HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit IS7 [i865] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit IS7 [i865] Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 06. 10:42

Van egy IS7-v amiben nem mennek a radeon 9200-esk (próbáltam már 2-t is), radeon 9000-el és mx440el hibátlanul megy a gép, de ha egy 9200es van benne akkor még a monitort sem kapcsolja be! Találkozott már vki ilyen inkompatibilitási problémával?

#702 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 16:08

Idézet: HengR - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 9:42

Van egy IS7-v amiben nem mennek a radeon 9200-esk (próbáltam már 2-t is), radeon 9000-el és mx440el hibátlanul megy a gép, de ha egy 9200es van benne akkor még a monitort sem kapcsolja be! Találkozott már vki ilyen inkompatibilitási problémával?

Nálam Geforce3-assal nem akart menni a lap, se kép se hang nem volt vele. Ezekszerint a Radeon 9200-ast se szereti. :D

#703 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 08:17

IS7-E lapot beizzítottam tegnap a vásárolt 2.8-as P4 procival. Bekapcsoláskor 10-12 másodperc is eltelik, mire bootolni óhajt. Semmilyen jumpert nem állítottam át a lapon.

Mi lehet a gond?

#704 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 10:36

Esetleg túl sok autodetect?

csinálj egy default beállítást.
Utána kézzel amiről tudod hogy mi és mire való.

Ezután próbáld ki.

Több tippem most nincs...

Majd jönnek a guruk és többet mondanak :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#705 Felhasználó inaktív   emaila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 20:00

Megjelent az IS7-hez egy uj Bios. Feltette már valaki?

#706 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 23:46

üdv.

Akinek beszart a chipset ventije az milyen venitit tett fel helyette???

Vagy ha visszaviszem akkor ki kell cserélniük azonnal??
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#707 Felhasználó inaktív   emaila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 21:47

Hát azonnal nem biztos. Egyébként ez típushiba lehet, mert nekem is nagyon zörög.

#708 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 29. 03:08

Az biztos, hogy típus hiba!!

De már azóta megoldottam.

Vettem egy sima ventis chipset bordát, arról levettem a ventit és az alaplap bordájára szereltem...

#709 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 02. 17:27

Sziasztok!

Én alapból kihúztam azt a kis vacak NB hűtő ventit. (Az én alaplapomon már az újabb, magasabb kék borda van a chipseten.) Nem sokat ért neki amúgy sem... Most a ház oldalában elhelyezett 8cm-s venti nyomja befelé rá a frisslevegőt, igy 38-40fokos.
Amit még ajánlani tudok: e-c*****-nél kapható TT Tiger féle chipsethűtő: réz borda, kis ventivel, 4fülre beakasztós rögzítővel 2,5e-ért.

20-as BIOS:

Én felraktam! 5fokot csökkent a procihő!!! (2,4B-s Northwoodom van.)
Meg ugye megjelent a PWM warning meg shutdown értékek beállítási lehetősége.

Üdv:
SAti

Szerkesztette: SAti 2004. 06. 02. 17:28 -kor

#710 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 19:30

Azt a PWM-et én is láttam, nagyon örülök neki. Mi is az a PWM?

#711 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 20:46

Idézet: perempe - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 18:30

Azt a PWM-et én is láttam, nagyon örülök neki. Mi is az a PWM?

Idézek Abit-éktól:
What is the "PWM temperature"?

"PWM" is a circuit on mainboards to convert the voltage level from power supply unit to provide specific voltage to components (ex. Provide CPU with core voltage). We know that CPU could be the hottest component inside a PC system, and we always care about the heat dissipation of it. Actually, the PWM circuit is quite hot too; especially when CPU is at full loading, large current passes through the PWM circuit and was converted to necessary CPU core voltage. Some ABIT boards show "PWM temperature" on BIOS setup page and Windows hardware monitoring tool. This provides users possible hottest temperature inside the PC chassis, and check whether the air conditioning inside the chassis needs to be enhanced or not. When CPU works heavily, the CPU temperature could be around 60 degree C; nevertheless, the PWM temperature may achieve 70 degree C or even higher; depends on the design of thermal convection. The safety limit of the PWM temperature is about 120 degree C, however, we strongly recommend improving the air flow and heat dissipation inside the PC chassis once it rises to 100 degree C.

Azaz: az alaplapon lévő táp ami többek közt a procinak állítja elő a feszültséget. Max 120fok a biztonsági határa, de ajánlatos 100fok alá hűteni.

Üdv:

SAti

#712 Felhasználó inaktív   Long 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 06:38

Szvsz a NB hűtésére tökéletesen alkalmas 1 passziv is, én pl. a zalman kék szinűt raktam fel az eredeti rugójával, (kicsit hajlítani kell rajta) 30-35 fokos. Az új biosszal nem a proci hő csökkent, csak most már helyesen jelzi ki.
Akinek lassan bootol, annak valszeg be van kapcsolva a sata, de csak pata cuccot használ.

#713 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 12:11

Idézet: Long - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 7:38

Szvsz a NB hűtésére tökéletesen alkalmas 1 passziv is, én pl. a zalman kék szinűt raktam fel az eredeti rugójával, (kicsit hajlítani kell rajta) 30-35 fokos. Az új biosszal nem a proci hő csökkent, csak most már helyesen jelzi ki.
Akinek lassan bootol, annak valszeg be van kapcsolva a sata, de csak pata cuccot használ.

Én vettem kék Zalmant de csak barkácsolással lehetett volna feltenni.

Inkább vettem egy sima chipset hűtőt és annak a ventijét raktam rá.

Próbáltam venit nélkül is de pár perc terhelés után furcsa szaga kezdett lenni...

#714 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 19:29

Idézet: SAti - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 19:46

Idézek Abit-éktól:
What is the "PWM temperature"?

"PWM" is a circuit on mainboards to convert the voltage level from power supply unit to provide specific voltage to components (ex. Provide CPU with core voltage). We know that CPU could be the hottest component inside a PC system, and we always care about the heat dissipation of it. Actually, the PWM circuit is quite hot too; especially when CPU is at full loading, large current passes through the PWM circuit and was converted to necessary CPU core voltage. Some ABIT boards show "PWM temperature" on BIOS setup page and Windows hardware monitoring tool. This provides users possible hottest temperature inside the PC chassis, and check whether the air conditioning inside the chassis needs to be enhanced or not. When CPU works heavily, the CPU temperature could be around 60 degree C; nevertheless, the PWM temperature may achieve 70 degree C or even higher; depends on the design of thermal convection. The safety limit of the PWM temperature is about 120 degree C, however, we strongly recommend improving the air flow and heat dissipation inside the PC chassis once it rises to 100 degree C.

Azaz: az alaplapon lévő táp ami többek közt a procinak állítja elő a feszültséget. Max 120fok a biztonsági határa, de ajánlatos 100fok alá hűteni.

Üdv:

SAti

Köszönöm.

#715 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 19:40

sziasztok srácok most lett IS7-E lapom 2.6C procival.A gondom az lenne hogy Hynix D43 ramom van és az istennek se megy rendesen a lappal..pattal együtt 415a max szinkronba.
Van vkinek ilyen lapja D43-as rammal?Ha igen mennyin megy neki és milyen beállításokkal..please segitsetek..:)

#716 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 20:00

Idézet: coolrob - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 18:40

sziasztok srácok most lett IS7-E lapom 2.6C procival.A gondom az lenne hogy Hynix D43 ramom van és az istennek se megy rendesen a lappal..pattal együtt 415a max szinkronba.
Van vkinek ilyen lapja D43-as rammal?Ha igen mennyin megy neki és milyen beállításokkal..please segitsetek..:)

PAT? Hogyan?

#717 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 20:04

Idézet: perempe - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 19:00

PAT? Hogyan?

PAT=GAT..

#718 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 20:24

Hynix D43. Ez PC3200-as?

#719 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 20:40

Idézet: perempe - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 19:24

Hynix D43. Ez PC3200-as?

igen az...pc3200 2*256MB D43

#720 Felhasználó inaktív   Long 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 06:46

Idézet: Lenny - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 13:11

Én vettem kék Zalmant de csak barkácsolással lehetett volna feltenni.

Inkább vettem egy sima chipset hűtőt és annak a ventijét raktam rá.

Próbáltam venit nélkül is de pár perc terhelés után furcsa szaga kezdett lenni...

Szakirányú felsőfokú ezermesterkepző azért nem kell hozzá :D
Régiből venti kiszed, rugó fogak közé, rózsaszin trutyi letakarít, szilikon a csippre, rugó középen meghajlít, kék zalman felrak, ha vga-n is zalman van akkor a nb borda bal oldali fogait kissé jobbra hajlítani és ennyi.
Az első 3 zörgő nb hűtés miatt visszahozott is7-x lap után az összeset így adtam el, mert nekem megérte azt a 800 Ft.-ot meg 10 percel több munkát hogy ne hordják vissza gariban a népek.

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.