HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:43

Hú most de kiakadt nálunk az évfolyam...(EKF PTI) Nálunk tavaly a szivatós tárgy a diszkrét matek volt, fele be is bukta(hozzá kell tegyem, joggal, a tanár ugyanis megkövetelte a tárgy teljes megértését, biflázással még simán bukott akárki, de ha értette, kevésbé tökéletes lexikális tudással át lehetett jutni), erre idén az elsősöknek már nincs dm, csak vmi praktikus matematika, egy lightosabb tanárral. Kérdés, ők mit fognak kezdeni, ha bele kell majd mászniuk a szgépi grafikába, mert ilyen alapozás nélkül végük lesz... Nem értem miért kell a tanároknak/tanszékvezetőknek megijedniük, ha egy évfolyam fele elszáll. Ha kiveszik a rostákat, csak a saját képzésüket degradálják le. :think: És ami bosszantóbb, a mi diplománk is kevesebbet fog érni, ha egy light évfolyam kikerül és hírük megy. :reklamacio:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#102 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:47

mondok példát:
Mi szki-s osztályunkban volt 2 csákó. Az egyik mindig b*szott az egészre, 3-asokat szedett össze, jobb esetben 4-est. Pontokkal jutott be (közben eszembejutott, hogy nem pontokkal), csodálkoztam is hogy hogyan. Na mindegy, tök jó arc értelmes.
A másik szinte minden dolgozaton 5-öst kapott, sokszor nem is szerettük, mivel nem mindig volt egyenrangú a tanárok hozzáállása a többiekkel szemben. Ettöl függetlenül tök jó arc ő is. Simán bekerült. Szinte színötöse volt.

Közben eszembejutott.. a rosszul tanuló srác szakmai versenyen jó eredményt ért el és így jutott be, nem pontokkal.
Namost mi együtt kezdtünk.
Az a srác, aki színötösökkel vitte végig az SZKI-t ő a 2. félév tantárgyait végzi. "Kicsit" csúszott.
A rosszul tanuló srác előző félévben diplomázott. Én meg remélem ebben a félévben.

Csak egy kis történet...

Szerk: tévedés

Szerkesztette: GI 2006. 08. 28. 16:49 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#103 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:59

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 17:28

Itt igazából arra gondoltunk, hogy egy neves gimiben ha az első évben úgy tekersz mintha a tour de france-on lennél, akkor ez rádragad és a tanárok eleve így könyvelnek el. Ezek után már minden bebiflázott dologra ami lehet máshol kettest sem érne megkapja a delikvens az ötöst, esetleg ritkán egy rosszalló négyest. Ez nagyon szvsz, de úgy látom nem csak az én tapasztalatom mutatja ezt... :rolleyes:

Egy OKTV eredménylista azért nem a biflázástól néz ki úgy ahogy. (A villanyász-infós szerencsére nem kap durva matekot, úgyhogy különösebb előnyt nem jelent az ilyen előképzettség.)

#104 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 17:02

Mondjuk hozzáteszem villanyszigorlat volt nálam életemben az első vizsga, amin valaha fostam.
Ugyanis így jónagyot csúszok. Látszólag volt csak 3 vizsgaalkalom.. na ilyen vagy sikerül vagy nem feeling.

Asszem valami 260 körüli tételünk volt, ami számra nem sok, meg feladatok. Egytölegyig buzi matematikai levezetések, persze volt 1-2 könnyebb is, de ahogy hallom azokat visszakellett tenni, majd húzni újat.
:D
Szóval beszarás. Istenbizony már laplace és z transzformációkkal álmodtam, pedig a laplaces feladatokat szerettem is, a z-s feladatokat meg már kiráztam a kisujjamból.
A Maxwelles tételekért mondjuk még a mai napig sem rajongok és nem is akarok. :) Mondjuk azok levezetése sem annyira gáz, de azt valahogy elfetisizáltuk.
Így utólag annyira nem tűnik gáznak, de az idő mindent megszépít. Mindenesetre nem kivánnám az embereknek. :)

