Segítsetek kérlek benneteket, mert elrontottam a partíciómat...
de kezdem inkább az elején... egy win xp-s gépem van. helyi hálózatban van összekötve a gépem a család, és a szomszédok gépével. (össz 6-gép) minden tök jól müködött, csak az volt a bajom, hogy a megosztott meghajtókra a szomszédok gépéről előfordult hogy átmászkált egy két vírus, vagy csak egy két "thumbs.db" . azt gondoltam hogy, igaz még soha nem csináltam ilyet xp-n, de lejelszavazom a z én gépeim megosztott partícióit, és akkor mindenki tudja olvasni, de a saját gépem csak én írhatom és tök jó lesz, biztos nem olyan bonyolult. Nos úgy egy napos töprengés probálkozás és kínszenvedés után kiderítettem, hogy ez az nt alapú winekben úgy működik, hogy átálítom a mappabeállításaiban hogy ne legyen egyszerü megosztási nézet, létre kell hoznom a másik gép felhasználóját , és a megosztásban a biztonságban/engedélyekben be kell állítanom hogy az a felhasználó íthatja is a partíciót. (lehet hogy rosszul fejtettem meg, sőtt valószínű).
az egyik gépen rendben ment a dolog, ott sikerült, de a másikon ott bajok vannak.
a megosztás anyiban ok, hogy hálóról mindent enged amit a gép elött ülve is meg tudok csinálni, VISZONT... a partíciómon lévő könyvtárakban már sehogyan sem, még rendszergazdaként , elötte ülve sem....

a jogokat már borzasztóan össze visza kevergettem, de semmi. már töröltem az összeset, vissza raktam őket, próbáltam úgyis hogy minden egyes tétel teljes elérést kapott, de akkor sem enged.
Könyörgöm értessétek meg velem mit rontok el... már az is jó lenne ha a hálón nem is tudnám írni, csak legalább itt tudjam...
előre is köszi!