HWSW Informatikai Kerekasztal: beindul és azonnal leáll - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

beindul és azonnal leáll új gép hiba pls help Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 16. 12:44

Idézet: BadDude - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 17:13

:)

Kösz mindenkinek. A PCB megfejtés egybevágott a tippemmel, mármint betüszóilag. Csak hát ... Érted, nyák-nyák. Hát ezek szerint nem mindegy a dolog.

Up for an adventure, azt nosza alaplapért.

A vicces sztoriban, hogy úgy indult a gép upgrade, hogy kaptam ajándékba egy alaplapot. Most úgy néz ki, hogy vettem egy full konfigot szép lassan, és utoljára kénytelen leszek a kapott alapot is lecserélni. Egy ASUS P4P800-E Deluxe-szal szemezgetek. Hamár lúd, legyen tehén. Meg ez legalább 'since PCB: ALL' supports a processzoromat.

Komolyan kezdek paranoid lenni, közelről mintha ciceregne ez a lap :(
Lehet nem sokáig húzza már.

Szasz :)

Bocsi, de nem voltam itthon, így nem néztem ide. Tud ciceregni, de az nem túl jó jel, legalábbis nem szeretem. Persze a cicergés a tápból is jöhet, de azt mégkevésbé szeretem. :(

PCB verzió fel kell legyen tüntetve a lapon, máskülönben a külföldi fórumokat olvasgatva az derül ki, hogy hamis alaplap :think: DE! Azt is többen írták, hogy tragikusan apró betűvel van feltüntetve a rev feltüntetés környékén. Ennyit tudok mondani a dologhoz, valamint sok sikert kívánni. :up:

#162 Felhasználó inaktív   bandikaa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 13:11

Üdv! :)

Végigolvastam a topikot, mivel én is voltam hasonló helyzetben. Ott mondjuk kiderült, hogy a táp volt hibás. Valószínűleg nem bírta a terhelést, s két hét után elhalálozott. Régen volt a móka, 600as durci 1 gigán, FOP38as porszívóval. A házat az AMP-nél (INGYENREKLÁM!!!!) szó nélkül cserélték, sőt, az új nagyobb házban tökingyen átszerelték a cuccot. :respect: Nagyobb ház kellett, mert az eredetiben a táp függőleges volt, a procihűtő és közte pedig volt 4-5 mm hely amit kicsit kevésnek ítéltem meg.

A távtartókról: Nekem is volt szerencsém látni olyan gépet, amelyet úgy rakott össze a koli hálózatfelelőse(!!!!!), hogy az alaplapot rácsavarozta a hátlapra, csak úgy, közvetlenül.  :eek: A hajam szála égnek állt :) Marha nagy szerencséje volt, hogy szólt, mert nem tudta, melyik szalagkábelt hova kell a lapra csatlakoztatni, így nem is próbálta bekapcsolni a gépet. Szép kék füst elmaratt...

Szép volt, Csucs!
"We are creatures of the Under World.
We can not afford to love."

#163 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 19:01

Üdv!

Hasonló problémám volt ma, mint a topiknyitónak, de itt a táp lett a hunyó.

Úgy indult az ügy, hogy hozzájutottam egy 2400+ Thortonhoz, és a 2100+ TbredB-t lecseréltem rá.
A gép az alaplap dobozán, házból kiszedve, szokás szerint. (Csak ilyen helyzetben foglalkozom proci/hűtő/RAM cserével.) Ment is minden szépen, amíg nem próbáltam a default 133*15-ről 200*10-re állítani a Thortont. El is indult, használtam egy-két órát, közben ment a Prime95, de leállt hibával. Erre adtam némi plusz feszt a procinak (nem sokat, 1.65 helyett 1.7-et.) Így is mendegélt szépen, nem egészen két órán át (Prime95), amikor is halk kattanás/pukkanás, majd setét képernyő fogadott. Sajnos a hang forrását nem tudtam megállapítani.

Próbálkoztam mindenfélével, kétféle proci, kétféle RAM, két alaplap (NF7 és KV7), két hűtő, mindenféle kombinációban, de sehogy nem akart elindulni. Mindössze egy pillanatra (kb. 2 másodpercnyi időre) felpörögtek a ventik, majd csend.

Aztán kipróbáltam egy másik táppal, s láss csodát, minden gond nélkül megy.
A rossz táp: DTK 300W, 2,5 éves - a jó: DTK 400W, 6 hónapos. :omg:

Érdemes egy ilyen tápot szervízbe vinni? :confused:

#164 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:22

Szerintem vasalt orrú bakancsal rugdosd a kukáig
és adj hálát az égnek,hogy meguszta  a géped.
Abit NF8, AMD Athlon64 3700+ Clawhammer + 64silencer ultra
Aopen geforce6800ultra 256ddr3 400/1100+Nvsilencer5,
Geil UltraPlatinum 2X512(466/2.5),2xSamsung 1614,Tagan 580W Easycon-series.

