HWSW Informatikai Kerekasztal: Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről

#161 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 10:46

Üdvözlet, emberek!
Egy kéréssel fordulnék a közösséghez: egy kb. 8 perces VHS anyagot kellene digitalizálni. Sajnos, nekem ehhez csak a kazetta van :( . Amennyiben valaki segítene, előre is köszönöm!
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#162 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 19:53

Hello

Kicsit láma kérdés, de van e képminőségbeli különbség, a win movie maker, adobe premiere, pinnacle studio stb, szóval az egyes progik által miniDV-ről capture-olt avik között?
Illetve a capture-olt DV-avi szerkesztése után, az anyag DV-avi-ba mentése esetén lép e fel minőségkülönbség az egyes progik által végzett mentések között?

Én úgy gondolom a capture-ban nem lehet különbség a minőségben, esetleg a szerkesztés utáni kimentésben adodhat különbség, de szeretném ha ezt nálam hozzáértőbb mondaná meg.

Előre is köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#163 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 25. 19:57

Idézet: theHassan - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 11:46

Egy kéréssel fordulnék a közösséghez: egy kb. 8 perces VHS anyagot kellene digitalizálni. Sajnos, nekem ehhez csak a

Ha nem kell túl hightec minőség, meg Csepel felé jársz 2 doboz sörrel, akkor megoldható.
Make love not Wor.

#164 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 08:09

Idézet: szabi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 20:53

Én úgy gondolom a capture-ban nem lehet különbség a minőségben, esetleg a szerkesztés utáni kimentésben adodhat különbség,

Jól gondolod!

A DV-kamerák anyagának firewire porton történő kepcsörölése csak adatmozgatás, viszont az áttömörítés (pl. egy effektnél), vagy az MPEG2-be forgatás már nagy különbségeket mutathat. A Premier ezen a téren nagyon lemeradni látszik, míg a Canopus mai vágószoftverei a Procoderrel kódolva a végső formátumot, látványoan szép dolgokat produkálnak.

Van azért összefüggés a kepcsörölt anyag és a végső képminőség között kettő is. Az egyik, hogy bizonyos programok nem fogadják el a másik anyagát. A másik, hogy az analóg forrásból történő kepcsör esetén nem mindegy az AD-konverziót végző hardver fajtája. A jelenleg elérhető legszebb minőséget a legolcsóbban a Canopus ADVC-család tagjai végzik. Csak az áruk régóta változatlan. Ezért hiába dolgoznak szépen, ha az asztali DVD-írók árának mélyrepülése miatt már sajnos eladhatatlanok...

#165 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:05

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 9:09

Jól gondolod!

A DV-kamerák anyagának firewire porton történő kepcsörölése csak adatmozgatás, viszont az áttömörítés (pl. egy effektnél), vagy az MPEG2-be forgatás már nagy különbségeket mutathat.

Hello

Ebből kiindulva gondoltam arra, hogy szerkesztés után is DV-aviba mentem ki és majd azt kódolom át CCE-vel, mivel én azt kedvelem.

Idézet

Van azért összefüggés a kepcsörölt anyag és a végső képminőség között kettő is. Az egyik, hogy bizonyos programok nem fogadják el a másik anyagát.

Ezt jó, hogy irtad :)  a studio 9 nem nyitja meg a movie maker által capture-olt a DV-avikat. Ezek szerint valami különbség csak van az egyes capture-ok között?
Most kezdhetem újra a három órát, mivel azt hiszem a studio 9 talán szebb munkát végez mint a movie maker.
A másik amit észrevettem, ha sata vinyóra mentem az anyagot tele van frame drop-pal, mig a lassabb pata vinyóra mentés esetén nincs frame drop. Ezt a movie maker és a studio 9 is megcsinálja.  :confused:

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#166 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 10:10

Mert kétféle DV formátum létezik áthúzásnál. De erre is találtak már ki konvertert, az Ulead és a Canopus is kínál ingyen ilyen átalakító programot! ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#167 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 12:29

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 11:10

Mert kétféle DV formátum létezik áthúzásnál. De erre is találtak már ki konvertert, az Ulead és a Canopus is kínál ingyen ilyen átalakító programot! ;)

