HWSW Informatikai Kerekasztal: megosztások, jogok...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

megosztások, jogok...? kitiltottam magam.. :(

#1 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 10. 23:59

Sziasztok!

Segítsetek kérlek benneteket, mert elrontottam a partíciómat...
de kezdem inkább az elején... egy win xp-s gépem van. helyi hálózatban van összekötve a gépem a család, és a szomszédok gépével. (össz 6-gép) minden tök jól müködött, csak az volt a bajom, hogy a megosztott meghajtókra a szomszédok gépéről előfordult hogy átmászkált egy két vírus, vagy csak egy két "thumbs.db" . azt gondoltam hogy, igaz még soha nem csináltam ilyet xp-n, de lejelszavazom a z én gépeim megosztott partícióit, és akkor mindenki tudja olvasni, de a saját gépem csak én írhatom és tök jó lesz, biztos nem olyan bonyolult. Nos úgy egy napos töprengés probálkozás és kínszenvedés után kiderítettem, hogy ez az nt alapú winekben úgy működik, hogy átálítom a mappabeállításaiban hogy ne legyen egyszerü megosztási nézet, létre kell hoznom a másik gép felhasználóját , és a megosztásban a biztonságban/engedélyekben be kell állítanom hogy az a felhasználó íthatja is a partíciót. (lehet hogy rosszul fejtettem meg, sőtt valószínű).
az egyik gépen rendben ment a dolog, ott sikerült, de a másikon ott bajok vannak.
a megosztás anyiban ok, hogy hálóról mindent enged amit a gép elött ülve is meg tudok csinálni, VISZONT... a partíciómon lévő könyvtárakban már sehogyan sem, még rendszergazdaként ,  elötte ülve sem.... :(
a jogokat már borzasztóan össze visza kevergettem, de semmi. már töröltem az összeset, vissza raktam őket, próbáltam úgyis hogy minden egyes tétel teljes elérést kapott, de akkor sem enged.

Könyörgöm értessétek meg velem mit rontok el... már az is jó lenne ha a hálón nem is tudnám írni, csak legalább itt tudjam...

előre is köszi!

#2 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 08:16

Ezt keresed.

Fájlok és mappák tulajdonbavétele Windows XP rendszerben

#3 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 14:18

Nálam elszállt a megosztás?!
...
Szerk.: mégsem szállt el ;)

Szerkesztette: ChRiS_RS 2005. 04. 09. 14:45 -kor

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#4 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 19:47

HUhh,az igen.. Nekem olyan van hogy valamiért mindig mikor beindítom a gépet kér 1 passt.de nincs is pass megadva csak 1 entert kell ütni... majd lesz 1 win reinstall 1-2 hónap múlva,mert ez tűrhetetlen...
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#5 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 20:07

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. Apr. 14., Thursday - 20:47

HUhh,az igen.. Nekem olyan van hogy valamiért mindig mikor beindítom a gépet kér 1 passt.de nincs is pass megadva csak 1 entert kell ütni... majd lesz 1 win reinstall 1-2 hónap múlva,mert ez tűrhetetlen...

Mi keri? Ki keri? Ha a windows keri nehany pillanat alatt be lehet allitani az automatic logon-t.

#6 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 10:27

Idézet: zsber - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 7:16

Nekem egy olyan gondom volna,hogy ,ha korlátozom a felhasználók jogait,akkor az a rendszergazdára is érvénybe lép.(De utána visszatudom állítani).Ez miért van?
,,Tanulj,hogy segíthess másokon!"

#7 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 11:29

Idézet: xgabo - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 10:27

Nekem egy olyan gondom volna,hogy ,ha korlátozom a felhasználók jogait,akkor az a rendszergazdára is érvénybe lép.(De utána visszatudom állítani).Ez miért van?

Hogyan korlátozod?

#8 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 12:06

Idézet: Vaj001 - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 0:59

Sziasztok!

Segítsetek kérlek benneteket,
...
Nos úgy egy napos töprengés probálkozás és kínszenvedés után kiderítettem, hogy ez az nt alapú winekben úgy működik, hogy átálítom a mappabeállításaiban hogy ne legyen egyszerü megosztási nézet, létre kell hoznom a másik gép felhasználóját , és a megosztásban a biztonságban/engedélyekben be kell állítanom hogy az a felhasználó íthatja is a partíciót. (lehet hogy rosszul fejtettem meg, sőtt valószínű).
az egyik gépen rendben ment a dolog, ott sikerült, de a másikon ott bajok vannak.
a megosztás anyiban ok, hogy hálóról mindent enged amit a gép elött ülve is meg tudok csinálni, VISZONT... a partíciómon lévő könyvtárakban már sehogyan sem, még rendszergazdaként ,  elötte ülve sem.... :(
...

A winternals ERD Commander eszközével bootolva resetelni tudod a mappa vagy fájl, beállított jogosultságait. Én nem tudok más módszert ha már egyszer kizártad magad. www.winternals.com

szerk: Csak most olvastam "zsber" hozzászólását a saját tulajdonbavételről... Ha úgy müxik neked, az az egyszerűbb.

Szerkesztette: DKG 2005. 04. 15. 12:14 -kor

#9 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 12:21

Idézet: zsabi - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 10:29

Hogyan korlátozod?

Elősztör is mappabeáálítások-->nézet-->egyszerű fájlmegosztás˙ajánlott) tiltása-->ok.
Majd ezek után kijelölt mappa-->tulajdonságok-->biztonság-->Rendszergazda kijelölése-->Speciális-->tulajdonos rendszergazda-->ok.Ezek után ráállok a sima felhasználóra,akin korlátozni akarok,beteszem a korlátozásoknál a pipákat(írás,stb...),dee ezek a rendszergazdára is érvénybe lépnek.
5let?
,,Tanulj,hogy segíthess másokon!"

#10 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 12:51

Idézet: xgabo - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 12:21

Elősztör is mappabeáálítások-->nézet-->egyszerű fájlmegosztás˙ajánlott) tiltása-->ok.
Majd ezek után kijelölt mappa-->tulajdonságok-->biztonság-->Rendszergazda kijelölése-->Speciális-->tulajdonos rendszergazda-->ok.Ezek után ráállok a sima felhasználóra,akin korlátozni akarok,beteszem a korlátozásoknál a pipákat(írás,stb...),dee ezek a rendszergazdára is érvénybe lépnek.
5let?

És a rendszergazda (vagy randszergazdák) szerepel a listán full jogokkal? És nincs pipa a Megtagadás oszlopban?
Egyébként ez a gép domain tag avagy nem? Policy-kban nem babrált senki?

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó