HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   Andre_84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 23. 11:46

Idézet: LML - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 10:19

Minden megvan, max szemezgetni kell, mert eléggé ömlesztve van.
Foglam sincs, hogy melyik kiépítéshez melyik driver kell, mert abszolute nem egyértelmű, ezért betettem mindent.

Rendben, 1000 köszi érte, már várom! ;)

#1022 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 17:14

Idézet: djadji - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 21:50

N aezt magyarázza meg nekem valaki! Nightlord pl?? :-)

Szval van egy Fusi 1538asom van rajta Notebook hardvare contoll progi, amin be van állítva, hogy a batteriról megy akkor a CPU és a GPU max battery save-ba menjen ha töltőről akkor meg max performace, stb...
NO feltetem egy drivert... 3Dmark:220 pont.. Hát ez kevés.. UJralefuttattam és 770 pont. Aztán megint 220. ÉS VÉGÜL RÁJÖTTEM MIÉRT!
Ha a notit Töltőre teszem akkor 220 pont (amikor az van beállítva hogy max minden) és ha akkuról megy akkor meg 770 pont (Mikor mindeb lasabb). NA EZT MAGYARÁZZA MEG NEKEM VALAKI!!!
ÉS a WOW is akkor megy szépen ha akkuról emgy.. és akkor szaggat mint állat ha töltőre teszem...
Na ez mitól lehet? Szar a Notbukhardverkontrol? Vagy mi?

Már levettem a Noti harware controllt és akkor is ugyaezt teszi...

Ami még hihetetlenebb, hogy ha bekapcsolom a kis ezüst gombot, ami leveszi a teljesítményt, hogy ne melegedjen annyira (venti zaj csökkentő a neve azt hiszem..) az nem befolyásolja az eredmény. Azaz hiába kapcsolom be, vagy ki tápegységről ígyis-úgyis 220 pontto kapok, és akksiról is 770et kapok akár be akár kikapcsolom.
Ezeke után persze 1-2 grafikai programmal is megnéztem a gépet (játékok) és valóban szemmel láthatóan lassabb ha tápegységtrről megy.
A gép nem hibás (gondolom) hiszen leadja a teljesítményt, sak mindig.
MI a fene lehet ezzel? Jó lenne ha akkro is teljesítene ha bedugom a 220.. Sőt.. akkor kellene nagyon nyomnia....
Valakinek van ötlete?

UI: Írtam szervizeseknek.. kíváncsi leszek..

#1023 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 23. 18:34

Idézet: djadji - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 17:14

ha bekapcsolom a kis ezüst gombot, ami leveszi a teljesítményt, hogy ne melegedjen annyira (venti zaj csökkentő a neve azt hiszem..)

Az csak akkor működik, ha felteszed a Power Manager-t (driverek között található).

#1024 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 20:17

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 19:34

Az csak akkor működik, ha felteszed a Power Manager-t (driverek között található).

OK felteszem.....
DE ez még mindig nem magyarázza azt hogy ha töltőre rakom a gépet, akkor a teljesítménye a harmadára csökken...
MI a fenét nézzek meg? Valakinek valami ötlet???!!!

#1025 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 20:21

Idézet: djadji - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 21:17

OK felteszem.....
DE ez még mindig nem magyarázza azt hogy ha töltőre rakom a gépet, akkor a teljesítménye a harmadára csökken...
MI a fenét nézzek meg? Valakinek valami ötlet???!!!

Mellesleg megnéztem.. föl van rakva... De semmi beállítási lehetőség nincs benne...
Van még valahol olyasmi, ahol be lehet állítani hogy  töltőn mekkora legyen a teljesítménye meg akksin? Mert sztem valahol valami ilyesmi lehet elállítva.. de nem tudom hol...

#1026 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 20:47

Idézet: djadji - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 20:21

Mellesleg megnéztem.. föl van rakva... De semmi beállítási lehetőség nincs benne...
Van még valahol olyasmi, ahol be lehet állítani hogy  töltőn mekkora legyen a teljesítménye meg akksin? Mert sztem valahol valami ilyesmi lehet elállítva.. de nem tudom hol...

