Pénteken összeépült az új városi bringa!
Köszönet:
- Blash aka "blans"
- Igu
- NoVa
- Búvár
- Gagyenkov
- Shankee (a váz tőle van)
- Czibere Gyula (stucni + kupak)
...
Reggel 10 től este 6-ig nyomtam egyfolytában szereltem. Csak egy zsemlét ettem egész nap, NoVa, aki tudja mennyit eszek, asszem értékeli ezt a teljesítményt (önmegtartóztatás). Szédültem is már délután az éhségtől. NoVa, jól megláttad, hogy a villára nehezen megy majd fel a kcs! Ugyanis az első 3 óra nemcsak azzal ment el, hogy kézzel lefűrészeltem ferdére a villanyakat, két vonalban sliccet a konverter perselyre (ez tényleg kemény anyag Igu). Hanem a villa nyakát reszelgettem nagyon óvatosan. Nem szabad túl reszelni, mert akkor szívás van, ezért ez nagyon sokáig tartott.
Tök jó kcs volt a vázban, Ritchey, alul tűgörgős, nagyon masszív, mondták is nekem. És képzeljétek, egyetlen egy szerencsétlen acél gall hiányzott, emiatt új kcs-t kellett vennem!!! Ehhh. Meg vettem még nyeregcsőbilincset, pedált. Bowdenek + házak, 8 óra műhelyhasználat (egy óra 500 HUF). 11700 HUF. Maradt 200 HUF pénzem aznapra.
Aztán Blash sokat segített, és du fél 6-kor szegény Búvár nem bírta cérnával azt a bénázást, amit csinálok, és a segített a beállításban, meg láncfelrakásban, mert látta, hogy kicsúsznék az időből.
Peti aka Búvár megmonta nekem, hogy ne menjek fel HHH-ra az új bringával, mert még be kell állítani.
Szombat délelőtt szereltem, meg beállítottam. Jól elvágtam a kezem, mikor lecsúszott a kulcs a pedállehajtásnál. Aztán akkor is, mikor megindult.
Gondoltam beállítottam, du megmutatom a HHH-t az új gépnek. Még mindig rángatózott a lánc, de terhelésre kevésbé. De Fenyőgyöngye és a csúcs között félúton kb megszűnt az áttétel összeköttetés a hajtómű és a hátsó sor között. Másszóval elszakadt a lánc. Felfutottam egy 20 perc alatt a rekettyéshez. Majd miután egy részeg a bringa épségét veszélyeztette (csak segíteni akart), inkább végül elraktam egy zacsiba a láncot, és elkezdtem legurulni. Hősies bátosrságról tanúságot téve sikerült utólérnem és legurulnom egy olyan srácot, aki még fönt suhant el mellettem, amikor még csak kezdtem legurulni, és úgy nézett ki a fickó, hogy nála talán lehet láncbontó.
Volt nála!

A gyerek kb. olyan volt mint NoVa (az út szélén akár összeheggeszt egy bringát), csak niplikulcs nem volt nála. De pl a láncszerelés után csecse kis papírtörlővel letakarítottuk az olajat a kezünkről, ez mind be volt készítve neki a szerelőtáskácskába. Aztán hazagurultam óvatosan fél kilencig. Mialatt pukkantgatott a tüzijáték valahol a távolban, otthon nyalogattam a sebeimet és szereltem vissza a régi bringára azokat a dolgokat, amit délelőtt még erre szereltem át. Vazz. Mert másnap Párkány.
Szerkesztette: tocsa 2005. 08. 22. 10:02 -kor