Nameg méréstechnikából.. az is érdekes volt. A történet az, hogy van egy baromi vastag könyv és tudd.
Bekérdez, hogy dobd fel a heterodin spektrumanalizátor tömbvázlatát, dalold el az áramló kaloriméteres teljesítménymérű működését vagy egy vektorimpedanciamérőjét és utána imádkozz.
Mondjuk a tag kicsit részeges volt mindig és különös kacaj között mondta: "Önök megfognak bukni"
De én bírtam.
Bementem mérés 2-re, 10 kérdést tett fel. Mivel az első 3-4 után rajtakapott valakit elhatározta, hogy méggecibb lesz.. Na én mindet tudtam, puskáztam. Úgy gondoltam talán eljutok szóbelire.
Kinn kiderült, hogy hülye fejemmel egyik feladatot összekevertem és rossz választ adtam a kérésre.
Ez volt az a pillanat, amikor majdnem hazamentem, hiszen mérés 2-ből egy 90%-os írásbelivel szinte biztos, hogy nem lehet továbbjutni szóbelire.
Haverékat azonban megvártam. Csodák csodájára továbbjutottam. :)
No azt bemegyek szóbelire, szemtől szemben bekérdezi újból azt, amire rossz választ adtam. Szerencsére hibátlanul elmondtam, értettem is.
És látom hogy a korábi 1-es vizsgaredményem mellé beír egy 4-est. Hát mondom ilyet európa nem b*szott.. micsoda átlagom lesz egy 7 kredites mérés 2-vel.
Nézegeti a tag, áthúzza a 4-est, melléír egy 3ast.. majd áthúzza az 1-est és a 3-ast, aztán beír középre egy 2-est :)
No mindegy, én azért baromira örültem a jegyemnek :)
Szóval így mennek ezek felénk :)

Nem mondom voltam úgy, hogy a tantárgy nevén kívül mást nem tudtam a témáról , a tanárt sem ismertem és átmentem. De azért voltak igazán kemény pillanatok :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#105 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 17:08

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 16:59

(A villanyász....... szerencsére nem kap durva matekot, úgyhogy különösebb előnyt nem jelent az ilyen előképzettség.)

:eek:  :nevet:

Hát akkor ki kap durva matekot????  :confused:  Én nem akarom a saját szakomat itt a fellegekbe emelni.
De szerintem te még nem láttál villamossátan, folyamatirányítás és tsa tárgyakat, tananyagot. Mert elárulom, hogy nevével ellentétben ezeknek KÖZE sincs a villamossághoz, színtiszta matematika.

Nálunk azt tudom, hogy a műinfósok matekja (matek 1-2) nem oly vészes, többi matektárgyukról nem tudok nyilatkozni..

De szóval kiváncsian várom hogy a matematika szakosokon kívül ki kap durva matekot.
Egy valamit kérek, hogy ne a gépészekkel gyere.

#106 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 17:39

Idézet: GI - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 18:08

De szóval kiváncsian várom hogy a matematika szakosokon kívül ki kap durva matekot.

A fizikusok.

#107 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 17:59

...meg a programozó matematikus, programtervező informatikusok.

Fizikusok matekjáról: analízis tanárunk magyarázta egyszer, hogy az igazán komoly matematikai fejtegetéseket fizikai lapokban kell keresni. A matematikai szaklapok messze nem olyan vadak...
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#108 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 20:41

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 17:39

A fizikusok.

Ez azért elég magas labda volt.

Mindenesetre tudomásom szerint azért villamos szakmában az átlaghoz képest eléggé erős matematikát oktatnak. Szerintem. Persze lehet ezt cáfolni.
Meg azt is elhiszem, hogy a fizikusok komolyabb szinten tanulnak matematikát, nem vitatom.
De hogy a többi szakhoz képest nem kapunk durva matekot nevetséges kijelentés, már ne is haragudj.

Infósok matekja tényleg hasonló, mint nekünk volt.
Különbség csak az, hogy főtantárgyaik nekik pogramozás volt. Nekünk meg villamosságtan és szabályzástechnika, folyamatirányítás, fizika villamosmérnököknek és hasonló álnévek alatt színtiszta matematika.

No mindegy, nem akarok vitázni, mert nincs értelme. Az biztos viszont, hogy aki villamosmérnöknek tanul és arra számít, hogy kevés matekot tanul, az elég nagyot téved. Mert szinte kizárólag abból áll az egész.

szerk: az mondjuk igaz, hogy matek néven csak 3 félévig fut a dolog.

Szerkesztette: GI 2006. 08. 28. 20:48 -kor

#109 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 22:11

legjobb párosítás a mat-fiz :Đ ott garantáltan sok matekot kell tanulni :D ráadásul mat-szakos tanár, gondolok itt most az egyetemire, olyanokat tanul, mint szinte már egy kutató matematikus vagy miaszösz :eek: hallottam milyen tárgyaik vannak, anyám elég sokat mesélt annó a matekos tárgyairól, de ezek után nem mennék tanárnak, az biztos :D (mai napig csodálom hogy ő hogy volt képes elte-n egy matek-fizika szakot végezni, nem is rosszul).

-C0pp3rM!n3-

#110 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 04:24

Idézet: GI - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 21:41

Mindenesetre tudomásom szerint azért villamos szakmában az átlaghoz képest eléggé erős matematikát oktatnak. Szerintem. Persze lehet ezt cáfolni.

BME-VIK villanyon elég kemyény matek van, de alig (vagy inkább semmivel) sem nehezebb mint az építőké, vagy a vegyészeké a BME-n. A vége már más tészta, de az eleje hasonló.
VIK-re csak az jöjjön aki mazohista, mindenki tudja, hogy kemény, mégis mindenki hátast db amikor megtudja, hogy mit is jelent az, hogy "kemény".

#111 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 12:10

üdv, na, valszeg most már jó helyen járok:

a kérdésem az lenne, hogy egy pécsi pollackos, műszaki infós diploma mennyit jelent az elhelyezkedésben? Milyen típusú munkaköröket lehet betölteni, ha van ilyenem és ha mondjuk grafikai szakirányon vagyok, mennyit lehet keresni műszaki infó mérnökként?

Azért kérdezem ezt,m nemtok dönteni: másoddiplomás szakon tanulom éppen ezt, de még hátra van 3 év (1 már meg van). Ugye költségtérítés, albi (mivel nem vagyok pécsi), ezeket a pénzeket szívesen félretenném. Mennyire érdemes befejezni és mennyire érdemes inkább valami más 1-2 éves tanfolyamot helyette megcsinálni?

#112 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 12:33

általában a legtöbb álláshoz nem a papírt kérik, hanem a gyakorlatodat és a tudásod.

-C0pp3rM!n3-

#113 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 13:17

Idézet: Gyoma - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 12:10

a kérdésem az lenne, hogy egy pécsi pollackos, műszaki infós diploma mennyit jelent az elhelyezkedésben?

Pont annyit, amennyi tudás és gyakorlat áll mögötte. Talán egy két kivételtől eltekintve nem is nagyon érdekli a munkáltatókat a papír (most csak az infóról beszélek) annál inkább a szaktudás. Igazán használható szaktudást pedig az életben fogsz szerezni. Van pár végzettség MCSA, MCSE, Cisco aminek tényleg van értelme és a megszerzése után értéke is, bár ezek nem olcsók viszont cserébe qrvadrágák :)

Szerintem a sulit ettől függetlenül érdemes befejezni, mert pl az állami szaktor a végzettségek után fizet (bár én vagyok az ellenpélda ;) ) és ott sokat számíthat. Mindenesetre sok olyan friss diplomás infóst láttam, aki ugyan 4 évig linuxkernelt fordítgatott (ergo azért nem volt láma) de amikor szembesült azokkal a feladatokkal amiket néha a "pirosbetűsben" ki tudnak találni akkor nézett pöszén :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#114 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 08:39

Coppermine, Zsul:

Aha, ok, köszi a hozzászólásokat! Emiatt gondolom én is, hogy felesleges elvégeznem a sulit.

Idézet

Van pár végzettség MCSA, MCSE, Cisco aminek tényleg van értelme és a megszerzése után értéke is, bár ezek nem olcsók viszont cserébe qrvadrágák

Ezek akkor tanfolyamok? Ha igen, mely iskolában/cégnél lehet őket elvégezni és mennyi kpért?

#115 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 20:31

Idézet: Gyoma - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 9:39

Coppermine, Zsul:

Aha, ok, köszi a hozzászólásokat! Emiatt gondolom én is, hogy felesleges elvégeznem a sulit.

Ezek akkor tanfolyamok? Ha igen, mely iskolában/cégnél lehet őket elvégezni és mennyi kpért?

Ezek nem light verziós vizsgák, olyan 200 000-től indulnak a normálisabb tanfolyamok.....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#116 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 21:33

Idézet: Gyoma - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 9:39

Ezeket nem kezdőknek szánják alapvetően, hanem olyanoknak, akik aktívan használják az adott technológiákat már x ideje a munkájuk során, árazásuk meg a cégek pénztárcájához van igazítva. Mondjuk az Iqsoftnál lehet szörnyülködni.

