HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 19:36

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 19:30

Én spec nem szoktam használni, mert akkor tényleg hülyére unnám magam a kocsiban... :omg: :D

Próbáld ki városban, rögtön kapkodnál rendesen :D

#1882 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 19:55

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:14

Be kell valljam, nem igazán komoly indokok ezek.
NEM CSAK NÁLUNK kötelező az 50, hanem az egész Európai földrészen!
Ez van, el kell fogadni, PONT.

Lehet hogy irtak mar de:

Szlovakoknal 60 ;) ... Es mellekesen talalkoztam mar olyannal h fout kornyeki kisvarosokban 70 a megengedett.. Persze azert jocskan van korlatozas is...

#1883 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 20:01

Idézet: Goodman - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 19:55

Lehet hogy irtak mar de:

Szlovakoknal 60 ;) ... Es mellekesen talalkoztam mar olyannal h fout kornyeki kisvarosokban 70 a megengedett.. Persze azert jocskan van korlatozas is...

Mint ahogy Ausztriában és Németországban is a legtöbb faluban, országút menti településeken 60-70-80 a megengedett. Csak ott van 50, ahol komolyabb gyalogos forgalom van (városban).

Amúgy épp azon tűnődtem hazafelé az előbb, hogy a linz-i útépítős szakaszon beüzemelték a Section Controlt. És ki van táblázva! 200m-rel előtte ki van irva, hogy Section Control. Égnek is a fékek rendesen :) (12km-es szakaszt fed le a 20km-es 100kmh-s baustelléből)
Gondolom ha MO-n valaha is eljutnánk erre a szintre, basznának kitenni táblát róla "had fusson bele a borja, majd legalább jól megvágjuk...".

Amúgy az A21-esen trafiztak 200m-rel az első 80-as tábla után, a bécsi lejtő tetején :) Aki nem taposott bele egyből a táblánál a fékbe, az szépen bele is szaladt.

Szerkesztette: Locutus 2005. 03. 31. 20:03 -kor

#1884 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 23:44

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 20:01

Mint ahogy Ausztriában és Németországban is a legtöbb faluban, országút menti településeken 60-70-80 a megengedett. Csak ott van 50, ahol komolyabb gyalogos forgalom van (városban).

Amúgy épp azon tűnődtem hazafelé az előbb, hogy a linz-i útépítős szakaszon beüzemelték a Section Controlt. És ki van táblázva! 200m-rel előtte ki van irva, hogy Section Control. Égnek is a fékek rendesen :) (12km-es szakaszt fed le a 20km-es 100kmh-s baustelléből)
Gondolom ha MO-n valaha is eljutnánk erre a szintre, basznának kitenni táblát róla "had fusson bele a borja, majd legalább jól megvágjuk...".

Amúgy az A21-esen trafiztak 200m-rel az első 80-as tábla után, a bécsi lejtő tetején :) Aki nem taposott bele egyből a táblánál a fékbe, az szépen bele is szaladt.

Odakint még a trafi is zöldebb, mi?
Itthon hadd fusson bele a borja, kint meg "aki nem taposott bele egyből..."

Lehet, hogy tévedek, de nem kint súlyosabb az összeg gyorshajtás esetén? És nem itthon hirdette egy kereskedelmi televízió főműsoridőben, hogyan lehet 100%-osan elkerülni a felelősségrevonást egy gyorshajtásról készült trafi esetén?
Gondolkoztál már ma?

#1885 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 23:46

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 22:44

Odakint még a trafi is zöldebb, mi?
Itthon hadd fusson bele a borja, kint meg "aki nem taposott bele egyből..."

Lehet, hogy tévedek, de nem kint súlyosabb az összeg gyorshajtás esetén? És nem itthon hirdette egy kereskedelmi televízió főműsoridőben, hogyan lehet 100%-osan elkerülni a felelősségrevonást egy gyorshajtásról készült trafi esetén?

akár 500Euro :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1886 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 23:49

Idézet: Goodman - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 19:55

Lehet hogy irtak mar de:

A szlovákoknál az éles önvédelmi lőfegyver is engedélyezhető bizonyos határok között.
Valamiért "felnőttebbek" ott az emberek?
Lehet, hogy elfogadják, hogy a szabályok (majdnem) mindenkire vontakoznak?
Gondolkoztál már ma?

#1887 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 23:52

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 23:46

akár 500Euro :)

Hümmmm...
500 € az ~123e Ft.
Akkor nem értem, mennyivel tisztességesebbek a kinti trafizó rendőrök, mint az itthoniak?
Nem tényleg az van, hogy a NAGY NYUGAT előtt el kell ájulni, itthon meg fikázni kell?
Amint Locutus írta, az osztrákok is előre beláthatatlan helyen mértek. Itthon legutóbb ezért éppen csuklott pár zsaru teljes felmenőági családja.
Gondolkoztál már ma?

#1888 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 06:19

És megnyertem a fogadáááást :D  :banana:  :nevet:

Volt rá egy ezresem, hogy a két külön bekezdésemből és mondandómból összeboronálsz valami olyat amiről én egyátalán nem beszéltem. Mindemellett pedig a lényegi tartalom felett nemes egyszerűséggel elsiklasz...

