HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 15. 21:21

IP4850

nézem specifikációkat, és feltűnt, hogy

Full HD videonyomtatás

ezt most hogy? 25 lap/másodperc, és csak a tálcát kell lesni monitor helyett?

aztán olvasom tovább, és megvan a válasz:

"Örökítse meg emlékeit: Canon digitális fényképezőgépével készített videofelvételeiből készítsen gyönyörű nyomatokat a Canon Full HD videonyomtatási alkalmazása segítségével. Egyszerűen csak játssza le a videót a Full HD videonyomtató szoftverrel, és állítsa le a kinyomtatni kívánt képkocká(k)nál. A fejlett Canon technológiák képjavítása révén a videóból eddig elképzelhetetlen fényképminőség nyerhető."

aha. elsőre azért furcsán hangzott :D

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 04. 15. 21:22 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2482 Felhasználó inaktív   OmShanti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 19. 17:55

Sziasztok!

Bocs, hogy egy kicsit off, de nem találtam ide vonatkozó topicot: barátnőm szeretne venni egy jó élességgel nyomtató nyomtatót, maximum 30-35ezerből. Tudnátok ajánlani valamit? Vagy még inkább: pontosan milyen paramétereket kell nézni vásárláskor? Elég annyit, hogy minél magasabb legyen a dpi?

Köszi!

#2483 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: 22Karesz - Dátum: 2011. 04. 05. 21:02

Sziasztok!
Van egy Canon IP4300-as nyomtatóm Működési hibát jelez. A sárga lámpa ötöt villog. Kérlek, ha tudtok segítsetek! Előre is köszönöm.

Drivere nem beszédes? IP5200-asé az. Nyomtatási beállítások / karbantartás / nyomtatóállapot lekérdezése...

#2484 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: OmShanti - Dátum: 2011. 04. 19. 18:55

Sziasztok!

Bocs, hogy egy kicsit off, de nem találtam ide vonatkozó topicot: barátnőm szeretne venni egy jó élességgel nyomtató nyomtatót, maximum 30-35ezerből. Tudnátok ajánlani valamit? Vagy még inkább: pontosan milyen paramétereket kell nézni vásárláskor? Elég annyit, hogy minél magasabb legyen a dpi?

Köszi!

Ez így baromira egyszerű, sokkal több szempontot kellene figyelembe venni, bár nem tudom, ebben az árfekvésben...
megpróbálom röviden felvázolni, mi az, ami számít:
Először is a következő kérdések fontosak:
- Kb. havi milyen mennyiségű nyomat van tervbe véve? 100 lap felett érdekesebb lehet komolyabb készülékre gondolni.
- Kb. mekkora költségre lehet keretet biztosítani? A tintás megoldások általában sok pénzt kívánnak, de színes
lézernyomtató nagyon sokba kerül.
- Mekkora a rendelkezésre álló fényképezőgép felbontása, vagy mekkora pixelszámú képek lesznek jellemzően nyomtatva,
mekkora papírra?
- Milyen papír lesz használva?

ha ezekre a kérdésekre meg van a válasz, nézegetni kell a nyomtatók adatlapját, (adott árfekvésben azért nincs sok),
és azt figyelni, hogy a patronjuk tartalma mennyi lapra elegendő. Aztán meg kell nézni, hogy mennyiért kapható a gyári patron, mennyiért az utángyártott.
Ha utángyártott patron, akkor jó, ha nyomtató drivere lehetővé teszi a színprofilok használatát. Legalábbis, ha a képek minőségére háklis valaki. A Canon nyomtatók jellemzően ilyenek, bár már régen foglalkoztam nyomtatókkal, nem tudom, mi a mai helyzet.

