HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan használd a Partition Magic-et - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan használd a Partition Magic-et

#281 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 20. 19:04

Idézet: Berci77 - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 9:07

nézem én, e itt a fájlrendszernél csak FAT-ok vannak, NTFS-t nem lehet választani. okoz ez gondot, vagy egyzserűen csak a program hülyesége?

Ez a felhasználó hülyesége inkább, mert a programból létezik FAT és NTFS fájlrendszerhez való változat is.

Idézet: pigot - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 17:48

van egy kis bajom a pm-el nem tudom hol kell regisztrálni.

amikor letötltöttem a softwarebázisrol fölraktam de nem akart semmit se csinálni. szereztem key-t és azt nem tudom hogy a key-t hova kell beírni

Írj egy emailt a Symantecnek, szerintem készségesen elmagyarázzák, mit hova kell írni.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#282 Felhasználó inaktív   Menotti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 20:45

Sziasztok

A Pm8.0 van a gépemen.Az a gondom,hogy a dinamikus lemezeimmel nem akar semmit csinálni.
Még a particiókat se listázza ki rajta.
Ötletek?
Előre is köszönöm...

#283 Felhasználó inaktív   Bem apo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 14. 07:39

Hello! Nagyon nagy problémám van:

Van egy 75 GB-os winchesterem, és fel volt osztva 30, 30 és 15 GB-os partíciókra. A 15GB-osra nem tudtam telepíteni az XP-t valamiért, csak az egyik 30-asra, így is lett. A másik kettőn voltak Filmek-zenék, illetve a 15-ösön a dokumentumaim. Azt akartam, hogy egyesítem a dokumentumos és a film-zenés partíciót, meg előtte lecsökkenetem a méretét a rendszerpartíciónak. Ez utóbbi sikerült is, 20 GB-ra, a másik kettő 5-5 GB-tal nőtt.

Ezután elindítottam, hogy egyesítse a Zenés-filmes és a dokumentumos partíciót, és olyan 30%-nál hibaüzenetet írt ki, csak annyit, hogy error. Ezután én most nem találom se a zeéimet-filmjeimet, se a dokumentumaimat. Nem is jelezte ki az intéző, csak a rendszerpartíciót. Ezután futtattam egy rendszer-visszaállítást, hátha, és most legalább már a zenés-filmes partíciót elindítja, és jelzi is, hogy van adat rajta, de az intézőben üresen látom.

A dokumentumos meghajtót pedig még a PertMagic sem jelzi ki, hanem csak a helyét, és unallocatednek mondja.

Mit tegyek?

Nagyon kérem segítsetek, mert minden dokumentumom rajta volt!!!

#284 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 11:36

Előszöris nem olvastad el, hogy készíts biztonsági másolatot az adatokról. GetDataBack-el kellene megpróbálni átmenteni az adatokat egy másik vinyóra. És addigis vigyázz, hogy nehogy valami írjon a lemezre, mert az az adatok visszaszerzési esélyét csökkenti.

#285 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 20:12

Egy kérdésem lenne a mesterekhez!

Van egy 80G-ás winyóm,amin van egy 3G-ás partició az XP-nek(tudom elég kicsi),a többi meg egyben van!
NTFS mindkettő!
Szeretném a 3G-ás partit megnövelni 5G-re nem félek a PM-től,nem szeretném a winfost újra rakni emiatt!
Bele merjek vágni?
Adjatok tanácsot mire figyeljek!

#286 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 01:01

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 20:12

Egy kérdésem lenne a mesterekhez!

Van egy 80G-ás winyóm,amin van egy 3G-ás partició az XP-nek(tudom elég kicsi),a többi meg egyben van!
NTFS mindkettő!
Szeretném a 3G-ás partit megnövelni 5G-re nem félek a PM-től,nem szeretném a winfost újra rakni emiatt!
Bele merjek vágni?
Adjatok tanácsot mire figyeljek!

Az egyben levő az elsődleges vagy kiterjesztett partíció?

Egyébként meg leginkább az előtte elvégzett  hibamentesítés (scandisk) ajánlható, és hogy lehetőleg ne legyen a felénél jobban tele a második partíció.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#287 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 22:26

Paragon Partition Manager 2005 és a Paragon Partition Manager 8 között mi a különbség?
Eddig a Paragon Partition Manager 2005-t használtam. Érdemes váltani a Paragon Partition Manager 8-ra?

#288 Felhasználó inaktív   aqpa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 19:50

Ha valami bevált és jól müködik akkor nem érdemes váltani csak azért hogy váltsak
egyébként attől függ hogy mire akarod használmi En évek óta a Part Magic 7 floppyait használom a progi mincs is fenn a gépen mer ugye nem mindennap particionállok és főleg nem mindig a saját gépem
Mostanában akarok keresni valami cd-s megoldást de csak azért mert kezdenek kihalni a floppymeghajtók (egyébként a legbiztonságosabb szerintem és elsö particionálásra mindenkinek ajánlom az fdisk) ha van rá lehetőséged
"Mindenhol jó de legjobb sehol"

#289 Felhasználó inaktív   ster 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 05. 00:27

Sziasztok!

Ez az első hozzászólásom; tudom, csirke vagyok, de már most szükségem lenne a segítségetekre.
Igyekeztem minél több infót begyűjteni a progiról, ugyan nem olvastam végig _minden_ hozzászólást.
Egy darab 300 GB-os Samsung winchester van a gépemben, C: = 40 GB, E: = 230 GB.

Tegnap este elhatároztam, hogy kipróbálom a Vistát. Ezt úgy szerettem volna megtenni, hogy Partition Managerrel lecsípek a C: meghajtó szabad 25 gigájából 10et, elnevezem V: meghajtónak, aztán arra zúzom rá a Vistát. (Megjegyzem, hogy egy barom voltam/vagyok, első próbálkozásom volt a PM-mel.)

PM-ben kiválaszottam, hogy az E: meghajtó alá tegye a C:-ből leválasztott 10 gigát.
[Azt olvastam, hogy baromira érdemes lett volna a C: és az E: közé berakni, mert akkor egyszerűbb lett volna (ezt persze csak az olvasottak alapján gondolom, amúgy nincs sok fingom ezekről a dolgokról).]

Leokéztam, újraindult a gép, majd a kék XP-s képernyő elkezdte a particionálást. ÉS LEFAGYOTT.
[Lehet, hogy nem fagyott le, de a gépházon a piros "memória-használat-jelző" fény (ld fentebb említett 'nincs sok fingom' szavak) folyamatosan világított, mint amikor le van fagyva, a gép pedig semmilyen életjelet nem adott.]

Újraindítás, majd "ellenőrizni kell a konzisztenciát az E: meghajtón" üzenet, na mondom, ezt megvárom, hogy ne legyen semmi para. Elkezdte visszaállítani az "árván maradt fájlokat", ami eltartott egy ideig. Bejelenteztem a Windowsba, természetesen a V: partícióm nem jött létre.

Ráadásul az E: meghajtón lévő adatok ~90%-a használhatatlan. Nem eltűnt, csak használhatatlan. Pl: megnyitok egy Muslimgauze zenét, az album 3. száma 16:23 hosszú, a következő szám 16:24 hosszú, a 2. számot le sem játssza (Winampben nem jelenik meg, hogy milyen hosszú lenne). Elindítom a 3. trekket, erre elkezdi lejátszani egybefüggően az egyik NEO albumot, majd átvált (a szám lejátszása közben, tehát elvileg a számon belül) egy másik album másik zenéjére.

A filmeket nem játssza le, azt írja, hogy ismeretlen fájformátum, pedig a Windows kiírja a fájl méretét, ami OK, mert télleg annyi, meg hogy milyen formátum, de aztán a (pl) Real Player meg a fent említett hibaüzenetet dobja ki.

Próbáltam a rendszervisszaállítást a PM install előtti pontra, de azt írja, hogy nem lehet visszaállítani, mert nincs változás a rendszerben. Van számítógépszaki ismerősöm, aki szerint ez úgy lehetetlen, ahogy van, hiszen egy progi installálása már változásnak számít. Próbáltam egy nappal install előttre is visszaállítani, de ugyanezt az üzenetet kaptam.

Ezt az egészet azért nem értem, ha a C:-ből kellett volna lecsípnie a szabad helyet, akkor az E:-hez miért nyúlt? És hogy lehet, hogy a C:-n minden OK, minden működik? Ráadásul az E:-n van mindenem: zene, film, sorozat, HEROES :), egyetemi stuff...

A kicsit kesze-kuszán leírtak alapján a kérdésem a következő lenne:
MI A RÁKOT CSINÁLJAK???
:wtf:

Van esély arra, hogy újra olvashatóvá váljanak a file-ok? Utána nyugodt szívvel formatálom az E:-t a francba, csak a töménytelen mennyiségű zenémet - filmemet - sorozatomat szeretném archíválni előtte.
[Egyébként a vinyóval amúgy sem volt minden rendben: ha ez E:-n lévő mp3-akat váltogattam a Winampben, kattogott a vinyó, jól hallhatóan. C:-nél semmi ilyen probléma.]

Az egyetlen apró örömöm: a legeslegfontosabb file-okat (egyetemi cuccok, vásárolt zenék, Heroes :)) a múlt héten kimásoltam a 40 gigás hordozható merevlemezemre. Talán Ő segíthet rajtam valahogy...?