Hello

Van minőségi különbség a kettő között?
Most fejezte be a studio a capture-t, annyira "örülök" :mad: , hogy a 38' 40" anyagból 41' anyagot csinált, illetve hang csak az első nyolc percben van utána semmi :( . Ezért kérdem, mert ez alapján lehet mégis a movie maker a jobb választás, azzal ilyen gond nem volt. Vajon mekkora a minőségi különbség a studio9 és a movie maker között?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#168 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:09

Hello

Közben leszedtem a canopus DV konverterét ami azt mondta a movie makeres avi-ra, hogy nem tudja átkonvertálni. :(
Az ulead oldaláról, meg le sem tudom tölteni, anélkül, hogy taggá válnék, azt meg nem akarom. :mad:
Marad a movie maker; igy is rég jártam, hogy valamire (capture-ra) egy M$ progi a legjobb választás.
Probáltam a premiere-t, de szegény nem is kezeli a kamerámat, igaz a movie maker-es DV-avit megnyitja, de olyan bonyolult, hogy semmire nem tudom használni. Pedig nem akarok valami nagy szerkesztést, kis elsőtétítés egy-két vágás ennyi. Normális, hogy ezt a movie maker 4 órán keresztül akarta kiszámolni?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#169 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:24

múvimékör lassú, de legalább bugos, konkrétan ha elsötétítést nekem csak úgy sikerült csinálnom, hogy fade egy fekete bmp-be és vissza. a fekete kép hosszával hosszabb lett a videó, a hang viszont nem, azaz szétcsúszott... de legalább baromi sokáig számolta ezt a bonyolult effektet... úgyhoyg először használtam és utoljára is
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#170 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 26. 13:36

Idézet: szabi - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 14:09

Marad a movie maker; igy is rég jártam, hogy valamire (capture-ra) egy M$ progi a legjobb választás.

1. Tudsz beszedni a Studioval is.
2. Itt egy kis progi, csak DV beszedésre, hátha jó lesz neked:
http://windv.mourek.cz

#171 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:40

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 16:54

Hümmm... ...éppen tudok egy eladót jó áron. ;)

ja, és ha szükségem is lenne rá :D
báááár... milyen és mennyi? :)

Szerkesztette: qnadam 2005. 09. 26. 13:40 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#172 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:52

Idézet: szabi - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 14:09

Normális, hogy ezt a movie maker 4 órán keresztül akarta kiszámolni?

Sok dolog függvénye az ilyesmi, de miért akarod folyton a leggagyibb programokkal megoldani a feladatot? Nem elnne egyszerűbb valami olyannal, ami normálisan működik? Én segíthetek, de már csak magánban, mert nem jövök egy darabig. Nagyon sok a munkám...

#173 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 14:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 14:24

múvimékör lassú, de legalább bugos, konkrétan ha elsötétítést nekem csak úgy sikerült csinálnom, hogy fade egy fekete bmp-be és vissza. a fekete kép hosszával hosszabb lett a videó, a hang viszont nem, azaz szétcsúszott... de legalább baromi sokáig számolta ezt a bonyolult effektet... úgyhoyg először használtam és utoljára is

Hello

Bugos!? Mint irtam a nagyszerű premiere nem is látja a kamerámat, szerkesztésre meg bonyolult, a csodálatos studio9 nyolc percnyi anyag után elhagyta a hangot (nem egyszerüen csúszott, nem volt hang), ingyenes progik közül a virtualdubot probáltam, szintén nem boldogult, igy maradt a movie maker. Szóval nekem a többi sem tünt olyan nagyszerű proginak, viszont arra rájöttem a movie makerrel nem fogok szerkeszteni.
Mykee

Idézet

1. Tudsz beszedni a Studioval is.

Mint irtam nem igazán tudok.
ambroa

Idézet

de miért akarod folyton a leggagyibb programokkal megoldani a feladatot? Nem elnne egyszerűbb valami olyannal, ami normálisan működik?

