HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   kroni1 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 22. 21:10

Nem tudjátok véletlenül, hogy a FUSI Amilo D 7830-as (i845PE) notiban milyen pll ic van, amit a speedfanban be kell állítani?
Előre is köszönöm
A számítógép sakkban levert, de boxban én voltam az erősebb..

#162 Felhasználó inaktív   []G 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 22. 21:40

Idézet: kroni1 - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 22:10

Nem tudjátok véletlenül, hogy a FUSI Amilo D 7830-as (i845PE) notiban milyen pll ic van, amit a speedfanban be kell állítani?
Előre is köszönöm

Ilyen jellegű kérdése van a legtöbb FUSI-snak! (főleg akik tudják, hogy mi az és miért jó)
Én a FUSI hu-t hívtam ezügyben, de ők átirányítottak a hivatalos szervízhez, de ők se tudták, mert nincs papírjuk róla, hogy milyen az alaplap, de továbbították a németeknek, akik meg azt mondták erre,hogy kiadnak egy új bios frissítést, amivel halkabb lesz a cooler.  :omg:
Úgyhogy várok a csodafrissítésre, de gyakorlatilag újra a startmezőn állok.  :reklamacio:
Mellesleg nálam egy L1300-asról van szó...

Szerkesztette: []G 2005. 08. 22. 21:41 -kor

#163 Felhasználó inaktív   kroni1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 22:01

Idézet: []G - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 22:40

Ilyen jellegű kérdése van a legtöbb FUSI-snak! (főleg akik tudják, hogy mi az és miért jó)
Én a FUSI hu-t hívtam ezügyben, de ők átirányítottak a hivatalos szervízhez, de ők se tudták, mert nincs papírjuk róla, hogy milyen az alaplap, de továbbították a németeknek, akik meg azt mondták erre,hogy kiadnak egy új bios frissítést, amivel halkabb lesz a cooler.  :omg:
Úgyhogy várok a csodafrissítésre, de gyakorlatilag újra a startmezőn állok.  :reklamacio:
Mellesleg nálam egy L1300-asról van szó...

:respect:
A számítógép sakkban levert, de boxban én voltam az erősebb..

#164 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 10:31

Sziasztok!
Én most szereztem egy Amilo 7640es gépet. A kérdéseim:

1. pót akksit lehet-e bele venni? hol és kb mennyi?
2. memóriát (2x256) lecserélném 2x512-re. Ez hol lehetséges úgy hogy beszámitják a 2x256-ot?
3. a videókártyának (SiS 330 Mirage)  érdemes 128 megát adni a rendszermemóriából? És ki tudja milyen minőségű és teljesitményű ez a kártya? 3D-s tervezőprogramokra használnám a gépet...

Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, Bajsz

#165 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 10:37

hali

1. biztosan lehet
2. nagyon boltfüggő, mennyire használtad a memókat? érdemes ott megpróbálni, ahol vetted a gépet
3. a maximumot érdemes adni neki, de sztem 3D-re nem osztott memóriásat kellett volna venni...

#166 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 10:45

1 és 2: és hol tudnék bele venni ilyeneket? A gond az hogy németországból jött a laptop, mert egyik német ismerősöm vette de nem kellett neki, és igy sikerült megszereznem elég jó üzlettel. Igy a válasz a 3. kérdésre is szerintem adott. Ha ez van ezt kell használni...
Köszi a gyors választ
Üdv

#167 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 11:11

noti ramot sok boltban tudsz venni, garancia gondolom még érvényes ha német vkid vette, ott asszem 2 évet adnak alapból ezt tudd meg, és figyelj arra hogy a membővítést úgy csináld hogy ne vesszen el a gari
akksi már kicsit nehezebb, igaz nem néztem utána mélyen de clevo, gericom meg ehhez hasonlókhoz relatíve könyű hozzájutni, fusit nem nagyon találtam

sztem notebook.hu -t kérdezd meg, ők biztos tudnak segíteni a fenti problémákban
az én notim is onnan való

#168 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 11:50

köszi szépen, körbenézek ;)

#169 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 09:17

Sziasztok!

Vennek egy notit, es eddig a legeselyesebb:

http://www.notebook....amilo_m1437g_02
es az ara 279.999,+áfa

Van valakinek valami tapasztalata vele? Gagyi muanyagbol van e vagy sokat visznek vissza szervizbe, esetleg csodagep, vagy valami? Esetleg hibaaranyrol info? Tenyleg csak 2 orat bir aksirol?  Meg mi az a Azalia codec (7.1)? Hallott mar valaki errol? Milyen? Minden infot szivesen vennek :respect:

Szerkesztette: Lanchadan 2005. 08. 25. 09:18 -kor

AMD 2500@3200+, Abit NF7-S v2.0, Infineon 2*256MB/400MHz, Kingmax 512MB/400MHz, Dell 17", Gecube 9550 400/500