A válasz jöhet ide, PM-ben, vagy a dj.ster@freemail.hu e-mailre is akár.
Előre is köszönök mindennemű segítséget, tanácsot, javaslatot, megoldást!
:respect:

#290 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 00:35

Én azt javaslom - mivel láthatóan nem értesz hozzá - hogy keress egy olyat, aki ért is hozzá, és vele próbáld az adatokat kimentetni a merevlemezről. Mivel nem hardveres a probléma, szerintem kultúrált összegből megúszod.

Véleményem szerint ott cseszted el, hogy újraindítottad a gépet, mielőtt végzett volna. Meddig vártál, amikor nem adott életjelet?

#291 Felhasználó inaktív   ster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 00:38

Körülbelül 5 percet várakoztam, de azalatt tényleg semmi, se egy prüntyögés, se egy pirosfényvillanás, se semmi...

De miért nem tudom visszaállítani a rendszert? Miért írja ki, hogy nincs változás a rendszerben, amikor ő maga is észrevette, hogy installáltam egy új progit?

Tudnál / tudnátok olyan valakit mondani, aki segítene nekem ebben élőben is?
Egyszer már volt infomentés egy régi vinyóról, az nem emlékszem, mennyibe került, de hardevrhiba volt a probléma, egész pontosan: Maxtor :)

Szerkesztette: ster 2007. 03. 05. 00:41 -kor

#292 Felhasználó inaktív   littleNorbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 11:16

Mi a baja a partition-imnak? Partition Magic-ben semmit nem birok velük csinálni, de amúgy az egész rendszerem jól működik.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Üdv.: littleNorbi

#293 Felhasználó inaktív   Hunter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 21:49

Üdv! megéri particionálni a vinyót egyáltalán?

ahol a gépet vettem azt mondták, hogy nem eddig mindig volt legalább két partícióm, most mikor vettem a gépet akkor ők fellökték a rendszert és egyben van mind a 250GB-om.
Ez nekem nem tetszik így, úgyhogy fel akarom darabolni legalább 2 darabba. (egyiken minden install program a másikon a többi lomom szeretném.)

Mivel lehet jól megoldani a dolgot, még nem particionáltam így csak üresen rendszer telepítés előtt.
De most van a vinyón 128GB adat. (és a win szerint 103GB szabad)

Na most mit tegyek vajon? és mivel. vagy menjek inkább valakivel tenni valamit.  :D előtte és utánna....
:think:
AMD Athlon64 X2 3800+, ASUS M2N-E, ASUS EAX1600PRO 512DDR2, 2xSamsung 250GB HDD, 2x512 DDRII

#294 Felhasználó inaktív   Scaty82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 07:41

Idézet: Hunter - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 21:49

Hát én a helyedben minden képpen szétpartícionálnám azt a vinyót! Személy szerint én a rendszernek mindig egy 15-20 GB-nyi partíciót csinálok a többit meg kedv szerint osztom el! Az se gond ha a többit egyben hagyod! :) Jó ha van egy 300GB partíció ahova tudsz letölteni! :)
A Partition Magic-el meg tudod azt csinálni, hogy a vinyódon lévő üres helyet felszabadítod majd új partíciót hozol rajta létre! És az adatok se fognak elveszni! De elötte azért ami nagyon fontos mentsd le! :D:D

#295 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 14:29

Idézet: Hunter - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 22:49

Ez csak tőled függ. Ha rendszer is lakik rajta, akkor annak érdemes egy kisebb darabot levágni.

#296 Felhasználó inaktív   pgyuf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 22:11

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
Futott egy XPprof egy HDD-n, ami több particióra van osztva. Mivel rosszalkodott az XPprof és/vagy a winyó, ráadásul nem volt legális az Op, ezért kértek telepítsek fel egy újat, (megvásárolt) egy új winyóra és ha az új XP Home az új HDD-n működik, akkor a régi XPprof már meg se jelenjen. A telepítés meg is történt. Most multiboot-os a rendszer.
2 feladatom lenne. Az egyik, hogy a régi Prof.-ot töröljem a rendszerből (bootcfg /delete /ID 2), ahol az 2 a másodikként felsorolt Op. rendszer (Prof XP). Erre való a bootcfg/ delete ?

A másik feladat, az egy probléma megoldása lenne. A rég HDD XP Prof- boot.ini-je kezeli az indítást, vagyis jelenleg ha beadja a kulcsot a régi XP Profos winyó, nincs ami elindítsa az új winyó, új XP Home-ját. Hogyan lehetne azt megoldani, hogy az új winyó-n legyen a boot.ini és elindítsa az új winyón lévő XP-t?

Valószínű, hogy hülyén telepítettem, de a régi XP Profnak atombiztosan futnia kellett, ameddig nem fut minden az új Home-on. Nem mertem megkoztátni más (le a régi winyó fel az új, arra fel az XP Home, majd visszacsat a régi winyó...) telepítést.

