HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:24

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 12:39

Ha vészhelyzet van, vészvillogót azonnal bekapcsol. Rutinból, csukott szemmel. Ahogy Drum kaccsolgatja a ködlámpát. Tőlünk nyugatabbra ez alap, idehaza is kezdjük átvenni. Locutus nem írta, h ő mikor kapcsolta be, de ha késve, akkor hibázott (ebben is). Szóval, mikor kapcsoltad be Locutus?

Jogos, én hülye köcsög nem irtam le hogy bekapcsoltam. Azt sem irtam le hogy a kuplungot benyomtam a fék mellé, tehát biztos bénavoltam és lefulladt az autó. Sőt, aztsemirtam le hogy bekapcsoltam az ablaktörlőt, tehát tutira full havas kiláthatatlan ablakkal mentem tovább.
Be kellene fejezni az ökörségeket mostmár, mert ez már rég nem a gyorshajtásról szól, hanem a saját igazad görcsös bizonygatásáról...  :rolleyes:

#322 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 15:24

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:22

csak minket magyarokat szivatnak így mert mi hagjuk :D megérdemeljük

Te, tényleg ennyire?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#323 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:30

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 14:43

egyébként a M0-hoz még pár szót nem azért lett 80as korlátozás mert gyorsan hajtottak és sok baleset volt de nem csak azért hanem mert a sok okos visszafordult  :eek:  :eek:  :eek:  az autóúton és balesetet okozott  80 ról ami mondjuk 90-100 arról hamarabb megállsz mint 110ről ami mondjuk 120-130
de mind a mai napig van aki meg ennél is sokkal gyorsabban megy ott
most már nagyjából végig kifalazták a felezőt szal szerintem simán lehetne normálisabb sebesség határt szabni oda

szal nem a sebesség a fő problém álltalában hanem az alapvető szabályok be nem tartása
szerintem

egyik kollégám is úgy törte össze magát hogy egy úton visszafordult csak záróvonal volt  :)  mondtam is neki  hogy örüljön hogy él  ha ennyi esze van :)

Hát ez lehetséges, de gondolj bele, hogy az Ö3-on is miden napra jut egy geisterfahrer riasztás valamelyik autópályára. Mégsem korlátozzák le az összes autópályát 30-ra, csak azért mert úgy csökkenthető az esetleg szembejövővel való összeütközés veszélye.
Bizonyos dolgokra megoldás a sebességkorlátozás, de nem mindenre.

#324 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:31

azon kívül meg már frankó nyomvájús az út a sok kamiontól de itt a nagy okosok nem aszfalttal javítják az utat hanem táblákkal lásd több helyen is budapesten ha kilukad az út és kátyús lesz nem az a megoldás hogy betömjék hanem a 30km/h-s tábla mondhatom szép gratulálok
és erre akarnak még plusz útadót a külföldiektől nevetséges

érdekes máshol miért tudnak rendes utakat építeni ? mind ezt úgy hogy többet keresnek és kevesebbet adóznak?
azon kívül meg a finneknél miért nem fagy kátyúsra az út? még a leg eldugottabb erdei aszfaltos út is simább ott mint  itt  a legjobb legújjabb út

kár hogy ezt mi (fórumozók) nem nagyon tudjuk megváltoztatni :(

Szerkesztette: Konor 2005. 02. 03. 15:36 -kor

BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#325 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:33

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 14:24

Te, tényleg ennyire?

Te hol élsz? :) 

#326 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:37

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:22

...
és mutass egy még egy olyan autó utat ahol lassaban lehet menni mint a sima közúton
bárhol lehet  de úgy sem találsz

csak minket magyarokat szivatnak így mert mi hagjuk :D megérdemeljük

Linz után van egy 20km-es szakasz, ahol az A1-es fél pályáját újjáépítik teljesen.
Tehát a forgalom az autópálya egyik felére van terelve úgy, hogy még igy is 2x2 sáv van. A belső sáv mondjuk csak 2m kb, tehát teherautó nem előzhet.
Itthon úgy kibasznák erre a szakaszra a 60-as táblát mint a huzat.
Ott meg a be-ki vezető 200m-en kell csak lassabban menni, és utána végig 100 van engedélyezve. Ismétlem: keskenyebb mint az M0.

#327 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:40

Egyébként marha érdekes, hogy Ausztriában nemlátni nyomvályús utat. Vajon miért? Mert a környezeti adottásgaik ugye még szélsőségesebbek, illetve a teherautóforgalmuk is jelentősebb.
Csak éppen ugye ez a teherautóforgalom nagyrészt az autópályára megy, és nem az országutakon kergetik az őrületbe az autósokat.
De még ennek ellenére is, szerintem itthon komoly technológiai gondok vannak az útépítéssel, egyszerűen nem hiszem el hogy Ausztriában ennyivel jobb utakat tudnak építeni, ami ráadásul nem fagy szét kátyússá egyetlen tél alatt.

#328 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:24

Jogos, én hülye köcsög nem irtam le hogy bekapcsoltam.

Figy, meg tudtál állni az előtted haladók-fékezők mögött vagy sem?

