HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit IS7 [i865] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit IS7 [i865] Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 07. 13:13

Tisztelt IS-7 tulajok!

Passzív hűtést szeretnék tenni IS-7-em Northbridge-ére, ki is néztem Zalman ZM-NB32J Northbridge hűtőt erre a célra. Viszont a gyári Northbridge hűtő nem csavarral, hanem ilyen kampóba beleakasztott drót vagy minek mondjam :) segítségével van felfogatva. Ezekszerint ZM-NB32J hűtőt nem lehet rárakni? Vagy Zalman hűtőt is fel lehet fogatni ilyen kampós módszerrel?
Egyáltalán kell-e ilyen Zalman? Nem elég rá egy sima nagyobb hűtőborda? A gépemben semmi nincs húzva.

Segítsetek!

Előre is köszi!

Üdv!

x

#1022 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:46

van egy gepem, abit IS7E2 lappal, azon ugyebar az a muris abit borda van, es meg 200-as FSB-n sem mondhatnam igazan melegnek (igaz, zalman 7000 van a procin :)), szoval sztem eleg, ha csak lehuzod a ventit.  :think:

#1023 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:03

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 13:46

van egy gepem, abit IS7E2 lappal, azon ugyebar az a muris abit borda van, es meg 200-as FSB-n sem mondhatnam igazan melegnek (igaz, zalman 7000 van a procin :)), szoval sztem eleg, ha csak lehuzod a ventit.  :think:

Aha.
Ja végülis IS7-E2-n gyárilag nincs NB venti, viszont azon nagyobb a borda.
Procimon nekem is 7000-es Zalman van.
Na majd mindjárt megnézem milyen bordák lapulnak a fiókban :)

#1024 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:30

Kép

vagy

Kép

Az alsó nekem szimpatikusabb.
Még fel is tudnám rá erősíteni.
Elég lenne rá szerintetek?

#1025 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 00:25

Kép

Én egy ilyet barkácsoltam fel egy IS7-re, gyárilag aktív hűtés helyett. Elég volt neki.
Én akkor kicsit fűrészeltem a hűtőn, volt itt egy kép, hogyan kell megcsinálni, de már nem találtam.
Normálisan és esztétikusan meg volt csinálva.

Viszont a 19.-ik oldalon lehet látni, hogy felrakták rá "egyszerűbben". :)

Kép

#1026 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 08. 00:42

én is hasonlóan oldottam meg egy Zalman NB47J-vel, csak nálam párhuzamosan állnak a lamellák a vidkártyával, és saját lefogatót csináltam hozzá... bementem egy repcsi modellező boltba, és 200 pénzért vettem 2mm-es acélszálat, amit vágtam, satuval, kalapáccsal, fogóval alakítgattam, és tökéletes... 933-as FSB mellett még nem melegedett veszélyesen, majd arra leszek kíváncsi, hogy mit szól hozzá, ha száműzöm a prociventit, és vizet pakolok a cpu-ra, megszűnik a légáramlat... lehet akkor muszáj lesz a nb-re is vizet rakni... meg akkor már az 1000-es FSB lesz majd a cél... :)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#1027 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 13:44

Hello!

Feltettem rá a hűtőt. Az Epox-ot (ezüst színű). Sikerült az eredeti hűtő felfogatásával megoldani.
Eddig nincs fagyás, semmi szokatlan jelenség. (Igaz 10 perce kapcsoltam be a masinát :) )
Max ha melegszik, veszek egy ilyen Zalman-t. Csak azt majd füreszelni kell nekem is, mert ahogy néztem procihűtőtől nem fér rá. Nembaj, megoldom valahogy majd. Ragasztottam én már Ati Radeon-ra Palmatex-szel bordát... :D
Aztán már csak a videókártyát kell majd még passziváltatni, de azt nemtom hogyan, sztem eladom & szerzek vmi ősrégit, és lesz egy csendes gépem :)

Nah üdv & béke!

x

#1028 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 14:23

Idézet: x - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 13:44

Hello!

Feltettem rá a hűtőt. Az Epox-ot (ezüst színű). Sikerült az eredeti hűtő felfogatásával megoldani.
Eddig nincs fagyás, semmi szokatlan jelenség. (Igaz 10 perce kapcsoltam be a masinát :) )
Max ha melegszik, veszek egy ilyen Zalman-t. Csak azt majd füreszelni kell nekem is, mert ahogy néztem procihűtőtől nem fér rá. Nembaj, megoldom valahogy majd. Ragasztottam én már Ati Radeon-ra Palmatex-szel bordát... :D
Aztán már csak a videókártyát kell majd még passziváltatni, de azt nemtom hogyan, sztem eladom & szerzek vmi ősrégit, és lesz egy csendes gépem :)

Nah üdv & béke!

x

Az elég pici borda. :think:

Bár, ha nincs gond vele... :up:

#1029 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 20:46

Kicsit előbbre olvastam valahol, hogy Thermaltake bordát lehet venni olyan felfogatással, ami nektek kell. Pár oldallal előrébb van.

#1030 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 22:15

Idézet: Zethos - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 13:23

Az elég pici borda. :think:

Bár, ha nincs gond vele... :up:

Hát...tényleg nemnagy, de 10 órája használom...eddig semmi fagyás, semmi szokatlan.
Pedig még azt sem mondhatom, hogy a gép jól szellőző helyen van.
Na mind1. Amíg nem fagy, addig nem érdekel.
Jó8!

x

#1031 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 23:50

Idézet: x - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 16:03

Aha.
Ja végülis IS7-E2-n gyárilag nincs NB venti, viszont azon nagyobb a borda.
Procimon nekem is 7000-es Zalman van.
Na majd mindjárt megnézem milyen bordák lapulnak a fiókban :)

Nincs, es imadom ezt a lapot... Nagyon baba.. ;)

#1032 Felhasználó inaktív   Bravo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 10. 12:29

Sziasztok!

Kezdek megvadulni :mad: ! A rendszerem P4 Prescott 3.0 GHz proci, Abit IS7-E2 deszka, PC Radeon 9600 Pro 256 Mb RAM + 2x512 MB Samsung DDR 400. A kínom, az hogy 2 db 80 mm-es Zalmann F1-es venti a házon + a ház 2db noname ventije + a táp 12cm-es ventije, a GPU-n Zalmann Al+Cu hűtő + passzív bordák a RAM-okon, procin GT Igloo 4360, és akkor jön a COD és HT enable a BIOS-ban majd 1 kör a játékban = fagyás!!! a hőfokok csak az alaplapi chipset-nél vadállatiasak 70 fok körül, erre HT disable újra COD = +félóra játékidőt engedélyez az alaplap  :)  újra fagyás, hőfok megint 70 fok! Most akkor... Mi a következő lépcső? Alaplapi hűtő csere?Ennyi erővel vehettem volna IS7-est is... És HT-nél jobban fűt a proci?

Segítsetek lécci, mert a bolt természetesen a szokásosat fújja, már x db-ot adtunk el ebből a deszkából, no problem-el...

Bocs a terjedelem miatt!!!

#1033 Felhasználó inaktív   szondii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 17:14

Melyik PCI foglalat működik busmaster módban?

#1034 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 17:36

Idézet: Bravo - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 12:29

Sziasztok!

Kezdek megvadulni :mad: ! A rendszerem P4 Prescott 3.0 GHz proci, Abit IS7-E2 deszka, PC Radeon 9600 Pro 256 Mb RAM + 2x512 MB Samsung DDR 400. A kínom, az hogy 2 db 80 mm-es Zalmann F1-es venti a házon + a ház 2db noname ventije + a táp 12cm-es ventije, a GPU-n Zalmann Al+Cu hűtő + passzív bordák a RAM-okon, procin GT Igloo 4360, és akkor jön a COD és HT enable a BIOS-ban majd 1 kör a játékban = fagyás!!! a hőfokok csak az alaplapi chipset-nél vadállatiasak 70 fok körül, erre HT disable újra COD = +félóra játékidőt engedélyez az alaplap  :)  újra fagyás, hőfok megint 70 fok! Most akkor... Mi a következő lépcső? Alaplapi hűtő csere?Ennyi erővel vehettem volna IS7-est is... És HT-nél jobban fűt a proci?

