HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken Kerékpáros topic Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 08. 17:48

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:56

milyen rugós nyeregcsövet ajánlotok?

Semmilyet, mert az osszes kotyog es/vagy draga  :] Najo, talan az a paralelogrammas Cane Creek nem kotyog, de nem is olcso, sot itthon biztos nem fogsz kapni...

#1402 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:03

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 18:45

Ez az X7 gripshift shimano kompatibilis? Mert ha nem akkor biza nemcsak a kart kell lecsereleni...

Közben nekem is leesett, mert rápillantottam a compatibility-re, ezért vagy MRX vagy Attack lesz helyette + Deore fekete fékkarok, az alivio fáltófékkar helyett. Alig várom :)

Ha minden igaz 1:1-ben lecserélik, árban ugyanott vannak.

Szerkesztette: fotel 2005. 04. 08. 20:04 -kor

#1403 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 22:41

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 18:45

Ez az X7 gripshift shimano kompatibilis? Mert ha nem akkor biza nemcsak a kart kell lecsereleni...

Az x.7-es gripko nem sh kompatibilis.

Viszont baromi szépen dolgozik együtt egy x.7-es váltóval.

Főleg, ha felrakaskor nem nyomorgatják meg a fosort. Ugye, NOVA?

Jah, és nem kicsit jobb az alivional. Megkockaztatom (merem, mert hasznaltam ezt is), a deore-t is lekörözi pontosságban.

Szal sztem x.7 legyen a hátsó váltórendszer. Nem drága, ellenben tutkóság meg jóidő.

Szerkesztette: *Iguana* 2005. 04. 08. 22:43 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1404 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 23:43

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 23:41

Az x.7-es gripko nem sh kompatibilis.

Viszont baromi szépen dolgozik együtt egy x.7-es váltóval.

Jah, és nem kicsit jobb az alivional. Megkockaztatom (merem, mert hasznaltam ezt is), a deore-t is lekörözi pontosságban.

Szal sztem x.7 legyen a hátsó váltórendszer. Nem drága, ellenben tutkóság meg jóidő.

Holnap megkérdezem a boltban, hogy ez így menne-e, mert árban nem tudok egyszerűen feljebb menni, ez a 115e is a palfon, áttörve az álmennyezetet.

#1405 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 00:15

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 23:41

Jóaz, jöttem azon a fokozaton hazafelé próbaképpen 5-6 km-t, aerob edzést tartva a sík/enyhén lejtős szakaszon 90-es pedálfordulattal 25-re beállva :p. Végigugrálta, de így nem zavart, nem fejtettem ki erőt. Mindenesetre ettől megjavulni nem sikerült neki, marad a csavarhúzós feszegetés, tesztelgetés.
Azért az X.7-et is sikerült úgy megtekerni egy sprintnél, hogy váltott egyet a deformációtól. Ezt már betudom a 9 fokozatnak, és hogy pörgetősebb áttétellel kéne a sprinteket kezdeni.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1406 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 07:36

hmm, de jó is az 5 fokozat :D
vicc nélkül: ha ennyire tekersz, nem lenne több értelme egy sora-t felrakni? oké, nem szereti a nagy fogaskerekeket, viszont te sem szeretsz lassan tekerni. :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1407 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 10:34

Idézet: freeone - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 8:36

hmm, de jó is az 5 fokozat :D

Ha 5 nem is, de a 8 fokozat volt a montira a legproblémamentesebb. Merevebb volt a fogaskeréksor, nem volt olyan gond, hogy egy ágdarab vagy fűszál a fogaskerekek között pontatlanná tette a váltást, stb. Ezt már a gyártók is belátták, csak hát egy ilyen visszalépést a vásárlóközönségnek megmagyarázni felér egy öngyilkossággal, marad ez. És az ugráló fogaskerekem :/ 10 fokozat már montin nem is lesz, de azért a shimano kidobott 10 fokozatú rapidfire kart, hátha valaki ultegrát akar dobni a trekkingjére.
...

#1408 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 09:49

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 16:54

A Magellan speckó nem tetszik, és nincs is rajta hidro fék, nekem pedig fontos, hogy legyen rajta.
Más ötlet?
Kona-kat néztem, Blast van kb. egy árban a Kelly's-sel, de nincs rajta megint csak hidro tárcsa, csak mechanikus.

Én csak azt nem értem miért olyan fontos a tárcsafék, ráadásul nagyon fontosan hidraulikus?
Egyszer próbáld ki NoVa V fékjét. Lekörözi a legtöbb disc-et, akár hidraulikus, akár machanikus. Jönnek majd a szívások, hogy az első elkopott tárcsa után az új tárcsa a felcsavarozva deformálódik, emiatt nyikoroga  fék, meg máshogy kell beállítani. Ereszt a bowden, levegősödik a renszer, szervízben mégjobban elbasszák... mennek bele a súlyos zs-k... indokolatlanul drága, most ez a top termék, erről akasztják le a legtöbb extra profitot...

Ezen kívül egy V-fék könnyebb is. Talán egy előnye a discnek, hogy vízes terepen nem kopik/koszolódik... ha maratonozni akarsz akkor indokolt lehet...

Végülis te döntesz.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#1409 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:00

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 9:49

Én csak azt nem értem miért olyan fontos a tárcsafék, ráadásul nagyon fontosan hidraulikus?
Egyszer próbáld ki NoVa V fékjét. Lekörözi a legtöbb disc-et, akár hidraulikus, akár machanikus. Jönnek majd a szívások, hogy az első elkopott tárcsa után az új tárcsa a felcsavarozva deformálódik, emiatt nyikoroga  fék, meg máshogy kell beállítani. Ereszt a bowden, levegősödik a renszer, szervízben mégjobban elbasszák... mennek bele a súlyos zs-k... indokolatlanul drága, most ez a top termék, erről akasztják le a legtöbb extra profitot...

Ezen kívül egy V-fék könnyebb is. Talán egy előnye a discnek, hogy vízes terepen nem kopik/koszolódik... ha maratonozni akarsz akkor indokolt lehet...

Végülis te döntesz.

Ha már veszek egy új kerékpárt, akkor 10-15 évre veszem, épp ezért akarok mindenből egy jobb kategóriát venni, hogy a későbiekben se legyen gondom. Nekem fontos, hogy ne kelljen nagy erőt kifejteni fékezéskor a kezeddel természetesen úgy, hogy a lehető legnagyobb legyen a fékerő. Eme elvárásaimnak a hidra tárcsák felelnek meg. Beállítást és szerelést pedig én megoldom, csak a hozzávaló anyagokat kell megvennem. ;)
Egy tárcsa mennyi idő alatt kopik el, kinek mi a tapasztalata?

#1410 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:16

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:00

Ha már veszek egy új kerékpárt, akkor 10-15 évre veszem

Én csak kb három éve kerékpározom, meg kb 3 hónapja olvasgatom ezt a topicot, de szerény-laikus MTB túrabiciklista véleményem szerint ez missün impászibül.
Forgó alkatrészek, amik 10-15 évig mennek? Kerékagyak, csapágyak, stb...? :confused:
Egyáltalán egy alu váz hegesztései tartanak eddig?  :think:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1411 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:01

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:00

Ha már veszek egy új kerékpárt, akkor 10-15 évre veszem...

A jobbfajta aluvázak is eltörnek egyszerű aszfaltos használat mellett is max kb 8 év alatt. Az agyak 5 év után kukaesélyesek, szerencsés esetben a kerekek többi része kibírja addig (gumicserével persze). Teleszkóp évente karbantartva ártól függően 5 évig mozog, vagy olcsóbb esetben 1-2 év után válik működésképtelenné. Kormányt 2 évente illik cserélni, a markolat úgyis szétrepedezik annyi idő alatt. Fogaskerekek, lánc sűrűn cserélendő dolgok, váltó is nekiáll 2-3 év után hajladozni, törni. Mivel fogyasztói társadalom vagyunk, a gyárók tudatosan bizonyos élettartamra építenek. Ezekután olyan biztos, hogy 15 évre akarsz venni bringát?

Nameg ha csak fejreállítod a gépet egy fél percre is, a hidraulikus tárcsafékek szépen felllevegősödnek, aztán húzogathatod a fékkart, csak épp fogni nem fog. Ha mindenáron tárcsa, Avid mechanikus. Ha mindenáron erős fék, XTR V fékek. Vagy Sram V fék Avid karokkal.
...

#1412 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:18

NoVa bazzeg milyen bicikliket sóztak eddig rád? :Đ

Azé az se mindegy, h mennyit teker vele az illető. Más az, ha naponta 100 vagy 2hetente 100
Ciciman is on borda

#1413 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:48

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:18

NoVa bazzeg milyen bicikliket sóztak eddig rád? :Đ

Azé az se mindegy, h mennyit teker vele az illető. Más az, ha naponta 100 vagy 2hetente 100

Igen, azért az nagyon nem mindegy, hogy ki mennyit használja, és mire! ;) Én max évente 3000-4000 km-ert akarok tekerni vele.
Nekem a mostani kerékpárom lassan 10 éve lesz meg, és már anno is használtan kaptam. Azóta volt egy első-, hátsó váltó csere, valamint: fogaskoszorú, hajtókarcsere, lánccsere, közvetlenül a használatbavétel előtt, tehát nekem 10 évet kibírtak ezek.

