HWSW Informatikai Kerekasztal: Graffiti! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Graffiti! Mit gondolsz róla? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Művészet vagy rongálás? (820 felhasználó adott le szavazatot)

Művészet vagy rongálás?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#401 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:47

Idézet: Salty - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 14:23

... A viccet félretéve, a graffitisek nem szoktak '15 milliós' házakra firkálni, hanem inkább a csúnya tízemeletes szürke épületeket, és a szürke szín biztos nem a boldogság színe, és egy igazi graffitis azért firkál legtöbbször, mert azt avárost szürkének és szomorúnak tartja, és mind ezt szinezni kéne sok sok boldogsággal, még édesanyám is ezt gondolja, én se szeretnék egy városban egy szép szürke falat.. ha ránézel depressziós leszel.. Ezt művészetnek tartom, mindegyik graffitisnek megvan a maga stílusa, és egy graffiti nagyon sok mindent tartalmaz, sok felrajzolt szín, betű, egyéb kis rajz ami a szerző akkori lelkiállapotát jellemzi.  :respect:

Bocsi, de ellent kell mondjak.
Én sajnos nem is egyszer láttam, hogy valaki otthagyta művészi kéznyomát egy vacsiúj, felújított vasútállomáson, annak aluljárójában.
Ami a szürke házfalak "vidítását" illeti.
Nem biztos, hogy a házfenttartó is így látja a dolgot.
Lehet, hogy teszem azt 100 graffitisből 2 valóban szépet tud alkotni, de sajnos az a nagy százaléknyi többség a sokat szidott értelmetlen aláírásokat, nem befejezett, elfolyt műveket hagyják a falon.
Én Nyíregyházán (Sóstóhegyen) éltem 25 éves koromig.
Ha jól emlékszem '95-ben a Kossuth téren volt egy olyan nap, amikor egy dekorációs lapon pár graffitis bemutathatta gyorsművét. Elismerem, a minőség erősen függ az alkalmazott alapanyagtól is, és az nem volt igazán megfelelő.
De azt akartam mondani, hogy volt ami nekem is tetszett.

Én azt vallom, hogy ha az adott ingatlan, ingóság tulajdonosa beleegyezik, hogy összefújják az adott felületet, akkor legyen neki tavasz, de szerintem a falakra, villamosra, metróra, vonatokra rajzolt "művek" többnyire messze állnak a művészi szintű alkotásoktól és többnyire nem igen kérdezték a tulajt: "öreg, kipofozom a falad, ugye nem baj?"

Az, hogy ki a "graffitis" és ki a rongáló sajnos én nem tudom eldönteni akkor, amikor belekezd egy felület lefújásába, így nem tudok igazán szimpatizálni velük.

Azt viszont el tudnám képzelni, hogy a valóban szürke és szomorú lépcsőházakat egy kellemes és jó minőségű vidám graffitivel "egyedivé" lehetne alakítani.
Gondolok itt arra, hogy néha látok csellengő kisgyerekeket, akik nem igazán tudják mely utca hányas szám alatt laknak. Ha azonban teszem azt egy vidám, a gyerek számára is megfogó figura, formáció van a bejáratnál, az talán még segítség is lehetne. Nem saját kútfő, valahol már láttam ilyet.

Szóval ennyit szerettem volna így hirtelen.

Szerkesztette: Delawer 2005. 01. 25. 08:48 -kor

-- Legyen egy jó napod! --

#402 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 16:38

Delawer jol mondja!
  Azt az ingatlant, amelyert a tarsashaz lakojakent evi 80-100 ezer forintot fizetek, nem pingalhatja ki senki, hacsak nem egyezik bele a lakokozosseg. Onzo, antiszoc magatartasnak gondolom az epuletek onkenyes kidekoralasat. Amit muvelnek, azt vagy kenytelen nezni tobb tucat, tobb szaz ember, vagy - tarsashaznal maradva - a  a kozos koltseget novelve kitataroztatja a hazat. Mindezt azert, mert egy muveszleleknek nem tetszett a korabbi allapot.
De ha nem anyagi szempontokat veszek figyelembe: az, hogy mi a szep vagy csunya, szubjektiv megiteles kerdese. Hogy donthetne barki is egy szemelyben errol??? Az onkifejezesnek ezt a formajat szerintem korlatozni kell, mint minden mas dolgot, amely a koz erdekeit serti (ez kicsit hivatalos, de kifejezo).
BKV megallokkal ugyanez a helyzet, hiszen menetjegy, berlet ara valoszinuleg tartalmazza megallok, jarmuvek karbantartasat.

Mar ket esetben kerdeztem meg villamost osszefirkalo sracokat, hogy mondjak meg, mi ebben szamukra a jo, de szegenyek megijedtek es elszaladtak. Oszinten erdekelne a taggerek belso lelkivilaga, mit ereznek, amikor ket masodperc alatt elkeszitik a TAGet...

#403 Felhasználó inaktív   Aruns 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 13:26

A graffiti ősi dolog, szinte egyidős a falakkal, az emberiség több ezer éve firkál. Messze nem nevezném művészetnek,  max. az önkifejezés egy formájának. Tiltjuk vagy tűrjük - van, volt és lesz is.

Dixi et salvavi animam meam (BTW már a rómaiak idején is nagyban ment a falfirka)

#404 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 15:34

Idézet: Aruns - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 13:26

A graffiti ősi dolog, szinte egyidős a falakkal, az emberiség több ezer éve firkál. Messze nem nevezném művészetnek,  max. az önkifejezés egy formájának. Tiltjuk vagy tűrjük - van, volt és lesz is.

