Idézet: Nevl - Dátum: 2012. 11. 26. 17:23
Minden mp lvl-el kapsz valamennyi bónusz xp-t is, detailed karilap alján írja, így azt nehezen képzelem el, hogy "kevesebb" xp-t kaptál volna a nagyobb MP mellett. Szimplán csak azért csökkent a bejövő tapasztalat mennyisége, mert a lassabb haladást nem tudta ellensúlyozni a megnövekedett tapasztalati pont mennyisége/mob.
Fatum végig mp10-en vitte fel a második WD-t, szal ha sokat Ah-zol és jó cuccokban van a karakter símán teljesíthető, az más kérdés, hogy megéri-e.
Távol álljon tőlem, hogy "tamáskodjak", de mp3-ason tényleg olybá tűnt, hogy szinte csak 1-2 XP-t kaptam mob-onként. Direkt figyeltem... mondjuk 5246 XP-m volt, majd tucatjával öltem le a mob-okat, köztük több elit csapatot (Fields of Misery, Khazra Den, stb. az Act I területen), és még mindig 5400 körül járt az XP mutató.
Előtte, azt mp5-el nagyon jött az XP, és az "mp level"-t kikapcsolva is.
Ha nem tartottam volna furcsának, nem tettem volna fel az erre vonatkozó kérdést.
Egyébként, ha időm engedi AH-zom, de az a helyzet, hogy az a 200.000-500.000 között járó "forgó tőkém" már édeskevés a jobb cuccokhoz. Nem egy, nem két cucc - ami jó lett volna - minimum 1-2 milliós áron ment az AH-ban.
Ha megnézed a karakteremet, akkor láthatod, hogy az "Armor" értéke azért nem rossz, de például a Bracer-em (éppen tegnap cseréltem le) még így is elég gyengécske.
Plusz szerintem a fegyverem alap sebzése sem a legjobb. Olyan jó "közepesnek" ítélem meg az eddigi tapasztalataim alapján.
(Tudom, nyilván tehetnék bele legjobb minőségű ékkövet, de az sok-sok millióba kerül szintén.)
De alapvetően nem baj, ha nem könnyű a játék. Szeretem a kihívásokat. Szóval az mp2-3 a jelenlegi felszerelés mellett ideális lenne, ha adna annyi XP-t, amennyit várok. Tulajdonképpen az 5-ös is jó lenne, csak ott az idő/szerzett XP aránya nem olyan jó, mert sok esetben a mob-ok ártani nem nagyon tudtak, csak éppen 2-3 meteor kellett egy átlagos mob-nak, egy erősebbet pedig akár 8-10 Chain Lightning lövés intézett el. Az "Elite" mobok esetében még rosszabb volt a helyzet, ráadásul többször csak az mentette meg a karakteremet, hogy rendkívül magas a Life pontja, és a Templar gyógyítja is.
Idézet: TNTmax - Dátum: 2012. 11. 26. 17:35
Az elsődleges szempont a kapott XP-ben az az hogy milyen szintűek a mobok. A Monster Power nem befolyásolja a mobok szintjét csak pár egyéb paramétert.
Haladj tovább a következő Act-ra illetve nehézségi fokozatra, és beindul ismét.
Rendben. Eddig "Nigthmare"-en is az Act I-el "szöszöltem" sokat.
MP hatása az XP-re (lehet hogy már elavult ez a táblázat):
Azért jó ez. Köszi az info-t!
40-es szinten kb Nightmare Act 3 vége felé kéne hogy járj.
Ez valami "szentírás"?
A helyzet az, hogy nem vagyok egy "grinder" típusú játékos, aki végigrohan az egyes szinteken.
Elég sok időt töltöttem el azzal "Normal" és "Nightmare" fokozaton is, hogy a Leoric féle küldetést újra és újra végigvigyem. Ezzel XP-ztem (hatékonyan), és próbáltam valami ritka loot-ot szerezni. (Sikertelenül.)
Ráadásul az eltelt idő nagy részében csupa olyan tárgyat hordott a karakterem, ami egy rakás bónuszt adott az XP-re. Emiatt jutottam el úgy a 40-es szintre, hogy még "csak" az Act I végén járok "Nightmare" fokozaton is.