Megköszönném a segítséget!

pgyuf

#297 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 11:27

Hali!

Én már szívtam ezzel a progival nem egyszer, nem kicsit.. Szóval félek tőle mint a tűztől.
De szeretném használni, és nem működik. Több ver-t is felraktam, de a változásokat nem alkalmazza, csak kilép és kész.

Egyébként meg lehet oldani, hogy úgy egyesítsen két partíciót, hogy majdnem tele vannak adattal, és ne keljen mozgatni őket? Mert a fent póruljárt delikvensünk is ebbe a hibába esett mint én anno.. hatalmas adatmennyiséget akart mozgatni, az meg úgy belassult, hogy egy év lett volna mire megcsinálja.. és egy leállítás ilyenkor bizony mindent visz magával.. Na ezt nem akarom...

Szóval egyesítésnél is mozgatja az adatokat, vagy mindent hagy a helyén, és csak összeköti őket? Mert én már egy új partíciót sem merek lecsippenteni a kísérletezés kedvéért :D

Vannak egyébként más programok is, pl symantec, arról van vkinek infója?
A szatyor nem táska.

#298 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 11:31

Idézet: pgyuf - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 23:11

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
Futott egy XPprof egy HDD-n, ami több particióra van osztva. Mivel rosszalkodott az XPprof és/vagy a winyó, ráadásul nem volt legális az Op, ezért kértek telepítsek fel egy újat, (megvásárolt) egy új winyóra és ha az új XP Home az új HDD-n működik, akkor a régi XPprof már meg se jelenjen. A telepítés meg is történt. Most multiboot-os a rendszer.
2 feladatom lenne. Az egyik, hogy a régi Prof.-ot töröljem a rendszerből (bootcfg /delete /ID 2), ahol az 2 a másodikként felsorolt Op. rendszer (Prof XP). Erre való a bootcfg/ delete ?

A másik feladat, az egy probléma megoldása lenne. A rég HDD XP Prof- boot.ini-je kezeli az indítást, vagyis jelenleg ha beadja a kulcsot a régi XP Profos winyó, nincs ami elindítsa az új winyó, új XP Home-ját. Hogyan lehetne azt megoldani, hogy az új winyó-n legyen a boot.ini és elindítsa az új winyón lévő XP-t?

Valószínű, hogy hülyén telepítettem, de a régi XP Profnak atombiztosan futnia kellett, ameddig nem fut minden az új Home-on. Nem mertem megkoztátni más (le a régi winyó fel az új, arra fel az XP Home, majd visszacsat a régi winyó...) telepítést.

pgyuf

Én nem teljesen értem a problémádat, de ha az oprendszer egy külön partición van (mint ahogy azt érdemes) akkor azt le kell formázni, és jöhet rá az új rendszer.. Így nincsenek fenyegetve a cuccaid, csak kapsz egy új rendszert és kész.
Ha meg egyben van a rendszereddel a lom is, akkor telepítésnél az oprendszer felülírását kell választani, a cuccok úgy is megmaradnak.
Vagy félreétrem a szitut? :)
A szatyor nem táska.

#299 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 12:33

A többit nem tudom, én nem kisérleteznék az adataimon. Inkább kimenteni valahová, egyesíteni a két partíciót, és visszamásolni az adatokat.

Amúgy nem a demo verzióval próbálkoztál? Annál van az, hogy mindent láthatsz, hogy majd hogyan fog kinézni, de nem csinál meg semmit belőle.

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 12:27

Vannak egyébként más programok is, pl symantec, arról van vkinek infója?
A Symantec megvette a PowerQuest céget, és Norton PartitionMagic néven árulja a programot.

#300 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 17:21

Idézet: pgyuf - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 23:11

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.

pgyuf

Gondolom, ennyi idő alatt rendeződött a dolog, de azért leírom nagyjából.

Ebben az esetben nem kell foglalkozni a bootcfg paranccsal, mivel az a boot.ini-t szerkeszti, azt viszont Notepad-dal is tudod szerkeszteni, még egyszerűbb is.

Az indítást nem a boot.ini kezeli, hanem az ntldr (kerneltöltő program), amely a boot.ini-ből olvas ki néhány információt, legfőképp a kernel elérési útját, indítási opcióit. Mellesleg, a boot.ini törlődése sem nagy akadály, mivel ekkor az ntldr önállóan elkezd keresni egy betölthető kernelt (ntoskrnl.exe néven).

A gyökérben található rejtett bootfájlok átmásolhatók másik partícióra (vinyóra) is, amit persze aktívként kell megjelölni, illetve a BIOS-ban is beállítani boot-eszközként.

Szerkesztette: Signal 2007. 08. 12. 17:26 -kor

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.