HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:14

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:11

úgy értettem, hogy a fenti autókkal akarnak emberkedni, amikor én meg akarom előzni őket.
Szerintem bizonyítási kényszer, hogy utána eldicsekedhessen anyunak: "látod mama, milyen erős ez a szuzuki..."

Jah, így értem. Egyetértek. Nem tudom mitől van, de ezt én is tapasztalom. Mint írtam, legutóbb egy kispolskis próbálkozott...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1042 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:15

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 20:01

... tőlem max az egyujjas nemzetközi kézjel amit más autósok látnak :)

És azt miért? Mert kulturál(a)t vagy?

Ha komolyan gondolnád, amit írsz előtte, akkor ezt nem írtad volna le. Nem tudom, miért kell a közlekedésben "egyujjazni"?
Avagy szerinted ezzel nem azt akarod tudomására hozni a másiknak, hogy felette állónak tekinted mindenben magadat?

Láttam már bömösben csőre tölteni embert, akinek be-egyujjaztak egy másik autóból. Mentem volna utánuk, mert érdekelt volna a végkifejlet, de igen hamar lemorzsolódtam. Én nem mertem 100 felé menni a belvárosban. Nekik nem voltak ilyen gátlásaik.
Gondolkoztál már ma?

#1043 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:11

... felfelé a kuplunggal játszok, ...

Én ezt úgy gondolom, hogy túl nagy ár egy 2-3 perces csúsztatás azért, hogy a mögöttem lévő ne csak vöröset lásson belőlem. A kuplung nem szereti azt, ha ennyi ideig egy helyben "hevíted".
Akkor már inkább a kézifék, végülis azt tulajdonképpen ezért találták ki.
Gondolkoztál már ma?

#1044 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:20

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 20:51

Nem nekem szólt, de az írásokból nyilvánvaló, hogy arra az esetre vonatkozik, amikor mondjuk megy az illető konstans  70-80-90 kmph-val, amikor a mögötte levő előzni kezd és mellé ér, akkor az elöl haladó autós gyorsítani kezd, nehezítve ezzel az előzést. Nekem gyanús, hogy látványosan értetlen vagy. G-E-R-I érzéseit megértem, hetente legalább egyszer velem is eljátszák ezt. Nem tudom, talán az autó márkája/tipusa irritálja az embereket.

Nem akarok direkt értetlenkedni, csak próbálom megmutatni a másik oldalt is.

Én is ismerem azt a tipust, akit nem lehet leelőzni, országúton és autópályán is találkoztam már ilyenekkel. Egyszerűen nem lehet ellenük védekezni.

De vannak olyanok is, nem a mi bosszantásunkra kezdenek pont ott gyorsítani. Őket IS élni kell hagyni.

#1045 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:21

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 22:04

Az én autóm nem pici (Omega), még is folyton így járok. "Divat" ?  :confused:

Ez olyan furcsa dolog. Nekem is viszonylag méretes autóim szoktak lenni. Volt egy sötétkék, azzal szépen engedtek a belső sávban haladni. A következő UGYANOLYAN, csak aranymetál kocsival viszont folyton szívtam.  A következő egy bordó lett, az határeset volt. Szürkületben volt tekintélye, de nappal néha bepróbálkoztak.
Most megint sötétszürke van, ez ráadásul csak egy vacak Opel de mégis elengednek ha gyorsabban megyek (előzéskor sem szívóznak általában).

Hozzáteszem, hogy öreg vagyok már a sztrítrészinghez, városban nem szoktam birkózni, általában haladok a forgalommal. De azt utálom ha az autópályán kipattannak elém 100-110-el a belsőbe és elkezdik az 1.4-1.6-os járgányokat gyilkolni. Ja, és el szoktam engedni a Suzukikat is ha az én tempómnál gyorsabban haladnak és nem villognak 500m-ről.... :)

Egy apróság: ha valakit elkezdenek előzni, akkor nincs olyan, hogy épp ott ő is gyorsabban akart menni. Nem akadályozhatja az előzésben akkor sem, ha egy 18 éves unszimpatikus suhanc róbálkozik az agyonoptikázott Ladájával....

Szerkesztette: Virág elvtárs 2005. 02. 27. 21:25 -kor

#1046 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:23

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:20

Nem akarok direkt értetlenkedni, csak próbálom megmutatni a másik oldalt is.

Én is ismerem azt a tipust, akit nem lehet leelőzni, országúton és autópályán is találkoztam már ilyenekkel. Egyszerűen nem lehet ellenük védekezni.

De vannak olyanok is, nem a mi bosszantásunkra kezdenek pont ott gyorsítani. Őket IS élni kell hagyni.

Engem az nem zavar, ha valaki nem megy minden kanyarba bele 90-el. Talán azért, mert én is ilyen vagyok. Túl sok rokonom törte össze magát/autóját így, emiatt talán kicsit "gátlásos" vagyok.  No meg errefele a Bakonyban, amúgy sem egészséges... :)

#1047 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:24

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:21

Ez olyan furcsa dolog. Nekem is viszonylag méretes autóim szoktak lenni. Volt egy sötétkék, azzal szépen engedtek a belső sávban haladni. A következő UGYANOLYAN, csak aranymetál kocsival viszont folyton szívtam.  A következő egy bordó lett, az határeset volt. Szürkületben volt tekintélye, de nappal néha bepróbálkoztak.
Most megint sötétszürke van, ez ráadásul csak egy vacak Opel de mégis elengednek ha gyorsabban megyek (előzéskor sem szívóznak általában).

Hozzáteszem, hogy öreg vagyok már a sztrítrészinghez, városban nem szoktam birkózni, általában haladok a forgalommal. De azt utálom ha az autópályán kipattannak elém 100-110-el a belsőbe és elkezdik az 1.4-1.6-os járgányokat gyilkolni. Ja, és el szoktam engedni a Suzukikat is ha az én tempómnál gyorsabban haladnak és nem villognak 500m-ről.... :)

Az enyém sötétzöld, az Opel szerint "kriptonzöld" (  :confused: ) . Erre mi a magyarázat? :)

#1048 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:24

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 20:51

G-E-R-I érzéseit megértem, hetente legalább egyszer velem is eljátszák ezt. Nem tudom, talán az autó márkája/tipusa irritálja az embereket.

Hm, lehet, hogy esetleg a te viselkedésed is alkalmat ad erre?

Kövezzetek meg érte, de ha pl. kiérek a lakott területről, akkor kezdem el nyomni neki (3ban vagy 4ben), de ha valakinek sürgős mehetnékje támad (van is egy-kettő emberke, aki rendszeresen előzget így), akkor az én gyorsításomból nemigen szoktam visszavenni, ha sehol senki (szabályt szegek, beismerem :) ). Persze, ha jönnek bármilyen távol is szembe, akkor visszaveszek, nem gyorsítok.

Nem szoktam mesélgetni a topicban, de most kivételt teszek, mert annyira felhúztak. A hétvégén fenn voltam a Mátrában, felfelé havas-jeges-letaposott út volt. Senki nem türelmetlenkedett, amikor Galyatetőn kb. 3 kilométeren át olyan lassan mentünk egy Mercedes kisbusz után, hogy már vissza kell rakni 1be a váltót. Kibírtuk, ő annyit érzett elégnek. Lefelé ráérősen jöttem, nézelődtünk. Aztán Mátraházánál beállt mögém egy vadiúj Laguna és egy 407SW (nem akarok utalni semmire sem) és marha haragosan meg akar előzni. Aki járt már arra, tudja, hogy gyakorlatilag egy hely van, ahol ott épeszű ember előzni merészel (30-as tempó fölött, persze), de az sem egyszerű művelet. Plusz majdnem folyamatosan jöttek szembe. Innen kezdve +20-30-cal jöttem lefelé (gyenge idegzetű utasok meg veszélyérzetem miatt nem többel, pedig lett volna még az autóban jócskán), de azok állandóan a nyakamban voltak (értsd: a tükörben az autó vége már az ő első lökhárítóját takarta! - kb. 15-20m 60-80-as tempóknál). Aztán, hogy teljesen legyen az életörömük, közvetlenül Gyöngyös előtt (addig nem volt alkalom, ezek is szűkek voltak), majd a buszállomás mellett beálltak a parkolóba és jóóóó nagyot nyújtóztak. Biztos megérte annyit kockáztatni plusz tizenöt másodpercért, meg borzolni az idegeimet azzal, hogy ha fékezek, megtol. Egyszer így is volt, hogy megláttam az útra kihordott havat a következő kanyarban, 70-ről sacc 40-re fékeztem, majd hallottam az ő fékezését is. Bütte lehet magára, nem mondom...