Segítsetek lécci, mert a bolt természetesen a szokásosat fújja, már x db-ot adtunk el ebből a deszkából, no problem-el...

Bocs a terjedelem miatt!!!

Amit az alaplap hőfokaként ír ki az Everest az nem véletlenül a "PWM temperature".

Üdv. AA  ;)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#1035 Felhasználó inaktív   Bravo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 11. 18:05

A hőfokokat AIDÁ-val nézem, rebootnál :) pedig a bios-osat. PWM egyébként mi?

#1036 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 21:33

Az a fesz. stabok körüli hőmérsékletet jelenti. Tuning alatt volt mikor 85 fokig felszaladt az értéke.
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#1037 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 01:06

Sziasztok!

Mostanság filózom hogy össze kellene rakjak otthonra is egy gépet magamnak. Jelenleg fősulis vagyok és albizom. két alaplap a jelöltem.

az egyik az Abit IS7E2 a másik meg az Abit IS20.

Egy CeleronD 2.4-t kellene hajtaniuk. Leginkább Delphi meg VisualC++ futna rajtuk. Nézegettem az Abit honlapját, jelentős különbséget nem találtam a 2 lap között, az IS20ról itt a hwsw-n sem esett túl sok szó.  Viszont az IS20nak van integrált vga-ja. Ez meg nekem pont jó, mert nem akarok sokat költeni a gépre, ezért rakok 13k-s 2,4 celeronD-t  bele, meg ezek is 15k körül mozognak. A lényeg hogy a Delphi menjen, meg tudjak filmet dvd-t nézni. A kérdésem csupán annyi lenne, hogy melyiket a két lap közül. Vagy nyugodtan választhatom mindkettőt? Előre is kösz!

Üdv:
KP

#1038 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 11:39

Idézet: -KP- - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 1:06

Sziasztok!

Mostanság filózom hogy össze kellene rakjak otthonra is egy gépet magamnak. Jelenleg fősulis vagyok és albizom. két alaplap a jelöltem.

az egyik az Abit IS7E2 a másik meg az Abit IS20.

Egy CeleronD 2.4-t kellene hajtaniuk. Leginkább Delphi meg VisualC++ futna rajtuk. Nézegettem az Abit honlapját, jelentős különbséget nem találtam a 2 lap között, az IS20ról itt a hwsw-n sem esett túl sok szó.  Viszont az IS20nak van integrált vga-ja. Ez meg nekem pont jó, mert nem akarok sokat költeni a gépre, ezért rakok 13k-s 2,4 celeronD-t  bele, meg ezek is 15k körül mozognak. A lényeg hogy a Delphi menjen, meg tudjak filmet dvd-t nézni. A kérdésem csupán annyi lenne, hogy melyiket a két lap közül. Vagy nyugodtan választhatom mindkettőt? Előre is kösz!

Üdv:
KP

Na?

#1039 Felhasználó inaktív   szondii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 12:31

Idézet: -KP- - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 12:39

Na?

Ha valóban a legolcsóbban akarod, akkor is20. AGP portot nem látok rajta, tehát jobb videokártya csere kiesik, processzorból mindenhez jó. Munkára persze így is jó, és sokkal olcsóbb, mint az is7e2+videokártya.

#1040 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 16:07

Én is megvettem már a nyáron a ZALMAN NB32J-t. De valahogy nem volt még hangulatom felapplikálni. :)

X:
VGA-ból én is direkt passzív hűtésű, de nem olyan kis teljesítményű kártyát kerestem és persze olcsót. Ezért esett a választásom a Connect3D 9600-osra (sima). Utána hallottam csak hogy Sapphire-ból van passzív 9600XT is, bár jóval drágább. De talán most még jobb vétel valamelyik GF 6600-os, sztem van venti nélküli.

Nekem igazából egy TNN500AF-re fáj a fogam.... akkor csak a vinyó zaja lenne. Milyen szép is volna. De olyanom asszem nem lesz. :(

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.