden:

Nekem inkább az ellenkezőjére lett volna szükségem:
1 olyan töltőállványra, amelyikre rátéve "magától tölthetné" a telefont..

(Ez sajnos "kiegészítő" és nem alaptartozék -- hiába is
minimális ennek az előállítási költsége..)

És miért mi húzogassuk ezt ki;
meg miért minket b*szogasson a szoftver??

Gagyik a nokia mérnökei..

Ha olyan asztali töltőt csináltak volna gyárilag;
ami a telefon önsúlyától ki/bekapcsolná a 220-at
1 kapcsoló segítségével;
akkor nem kellene ilyen hülyeségekkel kínlódnunk..

"nem jóhelyt vetted ezt is jelentheti: nem jót,
nem megfelelőt vagy nem a megfelelő célra használod.."

Aki komolyabban foglalkozik elektronikával;
az tisztában van azzal, hogy a kapcsolók között is mennyire sok a bóvli;
sajnos itt is inkább ez lehetett a probléma oka.

"szerviz: naná hogy megvédi a (részben)szarul kivitelezett terméket."

Arra 1 gyártó sem vállal garanciát;
hogy ha 1 terméket nem rendeltetés-szerűen használnak:

értsd:
ha valami arra van tervezve, hogy stand-by helyzetben tartsák;
akkor az olyan jellegű problémákért nem igazán vállalhatják a felelősséget;
amit a felhasználó önmagának okoz..

De felőlem aztán mindenki csinálhat azt a nyomtatójával amit akar:
nyugodtan lehet kapcsolgatni, dobálni, ugrálni rajta;
kihajítani az ablakon: nekem mindegy;
csak leírtam; hogy nem jó az, amit tesztek.

#2100 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 18:33

Idézet: maximal - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 15:06

sziasztok!
teljesen új vagyok itt a fórumon, de hát sajna nekem is adódott problémám a printeremmel...egy Canon ip4300-st vettem kb.2 hete. az installnál nem regisztráltam rögtön, s mikor késöbb próbáltam, semmi nem történt ha ráklikkeltem a reg. ikonra- gondolom akkor nem is kell..?!
szóval a problémám egy ilyen üzi: "collecting printer status" . elötte minden remekül müködött 1 hétig...de mostr már ezt az üzit kapom minden egyes printelési-próbálkozásnál..és amikor ki és ujra bekapcsolom, akkor azt irja ki hogy - egy az az usb porthoz csatlakoztatot eszköz mulfunkcioned ...-
már ujratelepítettem, de a telepítés csatlakoztatási részénél, nem találta a jószágot..szal tényleg el lehet rontani 2 hét alatt egy printert, ( azért nem vagyok egy müszaki analfabéta, semmi különösebbet nem csináltam ) és cseréljem le lehet h csak pont az enyém hibás vagy esetleg egy másik fajtát tudtok-e ebben az árfekvésben ajánlani ( lehet egy kicsit több is )
elöre is kössz a választ
T.

Milyen regisztrálás? :)

Amit tegyél:
- Canon driver, progik uninstall;
- nyomtató USB kábelt húzd ki;
- CD-ről driverek, progik install, a nyomtatót akkor csatlakoztatva, amikor erre kér!!!
- Enjoy! :cool:

Ps.: alaplap, USB foglalatokkal minden rendben, ugye!?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.