#1049 Felhasználó inaktív   Tompeeka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:25

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 20:56

Opel vazz. Nem tudom miért, de bizonyos emberek szemében olyan, mint a bikának a vörös posztó.

Opel? milyen?  :confused:  :)

#1050 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:26

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 22:24

Az enyém sötétzöld, az Opel szerint "kriptonzöld" (  :confused: ) . Erre mi a magyarázat? :)

Cseréld le a lámpád xenonra vagy legalább projektorosra... :)

#1051 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:29

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:24

Hm, lehet, hogy esetleg a te viselkedésed is alkalmat ad erre?

Miként lehet viselkednií?  :confused: Talán az irritálja, hogy utolértem? Nem értem, milyen "viselkedésem" lehet abban az 5-10 mp-ben, amig a tükörben vagyok....  :think:

#1052 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:30

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:26

Cseréld le a lámpád xenonra vagy legalább projektorosra... :)

Nem is mondasz hülyeséget...  :respect:

#1053 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:31

Idézet: Tompeeka - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:25

Opel? milyen?  :confused:  :)

még mindíg Omega...  :omg:  :D

#1054 Felhasználó inaktív   Tompeeka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:33

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:31

még mindíg Omega...  :omg:  :D

jó ok lassan olvastam vagy gyorsan irkáltok!  :)  :)

#1055 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:33

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 22:29

Miként lehet viselkednií?  :confused: Talán az irritálja, hogy utolértem? Nem értem, milyen "viselkedésem" lehet abban az 5-10 mp-ben, amig a tükörben vagyok....  :think:

Szerintem a villogós-tolósokra gondolt.... :D

Szégyen ide vagy oda, ezeket néha én is oktatom. A benzines turbóssal a hegyre felfelé való gyorsítással, a mostani dízellel pedig hasonlóképpen, csak összekötve a klímájuk pollenszűrőjének tesztelésével. :)

Szerkesztette: Virág elvtárs 2005. 02. 27. 21:46 -kor

#1056 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:35

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:33

Szerintem a villogós-tolósokra gondolt.... :D

Szégyen ide vagy oda, ezeket néha én is oktatom. A benzines turbóssal a helyre felfelé való gyorsítással, a mostani dízellel pedig hasonlóképpen, csak összekötve a klímájuk pollenszűrőjének tesztelésével. :)

Aha. Szeretem, amikor írnak valamit "szerintem te ilyen vagy", persze fogalmuk sincs a dolgokról.

#1057 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:36

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 22:30

Nem is mondasz hülyeséget...  :respect:

Viccen kívül tényleg számít. A színből itélve B Omegád van, ugye?

#1058 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:39

Idézet: Virág elvtárs - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:36

Viccen kívül tényleg számít. A színből itélve B Omegád van, ugye?

Utolsó szériás "A".  Omega 3000 Imscher.

#1059 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 22:35

Aha. Szeretem, amikor írnak valamit "szerintem te ilyen vagy", persze fogalmuk sincs a dolgokról.

Ez minden témában előjön. Legutóbb a nickem alapján rámsütötték, hogy kommunista vagyok. Ráadásul egy technikai témában, mindenféle előzmény nélkül. Ez volt az utolsó érv, gondolom. :)

Ebbe a topikba ha jól látom leginkább két tipus ír:
1. streetracing.hu
2. álszent

Ők jól tudnak egymással vitatkozni és pörög a topik :)
A kérdés az, hogy én vajon beleillek-e valamelyik sémába és ha igen be merem-e vallani magamnak... :)

Szerkesztette: Virág elvtárs 2005. 02. 27. 21:45 -kor

#1060 Felhasználó inaktív   Virág elvtárs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:43

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 22:39

Utolsó szériás "A".  Omega 3000 Imscher.

Az szép. Na te aztán ki vagy téve előitéleteknek... :D

Viszont projektoros lámpát akkor nehéz lesz szerezned, talán a Lotus Omegában volt ilyen.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.