A hirdo fék miért nem fogna ha fejre állítod, mellesleg mikor is szokta az ember normális körülmények között fejre állítani a gépet?  :cool:
Ha nem levegős a rendszer, akkor nem lehet gond vele, olyan mint az autóban, csak nincs még egy plusz rásegítő. ;)

#1414 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:51

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 16:01

A jobbfajta aluvázak is eltörnek egyszerű aszfaltos használat mellett is max kb 8 év alatt. .

TREK  :respect:

#1415 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:53

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:16

Én csak kb három éve kerékpározom, meg kb 3 hónapja olvasgatom ezt a topicot, de szerény-laikus MTB túrabiciklista véleményem szerint ez missün impászibül.
Forgó alkatrészek, amik 10-15 évig mennek? Kerékagyak, csapágyak, stb...? :confused:
Egyáltalán egy alu váz hegesztései tartanak eddig?  :think:

Forgó alkatrészek simán kibírnak ennyit a megfelelő használat mellett de lehet, hogy jobb meghatározás a 30-35e km-er.

Valakinek van esetleg tapasztalata egy tárcsa élettartamára vonatkozóan, normális használat mellett?

#1416 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:54

Idézet: fotel - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:51

TREK  :respect:

Kérek egy kis felvilágosítást, hogy miért van sok ember annyira oda a Trek vázakért?  :think:
Létezik olyan oldal a Neten ahol felsorolják az egyes vázak szilárdságát?

#1417 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:55

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 16:53

Forgó alkatrészek simán kibírnak ennyit a megfelelő használat mellett de lehet, hogy jobb meghatározás a 30-35e km-er.

Valakinek van esetleg tapasztalata egy tárcsa élettartamára vonatkozóan, normális használat mellett?

Engem egy boltos beszélt le atárcsafékről, mondván, hogy ha egyszer is valami apró sérülést kap, akkor cserélni kell a tárcsát, nem lehet centírozni és sokkal jobban visszafog egy elhajlott tárcsa, mint egy 8-as a kerékben. Nem tudom mi igaz belőle, de viszont ha egy V-fék esetén szükséges erőkifejtés neked sok a fékezéshez, akkor lehet hogy nem biciklizni kéne. V-féknél meg pont a fokozatos felkeményedés miatt vlaahogy van valami visszacsatolásod is, hogy éppen hol is tartasz. Persze csak imho :D

#1418 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 15:57

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 16:54

Kérek egy kis felvilágosítást, hogy miért van sok ember annyira oda a Trek vázakért?  :think:
Létezik olyan oldal a Neten ahol felsorolják az egyes vázak szilárdságát?

Oka: ha eltörik, és te vagy az első tulaj és mondjuk nem egy tank kaszált el, akkor kicserélik. Bármikor. Örökélet-garancia.

Több helyen olvastam hogy a nem épp legolcsóbb OCLV vázakkal sem sazrakodott a Trek, elvitték, emgvizsgálták, adtak egy éppen aktuális modellt és elnézést kértek.

#1419 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:00

Idézet: fotel - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:57

Oka: ha eltörik, és te vagy az első tulaj és mondjuk nem egy tank kaszált el, akkor kicserélik. Bármikor. Örökélet-garancia.

Több helyen olvastam hogy a nem épp legolcsóbb OCLV vázakkal sem sazrakodott a Trek, elvitték, emgvizsgálták, adtak egy éppen aktuális modellt és elnézést kértek.

Hát ezt eddig nem tudtam, de köszi a felvilágosítást! ;)

#1420 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:03

Idézet: Tibisz - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 17:00

Hát ezt eddig nem tudtam, de köszi a felvilágosítást! ;)

Amjd megkérdezem, hogy is megy ez egyébként.

Én a jövő héten veszem meg a Trek-emet, egyébként én is 10 évre tervezem, meglátjuk mi lesz belőle, az előző bringám 7 éves de még bírja, csak az nehéz, meg nincs benne teleszpók :)
Az egy Cignal Ozark, Alivio cuccokkal és szintén Sram gripkóval.

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.