"HÁHÁ" :Đ (Simpsons)

#1889 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 06:46

Akárcsak az én tempomatos postomnál. Ott sem arra reagált amit írtam, hanem amit beleképzelt... :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1890 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 07:46

Tényleg elég demagóg... Szeritnem másnak eszébe nem jutott volna így kiforgatni amikor tök másról van szó.

#1891 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 01. 08:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 1:13

...
Nekik mindre magyarázat kell, persze amire ők jobban tudják a választ, az összes sebességkorlátozó táblának joban tudják a szükséges helyét, valamint értékét.
...

Tegnap 6 darab kintfelejtett harmincas mellett/után húztam el 90-nel és nem lassítottam utána sem. A vigyázat/úthibák/60km/h mellett 110-zel mentem és nem lassítottam. Viszont volt olyan szakasz, ahol nem volt kint sebességkorlátozás, de jobbnak láttam 70-nel menni. :think:

Idézet

Szóval nagyon szétesett ez az ország. :(
Mindenki a jogait sérelmezi, közben nem veszi észre, hogy a saját jogainak kierőszakolásával hány ember (jogos!) jogait teszi tönkre (az élethez, a szabad mozgáshoz, stb.)

Amig ez mindkét oldalról igaz, addig pepetéma van.
Azaz, amig elvileg a szabályok és törvények értem vannak, ezzel szemben nekem lakott területen belül a vasúti átjárót jelző első, attól 150m-re levő táblánál már harminccal kell zötykölődnöm, mert elbújva pénzt gyűjtenek trafival... az helyett, hogy III 50km/ó, II 40km/ó, I 30km/ó, addig pepetéma van.
Meg amikor Zalakarosban egy nagykanizsai vállalkozó sötétített ablakos furgonját állítják a megállni tilosos négysávos szélére és mögé bújnak traffival, addig is pszt.

Ezek csak úgy eszembe jutottak, nem lehet elvben igazságot tenni, mindkét oldalnak van valami igaza... csakhogy ne pusztán rendőrpárti dumával csattogjak, gondoltam, ezen gondolataimat is leírom.

#1892 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:30

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:47

...
SZÓVAL:

KI MENNYIVEL KÖZLEKEDIK ÁLTALÁBAN A VÁROSBAN (50-ES KORLÁTOZÁS ESETÉN)???
(természetesen nem traffipax gyanús helyeken, nem kis mellékutszákban...

40-80km/ó.

#1893 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:42

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:47

KI MENNYIVEL KÖZLEKEDIK ÁLTALÁBAN A VÁROSBAN (50-ES KORLÁTOZÁS ESETÉN)???
(természetesen nem traffipax gyanús helyeken, nem kis mellékutszákban
hanem például Határ út, Kőbányai út, Nagylajos király útja és még sorolhatnám...)

30-120. helytől, kedvtől, forgalomtól függően.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1894 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:46

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 12:20

Ez vili is, csak te azt nem akarod belátni, hogy a gyorshajtásért nem akkor kellene vállalni a felelősséget amikor azzal senkinek sem ártottál (csak lekapott a trafi), hanem akkor, amikor balesetet okoztál AMIATT HOGY GYORSAN HAJTOTTÁL.
Ez egy kurvanagy különbség. Én nem fogok felelősségérzetet kelteni magamban addig, amig senkinek nem ártok a gyorshajtásommal. Ennyi.

No, látod, ezt értem.

----------

Mindenkinél van egy határ. Van, ami még belefér, van ami már nem.
Arra lennék kíváncsi, te/ti hol húzzátok meg a határt.

Gyorshajtás belefér, OK
Konor írta, h előzni tilos neki "szent", tehát nem előz.

Van olyan útszakasz, ami egyenes, szembe 2 sáv (pl. a külső egy kapaszkodó sáv), a másik irányba 1 sáv, záróvonal. Ha nem jön szembe senki, nem veszélyeztetsz senkit se, ha záróvonalnál megelőzöd az előtted haladót. Vagy autóúton, a szembe sáv behajtójánál (szintén +1 sáv) szintén látható, ha nem hajt fel senki az autóútra. Ekkor sem veszélyztetsz senkit, ha  záróvonalnál (ami csak a behajtó miatt van) előzöl (persze semből sem jönnek).

Éjjel piros lámpa, kutya se jön. Ha átmész rajta, azzal sem veszélyeztetsz senkit.
Mert ugye a vonatnál a piros azt jelzi, h jön keresztbe eccercsak a vonat. De ha sima közlekedési lámpa piros, az nem még nem jelenti azt, h jön is más irányból autó. Lehet, h ott állsz másfél percig és egy deka autó se jött közben.

És írtam már a részegen vezetést, ha nem okozol balesetet, és egyben hazaérsz, akkor abból sem lenne semmi gond. Mégis büntetik. Elismerem, ez egy kicsit más, mint a többi példa, mert ha te akarod, 1 perc múlva már nem gyorshajtasz, a részeg meg csak részeg marad, ha akarja ha nem :)
De azon a vonalon egyezőség van, h ha hazaér rendesen, nem okozott semmit senkinek.

---------

Hasonló gondolkodásmóddal, ahogy a gyorshajtással kapcsolatban gondolkodtok, szerintem ezek is beleférhetnek.

Hogy így van-e nem tudom, ha akarjátok, elmondjátok. Nem akarok semmit sem a szádba/szátokba adni. Majd ti elmondjátok (remélem), h nálatok mi az, ami még belefér és mi az, ami nem.
Ciciman is on borda

#1895 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:47

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 9:15

Tegnap 6 darab kintfelejtett harmincas mellett/után húztam el 90-nel és nem lassítottam utána sem. A vigyázat/úthibák/60km/h mellett 110-zel mentem és nem lassítottam. Viszont volt olyan szakasz, ahol nem volt kint sebességkorlátozás, de jobbnak láttam 70-nel menni. :think:

Kép

Most fúriaként megdícsérlek. :p
FAUST
(Creation in Théatre-Lyrique, on March 19, 1859)

#1896 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:49

Idézet

KI MENNYIVEL KÖZLEKEDIK ÁLTALÁBAN A VÁROSBAN (50-ES KORLÁTOZÁS ESETÉN)?
60
Ciciman is on borda

#1897 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:52

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 9:46

No, látod, ezt értem.

----------

Mindenkinél van egy határ. Van, ami még belefér, van ami már nem.
Arra lennék kíváncsi, te/ti hol húzzátok meg a határt.

Gyorshajtás belefér, OK
Konor írta, h előzni tilos neki "szent", tehát nem előz.

Van olyan útszakasz, ami egyenes, szembe 2 sáv (pl. a külső egy kapaszkodó sáv), a másik irányba 1 sáv, záróvonal. Ha nem jön szembe senki, nem veszélyeztetsz senkit se, ha záróvonalnál megelőzöd az előtted haladót. Vagy autóúton, a szembe sáv behajtójánál (szintén +1 sáv) szintén látható, ha nem hajt fel senki az autóútra. Ekkor sem veszélyztetsz senkit, ha  záróvonalnál (ami csak a behajtó miatt van) előzöl (persze semből sem jönnek).

Éjjel piros lámpa, kutya se jön. Ha átmész rajta, azzal sem veszélyeztetsz senkit.
Mert ugye a vonatnál a piros azt jelzi, h jön keresztbe eccercsak a vonat. De ha sima közlekedési lámpa piros, az nem még nem jelenti azt, h jön is más irányból autó. Lehet, h ott állsz másfél percig és egy deka autó se jött közben.

És írtam már a részegen vezetést, ha nem okozol balesetet, és egyben hazaérsz, akkor abból sem lenne semmi gond. Mégis büntetik. Elismerem, ez egy kicsit más, mint a többi példa, mert ha te akarod, 1 perc múlva már nem gyorshajtasz, a részeg meg csak részeg marad, ha akarja ha nem :)
De azon a vonalon egyezőség van, h ha hazaér rendesen, nem okozott semmit senkinek.

---------

Hasonló gondolkodásmóddal, ahogy a gyorshajtással kapcsolatban gondolkodtok, szerintem ezek is beleférhetnek.

Hogy így van-e nem tudom, ha akarjátok, elmondjátok. Nem akarok semmit sem a szádba/szátokba adni. Majd ti elmondjátok (remélem), h nálatok mi az, ami még belefér és mi az, ami nem.

Érdekes amit írsz, ebbe még bele sem gondoltam... :eek: A gyorshajtás nálam pl belefér, de eszembe nem jutna átmenni a piros lámpánál, vagy előzni a dupla zárovonalnál. Az részegen vezetés pedig egyenesen felháborít. Nem tudom miért alakult így, én így érzem.  :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1898 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 21:49

...
Kevesen fogják fel, hogy a szabályok értünk vannak, és nem ellenünk.
...

Aham... elméletileg így kéne lenni.

#1899 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 01. 09:08

Idézet: Targa - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 1:19

Megjegyzem, az említett balrakanyarodós dolognál nem az előző volt a fasz.

A balrakanyarodási szándékunkat tudtommal nem lassítással, hanem indexeléssel kell jelezni.

Ha lassítasz, de b.szol indexelni, megelőznek.
És miután az előzésedet megkezdték, és te kimész elé, Te leszel a hunyó.

Szóval mielőtt lekanyarodsz valahova, ne a féket, az indexet izgítsad. Fékezni ráérsz majd, ha a többiek tudják már, hogy mi a f.szt akarsz csinálni.

Csókolom

Az egyes pedig egy gé.

És ilyen 2x1 sávos helyen, ahol balra nagy ívben lehet kanyarodni, szinte biztosan kint van az előzni tilos tábla...

#1900 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:29

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 9:47

[strucc.jpg]

Most fúriaként megdícsérlek. :p

Köszi. :p ;)

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +