- Halára gázoltak egy kerékpárost, augusztus 25. 9:22
A helyszínen belehalt sérüléseibe az az 57 éves kerékpáros férfi, akit szerdán éjszaka egy autó gázolt halálra Kiskőrös és Kalocsa között . Az eddigi vizsgálatok szerint a férfi kivilágítatlanul közlekedett kerékpárjával, amikor az arra közlekedő 25 éves autós - későn észlelve őt - hátulról elgázolta. Az ütközés következtében a biciklis a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrség a baleset körülményeit szakértők bevonásával tovább vizsgálja.
Kétkeréken Kerékpáros topic
Elküldve: 2005. 08. 25. 17:17
Elküldve: 2005. 08. 25. 17:34
Bazz, Nagymágocs a szülőfalum, és Orosháza felé jártam "rövidedzeni" (30km oda-vissza).
Érik az utánpótlás?
Elküldve: 2005. 08. 25. 19:18
Idézet: forjen - Dátum: 2004.07.24. vasarnap 15:09
Múlt hétfőn elgázolt egy autó... Bicajúton tekertem az új Merida speederemmel (isten nyugosztalja.. (( ) mentem olyan 40-nel, egyszercsak egy kis merci (a 20 éves sofőrrel) felkerült a bicajútra, oldalról belémjött..de frankón feljött oda, nem tudom,milyen harántimpulzusa volt, v miért tette.... De az is ment rendesen (vagyis ha 20-szal megy, az is sok ilyen esetben..)... Bicaj a kocsi alá, én rá a motorháztetőre, onnan a földre... Kiscsávó meg kiszáll és elkezd káromkodni,h tudom-e,h legalább 40 ezres kárt tettem a kocsijában, mert a karcolást is annyiért javítják egy mercin.... (ha tudná,h az én kedves bicajom mennyibe klerült... :'( ) Le se szarta, h ott fekszem... Aztán egy arrajáró bicajos kihívta a mentőket, még szerencse... Azok azt mondták,h ha nincs rajtam bukó, meg kesztyű (ami miatt le mertem tenni a kezem, így nem estem akkorát), akkor már halott vagyok..főleg látva a totálkáros bicajt... így megúsztam egy kulcscsont- és lábszártöréssel... Ma jöttem haza a kórházból...
De hál' Istennek a kocsi kötelezője kifizeti a káromat, de ez akkor is elég durva.
4-5 éve is bicajoztam, de akkor vhogy éreztem,h nem biztnságos ez a Pest, így egy idő utén elkezdtem hanyagolni a dolgot, más sportokra tértem át. Egy éve szoktam vissza a bicajra, és már teljesen "meg voltam hatva", mennyivel intellgensebbek a sofőrök... Hát, mindig érhet csalódás... És erre még csak számítani se lehetett....
Szoval rajuk lehet szamitani, ehhez hasonlo esetekben:
Idézet: Bunkó autósok - Dátum: 2005.08.17. szerda 19:13
Hali,
Ezt a két képet az Andrássy úton "löttem",mert
véletlenül nálam volt a gépem,és már nagyon elegem
lett ebböl a látványból.(megrögzött városi bringás
vagyok)
A rendörkocsi nem használta megkülönböztetö
jelzéseit,rendört se közelben se távolban nem
láttam,intézkedés a környéken nem volt,és a
motorháztetö olyan hideg volt mint a jég.
Csak gratulálni tudok a kedves szervnek.
Üdvözlettel:
L. Attila
Szerkesztette: blash 2005. 08. 25. 20:08 -kor
Elküldve: 2005. 08. 25. 20:10
Multhet vasarnap is szerettem egyet
Egyik egyenes szakaszonon elhuz mellettunk egy vilagos (talan) Fiat Bravo. Arra mar nem emlekszek, hogy melykunk melyik oldalt ment, de igencsak kozel volt. Termeszetesen szembol nem jott semmi sem, s konnyen belathato szakasz volt. Tehat nem ertettem, hogy erre mi szukseg volt.
Eze' egyetlen dolgot tehettem, anyaztam s mutogattam: ..!.,
Ezt mar eszrevette (tehat a foszert vmennyire erdekelte a miben letunk, mert hasznalta a visszapillantotukrot
Egyre kozeledve, egy pillanatra felmerult bennem, hogy legalabb ne'gy kopasz, egybenyaku, kigyurmalt iq-fighter lesz az autoban. De nem! Csak egy volt, plusz a nocije.
Mikor megkozelitettuk, epp jottek szembol, igy hat jobbrol probaltuk elmellozni az allo autot, ha hagyott volna minket. En mentem elol

Vmit pofazott me'g, de nagyon sajnos erre mar nem emlekszem. Hehe, aze' erdekes lehetett a tisztelt mellette ulo csaj is, hogy tud egy ekkora bunko faszt elviselni? :\ Bar, ha jol lattam, akkor egy picit probalta csititgatni :|
Mielott otthagyott volna minket, megkerdeztem, hogy vegig igy fogunk egymas mellett menni? Erre azt a valaszt kaptam, hogy igen. Majd eros gazt adott, s elhuzott mellolunk.
Reszemrol nincs tul sok tanulsaga az esetnek, legfeljebb ennyi: egesz jol meg tudtam allni, hogy ne ussem le a jobb oldali visszapillanto-tukret. Igaz, nem erdemelte volna meg, mert hasznalja, hiszen eszrevette, hogy mit mutogatok neki :Đ
De ha leutottem volna a tukret, akkor biztos mindent belead, s a roncsat sem sajnalva, rankhuzza, majd kiszall, s kezdodhet a fight. Mivel nem vagyok egy nagy darab, es ninja sem, igy nem jartunk volna jol. Szoval kene egy pisztoly, de vmi konnyu es aranylag kicsi, hogy elferjen a mezem zsebeben
Dobogokorol lejottunk a piros haromszogon, igy Pilisszentkereszten kotottunk, tovabbmentunk Pilisszanto fele, de az emelkedo tetejen elfordultunk balra, s a zoldon, majd a veget a kek jelzesen mentunk a Csabankai-nyeregig.
Me'g vhol a zoldon estem egyet ;] Volt ott is egy tocsa, balrol probaltam kikerulni. Ott csuszos, saras volt. Be is csuszott az elso kerekem a tocsaba, kovette a jobb labam, igy hat eldoltem a bal oldalamra. Ahol a combommal radoltem egy gallyra. Es me'g vmi tuskes noveny osszeszurkalta a labszaraimat.
Kellemes volt ezutan tovabbmenni: teljesen atazott jobb cipovel es kisse' fajo bal combbal. *___#
Eze' inkabb Gaborral tartottam, ki Piliscsabara, majd onnan vonattal haza, mintsem, hogy me'g esetleg Kovesberc, Pilisborosjeno, nagyon esetleg Viragosnyergen keresztul hazatekertem volna o.O
Pilisvorosvar es Piliscsaba kozt orszaguton csak a 10-es fouton szerepel, mint alternativa. Eze' azon kellett turni az autokat. Ja, es aze' nem terepen mentunk, mer mindketten gyengek vagyunk, s betett az aznapi tav, ami kabe 55 km volt O.o
A tizesen meglepodtem ke't dolgon, az egyik egy nemet rendszamu auto volt, a masik Kropko Peter.
Az elobbi aze', mer ugy elozott ki minket, hogy beallt mogenk, felveve a korubelul 25-30-as tempot, majd megvarta mig nincs szembeforgalom, s akkor biztonsagos oldaltavolsagot tartva kielozott minket. (Hehe, a tizesen nem egymas mellett tekeresztunk.)
Aszittem, hogy a bringasgatyamba elvezek, ilyennel sem talalkozni gyakran agyarorszagon, az agyar tarsadalom tagjaitol.
Pedig nem lett semmi baja, sot me'g sokaig sem kellett a seggunket bamulasznia. Az egy mas dolog, hogy Nemetorszagban van kozlekedesi kultura, illetve nezik vmibe a masikat, me'g akkor is, ha csak egy bicajra telt, nem pedig peldaul dicso hazank termekere egy buzukira. Bar ez me'g nem zarja ki azt, hogy otthon peldaul egy Lexus alljon, mig tekerszik az ember :ppp
Az utobbi, hogy en me'g Kropkoval nem talalkoztam, foleg nem edzes kozben. Me'g jo, hogy szembejott, mert igy nem elozott meg minket
Azzal a Strock karbon ironman/triatlon gepevel tekert a'm. Bazi nagy STROCK felirat, azon a fekete vazon Sajnos, most nem talaltam kepet errol a geperol, de az egyik ba'jkmagban volt vele interju. Talan a 2004-es marciusi szamban volt...
Szombaton meg a 24 oras versenyre latogattunk ki, bamulaszni (:
Szerkesztette: blash 2005. 08. 25. 20:12 -kor
Elküldve: 2005. 08. 25. 22:39
Ha mi nem tartjuk be őket (legyen akár értelmes, akár értelmetlen az a szabály), akkor ne várjuk el a másik féltől se ugyanezt (az autós társadalmat értem ezalatt).
Ha vétünk egy szabály ellen, akkor viszont ne legyen nagy a pofánk... (és ezt mindkét oldal nyugodtan megfogadhatja.)
Igazad van abban, hogy az autós pacák szemét módon ment el mellettetek (teljesen feleslegesen okozva ezzel balesetveszélyes helyzetet), de szabályosan, míg ti szabálytalanul közlekedtetek.
Azért - ha ott lettem volna - egy kis csetepatéban inkább melléd álltam volna... hisz bármekkora köcsög is vagy, 'azé a haverom vagy... :Đ
Szerkesztette: *Iguana* 2005. 08. 25. 23:00 -kor
Elküldve: 2005. 08. 25. 23:13
Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 23:39
Elküldve: 2005. 08. 26. 02:02
Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 23:39
:Đ
Szabályokról meg annyit, h ma inkább nem éltem a KRESZ által nyújtott elsőbbségemmel, mert akkor még jelenleg is a katonai rendészetet várnánk. A rendőr Opel Astrával csak 40nel lehet jobbra kisívben kanyarodni, yard ilyenkor csak balra tud elnézni, a bicikliutas mackósajtról meg kb az jut eszébe, h brumm.
Elküldve: 2005. 08. 26. 12:49
Elküldve: 2005. 08. 26. 18:34
Elküldve: 2005. 08. 26. 20:12
Idézet: Emvy - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 20:23
Pontosítanék:
Az RC31 az merevvilla, és 169 font (62e Ft)
Ő az.
Valamiért a kép mellett ez a szöveg szerepel (a linkeden):
Idézet
Length= 65mm travel fork length with 20mm sag
Ha a kép és a szöveg ugyanarról a villáról szól, akkor valamit qrvára nem értek.
Ettől függetlenül az RC31 erősen szimpatikus.
Elküldve: 2005. 08. 27. 23:59
ka'be' 54 perccel ezelott Te acsorogtal a nepligeti buszpalyaudvarnal levo bicajuton, mert pirosat kaptal. A Duna felol tartottal a Konyves Kalman mellett, a zikszte'ceddel, ugye? Persze fejvedo nelkul
Szerkesztette: blash 2005. 08. 28. 00:11 -kor
Elküldve: 2005. 08. 28. 11:40
Idézet: blash - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 0:59
ka'be' 54 perccel ezelott Te acsorogtal a nepligeti buszpalyaudvarnal levo bicajuton, mert pirosat kaptal.
A dolog szépséghibája, hogy a zixtécé már 1 hete a falitartón lóg kiszerelt pedálokkal. (tegnap kipróbáltam egy OBI féle legjobbabb minőségű fúrófejet a monoblokkba ragadt csavaron, eddig 3:0 a csavar javára. ismét haladtam másfél mm-t, aztán fúrófejkopás miatt zárva)
Viszont a fejvédő nélküliség stimmelt, mentségemre legyen szólva, hogy épp a fotelből néztem filmet itthon, és úgy ítéltem meg, hogy bukó nélkül is eléggé biztonságban vagyok.
Elküldve: 2005. 08. 28. 12:11
Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 12:40
(tegnap kipróbáltam egy OBI féle legjobbabb minőségű fúrófejet a monoblokkba ragadt csavaron, eddig 3:0 a csavar javára. ismét haladtam másfél mm-t, aztán fúrófejkopás miatt zárva)
...
Fúrókat hozd el, meggyógyítom őket seperc alatt.
Elküldve: 2005. 08. 28. 22:19

és a szörnyeteg:
Szerkesztette: *Iguana* 2005. 08. 28. 23:12 -kor
Elküldve: 2005. 08. 28. 22:25

Elküldve: 2005. 08. 29. 09:52
1. nem lesz hideg
2. le van zárva az alsórakpart, ezért autóktól zavartalanul végigmehetek az alsórakparton, így nem kell pl átverekednem magam a szigetesek által a bicikliúton hagyott üvegmorzsákon.
Sajnos:
1. Még rohadtul nem volt meleg, mikor bejöttem
2. Az utósok nagy ívben basznak rá, hogy le van zárva a rakpart
Ugyanis a Mozaik utcánál egy zsákutca tábla van kitéve, alatta felirattal, mert a Hajógyári szigetre be kell hajtani a Munkás hídon az oda menőknek. De akik ennek ellenére behajtottak, azok nem a Hajógyári szigetre mentek be, hanem csak idegesítették a kerékpárost. Mert legözelebb a Margit híd után tudna lejönni a rakpartról, de az elöntött szakasz (ma tetőzik, van jó mély rész is) csak az Árpád híd és a Margit híd között van a Margit híd fele eső részen. Tehát 90-el elrepeszt a mozaik utcától az Árpád híd utánig, ott jó nagyot káromkodik, majd 90-el vissza a Mozaikra.
Gyakorlatilag le van zárva az alsórakpart, ezt ők is tudták, nyugodtan lehet nyomni a kövér gázt, úgyse lesz ott rendőr, meg hát ó (hát őőőő!) nagyon siet ám! Szóval le van zárva a rakpart?
- Kisteherautósfőr: baszik rá! Hát ő haszongépjárművel van, ő dolgozik, neki sietni kell!
- Nyugdíjas buzukival: Baszik rá! Bér neki van ideje, de ő nyugdíjas, rá ez nem vonatkozik, ő kivétel!
- Topmenedszer T6-os Volvoval/A8 Audival/Bálna Mercivel: baszik rá! Először is ő kilóra megvesz mindent, bármi legyen is, ővé a világ! Másodszor is ő nagyon siet!
- Budapesti autós: baszik rá! Baszik a piros lámpára, a szabályokra, ezt miért tartsa éppen be?
Aztán a Mozaik utca után állt végig a sor a város fele. Én ugye másik irányba mentem. De vigyáznom kellett, mert szemből véletlenszerű pillanatokban fogyott el a T6-os Volvoval/A8 Audival/Bálna Mercivel lévő bespeedelt topmenedzser türelme, és olyan elánnal vágódott ki, hogy majdnem elvitt. Mert őneki nagyon sietni kell, meg különben is, rá nem vonatkoznak a szabályok, ha mégis, akkor kilóra megvesz bárkit. Szóval kivágódtak, és a szembe sávba előre 90-el.
Elküldve: 2005. 08. 29. 10:01
Idézet
- Nem, ők ahhoz kevesen vannak. De nem ezzel a logikával gondolkodunk. Építettünk már az elmúlt években 140 kilométer bicikliutat, kialakítottunk kerékpártárolókat, de a város a tömegközlekedést tartja az autózás alternatívájának, és nem a biciklizést. Tudomásul kell venni, hogy Budapestből nem lesz Amszterdam, nem olyanok a terepadottságaink. A mostani kerékpárút-építésekre azért van lehetőség, mert több az útfelújítás, és így egyszerre építhetünk. Fontos az is, hogy a kerekesek megkerestek minket néhány olcsón kivitelezhető, reális javaslattal. Így lehet a mostani útfelújítás mellett bicikliút a Bajcsy-Zsilinszky úton.
Kötél, golyó, avagy szimplán betoncsizmával a dunába?
Elküldve: 2005. 08. 29. 10:01
Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 23:19
Ez a delta fék?
Matuznál van!

40.000/pár
Elküldve: 2005. 08. 29. 14:47

Súgó
A téma zárva.