Vista-ban a mobil centerben is lehet állítgatni, ill. XP alatt  nvidia control panelben is (itt csak gpu-t)

#1027 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 21:02

Megvan a bűnös.... Ekkora baromságot..
Nvidia menüben van olyasmi, hogy POwERMIZER, ahol be volt állítva hogy óvja az akkumulátort.. NA most ez csinálta azt, hogy ha töltőre völt téva akkor levette a teljesítményt.. Hogy miért?? azt em értem.. és nem is tudom...
Demost töltővel is ad olyat mint töltő nélkül..
Kösz mindenkinek..

#1028 Felhasználó inaktív   Andre_84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 11:56

Idézet: LML - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 10:19

Minden megvan, max szemezgetni kell, mert eléggé ömlesztve van.
Foglam sincs, hogy melyik kiépítéshez melyik driver kell, mert abszolute nem egyértelmű, ezért betettem mindent.

Elképzelhető, hogy Amilo 1705-ön belül más-más graf. kártya alaplap stb. lehet benne?

#1029 Felhasználó inaktív   KG84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 19:43

UFF!Szintén büszke amilo li 1705 tlajdonosnak mondhatom magam :D Drivert márlegalább 4et találtam , de akármilyen nyelvű honlapról szedem is le... nem igazán akarja megtallni a hangkártyámat, szal ha hétfőig nem teztek fel 1 oldaalt csatlakozom azon lusta "ügyfelekhez akik beviszik a gépet az xp tlepítő lemezzel és elvárja h tip-top multimédiás élményeket szerezzen  neki a gép - annak ellenére főként "ofisz" asználatra vettem nem ártna ha hallatna valami hangot is a kicsike. Az h 2003 as a driver meg nemérdekel, az se érdekelneha adrivert c64-es oldalról kéne leszednem csak legyen hang!
Köszi előre is a helpet ! :) 

#1030 Felhasználó inaktív   KG84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:21

Idézet: KG84 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 19:43

UFF!Szintén büszke amilo li 1705 tlajdonosnak mondhatom magam :D Drivert márlegalább 4et találtam , de akármilyen nyelvű honlapról szedem is le... nem igazán akarja megtallni a hangkártyámat, szal ha hétfőig nem teztek fel 1 oldaalt csatlakozom azon lusta "ügyfelekhez akik beviszik a gépet az xp tlepítő lemezzel és elvárja h tip-top multimédiás élményeket szerezzen  neki a gép - annak ellenére főként "ofisz" asználatra vettem nem ártna ha hallatna valami hangot is a kicsike. Az h 2003 as a driver meg nemérdekel, az se érdekelneha adrivert c64-es oldalról kéne leszednem csak legyen hang!

Bocs eltévedtem a fórumon,vagy csak rámolvadt az amilo 1705 :Đ Szal az ahihetetlen amatőr kérdésem lenne győri polgártársonk hova is rakta fel a file-okat? Vki megadna 1 címet v megpróbálná elmagyarázni? Ehez most valahogy nic sagyi kapacitásom h egyedül rájöjjek sőt már írni se tok :D Ez a laptom elszívja az agyam :D Amúgy nekem vmi csomag s3 videóvezérlő progit rakott felés mködik  :think:  De hangkártya... ha az everest látja akkor a driver ..... na mind1 ehez már este van :D csáés kösz a helpet :)

#1031 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 23:04

Idézet: djadji - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 20:02

Megvan a bűnös.... Ekkora baromságot..
Nvidia menüben van olyasmi, hogy POwERMIZER, ahol be volt állítva hogy óvja az akkumulátort.. NA most ez csinálta azt, hogy ha töltőre völt téva akkor levette a teljesítményt.. Hogy miért?? azt em értem.. és nem is tudom...
Demost töltővel is ad olyat mint töltő nélkül..
Kösz mindenkinek..

Enis bekapcsolva tartom a porwemizer-t, de nalam normalisan mukodik. Szvsz ezert nem jo ennyit szarakodni ezzekkel a 3rd party teljesítmény/fogyasztás optimalizáló progikkal, mert előbb utobb az ember csak összekavarja a dolgokat, főleg ha több ilyen marhasag fenn van a gepen egyszerre. A winfos alap power management cuccaival szerintem teljesen jol be lehet lőni a GPU kivételével mindent, plusz ugye a silent mode segitsegevel egyetlen gombnyomassal lehet szabalyozni a CPU sebességét.

