HWSW Informatikai Kerekasztal: Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pár kérdés a VHS-DVD, DV kamera-DV digizésről

#61 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 28. 18:49

DVD Lab Prot- honnan lehet megszerezni?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#62 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 21:35

Idézet: Socket - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 19:49

DVD Lab Prot- honnan lehet megszerezni?

a hivatalos oldalon van fönn demo verzió.. vagy dc++.. ;)
Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#63 Felhasználó inaktív   almi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 04. 16:08

Sziasztok!
Van valakinek Samsung VPD-101 es videó kamerája?Ha igen pls írjon!Fontos lenne!

Köszi

#64 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 16:30

Hali!
Egy rokonnak Dv kamerája van, és ezen felül egy laptopja. Az a baja, hogy nem tud sok-sok órányi anyagot tárolni ha simán firewire csatin keresztül teszi fel a vinyóra az anyagot. ( azt nem  tudom van-e frame drop-ja, de hagyjuk is) Van valami külső egység amit a DV kamera és a laptop közé téve Hardware-sen tud kicsit tömöríteni a filmeken? Amikor a laptoppal próbálta (mpeg2 -be tömörítette)akkor zúgott mint a franc, és fél óra után ki is fagyott (sztem a proci túlmelegedett). A Canopus ADVC-k, vagy hasonlók sztem fölöslegesek , (már amelyiknek van fireware bemente és külső egység) mert nem analógból akarja átkonvertálni, csak a DV formátumból mpeg2 -őt, mindezt a már említett laptop-on.
Ha tudtok valami megfizethető áru cuccot, akkor help.
Thx :)

Szerkesztette: agabe 2005. 03. 14. 16:31 -kor

#65 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 16:38

szerintem olcsóbb lenne egy másik - akár külső vinyó (bár nem tudom, hogy bírná-e a sebességet, elvileg sztem kellene)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#66 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 18:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 14:12

Rendesebb cuccost is kapsz MediaMarkt, Saturn, Elektroworld vackokban is, eccer kell 10 rugót elkölteni, utána már nem kell gyakran pótolni.

Miiicsoda? 10 rugot?
Ennyibol barmelyik muszeresz kreal ki/be mindenlofasz kabelt Neotech meg Neutrik csatlakozokkal es rendes kabelekkel, ami azert nem MM kategoria... (nekem pl. meg nem sikerult szetbarmolnom Neutrik dugot, arra raulhetsz, ralephetsz, trolival atmehetsz rajta, max. osszekarcolodik a kromozasa, de baja nem lesz)

#67 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 15. 01:14

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 18:39

Miiicsoda? 10 rugot?
Ennyibol barmelyik muszeresz kreal ki/be mindenlofasz kabelt Neotech meg Neutrik csatlakozokkal es rendes kabelekkel, ami azert nem MM kategoria...

Ismerem a Neutrikot, de 10 rugóért kapol mondjuk 2 SCART-RCA adaptert, egy komplett MM-es készletet ami tuheles>3RCA, valamint nekem Bandridge nevezetű kábeljeim vannak, abból 3 méteres RCA-t, ami kezdésnek nem túl szar.

Neutrikot ismerem, emlegettem is a srácoknak, hogy első sarki speakon dugóit minden buli után cserélni kellett, eccer vettük 150ezresért :-) egy szatyor dugaszt, majd évekete lehúzott, pedig kapott a szájára. Volt rá példa, hogy hangfalak hátán álltak ki a dugók, egy tag meg felmászott rajtuk, mintha csak létra lenne. Erre való.

De 10 rugóért nem sok szettet kap, én Lomexben vettem aranyozott RCAkat talán 400 pénz/darab árban, meg vékonykoaxot, és csináltam. De alapkészletet lehet belinkelgetem sorban, hogy mi illene bele.
Make love not Wor.