#165 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:55

Idézet: saddam500 - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 21:22

Szerintem vasalt orrú bakancsal rugdosd a kukáig
és adj hálát az égnek,hogy meguszta  a géped.

Megúszta, mert a DTK tápokból - ellentétben a Codegen, Acorp, KME, JNC, Skyhawk, Display és még a jó ég tudja, miféle "márkajelzésű" vargányákkal ellentétben - nem spórolják ki a túlfeszültség elleni védelmet. És ennél az oknál fogva nem is kell vasalt orrú bakancs vagy ilyesmi, és a kuka meglátogatása is mellőzhető egyelőre. Lehet, hogy csak egy-két elko adta meg magát, ami még egy igazán jónevű márkával is előferdülhet, és párszáz forintból (csak az alkatrészek árát tekintve) javítható.

Nem kell rögtön fikázni, pusztán azért, mert elromlott.

Szerk: Zoch! Keresd meg didymant, valószínűleg olcsón megjavítja a tápodat. Sacc/kb. két kilóból meg is úszhatod, mi még mindig a harmada/negyede egy új DTK táp árának.

Szerkesztette: Telcontar 2005. 01. 16. 21:57 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#166 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:59

Idézet: bboynorbi - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 22:35

http://www.hipro.com...product/atx.htm

Annyira nem "noname", ezt találtam a tápról. Made in Taiwan   :cool:
Most vettem egy Foxconn házat, abban van, 400W-os.
Hagyom ezt benne!
Szerintem nem lesz vele gondom...

Az AT-s korszakban a Hipro egész jóféle volt. ATX-esben még nem futottam össze ilyennel, de ha nem adták lejjebb a minőséget, akkor most sem lehet rossz.

#167 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 14:25

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 20:55

Megúszta, mert a DTK tápokból - ellentétben a Codegen, Acorp, KME, JNC, Skyhawk, Display és még a jó ég tudja, miféle "márkajelzésű" vargányákkal ellentétben - nem spórolják ki a túlfeszültség elleni védelmet. És ennél az oknál fogva nem is kell vasalt orrú bakancs vagy ilyesmi, és a kuka meglátogatása is mellőzhető egyelőre. Lehet, hogy csak egy-két elko adta meg magát, ami még egy igazán jónevű márkával is előferdülhet, és párszáz forintból (csak az alkatrészek árát tekintve) javítható.

Nem kell rögtön fikázni, pusztán azért, mert elromlott.

Szerk: Zoch! Keresd meg didymant, valószínűleg olcsón megjavítja a tápodat. Sacc/kb. két kilóból meg is úszhatod, mi még mindig a harmada/negyede egy új DTK táp árának.

;)
Bocsánat,csak ha rossz tápokról hallok elöször ütök aztán gondolkodom :respect:
Amugy én is javitattam tápot mikor nem volt más választásom mert nem szabvány Atx
méret volt hanem Dell optiplex gx240-es fekvő csoda.
A hiba az volt ,hogy rapszódikusan indult illetve nem indult.
Hétezer volt a javitás másfél éve történt most is erröl netezek.
Amugy szerintem a DTK csúnyán túl lett terhelve azért szállt el:(
A régi procival még most is menne...  :)

#168 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 18:35

Idézet: saddam500 - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 14:25

Amugy szerintem a DTK csúnyán túl lett terhelve azért szállt el:(
A régi procival még most is menne...  :)

Hát... Nem hiszem, hogy megterhelné egy NF7-S, egy 60-as Barracuda IV, és egy Radeon9000Pro... Még az optikai meghajtók sem voltak bekötve, se hangkártya, se ventik (csak a procin), kint volt az asztalon a gép. (No nem csak úgy letéve, volt alatta doboz, antisztatikus zacsi, szivacs...)
Az egyetlen különbség a TbredB@1.65 V helyett a Thorton@ 1.7V volt. :think:

Szerkesztette: Zoch 2005. 01. 17. 18:39 -kor

#169 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 18:50

Idézet: Zoch - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 17:35

Hát... Nem hiszem, hogy megterhelné egy NF7-S, egy 60-as Barracuda IV, és egy Radeon9000Pro... Még az optikai meghajtók sem voltak bekötve, se hangkártya, se ventik (csak a procin), kint volt az asztalon a gép. (No nem csak úgy letéve, volt alatta doboz, antisztatikus zacsi, szivacs...)
Az egyetlen különbség a TbredB@1.65 V helyett a Thorton@ 1.7V volt. :think:

És ezzel átlépted a rubikont :cool:

#170 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 18:58

A barátom újitott Abit IS7 celeron 2000 radeon 9000 256Mb+ Hdd+optikai ebböl lett
NF-7 + 2800+sempron a többi maradt.
A 300-as 2-éves CODEGEN  egyett villant aztán többet megse nyekkent.
Hál isten nem vitt el senkit magával.
Aztán másnap 360W chiftec azóta minden rendben.

