Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 9:04
Tegnap 3 angol volt a pályán egy olyan angol csapatban, aminek portugál az edzője. Hogy ennek mennyi köze van az angol focihoz és mennyi a tavalyi FC Porto játékához, mindenki döntse el maga.
Szerintem a Chelsea sokkal inkább csúnya olasz focit játszik enyhe portugál beütéssel, mint angol futballt.
Hehe.

Egyébként valóban igaz. Angliában a közép- és kiscsapatok nyomatják az igazi hajtós, kemény (de nem alattomosan durva), gyors, gyakran élvezetes focit.
Talán azért, mert náluk nem esik meg az a szégyen, hogy a megalakulás után hosszú évtizedekkel úgy vonul ki csapat a pályára (mint pl. múltkorjában az Arsenal, előtte egyszer a cselszki), hogy a kezdő 11 nem tartalmaz angol játékost.
Satch-nak már írtam egyszer, hogy az angol királynő helyében én bezárattam volna a klubot.
MÁS:
Tegnap csak az első félidejét láttam a "fantasztikus" Inter-Milan meccsnek (nem bírom én már a gyűrődést; úgy elaludtam rajta, mint a bunda). Ahogyan olvasom nem sok mindenből maradtam ki.
Már az első 5 perc is heveny hányingerrohamot okozott nekem. A srácok -mindkét oldalon- bemutatták az olasz foci leggusztustalanabb húzásait: egymás lábának tudatos keresése, lábak törésére, sérülés okozására irányuló becsúszások, rúgások, színészkedés, pofázás a köbön... Azért néha játékban is volt a labda...

10 perc alatt több szabálytalanság volt, mint 5 átlagos angol meccsen együttvéve. Ezt én nem hívom focinak. Mintegy a mérkőzés címere is lehetne az, ahogyan befejeződött.