#68 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 02:03

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 16:38

szerintem olcsóbb lenne egy másik - akár külső vinyó (bár nem tudom, hogy bírná-e a sebességet, elvileg sztem kellene)

Van külsö vinyó is, 200 Giga (asszem), de az sem elég ha 25Mbit-tel veszeget fel, mert sok , egy 7véhén általában 4-5öt órát is, azt meg már nem fogja tudni tárolni akkora bitrátával. Szal van valmi egyszerű külső hardware-es mpeg 2 kódoló, ami DV-t fogad, és azután az mpeg2-őt löki át mondjuk USB-n ?

Szerkesztette: agabe 2005. 03. 15. 02:05 -kor

#69 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 07:13

Idézet: agabe - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 2:03

Van külsö vinyó is, 200 Giga (asszem), de az sem elég ha 25Mbit-tel veszeget fel, mert sok , egy 7véhén általában 4-5öt órát is, azt meg már nem fogja tudni tárolni akkora bitrátával. Szal van valmi egyszerű külső hardware-es mpeg 2 kódoló, ami DV-t fogad, és azután az mpeg2-őt löki át mondjuk USB-n ?

A DV sávszélessége 25Mbit de a HDD-n a helyigénye 3.6MB/sec hanggal együtt. Ez pedig azt jelenti, hogy egy 200GB méretű HDD-n akár 8 óra is felfér és még marad is helyed bőven.  :D

#70 Felhasználó inaktív   HC14E 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 15. 09:10

Sziasztok!

Én most kezdem az alapoktól ezért lehet,hogy banális kérdéseket teszek fel de megköszönném ha valaki segítene.
SONY HC14E miniDV kamerám van
USB kábelt kaptam hozzá. Sehol nem találom hogy USB1 vagy USB2 a kamera kimenet
gondolom az átviteli sebesség miatt nem mindegy. Tudomásom szerint az USB 2 a DV kimenettel azonos nagyságrendű átviteli sebességet biztosít (lehet, hogy rosszul tudom)
Viszont a fórumba beleolvasva mindenki firewire csatlakozásról ír.Valóban csak azzal megy az anyag  áttöltése? :confused:

#71 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 09:31

Idézet: HC14E - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 10:10

Sziasztok!

Én most kezdem az alapoktól ezért lehet,hogy banális kérdéseket teszek fel de megköszönném ha valaki segítene.
gondolom az átviteli sebesség miatt nem mindegy. Tudomásom szerint az USB 2 a DV kimenettel azonos nagyságrendű átviteli sebességet biztosít (lehet, hogy rosszul tudom)
Viszont a fórumba beleolvasva mindenki firewire csatlakozásról ír.Valóban csak azzal megy az anyag  áttöltése? :confused:

Ha állóképeket akarsz lementeni a gépre, arra jó az USB...

Videóhoz firewire (I-link, 1394 stb néven is szerepel) kell...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#72 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 11:04

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 7:13

A DV sávszélessége 25Mbit de a HDD-n a helyigénye 3.6MB/sec hanggal együtt. Ez pedig azt jelenti, hogy egy 200GB méretű HDD-n akár 8 óra is felfér és még marad is helyed bőven.  :D

OK, akkor csak annyit, hogy minnél többet szeretne tárolni, viszont nincsenek terrás winyói, ha 8 óra fér rá az édeskevés. Van valami ami hardware-sen tömörit Dv kamera jelét Mpeg2-be (DVD minőségre Kb), mert úgy máris kb. 50 óra férne el a 8 helyett. Nem érdekel pillanatnyilag más téma , hogy mi mekkora, meg hogy minek tárolni úgy, vagy, hogy hogyan jobb, a kérdés, hogy van-e ilyen tömörítő cucc ami külső egység? (mer amit találtam azok mind analógból csinálnak digitálisat, vagy pedig software-sek és belső kártyák)

#73 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 13:43

Idézet: agabe - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 11:04

OK, akkor csak annyit, hogy minnél többet szeretne tárolni, viszont nincsenek terrás winyói, ha 8 óra fér rá az édeskevés. Van valami ami hardware-sen tömörit Dv kamera jelét Mpeg2-be (DVD minőségre Kb), mert úgy máris kb. 50 óra férne el a 8 helyett. Nem érdekel pillanatnyilag más téma , hogy mi mekkora, meg hogy minek tárolni úgy, vagy, hogy hogyan jobb, a kérdés, hogy van-e ilyen tömörítő cucc ami külső egység? (mer amit találtam azok mind analógból csinálnak digitálisat, vagy pedig software-sek és belső kártyák)

Látom nem érted. A 25Mbit-es DV helyigénye 3.6MB/sec mely a hangot (48KHz PCM) is tartalmazza. Ha egy kicsit számolsz akkor láthatod, hogy 1 perc DV-ben 216MB helyet foglal el. Ez azt jelenti, hogy 8 óra nem egészen 100GB. Azért írtam, hogy még marad is hely mivel a 200GB HDD-re kb. 16 óra anyagot tudsz elhelyezni. 2db 200GB HDD esetén ez már kb. 32 óra.
A Canopus ADCV családja sima A/D konverter (mint ahogy a neve is mutatja) azaz ezeknek az eszközöknek semmi közük a hardware szintű MPEG2 tömörítéshez.
Ha megfelel a home kategória által nyújtott minőség akkor nézd meg az ADS termékeit mivel ezek között olyan is ami DV-ből készít MPEG2-t. Viszont ezeknek az eszközöknek a hátránya, hogy elfogadható minőségben csak 6Mbit felett képesek MPEG2 tömörítésre.

Ha tényleg igény a jó minőségű MPEG2 akkor inkább HDD-s asztali DVD felvevőben érdemes gondolkodni. Van 80GB, 160GB és 250GB tárolókapacitású. A 80GB-re SP-be azaz normál DVD minőségben 32 óra fér fel (a 160GB-re pont a duplája azaz 64 óra).  :D

Azon viszont célszerű lenne elgondolkodni, hogy a jövőben mit szeretnél kezdeni ezzel a nagy mennyiségű digitális anyaggal. Ez azért lényeges mivel ha később szerkeszteni kell akkor az MPEG2 nem ideális mivel nem lehet minőségvesztés nélkül kockapontosan vágni (minőség vesztés nélkül csak GOP határon lehetséges a vágás ez viszont PAL norma esetén 12 vagy 15 képkockát jelent és csak vágásról van szó)

#74 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 23:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 13:43

Látom nem érted. A 25Mbit-es DV helyigénye 3.6MB/sec mely a hangot (48KHz PCM) is tartalmazza. Ha egy kicsit számolsz akkor láthatod, hogy 1 perc DV-ben 216MB helyet foglal el. Ez azt jelenti, hogy 8 óra nem egészen 100GB. Azért írtam, hogy még marad is hely mivel a 200GB HDD-re kb. 16 óra anyagot tudsz elhelyezni. 2db 200GB HDD esetén ez már kb. 32 óra.
A Canopus ADCV családja sima A/D konverter (mint ahogy a neve is mutatja) azaz ezeknek az eszközöknek semmi közük a hardware szintű MPEG2 tömörítéshez.
Ha megfelel a home kategória által nyújtott minőség akkor nézd meg az ADS termékeit mivel ezek között olyan is ami DV-ből készít MPEG2-t. Viszont ezeknek az eszközöknek a hátránya, hogy elfogadható minőségben csak 6Mbit felett képesek MPEG2 tömörítésre.

Ha tényleg igény a jó minőségű MPEG2 akkor inkább HDD-s asztali DVD felvevőben érdemes gondolkodni. Van 80GB, 160GB és 250GB tárolókapacitású. A 80GB-re SP-be azaz normál DVD minőségben 32 óra fér fel (a 160GB-re pont a duplája azaz 64 óra).  :D

Azon viszont célszerű lenne elgondolkodni, hogy a jövőben mit szeretnél kezdeni ezzel a nagy mennyiségű digitális anyaggal. Ez azért lényeges mivel ha később szerkeszteni kell akkor az MPEG2 nem ideális mivel nem lehet minőségvesztés nélkül kockapontosan vágni (minőség vesztés nélkül csak GOP határon lehetséges a vágás ez viszont PAL norma esetén 12 vagy 15 képkockát jelent és csak vágásról van szó)