#171 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 19:20

Idézet: saddam500 - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 18:50

És ezzel átlépted a rubikont :cool:

Nade: ezelőtt két évig ment a masina úgy, hogy volt még benne egy Terratec Aureon Sky, egy Gef4Ti, egy CD-író, egy DVD-olvasó, két vinyó (néha három), két 8cm-es venti, 3 aktív USB  (nyomtató, scanner, pen-drive)... szóval kicsit hirtelen pukkant ki.

#172 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 20. 11:30

No bevásároltam.
Vettem egy P4P800-E lapot.
Kikapcsolok/bekapcsolok/újraindítok/hibernálok. Dzsihad.
Szóval konklúzió: az, hogy ha egy alaplap termékoldalára oda van írva, hogy támogatja a prescottokat, az nem feltétlenül igaz.
És ha olyan alaplapba raksz egy prescottot, ami nem támogatja, akkor lehet, hogy nem lehet kibekapcsolni a gépet néha.
Köszönöm a supportot.

#173 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 17:37

Hellasz!

Valamelyik kollega említette hogy cicereg a lapja.

Namost én kényszermegoldásból egy ideje CPUidle progit használok (amíg lejár a vizsgaidőszak, és be nem szerzek egy házventit).

A lényeg: ha fehér ablakon mozgatom az egérkurzort, hangosan ciripel a "gép" - szerintem az alaplap.

A kérdés: hagyjam még 1-2 hétig, vagy azonnal lőjem ki a programot? Csak akkor ciripel, ha a CPUidle el van indítva.

kösz :)

szerk: typo

Szerkesztette: Rocketjump 2005. 01. 24. 17:38 -kor

#174 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 17:46

:up:  :respect:

#175 Felhasználó inaktív   Budzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 18:25

Heló!

Van egy gondom, amit most nem tudom milyen kategóriába sorolak, én leginkább alaplapra gyanakszom.

Az a helyzet, hogy Van Egy Sg Barracuda 200 gigás vinyó bátyámnak, és kattog, ketyereg, minden zajt csinál, és természetesen nem működik rendesen... Átraktam a saját gépembe, ott egy hétig üzmelt, semmi gonom nem volt vele, minten furra okés volt, simán tudtam rá írni, meg minden.

Aztán visszaszereltem bátyám gépébe (azóta új táp is került bele), és ugyanezt a hibát produkálja.

A másik érdekesség, hoy néha ahogy bebootol az XP, kiírja, hogy "üdvözöljük", és paff kikapcsol, épphogy csak bevillan az asztal... aztán kb 3 indításra tölt be rendesen a windows...

Na szal vinyó szerintem IDE-porton keresztül kapja a difi okozóját, és a bootolásnál is innen lehet a gond...

Valakinek ötlete, hogy hogyan állapítsam meg a hiba forrását (hogy tényleg az alaplap-e az)?

Azt még hozzáfűzném, hogy alaplap meglehetősen új(2-3 hónapos), abit nf7-s, winyó szintúgy új, csak másfél hónapos.

Szerkesztette: Budzoli 2005. 02. 03. 18:31 -kor

#176 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 18:35

Idézet: Budzoli - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 18:25

Heló!

Van egy gondom, amit most nem tudom milyen kategóriába sorolak, én leginkább alaplapra gyanakszom.

Az a helyzet, hogy Van Egy Sg Barracuda 200 gigás vinyó bátyámnak, és kattog, ketyereg, minden zajt csinál, és természetesen nem működik rendesen... Átraktam a saját gépembe, ott egy hétig üzmelt, semmi gonom nem volt vele, minten furra okés volt, simán tudtam rá írni, meg minden.

Aztán visszaszereltem bátyám gépébe (azóta új táp is került bele), és ugyanezt a hibát produkálja.

A másik érdekesség, hoy néha ahogy bebootol az XP, kiírja, hogy "üdvözöljük", és paff kikapcsol, épphogy csak bevillan az asztal... aztán kb 3 indításra tölt be rendesen a windows...

Na szal vinyó szerintem IDE-porton keresztül kapja a difi okozóját, és a bootolásnál is innen lehet a gond...

Valakinek ötlete, hogy hogyan állapítsam meg a hiba forrását (hogy tényleg az alaplap-e az)?