Még egyvalami érdekes lehet: Pigment alapú nyomat, ilyen az Epson Durabrite. Az olcsóbb kategóriában legalábbis az Epson rukkolt elő ezzel legkorábban. A pigment tintát a sima papír nem issza be, és vízálló is, amennyire a papír az. Azaz, a sima irodapapíron is elég kontrasztosak a képek, nem fut meg a tinta, ahogy a többi esetében.
A Canon piezos technológiája viszont igen piciny cseppekkel dolgozik, azaz igen finom rajzolatokat képes produkálni,
irodai papírra akár 800 dpi-s felbontással, persze, ez műszaki rajzoknál szép, de képek esetében nem annyira hangsúlyos. Továbbá nem éppen vízálló, de a sima papírt nem áztatja annyira, mint a mezei nyomat, ill. a pici ceppeknek hála a patron tartalmával is jól gazdálkodik.
Most az én Pixma IP 5200 nyomtatómról beszélek, ilyent ma már csak használtan kaphatsz, mert ez egy több éves nyomtató.
Ennek a színes felbontása 9600x4200, azaz, erre alkalmas papír nem sok helyen kapható, de az biztos, hogy sok remek A4 méretű fotót nyomtattam vele. Erre tökéletes. Ez több, mint elegendő az A4-es papírra. Igazság szerint ehhez 10 Mpx feletti fotók is kellenek, mert ekkora felbontás nem indokolt amúgy. Mondhatni gyönyörűen a gyári patronokkal nyomtat, és ezek drágák, viszont azt mondja a Canon, ha nem éri napfény a fotót, és száraz helyen van, 100 évig nem fakul. Az biztos, hogy sok év alatt nem fakultak. Az utángyártott tinta viszont nem bír ennyit, és más a színek tónusa is. Ki kell kísérletezni a színek adagolását, ahhoz, hogy u.a. kép gyári tintával és utángyártottal kinyomtatva ugyanúgy nézzen ki.

Ezek csak olyan benyomások, amik a minőségre vonatkoznak, de még rengeteg sok más szempont is fontos lehet.
- hány lapot képes percenként kiköpni?
- Milyen zajos?
- Van-e egyéb csatlakozási lehetőség, fényképezőgéppel összeköthető-e?
- Hány tálcája van, hány lap fér a tálcájába?
- Milyen papírokat, médiákat képes fogadni? Pl. van, amelyik borítékot nem tud.
- Milyen feladatokat képes megoldani? Itt kiemelném a Pixma IP 5200-at, ami nagyon precízen tud
kétoldalas doksikat, a két oldalon oda teszi a táblázatot pontosan egymás fedésébe, ha kell,
támogat füzet nyomtatást, többféle margókkal, (több oldalon), sok oldalt egy lapra, egy oldalt
több lapra (poszter nyomtatás), kétoldalas nyomtatás automatikus fordítással (nem neked kell
fordítani a lapokat), nyomtatható CD-k támogatása, az egyes feladatokhoz való beállításokat
el lehet menteni, u.n. profilba....
Ja, és tud "vízjelet", ill. hátteret nyomtatni. Ezt akármilyen nyomtató nem tudja, csak drága
kiadványkezelő szoftverekkel lehet ilyent nyomtatni. Azaz, egy képet odatesz röptében a szöveg
mögé, a halványítás fokát is be lehet állítani. Ezzel igen szép kiadványokat, füzetborítókat
lehet készíteni egyszerű szövegszerkesztővel is...
És stb. stb.

Szerk: Pl. a fentebb említett IP4850 nyomtató az én 5200-asom fiatal testvére, ugyanazt tudja, csak gyorsabban, és fele annyiba kerül, mint amennyibe az enyém volt.
Bátran ajánlom, simán belefér az árba, amit felvázoltál.

Szerkesztette: hkpk 2011. 04. 22. 20:01 -kor

#2485 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 12:54

IP4700am egyik percről a másikra leállt, és 6A80 hibát ír. fej mozog, egy ponton megáll, ennyi. bármit csinálok, tolom ide-oda, megáll azon a ponton, és kész. valami ötlet, hogy mit kezdjek vele?

szerk: fej parkoló részét letöröltem pár pzsvel (ordasul retkes volt), probléma megoldva.

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 11. 24. 13:12 -kor

#2486 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 25. 09:37

Boldog karácsonyt!

Nem nagyon szúrtam ki itt műszaki szakit, de hátha:
Szóval a nyomatóm (IP 5200-s) egyre hangosabb. Amikor vettem (hajaj, még Sulinet Expressz idusa volt) akkor elképesztően csendes volt. Csak nyomtatáskor volt hallható a csendes suhogása. A megszokott és addig megismert nyomtatókhoz képest ez igen kellemes élmény volt...

Ne mára már csattog kerreg, csapkod és szinte csikorog, minden nyomtatás előtt, meg utána, meg... A nyomtatás is zajosabb, de amit előtte művel, az több a soknál! Igazán nem is lehet megfigyelni, hogy mit csinál, mert ha a burkolatot felnyitom, akkor tartálycsere műveletre áll, de annyit kiszúrtam, hogy nem a fej ide-oda mozgása hangos, hanem a sok papírtovábbító forganytú pörgése (ilyenkor nem húz be papírt, gőzöm nincs mit csinál, de elég hosszú ideig csinálja).

Lehet vele valamit kezdeni?

#2487 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 25. 09:40

Valószínűleg a kopástól, kosztól ilyen hangos. Egy alapos kitakarítás nem árthat neki és akkor talán ismét halkan fog duruzsolni.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2488 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 25. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 12. 25. 09:37

Boldog karácsonyt!

Nem nagyon szúrtam ki itt műszaki szakit, de hátha:
Szóval a nyomatóm (IP 5200-s) egyre hangosabb. Amikor vettem (hajaj, még Sulinet Expressz idusa volt) akkor elképesztően csendes volt. Csak nyomtatáskor volt hallható a csendes suhogása. A megszokott és addig megismert nyomtatókhoz képest ez igen kellemes élmény volt...

Ne mára már csattog kerreg, csapkod és szinte csikorog, minden nyomtatás előtt, meg utána, meg... A nyomtatás is zajosabb, de amit előtte művel, az több a soknál! Igazán nem is lehet megfigyelni, hogy mit csinál, mert ha a burkolatot felnyitom, akkor tartálycsere műveletre áll, de annyit kiszúrtam, hogy nem a fej ide-oda mozgása hangos, hanem a sok papírtovábbító forganytú pörgése (ilyenkor nem húz be papírt, gőzöm nincs mit csinál, de elég hosszú ideig csinálja).

Lehet vele valamit kezdeni?

Olyankor a pumpát forgatja. Ezt láttam régebbi típuson legalábbis.
Ha szétszeded, mepucolod, megolajozod, akkor talán halkabb lesz, a csikorgás biztos megszűnik.
Persze talán már kopott is, műanyag fogaskerekek, lehet nem lesz olyan halk, mint új korában.

#2489 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 27. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 12. 25. 12:07

Olyankor a pumpát forgatja. Ezt láttam régebbi típuson legalábbis.
Ha szétszeded, mepucolod, megolajozod, akkor talán halkabb lesz, a csikorgás biztos megszűnik.
Persze talán már kopott is, műanyag fogaskerekek, lehet nem lesz olyan halk, mint új korában.

Na majd újév napján, vagy valamikor nekiveselkedem. Bár belestem arra a helyre, ahol parkol a fej,
ott egy nem tudom nevén nevezni zászlós tengelyhez valami szálat láttam tapadni. Csipesszel el akartam távolítani, ekkor kihúzódott az tengelyből (ami cső :blink:). Egy kb. 05 mm vastag gumiszál volt, amit meglepetésemben elejtettem, a padlórésbe be is esett...
A csövecske palástjából hiányzik jókora darab, ott lógott ki a gumiszál.
(A nyomtató ettől még működik)

Most azon filózom, hogy érdemes-e ezt szervizeltetni? Vagy újítsak be? Végül is nem volt éppen olcsó nyomtató, és nem is egyszerű, ez egy komoly darab, ma is szépen nyomtat, csak zajos...

#2490 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 28. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 12. 27. 12:38

Most azon filózom, hogy érdemes-e ezt szervizeltetni? Vagy újítsak be? Végül is nem volt éppen olcsó nyomtató, és nem is egyszerű, ez egy komoly darab, ma is szépen nyomtat, csak zajos...

működik? működik. zörög? na és? :D A3as IBM mátrixhoz képest halknak számít, az tuti.

