UTP kabel megtoldasa forditott csavarmenet
Elküldve: 2004. 12. 26. 20:36
Kiepitettem egy UTP-s halozatot ket gep kozott. A megvasarolt 40 m kabel viszont kevesnek bizonyult, ezert megtoldottam meg 15 m-rel - osszeforrasztottam. A vezetekek muszerrel mérve is folytonosak, az ellenallasuk is jo, a halo azonban megsem mukodik. Ugy tudom nagy jelentossege van az erparak csavarodasanak, sot meg a menetesenek is. Viszont az utolag vasarolt kabelben az erparok a masik iranyba csavarodnak, mint abban amit eloszor vettem. Lehet ez a hiba? Vagy egyaltalan mi lehet a hiba?
A kapcsolat meg adatkapcsolati szontem sem jon letre, vagyis nem vilagit a halokartyan a Link led?
Otletek?
Koszi
Elküldve: 2004. 12. 26. 20:50
Idézet: Spyro - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:36
Link LED azért forrasztva is szokott műxeni, meg némi adat is csorog, ennek ellenére én visítok az ilyen megoldásoktól.
Rendesebb boltokban van ilyen motyó, igaz hogy bezavar a csillapításba kicsit, de nekem eddig működött rendesen: http://www.alphasoni...esc.php?Id=1001
Elküldve: 2004. 12. 26. 20:59

az kicsit gázos, 10mbiten talán még elmegy... de 100mbit minde szarral alergiás..
akkor már tényleg egy toldo, esetleg meg lehet(et) volna probálkozni becseréltetni a boltban hosszabra...
Szerkesztette: charlie 2004. 12. 26. 21:00 -kor
Elküldve: 2004. 12. 26. 22:01
Idézet: Spyro - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 21:36
Kiepitettem egy UTP-s halozatot ket gep kozott. A megvasarolt 40 m kabel viszont kevesnek bizonyult, ezert megtoldottam meg 15 m-rel - osszeforrasztottam. A vezetekek muszerrel mérve is folytonosak, az ellenallasuk is jo, a halo azonban megsem mukodik. Ugy tudom nagy jelentossege van az erparak csavarodasanak, sot meg a menetesenek is. Viszont az utolag vasarolt kabelben az erparok a masik iranyba csavarodnak, mint abban amit eloszor vettem. Lehet ez a hiba? Vagy egyaltalan mi lehet a hiba?
A kapcsolat meg adatkapcsolati szontem sem jon letre, vagyis nem vilagit a halokartyan a Link led?
Otletek?
Koszi
Szerintem jobban jársz, ha veszel most már megfelelő hosszuságú UTP-kábelt és krimpeled, ha már barkácsolni akkarsz azt a kábelt meg dobod a kukába.
Elküldve: 2004. 12. 27. 09:49
Idézet: Spyro - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 21:36
Ha a másik végével kötöd össze, akkor egyirányba fognak csavarodni.
Számít a csavarodás; ez okozhatja a hibát.
Elküldve: 2004. 12. 27. 09:51
Elküldve: 2005. 01. 02. 18:45
Koszi a hozzaszolasokat.
Igen, a 10 mbit-nek szerintem is menni kellene, a LED vilagitani meg plane. A gond lehet, hogy ott lesz, amit pgyafi mondott. Nem emlekszem mennyire huztam szet az erparakat, de nem hiszem, hogy 3 cm-nel jobban. A masi veget is odaprobaltam, de ugy sem egy iranyba csavarodtak. Vagy az nem is az a vege volt?

A cserevel sajnos az a gond, hogy be van huzva a kabel, sot be is van ragasztva a helyere, ugyhogy mindenkepp toldani kell. A toldo nem tudom mennyi lehet, de biztos nem ket forint. Par ezer HUF-ert meg en is ossze tudom forrasztani.
Na probalkozok meg, addigis johetnek otletek, ha vannak.
KOszi.
Elküldve: 2005. 01. 02. 19:16
Idézet: Spyro - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 18:45

kell. A toldo nem tudom mennyi lehet, de biztos nem ket forint. Par ezer HUF-ert meg en is ossze tudom forrasztani.
Szerintem még ezer forint sincs az a toldó, amit fentebb linkeltem. Pontosan azért nem tudom, mert marokkal szoktam venni, éppen ezért biztos nem drága.
Szerintem valami más bekötés lesz a szar, vagy nem színt a színhez, mert link/10 mega még extrémebb körülmények közt is tud műxeni... Mondjuk 30 centin szétszedve, és 3 helyen forrasztva, plusz 2 patchkábel és 80 méter fali...
Elküldve: 2005. 01. 03. 13:52
Nagyon kivancsi vagyok mi lesz ebbol...
Elküldve: 2005. 01. 03. 14:05
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2005. 01. 03. 14:14
Idézet: Spyro - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 13:52
Nem kell itt kicserélni semmit, csak színt a színhez forrasztani...
VISZONT!"
Ugye a "két gép közti" kábel az crossover?
Elküldve: 2005. 01. 03. 14:22
Idézet: charlie - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:59

az kicsit gázos, 10mbiten talán még elmegy... de 100mbit minde szarral alergiás..
akkor már tényleg egy toldo, esetleg meg lehet(et) volna probálkozni becseréltetni a boltban hosszabra...
Érdekes, több mint egy évig ment úgy a netünk (100-as belső háló), hogy a két kábelrész találkozásánál a kábelek csak össze voltak csavarva (ráadásul nem is szín-szín szerint voltak összecsavarva, mert a két vége másképpen volt krimpelve