Tessék szépen kiszerelni az alaplapot, és kitenni az asztalra (ne fém legyen az asztal! :) ). Indulhat a hibakeresés.

1. Meg kell vizslatni, van-e rajta púpos kondi, esetleg valamelyik elko mellett kifolyt barna trutyi.

2. Teszt minimálkonfiggal. Csak a proci, RAM és a videokártya legyen benne, meg egy floppy rádugva. Futtasd le rajta a memtest86-ot "ALL TESTS" üzemmódban.

3. Apránként mehet vissza minden: először a HDD, majd mellé az optikai meghajtó, végül a bővítőkártyák. Minden alkatrész rá/bedugása után indítsd újra a rendszert, és figyeld a működését. De még ne rakd vissza a házba!

Figyelni kell, hogy melyik lépésben jön elő hiba, így kis szerencsével be lehet határolni a bűnöst.

Ja, és az új táp milyen márkájú, mekkora névleges teljesítményű? A konnektor, amibe csatlakozik, földelt? Ténylegesen is, vagy csak úgy néz ki?

Szerkesztette: Telcontar 2005. 02. 03. 18:36 -kor

#177 Felhasználó inaktív   Budzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 19:28

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 19:35

Tessék szépen kiszerelni az alaplapot, és kitenni az asztalra (ne fém legyen az asztal! :) ). Indulhat a hibakeresés.

1. Meg kell vizslatni, van-e rajta púpos kondi, esetleg valamelyik elko mellett kifolyt barna trutyi.

2. Teszt minimálkonfiggal. Csak a proci, RAM és a videokártya legyen benne, meg egy floppy rádugva. Futtasd le rajta a memtest86-ot "ALL TESTS" üzemmódban.

3. Apránként mehet vissza minden: először a HDD, majd mellé az optikai meghajtó, végül a bővítőkártyák. Minden alkatrész rá/bedugása után indítsd újra a rendszert, és figyeld a működését. De még ne rakd vissza a házba!

Figyelni kell, hogy melyik lépésben jön elő hiba, így kis szerencsével be lehet határolni a bűnöst.

Ja, és az új táp milyen márkájú, mekkora névleges teljesítményű? A konnektor, amibe csatlakozik, földelt? Ténylegesen is, vagy csak úgy néz ki?

Idézet

a, és az új táp milyen márkájú, mekkora névleges teljesítményű? A konnektor, amibe csatlakozik, földelt? Ténylegesen is, vagy csak úgy néz ki?

A táp márkája hiper power -itt olvashatsz róla kis ízelítőt névleges teljesítménye 425W, konnektor földeld faján ténylegesen.

#178 Felhasználó inaktív   Budzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 19:32

Idézet

a, és az új táp milyen márkájú, mekkora névleges teljesítményű? A konnektor, amibe csatlakozik, földelt? Ténylegesen is, vagy csak úgy néz ki?

A táp márkája hiper power -itt olvashatsz róla kis ízelítőt névleges teljesítménye 425W, konnektor földeld faján ténylegesen.

A gépet csak hétvégén szedem szét, mert most sajna nincs rá időm...

A témához még annyit hozzáfűznék, hogy a másik vinyó, ami a gépben van, nem produkál kattogást (Samsung 160Gb - erről bootol), pedig először az csinálta, visszavittem gariba... erre ez kezdi... És mondom, az az érdekes, hogy másik gépben nem csinálja, szal nem tom mi a gáz, de szerintem nem vinyó.

#179 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 19:45

Idézet: Budzoli - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 19:32

A gépet csak hétvégén szedem szét, mert most sajna nincs rá időm...

A témához még annyit hozzáfűznék, hogy a másik vinyó, ami a gépben van, nem produkál kattogást (Samsung 160Gb - erről bootol), pedig először az csinálta, visszavittem gariba... erre ez kezdi... És mondom, az az érdekes, hogy másik gépben nem csinálja, szal nem tom mi a gáz, de szerintem nem vinyó.

Még egy lehetséges hibaforrás jutott az eszembe: esetleg túlmelegedhet a vinyó. Szétszedés előtt ellenőrizd, hogy az Everest mekkora hőmérsékletet ír ki rá. Cca. 50 Celsius fölött már gázos a vinyó hőmérséklete.

#180 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 09:37

Nem nyitok új topicot, jó lesz ez is... :)

"Press F1 to continoue..."-ig jutok, és már indul is újra. Vagy akár még addig sem.
Fél éves lap, Abit SG-72, eddig ment rendben.

Gazdája azt állítja, hogy villámkár lesz az...
Túlfeszt kaphatott volna? De más táppal is ezt csinálja...
Nem értem teljesen: ha túlfeszt kap, akkor nem a táp megy tönkre először?
:think:

Ti mit gondoltok?

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.