Ok thx. Hát nem nekem kell majd, nem tudom mit akar vele potnosan csinálni, meg mennyit akar vele utómunkázni, de akkor majd jelzem neki ezeket a jellemzőket, azután ha akarja, egy ADS Instant DVD+DV egységgel megoldja ezt magának. Az a baj, hogy azt hiszi (mint sokan akik elkezdik) hogy ezt egyszerű csinálni, és lehet olcsón is. Sztem is jobb lenne neki egy winyós aztali felvevő, de van neki egy háttértár nélküli, asszem ezért nem akar másikat venni, de ez megint az ő gondja.
Na szal köszi a segitséget. :)

#75 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 00:02

adott minőségben digitalizálni lehet olcsón, egyszerűen és kis helyigénnyel, ezek közül választhatsz kettőt...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#76 Felhasználó inaktív   kutyuska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:16

Idézet: HC14E - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 8:10

Sziasztok!

Nekem is ilyen van.
Az USB-je 1.1-s. A képek áttöltésére használhatod. A videohoz felejtős
A firewire-hez vegyél egy mini - 4/6 kábelt  ( igény szerint ) kb 800 pénz a M*...-ban.
Nekem tökéletesen működik Pinnacle Studio 9-cel a capture DV-be.
A Sony drivereket ha nem muszály, ne használd!
Config 1 :Abit NF-M2 nView, AMD X2 3600+ @2400 Mhz(most még )   2*1024 MB KingMax Mars DDR2 800, DELL 196P ,2x Samsung 250 Gb SATA-II és 160 Gb HDD, Chieftec 360W DF,  LG GSA-4040B supermulti, WinFast DTV2000H,
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S

#77 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 18:31

Idézet: kutyuska - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:16

Nekem is ilyen van.
Az USB-je 1.1-s. A képek áttöltésére használhatod. A videohoz felejtős
A firewire-hez vegyél egy mini - 4/6 kábelt  ( igény szerint ) kb 800 pénz a M*...-ban.
Nekem tökéletesen működik Pinnacle Studio 9-cel a capture DV-be.
A Sony drivereket ha nem muszály, ne használd!

1etértek.. a sony driverje nemtom milyen, de az biztos hogy a hcr30as sony cumót felimseri azt mondja hogy m$ dv camcorder driver és boldogok  mint a sajtkészítől.. :D és dolgozik rendesen..
bár ma mikor a képeket lehúztam volna, akkor beanyázott és azt mondta hogy driver kéne neki, de második bekapcs után meglátta mint x meghajtó :D
Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#78 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 19:40

Idézet: StSanya - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 9:31

Ha állóképeket akarsz lementeni a gépre, arra jó az USB...

Videóhoz firewire (I-link, 1394 stb néven is szerepel) kell...

Bocs, de ez mar nem feltetlenul igaz.
Az USB Video Class-nak megfelelo USB 2.0 porttal rendelkezo kamerak eseteben mar USB-n is ugyanugy at lehet huzni a DV-s anyagot mint Firewire-n.

Szerkesztette: max-pain 2005. 03. 19. 19:43 -kor

#79 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 20:58

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 20:40

Bocs, de ez mar nem feltetlenul igaz.
Az USB Video Class-nak megfelelo USB 2.0 porttal rendelkezo kamerak eseteben mar USB-n is ugyanugy at lehet huzni a DV-s anyagot mint Firewire-n.

Aha... És hány ilyen kamera van?  :think:  :p
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#80 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 21:54

Idézet: StSanya - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 20:58

Aha... És hány ilyen kamera van?  :think:  :p

Hat tul sok valoban nem lehet (szerintem ket kezen meg tudja szamolni az ember :)), hiszen csak tavaly indult be ez az egesz USB Video Class dolog, de azert lassan kezdhetunk szamolni vele...

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.