Elküldve: 2005. 01. 03. 15:55
Vitáztam már hasonló kérdésben itt többekkel.
Az UTP csatlakozó SZÍNVAK !
Nem érdekli milyen színű a vezeték, csak az, hogy a megfelelő érintkezők a megfelelő érintkezőkkel legyenek összekötve, és lehetőleg az érpárak is ott legyenek, ahol kell lenniük. Láttam már szalagkábellel szerelt 20 méteres lengőt. Hogy mennyire viseli el a toldást és a nem teljesen standard bekötést a rendszer, nagyon függ a körülményektől. Tény, a 10 megás többet visel.
A led világításához általában elegendő, hogy az adó oldal lássa a vevő oldalán az ohmos lezárást. A led világítása még nem jelent működő kapcsolatot, nemvilágítása viszont egyértelműen valami nagyszabású összekötési hibára utal.
Elküldve: 2005. 01. 03. 16:42
Termeszetesen szint szinhez forrasztotam, de meg ha nem is igy tettem volna, a dugo ranyomasakor - merthogy azt is en tettem ra - erre figyeltem volna. Szvsz a dugok jol vannak. 1-2,3-6 erek felhasznalva:
1. narancs-feher
2. narancs
3. zold-feher
6. zold
Masik vege crosslink:
1. zold-feher
2. zold
3. narancs-feher
6. narancs
Ez jo.
A vezetekeket muszerrel kimert, nem szakadt egyik se, ellenallasa is ugyanannyi mindegyiknek.
Ez a LED-es dolog viszon erdekes.
Amire felfigyeltem, az az, hogy az egyik gepen kigyullad a link led, a masikon viszont csak egy pillanatra felvillan, mikor bedugom a kabelt.
Ezek szerintet, akkor a masik gep adoja nem erzekeli a kabel vegen az ellen allast sem. Ez viszont csak ugy lehet, hogy a dugo es az aljzat nem er ossze valami oknal fogva, hiszen a kabel biztos, hogy nem szakadt.
Egy dugocseret meger, de meg mindig ellentmondasos az a dolog, hogy szamit-e, hogy egyszercsak csavarmenetet valt a vezetek.
Jah, es a kabel egy berhazban a villanyoraszekrenyben megy. Mennyire zavarhatja a sok elektromos vezetek? Mert azert van egy kis szorasuk.
Elküldve: 2005. 01. 03. 20:19
Idézet: Tron65 - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 15:55
Nem érdekli milyen színű a vezeték, csak az, hogy a megfelelő érintkezők a megfelelő érintkezőkkel legyenek összekötve, és lehetőleg az érpárak is ott legyenek, ahol kell lenniük.
Amúgy szerinted színsorrendet egyszerűbb megjegyezni, vagy azt, hogy egyik végét bekötöd adhoc jelleggel, aztán másikra kitalálod, hogy melyik érpár hova való?
Elküldve: 2005. 01. 03. 23:45
Idézet: Tron65 - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 15:55
Vitáztam már hasonló kérdésben itt többekkel.
Az UTP csatlakozó SZÍNVAK !
Nem érdekli milyen színű a vezeték, csak az, hogy a megfelelő érintkezők a megfelelő érintkezőkkel legyenek összekötve, és lehetőleg az érpárak is ott legyenek, ahol kell lenniük.
...És mivel a különböző színű érpárak különböző sűrűn csavarodnak, ezért nem véletlen van a szabványban, hogy melyiket hova kell kötni. Tehát az a csatlakozó nem színvak....
Az más kérdés persze, hogy a gyakorlatban ált. ennek kicsi a jelentőssége.
ON: dugócsere. ill, nem lehet hogy valamelyik ajzat szar kicsit, és azért nincs kontakt?
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 01. 04. 09:12
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 0:45
Tökmindegy, melyiket hova kötöd!
A szinsorrendek csak ajánlások, hogy ha megy egy másik szaki és alkot valamit, ne tegyél feleslegesen keresztbe neki.
Van itt egy másik topic, érdemes átfutni; ott nagyon részletesen ki lett tárgyalva ez.
A csati bizony szinvak.
Elküldve: 2005. 01. 04. 11:02
Koszi a hozzaszolasokat, vegulid megoldodott a problema.
Valoban az volt a gond, hogy nem erintkezett rendeses az egyik gepen a csatlakozo. Azert is vilagitott ezen a gepen a link LED, a masikon meg semmi, mert ezen a gepen nem erintkezett a vevo erpar, igy a ugye a masik nem erzekelhettete ennek az elleneallasat, igy azon nem vilagitott. A hibat a kabelra egy ramatyul ranyomott dugo okozta. A dugot kicsereltem, a kabelhoz nem nyultam, es vigan megy a halo. Atlag 8,5 Mbit/s-el lehet rajta masolni(egy program merese szerint), ami azert eleg jo.
Ezek szerint a 10Mbit nem allergias annyira a megtoldasra es a kabel csavarmenetere.
Ez legyen a vegso tanulsag.
Koszonom az egyuttmukodest.

Udv.
Elküldve: 2005. 01. 06. 21:52
A kabelre lett meg szinten forrasztva egy 6 m-es darab, az is forditott csavarmenettel, sot rakerult egy 8/8-as telefonaljzat, amibe megy egy patch kabel. Es igy is megy siman.
Csak ugy erdekesseg keppen...