#2491 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 29. 15:18

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 12. 28. 21:13

működik? működik. zörög? na és? :D A3as IBM mátrixhoz képest halknak számít, az tuti.

Képzeljétek, kb. mióta megírtam panaszom, eléggé lehalkult. :blink:

(Gábor, azért probléma, mert hétköznap este érek haza, és akad, hogy 21-24 óra között kell nyomtatnom, amikor a többek alszanak, és bár a TV hangja nem zavarja őket, a nyomtató, a bevásárló nylonszatyor, papírzacskó hangja viszont felettébb...)

#2492 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 30. 00:38

csendes mód? lassabb, viszont szinte hangtalan lesz, bár ha nyekereg, lehet, hogy nem segít. cucc cirka 6-7 éves lehet, egy takarítás, olajozás igazán ráfér.

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 12. 30. 00:38 -kor

#2493 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 12. 30. 00:55

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 12. 27. 12:38

Most azon filózom, hogy érdemes-e ezt szervizeltetni?

Biztos nem. Többiek is írták, zörög, de műxik, funkciójának megfelel. Ami kopok, az kopik. Takarítás, zsírozás, de vigyázz, lehet szétszeded, kitakarítod és a kopás miatt újra összerakva nem fog rendesen működni, vagy hangosabb lesz. Benne van a pakliban.
Make love not Wor.

#2494 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 30. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 12. 30. 00:55

Biztos nem. Többiek is írták, zörög, de műxik, funkciójának megfelel. Ami kopok, az kopik. Takarítás, zsírozás, de vigyázz, lehet szétszeded, kitakarítod és a kopás miatt újra összerakva nem fog rendesen működni, vagy hangosabb lesz. Benne van a pakliban.

Lehet, jól tudom. Utoljára mátrixokat szedtem szét, és ámultam az OKI nem tom hányas ügyes tervezésén, voltak benne olyan utánállítási lehetőségek amivel kopást lehet kiegyenlíteni.
Most egyelőre ezt biztos nem fogom szétszedni, mert nincs olyan zsírom, ami erre való, az izopropil alkoholom is elfogyott, jó 10 éve szereztem, már azt sem tudom, lehet-e ilyesmihez hozzájutni...

#2495 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 31. 16:28

wd40 a barátod. egyébként az én IP4700am is zörög rendesen, pedig "csak" ~3 éves...

#2496 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 01. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 12. 29. 15:18

Képzeljétek, kb. mióta megírtam panaszom, eléggé lehalkult. :blink:

(Gábor, azért probléma, mert hétköznap este érek haza, és akad, hogy 21-24 óra között kell nyomtatnom, amikor a többek alszanak, és bár a TV hangja nem zavarja őket, a nyomtató, a bevásárló nylonszatyor, papírzacskó hangja viszont felettébb...)

Akkor hangosítsd fel a tévét, hogy elnyomja a nyomtató meg a nejlonszatyor hangját :D
Vagy nyomtass reggel az éjszaka helyett.

#2497 Felhasználó inaktív   Denniss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 09. 11:14

Sziasztok!

Él még a topic?

Van egy Canon IP 5000-es nyomtatóm. Egszer csak nem nyomtat.

1 Zöld 5 narancs vijjogás van rajta.
Hol tudok utánanézni?

Köszönöm előre is!
-Tessék mondani dán gomb van?
-Dán gom nincs.
-És finn gomb van?
-Fingom sincs.

#2498 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 10. 10:14

driver elvileg kiírja, hogy mi a nyűgje. karbantartás => nyomtatóállapot megtekintése, hibakódra rákeresel, és kiderül.

#2499 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 10. 10:36

Ismerősnek kellene egy multifunkciós készülék 20eHUF-ig. Két kiszemeltre szűkítettem a választást:

Canon MP495
Canon MG3150

Melyik lenne a jobb? :-s
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2500 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 19:12

f*szkivan. IP4700amra garancia lejárt néhány napja, előbb bekapcsolom, B200 hiba. rákerestem, állítólag nyomtató fej áramellátásával van valami bibi. kivettem, megpucoltam érintkezőket és nyomtatóban tűket, helyzet változatlan. valami ötlet?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.