HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken Kerékpáros topic Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:26

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 16:47

Kép

RIP... Nem vagyok ám ideges, á, csöppet sem. Ugyan.

Megadta magat a blekk? Mit tettel vele? (bar nalad mar mar koztudottan rovid eletuek a cuccok :D)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1842 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:25

tocsa!
Mivel te kerékpározol, futsz, úszol, stb.. hátha tudsz válaszolni egy olyan hülye kérdésre, ami most fog elhangzani. :cool:

Le lehet fordítani, hogy X km kerékpározás hány km futásnak felel meg? (pl. 5:1) Mondjuk, ha "átlagos sebességű futást" és "átlagos sebességű kerékpározást" nézünk.
Vagy ha van egy viszonylag állandó sebességed és pulzusod tekerés közben, és ugyanolyan v. hasonló pulzussal futsz, mennyivel terhel meg jobban a futás?

Azért kérdezem, mert ismerősöm kitalálta, hogy járhatnánk futni, viszont én soha nem szerettem a futást.  :D Hamar elfáradtam, rossz levegővétel, szúrt az oldalam, stb. de akkor még nem is bringáztam.
Tudom, próbáljam ki, hogy mennyit és milyen tempóban bírok futni, de azért valami elmélet csak van. Ha nincs, majd gyártunk.

Szerkesztette: eszpe 2005. 04. 27. 20:28 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1843 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:38

most jöttem vixxa bicajozásból!

Iron Maidenre tekerni éjszaka a töksötét árvízi töltésen nincs is jobb....... :lollypop:  :bringa:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1844 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 21:02

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 20:26

Megadta magat a blekk? Mit tettel vele?

Beadtam hivatalos szervizébe felújításra. Soha többé nem teszem. Ezzel egész biztos, de másikkal sem.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1845 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 21:58

Ja, nem mellesleg most jöttem vissza melóhelyre HHH-ról, tutkóság volt.

És a sötét jövő (annak ellenére nem tetszik, hogy kb félár alatt kapom meg bármelyiket):

#1 Drágaszág. 100mm úttal 1.64 Kg kőnehéz. Nem ócsó.

#2 Ócsóbb. Sőt, nagyon ócsóé jutnék hozzá. 1400 gramm. Plusz egy fékhídmerevítő, merthogy a reverse arch tárcsára merevség, V fék meg szétnyomja. SID-et meg nem forgalmaznak a mocskok. Ha reggel, mikor beállt mellém egy Velotrades autó, tudtam volna ezt, minimum végighúzom az oldalát. Phöjj.
...

#1846 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 22:01

Vard ki jovo evi R7-et ;)  Biztos rohadt draga lesz, de konnyu :cool:

#1847 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 22:16

Idézet: blash - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 23:01

Vard ki jovo evi R7-et ;)  Biztos rohadt draga lesz, de konnyu :cool:

Nem jó, nincs rajta V fék konzol...
Kép
Azaz de:
Kép
Még a színe is szép. Na ezt ide most.
...

#1848 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 27. 22:33

Csak a teljeseg kedveert:

BikeMagic.com -> Core Bike 2005 @ 2005.03.02.

Es mit talaltam ott:

Kép

picit fura a villanak a jobb szara, mintha csak abban lenne egy kis hajlitas, mig a balban nem :confused:

Szerkesztette: blash 2005. 04. 27. 22:34 -kor

#1849 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 27. 23:32

www.levego.hu/tmp/CM_Debrecen.avi @ 2004.09.22 ~160 MB

#1850 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 23:59

Jelenleg nem tudok dönteni, hogy trekking legyen, vagy MTB az új kerékpárom. Lehet, hogy jó választás egy MTB, hozzá pedig egy komplett kerékgarnitúra, így mindig ki lehet választani az adott útnak megfelelő gumimintázatot. Esetleg elég egy trekking mindenre?

Kis segítséget kérnék, hogy Szerintetek, mi a trekking és az MTB előnye, illetve hátránya a másikkal szemben?

#1851 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 08:56

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 22:02

Beadtam hivatalos szervizébe felújításra. Soha többé nem teszem. Ezzel egész biztos, de másikkal sem.

Garancia nem volt a kokanyolasukra?
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1852 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:22

Idézet: blash - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 23:33

Csak a teljeseg kedveert:

BikeMagic.com -> Core Bike 2005 @ 2005.03.02.

