HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken Kerékpáros topic Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:20

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:10

ma este tekertem kicsit  és a következőket vettem észre.

-24. és 27. fokozatban az első láncterelőhöz hozzáér a lánc
- 6. és 12. fokozatok között néha eldobálja a sebességet, ha erősen tekerek, (pl. lejtőn felfelé)
- az első tárcsánál a tárcsa néha súrolja a bal oldali fékpofát. nem tudom eldönteni hogy a kerék kapott egy kis8-ast, vagy a tárcsa....  :(  hogyan lehet kideríteni?

a sebességfokozatprobléma normális még újkorban?  :confused:  :think:

A váltóproblámára némi fimbeállítást javasolok (ha van mókusvized, NOVA megoldja egyhamar).

Ha a kerékben van 8-as, az nem mászik rá a tárcsára, mert az a tengelyen van rögzítve. Ha a felfekvő felület az agyon nem teljesen sík, akkor a ráhúzás következtében némileg deformálódhat a tárcsa. Alapesetben a tárcsa elvileg sík (köszörülve van).

Ellenőrizni úgy tudod, hogy a leszerelt tárcsát  valami tuti sík élre fekteted, legalább 5-6 különböző helyzetbe elforgatva.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1482 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:21

Idézet: Emvy - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:11

Megyek, apámmal együtt. :)

Akkor gondolom, már későn szólok:

vasárnap Párkány, Pesttől végigtekerve.

Szerkesztette: *Iguana* 2005. 04. 12. 19:35 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1483 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:21

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:20

Ellenőrizni úgy tudod, hogy a leszerelt tárcsát  valami tuti sík élre fekteted, legalább 5-6 különböző helyzetbe elforgatva.

Tipikusan pl uveglap :) A parom szivbajt kapott mikor az uvegasztalon kiserletezgettem :D

Szerkesztette: Sniper 2005. 04. 12. 19:22 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1484 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:24

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:09

eggbíter porbléma:

megtaláltam, köszi:

Idézet

[ Egg Beater stopli ] 

Az egyiken két kis kör található. A két stopli felcserélésével szabályozhatjuk, hogy milyen mértékű bokaelfordítás szükséges a pedálkötés oldásához.

- Ha a jelölt stoplit a jobboldali cipőre szereljük fel, a kioldás könnyebb és gyorsabb lesz.

- Ha a jelölt stoplit a baloldali cipőre szereljük fel, a kioldáshoz nagyobb sarokelfordítás szükséges, de ezzel biztosíthatjuk, hogy akaratunk ellenére még véletlenül sem old ki a pedál.

Ajánljuk, hogy a kezdők a könnyebb kioldást válasszák, tehát a jelölt stoplit a jobb cipőre helyezzék.

Megnéztem, nekem baloldalt vannak a pöttyök. Közben észrevettem, hogy vhol kakiba léptem. Nem akarja vki kicserélni a stoplikat a cipőmön?  :boa:

Szerkesztette: *Iguana* 2005. 04. 12. 19:54 -kor

#1485 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:28

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:09

A kilépési szöggel nincs is gondom, csak az oldási erővel.

Biztos, ami biztos, megfordítottam a stoplit (a kemény oldalon), de semmi változás. lehet, hogy ha a másikat fordítom meg, akkor az is kemény lesz, és majd szoktatom magam hozzá...

Az erő nem szabályozható, csak a szög. Régebben a stopliforgatással lehetett 2 féle között váltani, de úgy tűnik ez már kihalt feature. Csak a kilépési szög más a jobb/bal stoplinál. Viszont én nem tapasztaltam, hogy erőltetni kell a kilépést, könnyen old.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1486 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:34

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:28

Az erő nem szabályozható, csak a szög. Régebben a stopliforgatással lehetett 2 féle között váltani, de úgy tűnik ez már kihalt feature. Csak a kilépési szög más a jobb/bal stoplinál. Viszont én nem tapasztaltam, hogy erőltetni kell a kilépést, könnyen old.

Nálam a jobb oldali túl könnyű, a bal oldali túl nehéz.

#1487 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:52

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:34

Nálam a jobb oldali túl könnyű, a bal oldali túl nehéz.

Ez minden ilyen "kapcsos" SPD pedálnál így van?
Én egy rithcey vagy milyet néztem shimano cipővel, ott ugyanez a szívás lesz?
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1488 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:56

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:52

Ez minden ilyen "kapcsos" SPD pedálnál így van?
Én egy rithcey vagy milyet néztem shimano cipővel, ott ugyanez a szívás lesz?

Az SPD-nél állítható a rugóerő, ott nincs ilyen gond.

Ha eddig nem volt patentpedál alattad, akkor érdemes a legkönnyebbre állítani őket, és valami forgalommentes helyen gyakorolni a ki/belépést. Amikor már megszoktad, akkor lehet érzés szerint keményíteni (nekem koppra be voltak húzva, és utána negyedfordulat vissza. Jah, megszokás - outin jól jött sprintnél, hogy vadul kapaszkodik a cipő).

Arra ügyelj, hogy a kezdő spd-sek igen gyakran eldőlnek oldalra, leszállás helyett. A nem kezdőknél is előfordul...

Pl: sokadik kerületbe jártam dolgozni, vmi busz is járt arra. Nem szerettem busz mögött menni, mert nem kicsit büdösek. Amikor az egyik megállónál utolértem egy ilyen szörnyet, arra gondoltam, hogy felmászok a járdára és kikerülöm (15 méterrel előrébb lámpás kereszteződés van, ott is megállt volna a busz). Mivel szemből erős forgalom volt akkor, ezért akartam a járdán kerülni. Amíg ezt végiggondoltam magamban, kellemesen belassultam, és szinte 0-ás tempóval raktam fel az első kereket a padkára. Eldőltem jól. Egy pók odaugrott, hogy fölsegítsen, de nem látta, hogy a lábam még bent van a pedálban. Félig fölrángatott, amikor kissé ingerülten rászóltam, hogy hagyjon békén. Ha felállított volna bringástól, megintcsak eldőltem volna. Miután visszaengedett a betonra, kioldottam a pedálokat, és akkor szóltam neki, hogy ha akar mostmár fölsegíthet. Bunkó voltam, de legalább neki se kezdődött jól a napja... :p

PS: Megcseréltem a stoplikat, hajnalban kiderül, múságvan.

Szerkesztette: *Iguana* 2005. 04. 12. 20:07 -kor

#1489 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:07

Neked nem a kilépési szöget kéne a kettő közé belőni? Mert az csak a stopli átalakításával megoldható. Erőben mindkettőnél elég minimális az ellentartás, arra alapoznak hogy van egy megszokott kilépőslábad, és egy amivel csak akkor oldasz, ha leszállsz, ami általában igaz is. Menet közben meg elég ritkán forgatod ki 15 fokban a sarkad, szóval hiába könnyű kilépni, nem fog csak úgy oldani tekeréskor.
...

#1490 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:18

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:07

Neked nem a kilépési szöget kéne a kettő közé belőni? Mert az csak a stopli átalakításával megoldható. Erőben mindkettőnél elég minimális az ellentartás, arra alapoznak hogy van egy megszokott kilépőslábad, és egy amivel csak akkor oldasz, ha leszállsz, ami általában igaz is. Menet közben meg elég ritkán forgatod ki 15 fokban a sarkad, szóval hiába könnyű kilépni, nem fog csak úgy oldani tekeréskor.

A stoplit nem kívánom átalakítani, mert nincs modellem róla... Ha lenne, lehet, hogy nekimennék kicsit...

#1491 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:20

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:56

és valami forgalommentes helyen gyakorolni a ki/belépést

Szentmihályi út és a 3-as főút bőven jó volt :).

Idézet

Arra ügyelj, hogy a kezdő spd-sek igen gyakran eldőlnek oldalra, leszállás helyett. A nem kezdőknél is előfordul...

Nekem inkább a táskában lévő törékeny értékes tárgyakkal egyenes arányos a dolog.
...

#1492 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:43

Pl: sokadik kerületbe jártam dolgozni, vmi busz is járt arra.

:D  Eszembejutott a motoros csoka, aki oldalra padlozott a pirosnal...  aztan "Budos kolok, mar megint leszedte az oldalkocsit!"  kialtasok kozepette feltaplaszkodott :nevet2:

#1493 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:54

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:43

:D  Eszembejutott a motoros csoka, aki oldalra padlozott a pirosnal...  aztan "Budos kolok, mar megint leszedte az oldalkocsit!"  kialtasok kozepette feltaplaszkodott :nevet2:

Bazzeg. :o

#1494 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 23:27

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:43

motoros csoka

Elég jóféle túramotoros, nyár, megáll egy szabadtéri söröző előtt az út szélén. Leszállás közben szépen felborította a motort. Pár másodperc néma csend, elfolytott röhögések, a fazon felnézett a "közönségre" és hangosan annyit mondott: "Min kell csodálkozni bazze, én így parkolok." Azzal úgyhagyta a motort és bement egy butikba.
...

#1495 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 23:30

Na megvan a Trek, a fékek rövid úton mennek a kukába, pláne hogy láttam sram 9.0-et Vféket első+hátsót 9999Ft-ért, ami talán jó vételnek tűnik, kérdésem az, hogy ez a sima Deore fékkarral jó párost alkuot majd számomra?

#1496 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 13. 07:13

köszönöm! ma este megnézegetem!

úgyis xakad az eső......  :mad:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1497 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 10:37

djikk, a vasárnapi párkányt nem vállalom be, addig főleg nem míg azt a rohadt nyergemet le nem cserélem. már az is elég volt amikor váctól mentünk bicajjal meg vissza. bicajos szivacs-gatya ide vagy oda, két napig nem tudtam ülni utána rendesen úgy feltörte a s3ggem az az izé. hátmég ha pesttől mennénk.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1498 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 10:38

lásd blash anno, amikor kipróbálta a tied :D :Đ nem eldőlt helyből? :D
Idézet (*Iguana*)

#1499 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 10:40

Idézet: obersmith - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 11:37

djikk, a vasárnapi párkányt nem vállalom be, addig főleg nem míg azt a rohadt nyergemet le nem cserélem. már az is elég volt amikor váctól mentünk bicajjal meg vissza. bicajos szivacs-gatya ide vagy oda, két napig nem tudtam ülni utána rendesen úgy feltörte a s3ggem az az izé. hátmég ha pesttől mennénk.

Telleg, nekem is kellene valami a nisene helyett :D nem az igazi... valami puhabb kellene, ne tul dragan. (igaz nem sokat van bent a nyereg, de legutobb tekertem vagy 15km-t aszfalton/terepen (10/5) a baratnommel, de mire hazaertem nem ereztem a seggem :D) Valami otlet?

Szerkesztette: Sniper 2005. 04. 13. 10:41 -kor

#1500 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:57

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 11:40

Telleg, nekem is kellene valami a nisene helyett :D nem az igazi... valami puhabb kellene, ne tul dragan. (igaz nem sokat van bent a nyereg, de legutobb tekertem vagy 15km-t aszfalton/terepen (10/5) a baratnommel, de mire hazaertem nem ereztem a seggem :D) Valami otlet?

nekem még a gyári konához járó nyereg van. abban talán még szivacs sincs, nemhogy gél vagy bármi.
Idézet (*Iguana*)

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.