#117 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 07:47

Idézet: Hasse - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 20:33

Ezeket nem kezdőknek szánják alapvetően, hanem olyanoknak, akik aktívan használják az adott technológiákat már x ideje a munkájuk során, árazásuk meg a cégek pénztárcájához van igazítva. Mondjuk az Iqsoftnál lehet szörnyülködni.

És ha az olyan embereknek (pl.: én :) ) ajánlott egy-egy ilyenfajta tanfolyam, akik még nem foglalkoztak az adott programmal, de a sztech-hez értenek (=tanulékony) ?

#118 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 07:56

Idézet: Gyoma - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 7:47

És ha az olyan embereknek (pl.: én :) ) ajánlott egy-egy ilyenfajta tanfolyam, akik még nem foglalkoztak az adott programmal, de a sztech-hez értenek (=tanulékony) ?

Szerintem ők egy kicsit máshogy értelmezik a "számtechez értek" dolgot... Ha jól emlékszem anno a techNet-ben volt is egy válasz valamelyik olvasói levélre, amiben kifejtette a szerkesztő, hogy kéretik megérteni, hogy az újság alapvetően gyakorló rendszergazdák számára lett kitalálva és tessék őket békénhagyni a "miért fagy az Xp-m" típusú kérdésekkel...

"Halkan hozzáteszem: sikerült már olyan kérdést feltennem, amire a Fóti Marcell is azt válaszolta: keressem meg a picipuha központi szápportját :p"

De a témánál maradva, szerintem azt teszed a legjobban, ha először magyar nyelvű könyvek segítségével megpróbálsz elmélyedni egy kicsit a szerverek világában, valahová bekuncsorgod magad rendszergazda mellé egy kis gyakorlatot szerezni majd ha ez megvan akkor beszerzed a megfelelő könyveket (pl: MCSA, MCSE) és szépen tematikusan a tesztkérdések alapján körüljárod a témákat. Ezek után kezdődhetnek a vizsgák. A 2-3-400e pengős tanfolyamokról, jó ha tudod hogy kb 2-3 naposak és nagyrészt arra találták ki őket, hogy a cégek elküldjék az embereiket "továbbképzésre". Szvsz megy ez tanfolyam nélkül is...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#119 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 09:54

igen, megy ez tanfolyam nélkül is. CCNA-t tolok, elvileg tanfolyam-szerű kialakításban (rájöttem hogy egy OKJ-s képzésnél fevelhetem modulba a cisco-t, és így lényegesebben olcsóbb, mint a külsősöknek... okj-ra be se járok, csak cisco-ra :D ), de durván e-learning van, ergó hazamegyek és megtanulom, majd bemegyek vizsgázni. a tanárok a legkevesebb tudást adják, szinte csak akkor, ha valaki vmit nem ért nagyon - esetleg 1-2 helyen magyaráztak eddig (subnet mask számolás, etc), de 3 óra alatt inkább csak a vizsgázást folyt. ennek ellenére most kezdem a harmadik szemesztert.

-C0pp3rM!n3-

#120 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 12:07

A "sztechez értek" dolgot úgy gondoltam, hogy nem csak mezei userként nyomkodom a billentyűzetet, hanem pl.: van szteches diplomám (igaz csak tanári) + dolgoztam programozóként is + értek a hardverhez abban a tekintetben,h egy gépet pl.: össze tudok állítani, de forrasztgatni meg ilyeneket már nem. Szóval láma kérdéseim tényleg csak azokban a dolgokban van, amivel még egyáltalán nem foglalkoztam (pl.: Linux)

Amiket leírtatok abból elég jó képet kaptam ezekről a tanfolyamokról, uh. köszönöm!  :respect: Gondoltam én is arra, sőt neki is fogtam,h otthon "kitanulok" néhány fontosabb dolgot, főleg programok használatát -amiket még nemtok- lehetőleg profi szinten. Ez így tényleg olcsóbb, meg célszerűbb is talán. :)

A rendszergazda ötletre meg eszembe jutott, h van is egy ilyen ismerősöm... :) Viszont ezzel kapcsolatban korábban felmerült egy kérdés: milyen papír kell ahhoz,h pl. elmenjek rgazdának? Már mondták többen is,h néha még a hálózatokhoz nem túlságosan konyító/értő embereket is felvettek és simán foglalkoztattak.

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.