Dixi et salvavi animam meam (BTW már a rómaiak idején is nagyban ment a falfirka)

Azért megnézném azt a graffitist, aki egy-egy művét vallási vagy vadászati célzattal alkotta :)

De ez igaz, a tudatos képi ábrázolás már egy magasabb intelligencia egyik jele volt.
Remélem nem érzi ettől függetlenül úgy minden graffitis, hogy na akkor most már ez a next level :)

Van egy kulcsmásoló műhely innen nem messze. Azt viszont igényesen csinálták meg szerencsére. Ráadásul valószínűleg megrendelésre :)

#405 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 20:28

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 9:47

Bocsi, de ellent kell mondjak.
Én sajnos nem is egyszer láttam, hogy valaki otthagyta művészi kéznyomát egy vacsiúj, felújított vasútállomáson, annak aluljárójában.
Ami a szürke házfalak "vidítását" illeti.
Nem biztos, hogy a házfenttartó is így látja a dolgot.
Lehet, hogy teszem azt 100 graffitisből 2 valóban szépet tud alkotni, de sajnos az a nagy százaléknyi többség a sokat szidott értelmetlen aláírásokat, nem befejezett, elfolyt műveket hagyják a falon.
Én Nyíregyházán (Sóstóhegyen) éltem 25 éves koromig.
Ha jól emlékszem '95-ben a Kossuth téren volt egy olyan nap, amikor egy dekorációs lapon pár graffitis bemutathatta gyorsművét. Elismerem, a minőség erősen függ az alkalmazott alapanyagtól is, és az nem volt igazán megfelelő.
De azt akartam mondani, hogy volt ami nekem is tetszett.

Én azt vallom, hogy ha az adott ingatlan, ingóság tulajdonosa beleegyezik, hogy összefújják az adott felületet, akkor legyen neki tavasz, de szerintem a falakra, villamosra, metróra, vonatokra rajzolt "művek" többnyire messze állnak a művészi szintű alkotásoktól és többnyire nem igen kérdezték a tulajt: "öreg, kipofozom a falad, ugye nem baj?"

Az, hogy ki a "graffitis" és ki a rongáló sajnos én nem tudom eldönteni akkor, amikor belekezd egy felület lefújásába, így nem tudok igazán szimpatizálni velük.

Azt viszont el tudnám képzelni, hogy a valóban szürke és szomorú lépcsőházakat egy kellemes és jó minőségű vidám graffitivel "egyedivé" lehetne alakítani.
Gondolok itt arra, hogy néha látok csellengő kisgyerekeket, akik nem igazán tudják mely utca hányas szám alatt laknak. Ha azonban teszem azt egy vidám, a gyerek számára is megfogó figura, formáció van a bejáratnál, az talán még segítség is lehetne. Nem saját kútfő, valahol már láttam ilyet.

Szóval ennyit szerettem volna így hirtelen.

Szerintem ezen nem kéne vitatkozni, ez a graffitis dolog olyan mint egy vita a vallásos, és pogány emberek közt, melynek témája : létezik Isten?
A graffitit sosem fog megszünni, és ezek a viták feleslegesek, ha tetszik ha nem, a falakon mindig megfogod találni..

#406 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:48

Idézet: Salty - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 20:28

Szerintem ezen nem kéne vitatkozni, ez a graffitis dolog olyan mint egy vita a vallásos, és pogány emberek közt, melynek témája : létezik Isten?
A graffitit sosem fog megszünni, és ezek a viták feleslegesek, ha tetszik ha nem, a falakon mindig megfogod találni..

:) Akkor remélem ugyanígy vagy majd minden ehhez hasonló, majdnem meddő vitával is.
Mert ilyen ellentétes szemléletű topic több mint sok van.
Szerintem a viták fontosak.
Nem egyezünk nagyon sok mindenben.
Ha nincsenek viták, nem ismerhetjük meg a másikat.

A graffitivel kapcsolatban pedig azt gondolom, ha csak 1 graffitis is elgondolkodik azon, hogy a művével többet árt, mint használ, már megérte.

#407 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:12

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 22:48

:) Akkor remélem ugyanígy vagy majd minden ehhez hasonló, majdnem meddő vitával is.
Mert ilyen ellentétes szemléletű topic több mint sok van.
Szerintem a viták fontosak.
Nem egyezünk nagyon sok mindenben.
Ha nincsenek viták, nem ismerhetjük meg a másikat.

A graffitivel kapcsolatban pedig azt gondolom, ha csak 1 graffitis is elgondolkodik azon, hogy a művével többet árt, mint használ, már megérte.

Végül is, ezért van ez a fórum.. :D

#408 Felhasználó inaktív   trancer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 20:54

Művészet ha:

- igényes, szépen kivitelezett a rajz
- ha a rajz ott van ahol nem zavar senkit
- ha nem buszokon, vonatokon, metrókon van

Rongálás ha:

- igénytelen
- ha vonatokat, járműveket festenek össze
- teggelés
- ha törénelmi jellegű épületen van.

Tag -elést igénytelen dolognak tartom, azok csinálják akik nem tudnak graffitizni.
StreetArt-os matricák jópofák, tetszenek.
Mi az első kérdés a HWSW-n ha nem jó a gép?
- Mekkora tápod van? :)

#409 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 13:14

METAL KAOS

:rock:

#410 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott