HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 08:47

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 8:44

Szerintem felesleges erről vitázni. Aki fizikatanár, az menjen a 285-ös  gumijával télen, aki meg már ült autóban az meg rakjon fel valami virsligumit télre és kész. Úgy sem lehet meggyőzni senkit, ha hisz az igazában. ;)

Észérvekkel szinte bárkit meg lehet győzni. Szerintem. :)

#1362 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:01

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 8:47

Észérvekkel szinte bárkit meg lehet győzni. Szerintem. :)

De jó lenne... Sajnos már nem tudok hinni a mesékben... :( Az emberek egy részét meg lehet győzni, ha bebizonyítod (megtapasztalja), de vannak, akiket a tények sem ingatnak meg az igazukba vettet hitükben.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1363 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:05

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 9:01

De jó lenne... Sajnos már nem tudok hinni a mesékben... :( Az emberek egy részét meg lehet győzni, ha bebizonyítod (megtapasztalja), de vannak, akiket a tények sem ingatnak meg az igazukba vettet hitükben.

Naigen. Erre mondjuk meglehetősen jó példa az a ~4000 post ebben a és az  elődtopicban.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 03. 08. 09:05 -kor

#1364 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:05

Szerintem a mintázat számít igazán :Đ
Ciciman is on borda

#1365 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:07

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 9:05

Szerintem a mintázat számít igazán :Đ

Szerintem meg a felhőzet és a légnyomás... :omg: :D:D

#1366 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 08. 09:22

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 7:20

Igen. Számos hülyeséget képesek utánozni az emberek ész nélkül....  tehát ez a tény, tény marad. :)

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1367 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:51

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 8:47

Egyetértek, csak remélem nem velem fog szembejönni a fizikatanár, mikor a 285-ös téligumijával kirepül az első kanyarba!

Nekem anno a Tipomon nem téligumi. Ellenben új nyáriak voltak rajta, nem is zar continentalok.
Amíg száraz volt az út addig nem volt gondja a hideggel, tapadt rendesen. Viszont hóban használhatatlan volt. Szerencsére nem volt nagy tél, de egy vagy két hétig igencsak mellőztem az autót. Egyszer kellett kényszerből elmennem vele, akkor is Kópházán majdnem az árokban végeztem :Đ Elkezdtem fékezni, hogy lekanyarodok, csakhát hiába... az autó ment tovább a havon, mintha misem történt volna, ráadásul erősen konvergált az árok felé :)

Egyébként az egyik itteni fejes zsírúj RS4-én 285-ös TÉLI gumik vannak 18"-os alufelniken (talán /35-40 lehet). Még decemberben mentünk vele (írtam is itt), hát kurvára nem volt gondja :D Mondjuk hó nem is volt még akkor.

#1368 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:56

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 9:07

Szerintem meg a felhőzet és a légnyomás...

Figy, vegyük Konor példáját. 225 -> 185. Ezzel a cserével ~20% felületi nyomásnövekedés érhető el.
Ha beültetünk +1 embert és a csomagtartóba 2 zsák cementet bepakolunk, szintén megvan a ~20%-os nyomásnövekedés, ráadásul megmaradt a nagyobb tapadófelület. Igaz, h nehezebbb az autó 20%-kal, de cserébe a felület is nagyobb 20%-kal. Tehát ugyanott vagyunk, a felületi nyomás pedig mindkét esetben azonos.

Konor esete szélsőséges szerintem, az a 225ös gumi nem hétköznapi :)
Locutusnál (195->175) és nálam (215->195) a növekedés inkább ~10%, mint 20. És ez a kb 10% szokványos a többi autó(s)nál is.