Es mit talaltam ott:

SURLY SS pic

picit fura a villanak a jobb szara, mintha csak abban lenne egy kis hajlitas, mig a balban nem :confused:

Sajnos az első villának az a behajlása nem kóser. Nem hiszem, hogy design, azt megnyomta valami, méghozzá nagyon erősen.
:(

Szerkesztette: tocsa 2005. 04. 28. 09:23 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#1853 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:30

EMVY!!!
Szeretnék futni K&H Maratoni vagy félmaratoni váltóban! Ha van olyan csapatod, ahol van üres hely, beugrok! Sajna a Grafi csapata ugyanaz lesz, mint előző évben, betelt.

#1854 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:37

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 10:30

EMVY!!!
Szeretnék futni K&H Maratoni vagy félmaratoni váltóban! Ha van olyan csapatod, ahol van üres hely, beugrok! Sajna a Grafi csapata ugyanaz lesz, mint előző évben, betelt.

Első dolgom lett volna, hogy megkérdezzelek. :)
Mármint fogunk nemsokára nevezni - küldd el az adataid emailben, lécci.

Szerkesztette: Emvy 2005. 04. 28. 09:39 -kor

while (!sleep) sheep++;

#1855 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:43

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 21:25

tocsa!
Mivel te kerékpározol, futsz, úszol, stb.. hátha tudsz válaszolni egy olyan hülye kérdésre, ami most fog elhangzani. :cool:

Le lehet fordítani, hogy X km kerékpározás hány km futásnak felel meg? (pl. 5:1) Mondjuk, ha "átlagos sebességű futást" és "átlagos sebességű kerékpározást" nézünk.
Vagy ha van egy viszonylag állandó sebességed és pulzusod tekerés közben, és ugyanolyan v. hasonló pulzussal futsz, mennyivel terhel meg jobban a futás?

Azért kérdezem, mert ismerősöm kitalálta, hogy járhatnánk futni, viszont én soha nem szerettem a futást.  :D Hamar elfáradtam, rossz levegővétel, szúrt az oldalam, stb. de akkor még nem is bringáztam.
Tudom, próbáljam ki, hogy mennyit és milyen tempóban bírok futni, de azért valami elmélet csak van. Ha nincs, majd gyártunk.

Szubjektíven tudok beszámolni.
Egy HHH-n fölfele ugye majdnem meghal az ember, ehhez képest a pulzusom sokkal alacsonyabb, mint ahogyan szubjektíven érzem, pl nagy meghalásnál 183 mondjuk. Ehhez képest ha úgy futok, hogy erős iramban, akkor egy negyed óra múlva már 170 környékén vagyok, és pontosan ugyanazzal a tempóval futva (a futópad nem csal) 25-30 perc múlva már 176. Ergó a futással kevesebb erőkifejtéssel én jobban meg tudom hajtani magam szív-érrendszerileg (pulzus). Ez annyit is jelent, hogy sokkal jobban fáradok az első fél órában, mint ahogy érzem. Aztán persze a végén ugyanúgy meg lehet halni a futásnál is.

Csalóka nagyon a dolog.

Az úszás megint nagyon csalóka. Ott sosem mértem pulzust, ellenben baromira nem érzékeled, hogy mennyire izzadsz. Simán túl tudom magam hajtani annyira, hogy miután megállok jó ideig kamra extra ütéseket érzek (enyhe ritmuszavar, mindenkinél előfordul, semmi vész). Jópár mély levegő és elmúlik

Vegyél pulzusmérőt, és ismerd meg magad!

Ha eddig nem futottál, mindenképpen lazán és fokozatosan kezd csak el! Hiába lábra megy a bicikli meg a futás is, teljesen más. Oldalszúrás az mérséklődik, ha többet futsz, lehet az edzetlenségtől is, meg attól is, hogy nem megfelelően tartja magát az ember (kicsit görnyed). Próbáltam ezirányba kutatni, de nem találtam okosat.

#1856 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:47

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 10:43

Szubjektíven tudok beszámolni.
Egy HHH-n fölfele ugye majdnem meghal az ember, ehhez képest a pulzusom sokkal alacsonyabb, mint ahogyan szubjektíven érzem, pl nagy meghalásnál 183 mondjuk. Ehhez képest ha úgy futok, hogy erős iramban, akkor egy negyed óra múlva már 170 környékén vagyok, és pontosan ugyanazzal a tempóval futva (a futópad nem csal) 25-30 perc múlva már 176. Ergó a futással kevesebb erőkifejtéssel én jobban meg tudom hajtani magam szív-érrendszerileg (pulzus). Ez annyit is jelent, hogy sokkal jobban fáradok az első fél órában, mint ahogy érzem. Aztán persze a végén ugyanúgy meg lehet halni a futásnál is.