Ha nem, akkor hogy lehetséges, h ők rövidebb féktávon álltak meg, mint te? Ugyanolyan körülmények között ...
Ciciman is on borda

#329 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:46

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 14:37

Linz után van egy 20km-es szakasz, ahol az A1-es fél pályáját újjáépítik teljesen.
Tehát a forgalom az autópálya egyik felére van terelve úgy, hogy még igy is 2x2 sáv van. A belső sáv mondjuk csak 2m kb, tehát teherautó nem előzhet.
Ott meg a be-ki vezető 200m-en kell csak lassabban menni, és utána végig 100 van engedélyezve. Ismétlem: keskenyebb mint az M0.

barátom németországba él ugyan akkor akarta lerakni a jogsit mint én de inkább hazajött mert (kettős állampolgár a szülei után)  itt csak 40000Ft volt  (akkor) ott meg  átszámítva 200000Ft és sokkal szigorúbbak a feltételek mint itt
talán azért tudnak vezetni mert nem adnak minden fakezünek és tudnak normális sebességgel haladni ezért nincs értelmetlen korlátozás

azt meg már had ne is említsem hogy mikor zöldre vált egy lámpa akkor nem holnap indul el az első autó hanem egyszerre az egész sor mert ott haladni akarnak ....

#330 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:48

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:31

érdekes máshol miért tudnak rendes utakat építeni ?

Mert máshol előbb gondolkodnak, utána cselekszenek.
Nálunk meg előre rápihenünk, aztán durr bele a közepibe és
majd yóól megmagyarázzuk, mér az lett, ami sikeredett.
Ciciman is on borda

#331 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 15:53

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:46

barátom németországba él ugyan akkor akarta lerakni a jogsit mint én de inkább hazajött mert (kettős állampolgár a szülei után)  itt csak 40000Ft volt  (akkor) ott meg  átszámítva 200000Ft és sokkal szigorúbbak a feltételek mint itt
talán azért tudnak vezetni mert nem adnak minden fakezünek és tudnak normális sebességgel haladni ezért nincs értelmetlen korlátozás

azt meg már had ne is említsem hogy mikor zöldre vált egy lámpa akkor nem holnap indul el az első autó hanem egyszerre az egész sor mert ott haladni akarnak ....

Ne is említsd. Mert ez így nem igaz.  Csak kissé gőzös álomvilágodban.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#332 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:53

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 14:48

Mert máshol előbb gondolkodnak, utána cselekszenek.
Nálunk meg előre rápihenünk, aztán durr bele a közepibe és
majd yóól megmagyarázzuk, mér az lett, ami sikeredett.

pont így látom én is
sajnos :(

#333 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:53

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:43

Figy, meg tudtál állni az előtted haladók-fékezők mögött vagy sem?

Ha nem, akkor hogy lehetséges, h ők rövidebb féktávon álltak meg, mint te? Ugyanolyan körülmények között ...

Ez már semmi más mint kötözködés részedről. Úgyhogy részemről itt vége a vitának erről.
Majd gondolkodj egy kicsit azon, hogy mit is nem fogtál fel az eredeti hozzászólásomból, és melyik volt az a pont ahol inkább személyeskedésbe meg kötözködésbe mentél át, jobb híján...

#334 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 15:54

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:37

És 80 km/ó tábla van kint. Ne csalj... :)
¤

#335 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:56

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 14:53

Ne is említsd. Mert ez így nem igaz.  Csak kissé gőzös álomvilágodban.

akkor biztos amikor több hónapot voltam frankfurtban akkor a kedvemért vezettek csak így milyen rendesek a külföldiekkel :D
vagy nyomkövető volt rajtam és leadták a drótot hogy hogy szeretek közlekedni :)

#336 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 16:00

Idézet: Konor - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:53

pont így látom én is
sajnos :(

Egyébként az osztrák matricán rajtavan vastag betűkkel, hogy a befolyó pénzeket az ASFINAG csak és kizárólag az autópályák karbantartására és építésére fordíthatja...
www.vignette.at
Itt meg szépen áttekinthető a rekonstrukciók, újépítések terve, kilóméterek, stb. Na ide kellene eljutni MO-n is.

#337 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 16:02

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:54

És 80 km/ó tábla van kint. Ne csalj... :)

Ne beszélj a levegőbe, tőled nem ezt szoktam meg. Hát mire tartunk téged?! :D
Simán 100 van ott engedve, nézz csak utána valahol nyugodtan. Vagy ugorj el arrafelé esetleg :)

#338 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 03. 16:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 16:02

Simán 100 van ott engedve, nézz csak utána valahol nyugodtan. Vagy ugorj el arrafelé esetleg :)

Nem a levegőbe beszélsz. Csalsz.
¤

#339 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 16:04

Itt lehet olvasni az említett szakaszról, részéetesen. Érdemes megnézni mi feneket kerítenek az itthoni állapotokhoz képest egy egyszerű rekonstrukciónak...

#340 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 16:08

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:02

semmering-nél is csináltak a pályát (ősszel) és az egyik alagútba beterelték mind a kétirányú forgalamat (2X1sáv)  ott levitték 80ra  :)

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.