Idézet: Pál úr - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 14:48
Próbáld meg közvetlenül TC mezővel. Nem olyan gyors megoldás, de jobb, mint a főbelövés.
Sajnos nem jó. Merthogy teljesen mindegy, hogy milyen mezőként jelölöm meg a szövegboxban lévő szöveget, nem hivatkozza a TOC. "Hiba! Nincsenek tartalomjegyzék-bejegyzések." Tehát nem a mezővel magával van baj, hanem a szövegbox egy lehetetlen forma, a benne lévő SEQ vagy TC mező sem hivatkozható.
Viszont. Beletetted a bogarat a fülembe, hogy más mezőkkel próbálkozzak. És most találtam egy igaz, hogy körülményesebb, és nem tökéletes, de azért használható megoldást. Leírom, már csak a Word-del kapcsolatos okulás miatt is. Ha meg elfelejtem, hogyan csináltam, akkor itt a HWSW-n dokumentálva lesz.
Nos, kijelöltem a szövegdobozban lévő szöveget. Beszúrás, könyvjelző, itt adok neki nevet, mondjuk ábra_1, ha már úgyis az 1. ábráról van szó. (Egyébként a könyvjelző nevében nem lehet szóköz...) Az ábrajegyzékben a megfelelő helyen pedig Ref mezőt szúrok be. A Ref mező a könyvjelző által megjelölt szöveget jeleníti meg. Hurrá, az ábra aláírása megjelenik. Formázom, félig megvan, amit akartam.
Következő probléma: mindez gyönyörű, de nincs megjelenítve az ábra oldalszáma.
Erre ismét egy másik mezőt kell igénybe venni, mer' nehogy már a Wordben a könnyen kezelhetőség domináljon!
A Pageref mező a könyvjelző oldalszámát hivatott megjeleníteni. Már majdnem mosolyra húzódott a szám... és akkor ez a balfék Word egyszerűen nem jó oldalszámot rakott a könyvjelzőmhöz. Ragszkodott az 1-hez, holott a 6. oldalon van a kép. Rakhattam át másik oldalra is, semmi változás.
Na, itt arra gondoltam, hogy tényleg soha az életben még egyszer szöveget nem szerkesztek Worddel... Cigiszünet.
Na, és akkor rájöttem a megoldás hibájának megoldására is.
Könyvjelzőt kell csinálni a képaláírás felett elterpeszkedő képből is, és annak az oldalszámát kell hivatkozni, nem a szövegboxban lévőét. A kép és aláírása úgyis mindig együtt szerepelnek, tehát ugyanazon az oldalon lesznek mindig.
Most örülök, mert ez nekem működik, mert a 15 ábrából az első párat kell így megcsinálni. Viszont már látom, hogy mikor nem fog működni. Akkor van a baj, ha olyan képet akarok ábrajegyzékbe rakni, amelyik nem az első pár db, hanem mondjuk a tizedik... Akkor az ábrajegyzékbe nem tudom hová beszúrni a Ref és Pageref mezőket, hiszen az ábrajegyzék maga is egy mező...
No, mindegy, úgy tűnik, hogy nekem ez a megoldás kielégítő lesz, mert a későbbi ábráim nem szövegboxosak lesznek...
Ha most még lenne KCS, kérnék magamnak vagy egy tucatot
A Word egy nagy rakás sz@r, a sz@rt összelapátolni meg undorító...
Na, megyek egy levezető bagóra.