#170 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 10:30

hogy mennyit visznek vissza belőle szervízbe azt nem tudom ezügyben zsozso segíthet
a 2 óra akksi idő az tényleg kb annyi, nekem M1425-m van az is kb ennyi ideig bírja (persze nagyban függ az igénybevételtől)

a kivitelezéssel én meg vagyok elégedve, bár vigyázni kell rá rendesen (notebook.hu ban sztem ki van állítva lehet megnézni közelebbről)
Azalia kodek, még sose hallottam róla, de nem is vagyok audio témában a toppon

jó cuccok vannak a notiban, árát sztem megéri, kérdés hogy mire akarod használni

#171 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 12:14

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 11:30

hogy mennyit visznek vissza belőle szervízbe azt nem tudom ezügyben zsozso segíthet
a 2 óra akksi idő az tényleg kb annyi, nekem M1425-m van az is kb ennyi ideig bírja (persze nagyban függ az igénybevételtől)

a kivitelezéssel én meg vagyok elégedve, bár vigyázni kell rá rendesen (notebook.hu ban sztem ki van állítva lehet megnézni közelebbről)
Azalia kodek, még sose hallottam róla, de nem is vagyok audio témában a toppon

jó cuccok vannak a notiban, árát sztem megéri, kérdés hogy mire akarod használni

Az a 2 ora azert eleg sovanyka, nem? Na mindegy, nem kell tap nelkul logni rajta:)
A Notebook.hu uzletben? Meg sose jartam arra, tartok tole a vasarlas lesz az elso alkalom ra:)
Mire gondolsz, hogy vigyazni kell ra rendesen? Van valami titka a dolognak?
Elsosorban munkara kellene (adatbazis, meg sok nyers ero mindenfelehez), de szeretnem, ha lehetne rajta jatszani is neha, meg videozas...:)

Szerkesztette: Lanchadan 2005. 08. 25. 12:15 -kor

AMD 2500@3200+, Abit NF7-S v2.0, Infineon 2*256MB/400MHz, Kingmax 512MB/400MHz, Dell 17", Gecube 9550 400/500

#172 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 12:50

Idézet: Lanchadan - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 13:14

Az a 2 ora azert eleg sovanyka, nem? Na mindegy, nem kell tap nelkul logni rajta:)
A Notebook.hu uzletben? Meg sose jartam arra, tartok tole a vasarlas lesz az elso alkalom ra:)
Mire gondolsz, hogy vigyazni kell ra rendesen? Van valami titka a dolognak?
Elsosorban munkara kellene (adatbazis, meg sok nyers ero mindenfelehez), de szeretnem, ha lehetne rajta jatszani is neha, meg videozas...:)

2 óra nagyon sok lehet(ha nagyon kell az akksi üzemmód akkor lehet hozzá autós töltőt, eseleg pótakksit kapni)
személyesen én sem voltam, de láttam néhány képet amin láttam ki van állítva jónéhány noti
teteje könnyen karcolódik...
én minden tech eszözzel óvatosan bánok (kivéve persze az egeret, abból elfogyott már jónéhány :D ), szal mindig két kézzel fogom meg a notit, meg ilyenek, de sztem ez normális ennyi pénzt nem ad ki midnen hónapban az ember notira
ja az alján van szellőzőrács, szal ágyban fekve, ölben elég nehézkes úgy tartani, hogy szabadon maradjon a  nyílás
adatbázis, hmmm akkor sztem tegyél bele ramot pluszba 1GB már jobban hangzik persze sokat dob az áron mivel 2X512-t kell venni, a gépekben ált az 512 az 2X256
játsazni biztos tudsz 128MB-s x700-s videokártya az jo nekem 9700van nekem elég arra amennyit én játszok :)

#173 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 13:37

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 13:50

2 óra nagyon sok lehet(ha nagyon kell az akksi üzemmód akkor lehet hozzá autós töltőt, eseleg pótakksit kapni)
személyesen én sem voltam, de láttam néhány képet amin láttam ki van állítva jónéhány noti
teteje könnyen karcolódik...
én minden tech eszözzel óvatosan bánok (kivéve persze az egeret, abból elfogyott már jónéhány :D ), szal mindig két kézzel fogom meg a notit, meg ilyenek, de sztem ez normális ennyi pénzt nem ad ki midnen hónapban az ember notira
ja az alján van szellőzőrács, szal ágyban fekve, ölben elég nehézkes úgy tartani, hogy szabadon maradjon a  nyílás
adatbázis, hmmm akkor sztem tegyél bele ramot pluszba 1GB már jobban hangzik persze sokat dob az áron mivel 2X512-t kell venni, a gépekben ált az 512 az 2X256
játsazni biztos tudsz 128MB-s x700-s videokártya az jo nekem 9700van nekem elég arra amennyit én játszok :)

Igen, a mem bovitesre en is gondoltam, bar remelem belefer a 300 nettoba... Hat remelem kepes leszek ra megfeleloen vigyazni, ha mar ilyen draga. A Szellozo gondolom azert annyira nem kenyes, remelem ha egy kis idore nem tud szellozni azert nem hal be:)
Nagyon jol hangzik a dolog, asszem erik a vasarlas :D

#174 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:02

nkeme 1x512 volt a gépben. de nekem MSI van, nem tom máshol hogyan van.

#175 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 20:00

Remelem nem lesztek reszrehajloak: melyik eri meg jobban:
FUSI 1 ev garival
Clevo 2ev garival, de kisebb teljesitmennyel?
Mennyire fontos notiknal a hosszu gar? Gyakori, h pl. 1 ev 3 honap  utan megy tonkre a gep, ha addig szepen ment?

#176 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 21:38

Idézet: Lanchadan - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 21:00

Remelem nem lesztek reszrehajloak: melyik eri meg jobban:
FUSI 1 ev garival
Clevo 2ev garival, de kisebb teljesitmennyel?
Mennyire fontos notiknal a hosszu gar? Gyakori, h pl. 1 ev 3 honap  utan megy tonkre a gep, ha addig szepen ment?

a hosszú gari nagyon fontos a notiknál (javítások sokba kerülnek...), én a fusihoz +2 évet kértem így van 3
szal inkább a kisebb telejsítményű, de tovább garanciális gépet érdemes választani

clevot egyáltalán nem ismerem
ez a második fusi a kezem alatt én meg vagyok elégedve vele, igaz nem is használtam még mást

#177 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 22:49

Sziasztok!
Van egy két fura kérdésem...
Az egyik: néha az everest azt irta ki hogy 14 fokos a CPU-m a laptopban, ami igen alacson, és innen gondoltam hogy kevesebbet mutathat, mert 32 fok fölé még sohasem ment... ilyenkor mit lehet csinálni? Tud valaki jó figyelőprogit, ami nem csal? És a másik: Ki lehet kapcsolni a ventit, ami nem rosz dolog, és ilyenkor gondolom leszabályoz, de attól függetlenül még rendesen melegszik. Igy érdemes futtatni a gépet ha csak zene vagy film megy? Nem lesz baja?
És egy különleges kérdés: mennyire birják ezek az új laptopok a rázkódást? Például egy két órás rázkódós IC-t kibir? Azt hallottam hogy a normális vinyógyártók megadják mekkora rázkódást bir el a vinyó. Ez hogy van a laptopoknál?
Üdv, Bajsz

#178 Felhasználó inaktív   djattis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 07:54

Sziasztok!
1 hete leesett a nocim...Azóta nem indul( :confused: )Valszeg alaplap sérült, mert cpu, ram, hdd kipróbálva... Oda esett ahol a táp csatlakozik, és ez pont a proci foglalatnál van. Esetleg nem tud vali segíteni, hol szerezhetek hozzá lapot, vagy igy érdekel-e valakit AMILO a sorozat AMD-s!
Köszi!

#179 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 10:09

Idézet: djattis - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 6:54

Sziasztok!
1 hete leesett a nocim...Azóta nem indul( :confused: )Valszeg alaplap sérült, mert cpu, ram, hdd kipróbálva... Oda esett ahol a táp csatlakozik, és ez pont a proci foglalatnál van. Esetleg nem tud vali segíteni, hol szerezhetek hozzá lapot, vagy igy érdekel-e valakit AMILO a sorozat AMD-s!
Köszi!

Nehéz lesz alaplapot találni, mert akkor az már egy új laptop. Eléggé reménytelen, nem lehet egyébként hogy a tápellátással van a gond? azt letesztelted?

#180 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 10:51

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 23:49

Sziasztok!
Van egy két fura kérdésem...
Az egyik: néha az everest azt irta ki hogy 14 fokos a CPU-m a laptopban, ami igen alacson, és innen gondoltam hogy kevesebbet mutathat, mert 32 fok fölé még sohasem ment... ilyenkor mit lehet csinálni? Tud valaki jó figyelőprogit, ami nem csal? És a másik: Ki lehet kapcsolni a ventit, ami nem rosz dolog, és ilyenkor gondolom leszabályoz, de attól függetlenül még rendesen melegszik. Igy érdemes futtatni a gépet ha csak zene vagy film megy? Nem lesz baja?
És egy különleges kérdés: mennyire birják ezek az új laptopok a rázkódást? Például egy két órás rázkódós IC-t kibir? Azt hallottam hogy a normális vinyógyártók megadják mekkora rázkódást bir el a vinyó. Ez hogy van a laptopoknál?
Üdv, Bajsz

rossz a szenzor a processzornál, azt semmilyen progival nem fogod jól mérni
rázkódás, hmm szerintem a maiak már úgy vannak hogy kibírják, egy ideig.... szal ha hónapokon kerezstül mindennap mész IC-vel közbe gépezel, akkor az nem lesz jó neki

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.