Szal lehet próbálkozni: +100-200 kg a nyárigumis kocsiba és tapad-e/megy-e úgy, ahogy a télivel :)

Szerkesztette: fram 2005. 03. 08. 10:06 -kor

Ciciman is on borda

#1369 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:01

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 9:51

Nekem anno a Tipomon nem téligumi. Ellenben új nyáriak voltak rajta, nem is zar continentalok.
Amíg száraz volt az út addig nem volt gondja a hideggel, tapadt rendesen. Viszont hóban használhatatlan volt. Szerencsére nem volt nagy tél, de egy vagy két hétig igencsak mellőztem az autót. Egyszer kellett kényszerből elmennem vele, akkor is Kópházán majdnem az árokban végeztem :Đ Elkezdtem fékezni, hogy lekanyarodok, csakhát hiába... az autó ment tovább a havon, mintha misem történt volna, ráadásul erősen konvergált az árok felé :)

Egyébként az egyik itteni fejes zsírúj RS4-én 285-ös TÉLI gumik vannak 18"-os alufelniken (talán /35-40 lehet). Még decemberben mentünk vele (írtam is itt), hát kurvára nem volt gondja :D Mondjuk hó nem is volt még akkor.

Itt a lényeg  :up:
Ciciman is on borda

#1370 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:16

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 9:56

Figy, vegyük Konor példáját. 225 -> 185. Ezzel a cserével ~20% felületi nyomásnövekedés érhető el.
Ha beültetünk +1 embert és a csomagtartóba 2 zsák cementet bepakolunk, szintén megvan a ~20%-os nyomásnövekedés, ráadásul megmaradt a nagyobb tapadófelület. Igaz, h nehezebbb az autó 20%-kal, de cserébe a felület is nagyobb 20%-kal. Tehát ugyanott vagyunk, a felületi nyomás pedig mindkét esetben azonos.

Konor esete szélsőséges szerintem, az a 225ös gumi nem hétköznapi :)
Locutusnál (195->175) és nálam (215->195) a növekedés inkább ~10%, mint 20. És ez a kb 10% szokványos a többi autó(s)nál is.

Szal lehet próbálkozni: +100-200 kg a nyárigumis kocsiba és tapad-e/megy-e úgy, ahogy a télivel :)

Azt hiszem nem tudom miről beszélsz :) A plusz súly rendesen belejátszhat abba, hogy egy adott kanyarban lesz-e még tapadása, vagy egyszerűen elszáll mint a győzelmi zászló. Mivel te is keskenyebbre cseréled a gumidat télen, akkor most miről is beszélünk?  :think:

#1371 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:34

Nem olvastam vissza az egészet, csak az utolsó 6-7 beírást, de télen minden gumis, akivel én találkoztam eddig egy váltómérettel kisebbet ajánl a nyári gyárinál.
Pl. itt a Meganenál 205/55 r16 helyett 195/65 r15.

#1372 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:40

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 10:34

Nem olvastam vissza az egészet, csak az utolsó 6-7 beírást, de télen minden gumis, akivel én találkoztam eddig egy váltómérettel kisebbet ajánl a nyári gyárinál.
Pl. itt a Meganenál 205/55 r16 helyett 195/65 r15.

Ha visszaolvastál volna, akkor tudnád, hogy minden gumis hülyeségeket terjeszt...  :omg:  :D Az utolsó pár oldalon elveszítettem a fonalat, no de sebaj :) Tartom magam ahhoz: télen könnyű köcsi, magas építésü, frontmotoros, fronthajtásos (esetleg 4x4 ;) ) , keskenygumis az ideális. Szerintem. :)  Bár, akinek a 285-ös gumis  RV4 inkább, ám legyen. (persze, hó nem volt... :p )

#1373 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:47

A nap mondása:

A biztonsagi ov lehet hogy korlatoz a mozgasban, de meg mindig nem annyira  mint a toloszek.

#1374 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:49

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 10:47

A nap mondása:

A biztonsagi ov lehet hogy korlatoz a mozgasban, de meg mindig nem annyira  mint a toloszek.

