HWSW Informatikai Kerekasztal: Helyesírás, nyelvhelyesség, szóhasználat problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Helyesírás, nyelvhelyesség, szóhasználat problémák a HWSW cikkekben, hírekben. Értékeld a témát: -----

#1071 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 26. 21:19

Kedves Bognár Ádám!

tranzisztor, memrisztor
Amihez nem értünk, arról irdatlan nagy sületlenséget írni, szakmai angolt magyarra fordítani nem szerencsés! Az FPGA az nem mezőprogramozható, hanem helyben/helyszínen (értsd: Kész áramkörben, telepítve) programozható logikai kapuhálózat. Ezt a részt kérném kijavítani, mert vérciki :-)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1072 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 26. 23:24

Idézet: didyman - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 22:19

Amihez nem értünk, arról irdatlan nagy sületlenséget írni, szakmai angolt magyarra fordítani nem szerencsés! Az FPGA az nem mezőprogramozható, hanem helyben/helyszínen (értsd: Kész áramkörben, telepítve) programozható logikai kapuhálózat. Ezt a részt kérném kijavítani, mert vérciki :-)

Aztamindenit... elég sokat foglalkoztam FPGA-kkal, de a "mezőprogramozható" fordítást most hallom először a field-programmable-ra... és rákerestem, tényleg így van magyarul. Mindig tanul az ember.

Na de nem ezért jöttem... hanem:

Idézet

megjósolta, hogy a kondenzátor, az ellenállás és az induktor (tekercs) mellett létezik egy negyedik áramköri alapelem

Khmm... értjük, hogy miről van szó, de ez azért nem olyan, mint a részecskefizika, hogy van egy Isten által meghatározott "készlet", és abból egy részt ismerünk, egy részt meg nem. Felírt egy matematikai modellt, hogy mekkora jó dolog volna, ha lenne így viselkedő elemünk, aztán most valakinek sikerült csinálni szilíciumon megvalósítható formában egy olyan valamit, ami ezt a matematikai modellt megvalósítja.

És ez még mindig nem az ami miatt kötekedni jöttem, hanem:

Idézet

A memrisztor abban különbözik jelentősen a többi áramköri elemtől, hogy memóriája van -- ha lekapcsoljuk az áramot, a memrisztor "emlékezik" arra, hogy milyen erős volt a rajta átfolyó áram és továbbra is megtartja az ellenállását.

Ezt már a régebbi hírnél is majd' minden magyar hírportál be*pta. A kondenzátor és a tekercs is áramköri elem, mégis van memóriájuk. A kondenzátor például szintén az átfolyt áram erősségére (annak idő szerinti integráltjára, azaz töltésre) emlékszik. (csak nem az ellenállása, hanem a feszültsége változik a kétpólusnak)

Ezzel együtt a hwsw cikkeinek igényessége még mindig kiemelkedő a többi magyar portálhoz képest  :up:

#1073 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 10:11

"ez azért nem olyan, mint a részecskefizika..."
pedig pont olyan! amiket leirtal az elektronikarol ugyanugy igazak am a fizikara is.. ;) nem egeszen ugy nez ki a fizika tortenete, ahogy Te azt feltetelezed.

(vagy maskeppen: pont ugyanannyira hibas itt is felfedezesrol beszelni, mint a fizikaban.)

Szerkesztette: bogdan 2008. 11. 27. 10:12 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1074 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 10:17

Idézet: ZXer - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 23:24

Aztamindenit... elég sokat foglalkoztam FPGA-kkal, de a "mezőprogramozható" fordítást most hallom először a field-programmable-ra... és rákerestem, tényleg így van magyarul. Mindig tanul az ember.

Nem, nem így van. A szakszerű fordítást Didyman közölte, a mezőprogramozható helytelen, szó szerinti fordítás, "lejterjakab", ha úgy tetszik.

#1075 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 11:38

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 11:17

Nem, nem így van. A szakszerű fordítást Didyman közölte, a mezőprogramozható helytelen, szó szerinti fordítás, "lejterjakab", ha úgy tetszik.

Wáhh... nem kéne éjfél után fórumoznom, mert ez a vége. Először olvastam a cikket, ott találkoztam a mezőprogramozható kifejezéssel, amin eléggé megütődtem, aztán amikor láttam a fórumban, hogy ez már előkerült, naívan azt hittem, hogy már a javított van ott. Aztán rákerestem googleval, hogy van-e még olyan, ahol ezt így használják és csodálkozva láttam, hogy igen, az meg hogy gondolkozzak is a felületes olvasás után, luxus lett volna.  :omg:

Idézet

pedig pont olyan! amiket leirtal az elektronikarol ugyanugy igazak am a fizikara is.. :)  nem egeszen ugy nez ki a fizika tortenete, ahogy Te azt feltetelezed.

Háát.... mivel ez itt már elég offtopik, maradjunk annyiban, hogy lehet párhuzamot találni, csak néhány szempontból félrevezető.

#1076 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 14:43

Idézet

Jelenleg is van már ugyanakkor projekt alapon lehetőség arra, hogy az ügyfél által használ videolejátszót felvértezzék ezzel a képességgel,

https://www.hwsw.hu/hirek/37528/mindroom_vi...felismeres.html

#1077 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 14:58

Idézet

Előszöris mellékelt fülhallgatót dobjuk ki, vagy adjuk ellenségünknek a fülbe ugyan finoman beleillik, de hangminősége borzalmas.

:confused:

Idézet

A SPINN nagyszerű termék, bár ennyiért egy weböngészőt is el tudtunk volna benne képzelni

https://www.hwsw.hu/hirek/37526/iriver_spin...oth_amoled.html

#1078 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 12:52

A nosztalgikus lelkűek -- akik a most ismertetett gyártó mellett Praktica gépek közül is válogathatnak -- az emlékek hamiskás szilánkját 200 eurós áron vásárolhatják meg jövő év elejétől. Az Exemode kínálatában

...és vége a cikknek

#1079 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 16:02

Idézet

A biztonsági rést kiaknázó exploitok a decemberi patch kedd óta jelentek meg egyre nagyobb tömegben.

Megfejtés?  :think:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1080 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 19:15

https://www.hwsw.hu/hirek/37571/adtec_kivet...5a_monitor.html
A projektoroknál egy fontos technikai paraméter a képalkotó eszköz típusa, ezt illene beleírni egy ilyen kis hírecskébe is; gyk miniprojektoroknál lcos vagy microdlp a divat manapság.
üdv.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1081 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 21:07

Az azért kemény a Google News-os hírben, hogy csak a laikusok nézik a címlapokat, én részben használok csak RSS-t, a Firexox álltal, de úgy hiszem, hogy azért vannak weboldalak, hogy azokat megnézzük és ne csak a legfontosabb adatokat szívjuk le, mint valami lélek nélküli robot. Amúgy az RSS mobilon nyerő, szóval én a helyetekben ilyet nem írnék, mert laikusnak mondani egy réteget csak azért, mert megnézi a címlapot is nagyon erős túlzás. Akinek a könyvből is persze csak a betűk fontosak attól megértenék egy ilyen írást.

Szerkesztette: Socket 2008. 12. 23. 21:08 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1082 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 21:08

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 16:02

Megfejtés?  :think:

Én értem ezt a mondatot.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1083 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 09:45

"überchipjének"

Ez gyönyörű.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1084 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 22:16

https://www.hwsw.hu/hirek/37816/satyam_outs...ny_infosys.html

Idézet

...több mint 1 milliárd dollár értékben tüntetett fel a cég nem létező készpénzt a mérlegen, hogy pozitívabb képet fessen a likviditásról, de a nyereségkimutatásokat és az árbevételvalt is meghamisították.

Idézet

Úgy gondoljuk, egy súlyos hátrányt jelent a Satyam számára, mikor leendő ügyfeleik kiértékeil a lehetséges partnereket"

Idézet

A növekvő bérköltségekkel és szakemberkhiánnyal küzdő indiai outsourcing-iparnak aválság közepette kifejezetten rosszkor jött ez a botrány,

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1085 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 13:11

Sziasztok!

Ennek a cikknek a bal-felső sarokban levő linkje azt írja, hogy:

Idézet

Kezünkben az Xpertia X1

Pedig inkább

Idézet

Xperia

lenne, nem?

Üdv!
.
.
.

#1086 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 11:08

Ezt meddig kell még köpködnünk a fórum főoldalán?

"Hosszabítsa meg vírusírtóját"
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1087 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 12:01

Idézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 11:08

Ezt meddig kell még köpködnünk a fórum főoldalán?

"Hosszabítsa meg vírusírtóját"

Naja. Úgy kompletten botrányos a helyesírás, nem tudom, hogy egy átolvasásra miért nem futja, amikor pedig kéne, mert lehet, hogy a nyakkendős informatika rendkívül igényes szakmailag, de ugyanakkor elvárható lenne, hogy írás- és olvasástudó is legyen, mert őszintén szólva kurvaciki, hogy ilyen és ennyi hiba kikerülhet egy nyakkendős online informatikai magazin főoldalára. Ezt ugye leírhatjuk százszor, az illetékesek még csak válaszra sem méltatják, hogy legalább megérteni próbálnánk, mi az oka annak, hogy egy ilyen pitiáner igényű dologra, mely ugyanakkor elég nagy jelentőségű a részletekben, miért nem képes odafigyelni egy komplett szerkesztőség.
Komolyan, az én pofám ég amiatt, hogy egy hwsw főoldalára ilyenek kikerülnek, mert hiszen engem is ezzel az oldallal azonosítanak valamilyen mértékben.

#1088 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 00:27

Didyman:

A Northwoodot 2002 januárjában mutatták be, a Mercury Research adatai alapján az AMD részesedése ekkor 20 százalék fölött volt, 2001 egészére pedig 20.2 százalékot tett ki. A Mercury szerint ez 2002-ben 14,8 volt az egész évre. A PC-piac növekedett 2,7 százalékkal, vagyis máshogy fogalmazva az AMD mintegy 25 százalékkal kevesebb processzort szállított le az egyébként is gyenge 2001-nél. Az sok. Előtte az AMD folyamatosan növelte részesedését.

A helyesírással kapcsolatban igazad van. Van rá magyarázat, de az magyarázkodás volna, a problémát nem kisebbíti. Ha érdekel egyébként, akkor azt mondanám, erőforráshiány és munkaszervezési probléma kombinációja. Kirohad az agyunk a betűtől, a cikkeket átolvassák többen, de egyszerűen nehéz (és egyre nehezebb) észrevenni akár az orrunk előtt tornyosuló hibákat is. A szimpla, szavakat értelmetlenné tévő elírásokra mondjuk tényleg nincs mentség, kötelező a spell check használata, de ezt is megszegjük időről időre, mikor például utólag szerkesztünk egy anyagot.

Szerkesztette: special 2009. 01. 26. 00:28 -kor

#1089 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 16:55

Tokon belüli hűtést fejleszt az Intel

A cikk 2/3-ánál (kb. 5. bekezdés) a Bizmut-Tellrid helyett Bizmut-Tellúrid lehet. Vagy akár rövid "u"-val is, mint -tellurid.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1090 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 19:16

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 30., péntek - 16:55

a Bizmut-Tellrid helyett Bizmut-Tellúrid lehet.

Azért a kisbetűt ne cseréltesd már nagyra, azt legalább eltalálták.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.