Az jó lenne, de nem megy. Egy esküvői videot kellene dvd-re rakni, de nem gondoltam, hogy ennyi kinlódás van vele. A kamera is csak kölcsön van utána visszaadom, ezt is csak szivességből vállaltam, nem gondoltam, hogy ennyire nem boldogulok. Most van három egyenként 10, 12 és 8GB-os avim amit a movie makerrel szedtem le, most töröljem le, abban a reményben, hogy a studio9 esetleg meggondolja magát és felveszi az egészet hanggal eggyütt, ha mégsem akkor újra lássak neki movie makerrel? Erre rámegy az egész napom és nem is biztos az előzöek fényében, hogy sikerül.
Pedig a studio9 -et nagyon ajánlották erre a célra, hogy egyszerű és jó.
Közben döntöttem, az utolsó 8GB-os anyagot letörlöm és újra nekiugrok studio9-el, utolsó probaként, ha most is eldobja a hangot akkor csak 40 percet kell újra szednem.
Még jó, hogy a sata vinyón 25GB szabad hely van, de oda semmi nem szedi le frame drop nélkül. Valamiért nem szereti a studio és a movie maker sem.
Majd 40 perc múlva megirom, hogy mire jutottam.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#174 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:12

Hello

"Legnagobb meglepetésemre" a studio9 megint elhagyta a hangot, úgy húsz percig jó volt onnan kezdve szünt meg a hang. Először csak akadozott, majd teljesen megszünt.
Úgy tünik erre a movie maker mégis jobb program.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#175 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:30

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 14:36

2. Itt egy kis progi, csak DV beszedésre, hátha jó lesz neked:
http://windv.mourek.cz

Hello

Leszedtem, ezt is megprobáltam; ez sem megy.  :(

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2005. 09. 26. 16:31 -kor

BF2 / Kép / BF3

#176 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 26. 17:29

Hát ezt nem hiszem el, hogy egy szimpla felhúzás ilyen kalamajkákkal jár... A Studio-val én húztam át már DV-t és még nem volt vele bajom, de hogy mitől dobhatja el a hangot, ötletem sincs.
De mivel DV az DV, ezért nem értem, hogy mehet a Movie Makerrel, míg a többivel meg hátast dob. És a konvertálás meg milyen hibával állt le?

#177 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 17:45

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 18:29

És a konvertálás meg milyen hibával állt le?

Hello

A hibaüzenet a következő: The source file can not be concerted by this application.
Röviden szólva nem konvertálja át.

Idézet

Hát ezt nem hiszem el, hogy egy szimpla felhúzás ilyen kalamajkákkal jár...

Szóval nem csak én érzem úgy, hogy valami nem OK a gépemen.
Most újra leszedtem movie makerrel (újabb 40 perc) úgy döntöttem nincs elsötétítés nincs vágás, semmi egyéb, az egészet beadom a CCE-nek és átnyomom DVD formába. Kicsit pancser munka, de majd letagadom, ha kérdezik ki csinálta. :)
Azt kell most megoldani, hogy a három külön avit a CCE egynek lássa és igy dolgozzon.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#178 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 26. 17:54

Összeilleszteni Virtualdubban? Esetleg Avisynth?

#179 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 17:54

Idézet: szabi - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 18:45

Szóval nem csak én érzem úgy, hogy valami nem OK a gépemen.

...és megpróbáltál már az aláírásomra kattintani?

#180 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:49

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 18:54

Összeilleszteni Virtualdubban? Esetleg Avisynth?

Hello

Először avisynth-re gondoltam, de rájöttem a CCE is egybe tudja rakni, csak nem a főoldalon kell, hanem az input file settings fül alatt kell a többit hozzáadni.
Igy a teljes hossz 2h33m56s11ms  ami 230912 frame ehhez jön 192kB/s AC3 amit 216.5MB méretnek számoltam, remélem annyi is lesz :)
A videonak igy 3732 kb/s -os bitráta jut. Jobb lett volna kicsit magasabb, most jó lenne egy két rétegű lemez, de ez van.
Remélem itt már nem csúszok el semmin.

ambroa

Idézet

...és megpróbáltál már az aláírásomra kattintani?

Néztem, ott egy telefonszám és egy fórum van abban olvasgattam egy picit (tényleg picit) majd visszatértem ide.
Mindenkinek köszönöm, hogy probált segíteni. ;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9