:respect: :up:

#1375 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 08. 12:14

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 10:51

Ez a lényeg.
Lehet számolgatni, becsülgetni - de a tapasztalatot többre tartom. :)

Szvsz tökmindegy, hogy kevés a hó/latyak/jég télen (bár idén van belőle bőven), de a téli gumik igencsak jól funkcionálnak +8 C alatti hőmérsékleten. Nem merevednek meg mint a nyári gumik.
0 fok alatti a hőmérsékletekről már nem is beszélve, - nem véletlenül rakják fel őket október tájékán. :)

Amit még észrevettem, hogy nagyon jól tapadnak hideg, nyírkos aszfalton is.
Volt, hogy bazinagy terepjáró (nyárigumival) óvatoskodott előttem kb. 10-15 km-hval egy normál úton.
Csak egy picit volt latyakos az út. :)
RDaneel_hu

#1376 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 12:17

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 12:14

Volt, hogy bazinagy terepjáró (nyárigumival) óvatoskodott előttem kb. 10-15 km-hval egy normál úton.
Csak egy picit volt latyakos az út. :)

Na az viszont biztos nem a gumija miatt óvatoskodott :Đ

#1377 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 12:18

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 12:17

Na az viszont biztos nem a gumija miatt óvatoskodott :Đ

Nem találta a kettest a tuaregen'? :p :D

#1378 Felhasználó inaktív   eks 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 12:49

Idézet: Targa - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 23:28

Ez a melyik gumi jobb télen, a széles, vagy a keskeny alapvetően városban marhaság.

Egy évben van 5 olyan nap, amikor hó van az úton, a többi idő 90%-ban száraz, 2%-ban latyakos, 8%-ban nedves, mintha eső esett volna. [...]

Nem mellékes, hogy ez egy érdi gumiszerviz, ahol a város nagyobbik fele nincs aszfaltozva és ezért az év nagyobbik felében sárban és hóban közlekednek az autósok.

#1379 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 16:26

Idézet: Targa - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 23:28

Ez a melyik gumi jobb télen, a széles, vagy a keskeny alapvetően városban marhaság.

Egy évben van 5 olyan nap, amikor hó van az úton, a többi idő 90%-ban száraz, 2%-ban latyakos, 8%-ban nedves, mintha eső esett volna.

Erre aztán tökéletesen felesleges a rallyban látott virsli télikkel közlekedni. Az oda azért kell, mert a laza talajt képező hóban könnyebben vágja magát előre a keskeny abroncs.
Aszfalton közlekedve viszont amennyi hó van, hülyeség ezzel jönni.
Legyen csak nyugodtan széles, a közlekedési viszonyok arányaihoz az passzol.
Más kérdés, hogy a virsliből lehet kapni nagyobb oldalfalú abroncsot, ami a kátyúknál jól jöhet, de én spec ugyanazzal a 245-ös gumival járok télen, mint nyáron.
Igaz ennek a perje 70, és téli-nyári terepjárókerék. :)

:respect:
Pontosan erről van szó! Nem véletlen, hogy mamár a nagy gumigyártók a téligumik fejlesztése során a száraz és vizes útfelületekhez való igazodást helyezik előtérbe. A fejlesztések, már nem a hóban minél jobb tapadást célozzák meg, pontosan az általad említet okok miatt. A rally autók keskeny, szöges gumiai pedig nem kimondottan életképesek a hétköznapi közlekedésben. Ennyi erővel egész télen járhatna mindenki hólánccal, mert az milyen jó hóban.  Az egy-egy útviszonyra speciálisan kifejlesztett versenygumikat, azok jellemzőit nem szabad átültetni a hétköznapi gumikra.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1380 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 16:44

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 8:44

Szerintem felesleges erről vitázni. Aki fizikatanár, az menjen a 285-ös  gumijával télen, aki meg már ült autóban az meg rakjon fel valami virsligumit télre és kész. Úgy sem lehet meggyőzni senkit, ha hisz az igazában. ;)

:respect:

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.