Egyebkent a GPU finomhangolására tudom ajanlani az AtiTool progit, ami a nevével ellentétben tamogatja az nvidia kartyakat is. Ezzel pofonegyszerüen be lehet allitani az egyes energiagazdalkodasi szinteken (2D, 3D low power  / gondolom akkus /, valamint 3D performance - a powermizer ezek kozott valtogat asszem) hasznalandó órajeleket, valamint ertelemszeruen overclockolni is lehet vele. Most pl amig írom ezt a postot, gyonyoruen mutatja h 100Mhz / 200Mhz en megy a vga kártya (2D mód), de ha elinditok egy jatekot, akkor egyből felugrik 466Mhz / 850Mhz (3D performance mód) re.

Problemam azert nekem is van, megpedig az, hogy XP alatt nem működik az LCD fényerejének a változtatása. Egyáltalán. Se a hotkey-el nem tudom valtoztatni, se akkor nem veszi le, ha lehúzom a tápról a gépet. Tapasztalt ilyet valaki? Vista alatt meg megy jól. 

Szerkesztette: NightLord 2007. 08. 25. 23:07 -kor

GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1032 Felhasználó inaktív   Andre_84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 01:19

Idézet: KG84 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 20:21

Bocs eltévedtem a fórumon,vagy csak rámolvadt az amilo 1705 :Đ Szal az ahihetetlen amatőr kérdésem lenne győri polgártársonk hova is rakta fel a file-okat? Vki megadna 1 címet v megpróbálná elmagyarázni? Ehez most valahogy nic sagyi kapacitásom h egyedül rájöjjek sőt már írni se tok :D Ez a laptom elszívja az agyam :D Amúgy nekem vmi csomag s3 videóvezérlő progit rakott felés mködik  :think:  De hangkártya... ha az everest látja akkor a driver ..... na mind1 ehez már este van :D csáés kösz a helpet :)

KG84, nem egy az interneten keringő ZIP fájlt töltöttél le?
Mert azt én is megtaláltam, de amikor betölt a gép, az audio driver kapásból elmegy fagyizni, a modem driver meg mikor a gép elmegy készenléti állapotba, kékhalálba megy inkább.  :(

LML, lényszi tedd fel a drivereket, amivel neked működött, köszi.

#1033 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 09:53

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 23:04

Problemam azert nekem is van, megpedig az, hogy XP alatt nem működik az LCD fényerejének a változtatása. Egyáltalán. Se a hotkey-el nem tudom valtoztatni, se akkor nem veszi le, ha lehúzom a tápról a gépet. Tapasztalt ilyet valaki? Vista alatt meg megy jól.

hmmm.. nekem is pa1538, és nekem pont fodítva: Xp alatt működik, Vista alatt nem (utóbbinál valszeg azért nem, mert nem laptophoz való driver-t használok)

Xp alatt 86.17 forceware van fenn (asszem Fu-Si oldaloról)
Vista alat 162.22,
Xp alatt fut a hotkey utility, Vista alatt ha elindítom egyszer tudtan állítani fényerőt, aztán nem...

még próbálom orvosolni, vagy esetleg valami alternatív progi után nézni.

Mindenesetre nagy valószínűséggel ez a hotkey progi nincs felrakva neked Xp-re

#1034 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 14:48

Na kis kisérletezés utan a következőkre jutottam:
Működik a fényerő-szabályozás, ha egyáltalán nincs felinstallálva a VGA kártya driver, SE a hotkey utility, vagy ha fel van installálva a FuSi oldalán elérhető változat, ÉS fel van mellé rakva a hotkey util.

Ha viszont az ujabb driver van fenn (jelen esetben 162.50), akkor se utillal, se anélkül nem lehet szabályozni a fényerőt.

Vista alatt viszont nálam probléma nélkül működik a fényerő szabályozás ( akár hotkey-el, akár a power plan beállításoknál elérhető csúszka segítségével), pedig nem a FuSi-s driver van fenn, hanem a 162.22-es, és a hotkey util nincs felinstallálva.

Szerkesztette: NightLord 2007. 08. 26. 14:50 -kor

GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#1035 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 18:07

Valaki tud nekem olyan programot mondani, ami kiirja az akksi hátralevő időt? (százalékban, vagy órában, vagy valami..)
Olyan kellene mint a Notebook Hardvare Control, de nekem csak az akksi rész kellene.. (nekem baromi lassan indult el a NHC progi..)

Nekem is an hogy "elfelejti" levenni a fényerőt ha lehúzom a tápot.. de mikor kézzel lenyomom a hotkey-t, akkor eszébe jut és leveszi...

#1036 Felhasználó inaktív   owens 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 00:09

Idézet: KG84 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 19:43

ugyanez volt szintén!!!! de nekem az votl a szerencsém hogy bnőm acer gépének a telepítő cd-jéről leloptam. abba is integrált kari van.  ennyi:)

#1037 Felhasználó inaktív   KG84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 08:39

Amilo1705 én leszettem 1 zipet is meg 1 rart is meg a via és a fuji honlapjáról is adrivereket, utánna a viaról direkt a hangkártyámhoz valót szedtem le, és az se ismerte fel a hardvert  :confused:  Aztán szakítottam az angol oldalakkal és megnyugtathatok mindenkitakit érint a téma h ugyan azt a szutyok rart adja be a spanyol ajkú honlap is mint a fujié és akkor mégodamerik írni.... Most vagy hamisított amilo-k kerültek forgalomba vagy részesei vagyunk az évszázad átverő showjának...ebben csak az a gáz h nehézkes hangot adni a csalódottságunknak... Aki ebben illetékes oda úgyse jut el.. a fuji fórumjáról is csak szar jött le sztem ezzel megzaklatom a tisztelt számitógépszervizes kollégánkat lml-t. Max majd náluk veszem a táskát :D Nekem csakaz a bukta h erre az egészre van 3 napom és ninc sok kedvem bevinni a szervízbe ahol volt h kevésbbé hozzáértő emberekre találtam.
Kösz az infókat ...acer telepítőcd-jét ... azt honnan csórjak? Majd rákeresek addig is  ha tudtok linket tegyetek fel ...amúgy mint már mondottam én nemvágom h ezen a fórumon hova lehet feltölteni ill h ha LML felteszi azt én honnan tudom leszedni. Ezért is döntöttem úgy h személyesen megpróbálom zaklatni :Đ  Sok sikert minden sorstárnak!

#1038 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 09:01

Idézet: djadji - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 18:07

Valaki tud nekem olyan programot mondani, ami kiirja az akksi hátralevő időt?[...]

Linuxot használsz, vagy mi?

Csak mert alap Xp-n is, és Vista-n is, ha lehúzod a tápot a gépről meg kéne, hogy jelenjen egy battery ikon -a tálcán, az óra mellett. Ha afölé húzod az egeret, akkor %-ban ki is írja a töltöttséget. Egy-két perc elteltével pedig a becsült hátralévő időt. (Azért kell egy-két perc, és azért becsült időt, mert ilyenkor az azalatt eltelt egy-két perc alatti merülés alapján átlagot számolva jósolja meg azt az időt, amíg ugyanilyen használat, azaz merítés mellett az akkumlátor el tudja látni a laptopot árammal.)

De ezt elég nehéz nem észrevenni Windows-ban...

Szerkesztette: tnm 2007. 08. 27. 09:03 -kor

#1039 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 09:33

Idézet: tnm - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 10:01

Linuxot használsz, vagy mi?

Csak mert alap Xp-n is, és Vista-n is, ha lehúzod a tápot a gépről meg kéne, hogy jelenjen egy battery ikon -a tálcán, az óra mellett. Ha afölé húzod az egeret, akkor %-ban ki is írja a töltöttséget. Egy-két perc elteltével pedig a becsült hátralévő időt. (Azért kell egy-két perc, és azért becsült időt, mert ilyenkor az azalatt eltelt egy-két perc alatti merülés alapján átlagot számolva jósolja meg azt az időt, amíg ugyanilyen használat, azaz merítés mellett az akkumlátor el tudja látni a laptopot árammal.)

De ezt elég nehéz nem észrevenni Windows-ban...

Linuxon is igy mukodik, megnyugtatlak...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1040 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 09:49

Idézet: charlie - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 9:33

Linuxon is igy mukodik, megnyugtatlak...

ok, csak ezt nem tudtam megnézni (mondjuk feltételeztem, hogy ott is van valami hasonlóan trivi megoldás)

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.