Idézet: didyman - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 22:19
Amihez nem értünk, arról irdatlan nagy sületlenséget írni, szakmai angolt magyarra fordítani nem szerencsés! Az FPGA az nem mezőprogramozható, hanem helyben/helyszínen (értsd: Kész áramkörben, telepítve) programozható logikai kapuhálózat. Ezt a részt kérném kijavítani, mert vérciki

Aztamindenit... elég sokat foglalkoztam FPGA-kkal, de a "mezőprogramozható" fordítást most hallom először a field-programmable-ra... és rákerestem, tényleg így van magyarul. Mindig tanul az ember.
Na de nem ezért jöttem... hanem:
Idézet
megjósolta, hogy a kondenzátor, az ellenállás és az induktor (tekercs) mellett létezik egy negyedik áramköri alapelem
Khmm... értjük, hogy miről van szó, de ez azért nem olyan, mint a részecskefizika, hogy van egy Isten által meghatározott "készlet", és abból egy részt ismerünk, egy részt meg nem. Felírt egy matematikai modellt, hogy mekkora jó dolog volna, ha lenne így viselkedő elemünk, aztán most valakinek sikerült csinálni szilíciumon megvalósítható formában egy olyan valamit, ami ezt a matematikai modellt megvalósítja.
És ez még mindig nem az ami miatt kötekedni jöttem, hanem:
Idézet
A memrisztor abban különbözik jelentősen a többi áramköri elemtől, hogy memóriája van -- ha lekapcsoljuk az áramot, a memrisztor "emlékezik" arra, hogy milyen erős volt a rajta átfolyó áram és továbbra is megtartja az ellenállását.
Ezt már a régebbi hírnél is majd' minden magyar hírportál be*pta. A kondenzátor és a tekercs is áramköri elem, mégis van memóriájuk. A kondenzátor például szintén az átfolyt áram erősségére (annak idő szerinti integráltjára, azaz töltésre) emlékszik. (csak nem az ellenállása, hanem a feszültsége változik a kétpólusnak)
Ezzel együtt a hwsw cikkeinek igényessége még mindig kiemelkedő a többi magyar portálhoz képest