Csalóka nagyon a dolog.

Az úszás megint nagyon csalóka. Ott sosem mértem pulzust, ellenben baromira nem érzékeled, hogy mennyire izzadsz. Simán túl tudom magam hajtani annyira, hogy miután megállok jó ideig kamra extra ütéseket érzek (enyhe ritmuszavar, mindenkinél előfordul, semmi vész). Jópár mély levegő és elmúlik

Vegyél pulzusmérőt, és ismerd meg magad!

Ha eddig nem futottál, mindenképpen lazán és fokozatosan kezd csak el! Hiába lábra megy a bicikli meg a futás is, teljesen más. Oldalszúrás az mérséklődik, ha többet futsz, lehet az edzetlenségtől is, meg attól is, hogy nem megfelelően tartja magát az ember (kicsit görnyed). Próbáltam ezirányba kutatni, de nem találtam okosat.

Nekem úgy megy, hogy a HHH-n felfelé ha nagyon kihajtom magam, akkor a lábaim nem bírják. Egy komolyabb tempójú, hosszú futásnál viszont elkezd rázni a hideg 10-12 km után, nem tudom miért, talán elfogy a cukor (?).
Oldalszúrás: ez néhány futás után elmúlik, a "rázkódástól" van egyébként. A bringázás a lábat és a szívet terheli igazán, a futás jobban rámegy a tüdőre. Hasizmot pl. a bringázás nem erősít.

Szerkesztette: Emvy 2005. 04. 28. 09:50 -kor

while (!sleep) sheep++;

#1857 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:58

Idézet: Emvy - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 10:47

Nekem úgy megy, hogy a HHH-n felfelé ha nagyon kihajtom magam, akkor a lábaim nem bírják. Egy komolyabb tempójú, hosszú futásnál viszont elkezd rázni a hideg 10-12 km után, nem tudom miért, talán elfogy a cukor (?).
Oldalszúrás: ez néhány futás után elmúlik, a "rázkódástól" van egyébként. A bringázás a lábat és a szívet terheli igazán, a futás jobban rámegy a tüdőre. Hasizmot pl. a bringázás nem erősít.

Mennyire vagy szálkás? A rázkódás lehet energiahiány. Basszus Vivicittán csak egy frissítőpont volt 2 helyett. Mindig frissítek! Megéri azt a fél percet, megiszol 2 félpohár izotóniás italt, sokat számít! Régen még a másik útvonalnál már 4-5km után a Lánchíd környékén volt egy frissítő, és volt a második harmadának a végénél is. Az volt a jó. Mostmeg eleve idétlenül helyezték volna el, mert az első frissítő későn, a felénél volt, a második pedig nemsokkal a vége előtt lett volna (margit híd), ahol már q nincs értelme, de azt elsumákolták.
Én megállás után hűlök ki nagyon. Ezt kiküszöbölte a kapott banán meg a rauch üdítő. Meg lehetett repizni kétféle fitness szeletet is, abből is betankoltam. Már lehet kapni dobozos kiszerelésben Gatorade-et a Spuri-ban, majd kiprószálom.

Szerkesztette: tocsa 2005. 04. 28. 10:13 -kor

#1858 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 10:10

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 10:58

Mennyire vagy szálkás? A rázkódás lehet energiahiány. Basszus Vivicittán csak egy frissítőpont volt 2 helyett. Mindig frissítek! Megéri azt a fél percet, megiszol 2 félpohár izotóniás italt, sokat számít! Régen még a másik útvonalnál már 4-5km után a Lánchíd környékén volt egy frissítő, és volt a második harmadának a végénél is. Az volt a jó. Mostmeg eleve idétlenül helyezték volna el, mert az első frissítő későn, a felénél volt, a második pedig nemsokkal a vége előtt lett volna (margit híd), de azt elsumákolták.
Én megállás után hűlök ki nagyon.

Szálkás? Nagyon. :D
Mármint hogy van-e rajtam zsír? Szerintem viszonylag kevés.
while (!sleep) sheep++;

#1859 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 14:57

Szervizdoksik. Sok. Szervizeket mostantól úgyis hanyagolom, készülök :p
...

#1860 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag