HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS A8V Deluxe - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS A8V Deluxe tapasztalatok, velemenyek Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Kerbenog 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 08:42

Üdv mindenkinek  :respect:

A következő kérdéssel fordulnék hozzátok.

Nemrég vettem egy  x2-3800+ processzort, és most alaplapot keresek hozzá.
Találtam egx A8v deluxot, jó áron, de azt hallottam, hogy a Viás chipszet nem szereti az x2-es procikat.

Érdemes-e vele foglalkoznom?    (bios, patch, stb)    (sima 800pro chipkészletes)
A tuningot hogy bírja?  (nekem 250-es fsb elég, a procim alapfeszen 240-et tud

Persze ha majd ráérek körülnézek a topikban is, de most az alkudozáshoz gyors választ szeretnék, ha egy mód van rá!  :D
Kerbenog+PH=emre

#722 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:28

nekem 290-es fsb-ig volt stabil....

3000+ os procc 4100+ on még felált a winfos, de nem emeltem feszt...
"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#723 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 17:35

Idézet: Kerbenog - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 7:42

Üdv mindenkinek  :respect:

A következő kérdéssel fordulnék hozzátok.

Nemrég vettem egy  x2-3800+ processzort, és most alaplapot keresek hozzá.
Találtam egx A8v deluxot, jó áron, de azt hallottam, hogy a Viás chipszet nem szereti az x2-es procikat.

Érdemes-e vele foglalkoznom?    (bios, patch, stb)    (sima 800pro chipkészletes)
A tuningot hogy bírja?  (nekem 250-es fsb elég, a procim alapfeszen 240-et tud

Persze ha majd ráérek körülnézek a topikban is, de most az alkudozáshoz gyors választ szeretnék, ha egy mód van rá!  :D

Szerintem hulyeseg. Nekem egy X2 4200+-os ul ebben az alaplapban es az eg vilagon semmi problemam nincs (a 1014-es Bios-t hasznalom). 24 oraban megy a gepem,  kabeles interneten keresztul allandoan on-line vagyok. Video-t es DVD-t szerkesztek, a legujabb jatekokkal jatszok, TV- DVD-t nezek, szoval komplett multimedia. Az eddigi legtobb dolog amit csinaltam vele, (csak hogy teszteljem az X2 kepessegeit :) ): DVD-t masoltam a CloneDVD2-vel, a hatterben ment a TV, mikozben internetrol radiot hallgattam, toltottem valamelyik jatek demojat es film trailereket neztem a quicktime oldalarol. Szoval en 100%-ig meg vagyok elegedve vele. Az egyetlen problema, hogy AGP-s igy videokartya bovitese eseten kenytelen leszek lecserelni. Egyenlore azonban meg evvel a procival es VGA+memoria(X850XT PE+2giga dualban) kombinacioval meg nem akadt ellenfele jatekokban.(FEAR, Quake4, Tomb Raider Legend, Ghost Recon:A.W. 1024x768-as felbontas mellett minden maximumon).
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#724 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 18:21

Idézet: Kenobi - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 18:35

Szerintem hulyeseg. Nekem egy X2 4200+-os ul ebben az alaplapban es az eg vilagon semmi problemam nincs (a 1014-es Bios-t hasznalom). 24 oraban megy a gepem,  kabeles interneten keresztul allandoan on-line vagyok. Video-t es DVD-t szerkesztek, a legujabb jatekokkal jatszok, TV- DVD-t nezek, szoval komplett multimedia. Az eddigi legtobb dolog amit csinaltam vele, (csak hogy teszteljem az X2 kepessegeit :) ): DVD-t masoltam a CloneDVD2-vel, a hatterben ment a TV, mikozben internetrol radiot hallgattam, toltottem valamelyik jatek demojat es film trailereket neztem a quicktime oldalarol. Szoval en 100%-ig meg vagyok elegedve vele. Az egyetlen problema, hogy AGP-s igy videokartya bovitese eseten kenytelen leszek lecserelni. Egyenlore azonban meg evvel a procival es VGA+memoria(X850XT PE+2giga dualban) kombinacioval meg nem akadt ellenfele jatekokban.(FEAR, Quake4, Tomb Raider Legend, Ghost Recon:A.W. 1024x768-as felbontas mellett minden maximumon).

Állítólag lesz 7900GT agp-sben, úgyhogy még egy darabig azzal is ráérsz.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#725 Felhasználó inaktív   Kerbenog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 19:04

Idézet: Kenobi - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 17:35

Köszönöm! :respect:
Ennyi dícséretet a ph-n, a topikjában nem kapott a lap.  :eek:
Szóval kissé elbizonytalanodva érdeklődtem, de még nem döntöttem, hogy agp vs. pci-e lessz-e?
Kerbenog+PH=emre

#726 Felhasználó inaktív   batman777 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 07:39

Érdekesség!

Nekem már 1 éve megvan az A8V deluxom. Új procit (E3 stepping) raktam bele, Kingmax 2.5-3-3-7 ramokkal. 1 hónapig minden tutijól ment, aztán elkezdett tuning alatt fagyogatni. Csak alapfrekvenciához közeli sebbességen működött jól.
Kicseréltem a videokarit, a tápot, de semmi változás nem volt. Gondoltam a rági Infineon 3-3-3-7  ramokat visszarakom, hátha a rammal nem tud harmonikusan működni.
Most szépen megy tovább 400 helyett 450-en 3-3-3-7 beállitással, nincs fagyás sem.

Tapasztalat:
Az Infineon ramokat szereti az alaplap, a Kingmaxot csak megtűri egy darabig, aztán válni akar !  :D

Üdv.
ASUS P6T, I7 3.4Ghz 1.125V, ATI 4850 512MB, 3x1GB OCZ 1333 DDR3,  BFG Physx Ageia 128MB, Audigy2, Chieftec 550W.

#727 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 14. 19:02

Idézet: batman777 - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 8:39

Érdekesség!

Nekem már 1 éve megvan az A8V deluxom. Új procit (E3 stepping) raktam bele, Kingmax 2.5-3-3-7 ramokkal. 1 hónapig minden tutijól ment, aztán elkezdett tuning alatt fagyogatni. Csak alapfrekvenciához közeli sebbességen működött jól.
Kicseréltem a videokarit, a tápot, de semmi változás nem volt. Gondoltam a rági Infineon 3-3-3-7  ramokat visszarakom, hátha a rammal nem tud harmonikusan működni.
Most szépen megy tovább 400 helyett 450-en 3-3-3-7 beállitással, nincs fagyás sem.

Tapasztalat:
Az Infineon ramokat szereti az alaplap, a Kingmaxot csak megtűri egy darabig, aztán válni akar !  :D

Üdv.

Nekem tűrnie kell, még közel két év hátravan a Sulinetből, addig maradnak is a ram-ok (a többiek... :confused: )
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#728 Felhasználó inaktív   Pitbull> 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 09:16

Idézet: Kenobi - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 18:52

En ugyan meg nem hasznalok SATA winyot, de a BIOS-ban van beallitasi lehetoseg, hogy onnan bootoljon.  Eloszor is a  SATA es RAID controller-t enable-re kell allitanod, aztan kovetkezhet a tobbi.
Amugy hany SATA winyot akarsz telepiteni?
Az alaplap telepito CD-jerol kene a SATA drivereket felrakni floppy-re es a Windows telepitesekor nyomj egy F6-ot, aztan add neki a floppyt. Az alaplap CD-jen van egy progi, amivel elkeszithetsz egy lemezt, ami segiteni fog a Windows telepitesekor a SATA winyokat felismerni. A progi neve Makedisk.
A masik, ha csak egy SATA winyot telepitesz, akkor allitolag a piros foglalatba illeszd ne a feketebe.
Bocs, hogy csak igy korulirtam es nem reszleteztem, de az igazsag az, hogy nem szemelyes tapasztalatbol szereztem az infot. Remelem azert sikerul majd osszehozni. :)

Sziasztok!

Látom, hogy régi ügy a téma.

Valóban, jól hallottad: Ha egy winyót telepítesz,

1. Kösd a RAID 1-re.
3. BIOS-ban:  Onboard SATA boot ROM: disabled
                  Onboard Promise Controller: Enabled
                      Operating mode: IDE mode
2. Az alaplapi CD-ről boot-olva készíts egy SATA378 controller floppyt
3. Boot WIN XP CD
4. Nyomj F6-ot és amikor kéri a floppyt rakd be és töltsd be a conrollert

Sok sikert.  :cool:
Nyugalom, kiegyensúlyozottság, erő!

#729 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:00

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok egyedi IRQ-t adni a hangkártyának vagy a LAN-nak. Most mindketten a 17-n osztoznak, de nekem le van tiltva a amit nem használok (serial, parell, sata, game, alaplapi ac97 stb), tehát egy csomó alacsony IRQ is rendelkezésre állna, mégis a 17-re kerül megosztva.

A következő kérdésem (egy kicsit meg vagyok kavarodva) Ha tuningolom a procit, hogy kell beállítanom hogy az AGP/PCI frekveniája ne változzon? Auto v. 33/66. (Tudom hogy ovodás kérdés, de tegnap úgy befagyott a lap egy ki tuningal, hogy az csak na. Utánna meg nem akarta felismerni a hangkártyámat.

Bios a legújabb van benne.

Köszi...  (Szájbarágóssan, ha kérhetem) :D
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#730 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:21

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 9:00

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok egyedi IRQ-t adni a hangkártyának vagy a LAN-nak. Most mindketten a 17-n osztoznak, de nekem le van tiltva a amit nem használok (serial, parell, sata, game, alaplapi ac97 stb), tehát egy csomó alacsony IRQ is rendelkezésre állna, mégis a 17-re kerül megosztva.

A következő kérdésem (egy kicsit meg vagyok kavarodva) Ha tuningolom a procit, hogy kell beállítanom hogy az AGP/PCI frekveniája ne változzon? Auto v. 33/66. (Tudom hogy ovodás kérdés, de tegnap úgy befagyott a lap egy ki tuningal, hogy az csak na. Utánna meg nem akarta felismerni a hangkártyámat.

Bios a legújabb van benne.

Köszi...  (Szájbarágóssan, ha kérhetem) :D

- Rakd át a hangkártyát másik slotba. Nálam alulról a 3.-ban van, így 18-ast kapott.
- Ha a 33/66-ot választod, akkor az nem fog változni (emelkedni) a tuninggal. Egy-két Mhz még nem a világ, de nagyobb káros lehet...
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#731 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:35

Az IRQ dologgal egyáltalán ne foglalkozz, már elmúltak azok az idők. Sőt, az sem nagyon szokott már gond lenni, ha ugyanazon ül két eszköz.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#732 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 10:44

Kösz mindenkinek!

Tegnap is 33/66-ra tettem, de akkor ezek szerint a memóriának állítottam be túl szoros időzítést és 1T-t ;)

Jó kis deszka ez, előtte MSI K8N-em volt, de kölcsönös unszimpátia miatt elcseréltem erre a deszkára. Az AIW Radeonommal nagyon nem akart együtt működni. Abban volt egy exlusiv PCI slot, teljesen független IRQ-val. De ha nem gond, akkor jó... :D Végül is semmi gondja, nem recseg, akad stb., de úgy gondoltam rend a lelke mindennek... ;)
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#733 Felhasználó inaktív   Mayer_KEMP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 09:54

Biztos fel tették már a kérdést, ezért előre is elnézést mindenkitől, de nem volt időm végig keresni...

Elméletileg elérhető a lappal hogy egy SATAII-es vinyó (az Én esetemben egy 320-as WD Cavier SE 16MB Chache-es) működjön is SATAII-esként , ha a Promise Controllerbe dugom, vagy VIA-s alaplapnál esélytelen?

Ugyanis mindenki azt mondja hogy csaj Nforce 4-es Chipsetes lapokkal megy! :s

Pillanatnyilag a "fekete" SATA-ra van dugva és így csak Jumperelve hajlandó menni SATAI-en! :s

Üdv: MaYeR

Kép

ASUS A8V Deluxe; AMD Athlon 64 3000+;1GB RAM; 9600XT Radeon VGA; WD 320GB HDD; Seagate 120GB HDD

#734 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 10:17

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 11:44

... de úgy gondoltam rend a lelke mindennek... ;)

Én is úgy gondoltam, azért csere-berélgettem a kártyákat... :cool:

#735 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 10:18

Idézet: Mayer_KEMP - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 10:54

Biztos fel tették már a kérdést, ezért előre is elnézést mindenkitől, de nem volt időm végig keresni...

Elméletileg elérhető a lappal hogy egy SATAII-es vinyó (az Én esetemben egy 320-as WD Cavier SE 16MB Chache-es) működjön is SATAII-esként , ha a Promise Controllerbe dugom, vagy VIA-s alaplapnál esélytelen?

Pillanatnyilag a "fekete" SATA-ra van dugva és így csak Jumperelve hajlandó menni SATAI-en! :s

Nem hinném, hogy támogatja a SATA II-t a lap...

#736 Felhasználó inaktív   Mayer_KEMP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 10:25

Idézet: bigsee - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 11:18

Nem hinném, hogy támogatja a SATA II-t a lap...

Ez rossz hír!  :(

Kép

ASUS A8V Deluxe; AMD Athlon 64 3000+;1GB RAM; 9600XT Radeon VGA; WD 320GB HDD; Seagate 120GB HDD

#737 Felhasználó inaktív   Pitbull> 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 07:56

Idézet: Mayer_KEMP - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 9:54

Az alaplap leírás szerint csak a SATA I.-et támogatja (150 Mb/s, 1.5 Gb/s data transfer rate). Ezért kell a SATA II winyót jumper-olni 1.5 Gb/s-os sebességre.
Nyugalom, kiegyensúlyozottság, erő!

#738 Felhasználó inaktív   tariz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 15:16

Van valakinek valami X2 es tunningeredménye ebben a lapban?

#739 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 07:53

Van egy olyan furcsasága a lapomnak, hogy reck vinyó leállítása után, kb egy percig mutatja a boot képernyőt. A másik lapomnál egy F4 megoldotta és átugrotta a detektálást, de itt végig kell várnom. BIOS-ba is egy perc mire bejutok. Ott is NOT INSTALLED ra kell állítanom a Pr Save-t, hogy ne keljen mindig várnom az indulásnál.

5let?
üdv
tus

#740 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 08:48

Idézet: tus - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 8:53

Van egy olyan furcsasága a lapomnak, hogy reck vinyó leállítása után, kb egy percig mutatja a boot képernyőt. A másik lapomnál egy F4 megoldotta és átugrotta a detektálást, de itt végig kell várnom. BIOS-ba is egy perc mire bejutok. Ott is NOT INSTALLED ra kell állítanom a Pr Save-t, hogy ne keljen mindig várnom az indulásnál.

5let?

Húzd ki a rack-ből a fiókot. Nekem kapcsolós a rackem, és ha van benn vinyó, de le van kapcsolva, akkor bolondul meg.

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.