Távoli gépelérés routeren keresztül
#-9
Elküldve: 2005. 02. 19. 09:39
Segítség kellene.
Adott egy ADSL internet, winXP, SMC 7004ABR router. Kérlek leírnátok, hogy miket kell beállítanom, ha máshonnan el szeretném érni a gépemet? Lehetőleg ne kelljen használnom a dyndns-st, hanem esetleg a routeremet hívhassam meg.
Köszi.
#-8
Elküldve: 2005. 02. 19. 10:44
Ha egy weboldalt akarsz elérni a gépedről, webszervert (pl apache) telepíts. a kijelölt mappába tedd fel az oldal elemeit. A routeren a virtual szerver legyen a géped ip címe mint az előbb, a por legyen 80/80.
Ha a dyndns-t nem akarod használni (nem igazán értem miért nem), az elérshez mindíg meg kell tudnod a routered wan címét (az adsl dinamikus ip címét) és azt kell meghívnod. Ez néha nehézkes lehet, ha a távoli géped mellettt nincs akitől megtudd, hogy mi is ezaz aktuális ip( ezen segítene egy dyndns cím regisztrálása)
Egy browserben egy weboldal eléréséhez pl: 111.222.333.444 ip-t kell beírnod és jön a tartalom
Ftp-t pl. wincommander ftp gomb-bal kapcsolat szerkesztése cím, név, jelszó beállítás után az elmentett kapcsolathoz kapcsolódás, és a wincommander egyik oldalán ott látod a felkínált mappa tartalmát.
#-7
Elküldve: 2005. 02. 19. 11:08
Antimonius tökéletesen leirta mit kell tenned, de a dyndns _mindenképpen_ javasolt, különben amikor nagyon szükséged lesz a gépedre,akkor nem fogod tudni elérni,mert nem tudod az IP cimet! Miért nem akarsz dyndns-t?
#-6
Elküldve: 2005. 02. 19. 11:22
Van egy MSI K8N Neo4 alaplapom, amit szerintem fel lehet éleszteni hálózaton keresztül. Namost, például én máshol vagyok internetközelbe, és mondjuk az otthoni gépemet akarom használni úgy, mintha előtte ülnék. Én akarom beírni az XP jelszót, mivel le van védve, utána másolni rajta stb. stb.
Csak hallottam, hogy jó a dyndns, de ha lehet, akkor routeren csináljam meg.
De ha úgy egyszerűbb, akkor nyitott vagyok a dyndns-re persze!
Ha a routerem nem tudja a port forwarding-ot, akkor ezeket nem is tudom megvalósítani? Mert olyan opciót nem láttam bent.
#-5
Elküldve: 2005. 02. 19. 11:27
Bocs, hogy ennyire hülye kérdéseket teszek fel, de tényleg nem vágom ezt a témát!
#-4
Elküldve: 2005. 02. 19. 12:24
Ha a gép desktopját szeretnéd látni, tehát távvezérelni szertnéd a gépet (bizonyos korlátokkal persze) távolról akkor a VNC-t vagy REAL VNC-t ajánlom. Ez egyszerűen szólva egy ip alapú távmanager progi. Van server és kliens funkciója. Letöltöd valahonnan, felteszed, elolvasod, nem tudok róla többet, csak egyszer használtam. Az eredmény, hogy a távoli gép desktopját kapod és tudod irányítani a gépet, de pl hogy újraindítani és azután bejelentkezni tudsz azt kétlem. A vnc valamilyen portot használ, az valahol biztos le van írva (Keresem azt is neked) és a fentebbi hozzászolásom módszere szerint beállítod a routert a gép ip címére és a kérdéses portra(amit a VNC használ).
Az én teóriám szerint a távoli gépednek eleve mennie kell, maximum standy állapotban leledzhet, bár abból még fullkontaktban is elég idiótán tudnak gépek visszajönni. Én a helyedben le is tiltanám a standby funkciókat (monitor,diszk leállítás jelszóvédett képernyővédő vagy standby) mert lehet hogy távolról nem tudod visszacsalni a géped és azt sem hiszem hogy a windows jelszótól kezdve kell gondolkodnod a dologgal kapcsolatban. A VNC lehetőséget ad a megnyitni kívánt című desktop név-jelszóval való védelmére, tehát ezt a desktopot nem akárki nyitja meg a net-en.
Ha csak másolni szeretnél file-okat mappákat a gépre-gépről, akkor elég az ftp-s leirat(cerberus)
#-3
Elküldve: 2005. 02. 19. 12:31
Idézet: zso80 - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 12:27
Bocs, hogy ennyire hülye kérdéseket teszek fel, de tényleg nem vágom ezt a témát!
Maga a router ismeri a dyndns-t (ha jól tudom), az kell beállítanod.
Persze előtte a dyndns.org-on kell csinálnod egy accountot; neked dynmaic dns szolgáltatás kell, ez 5 db hostig ingyenes és jól működik.
A routered tudja a port forwardingot rendesen. Be kell állítani attól függően, hogy milyen módszerrel fogod elérni a gépedet.
Ha XP profod van, akkor arra beléphetsz pl. a távoli asztallal. Talán ez a legegyszerűbb, de ehhez a klines oldalon is kell megfelelő op. rendszer vagy progi.
XP home-nál használhatsz pl. RealVNC 4-est (ingyenes) vagy a biztonságosabb remote admin-t (ez nem ingyenes).
----------
Vagy:
Elfelejted a fenti összes dolgot, és a LOGMEIN a te barátod!
www.logmein.com; ingyenes!
Felrak egy klinest a gépedre ami állandóan kapcsolatban van a logmein website-tal. A gépedre bárhonan a logmein websiteon kersztül tudsz belépni.
Totál semmit nem kell állítanod, se a tűzfalon se a routerben.
Telán egyetlen hátránya, állandóanm mennie kell a gépednek; különben nem tudsz belpni rá.
#-2
Elküldve: 2005. 02. 19. 12:40
A routerben választasz egy nevet magadnak (beírsz egyet) a dyndns szekcióban. Választasz hozzá egy domain kiegészítést a felkínált listából (pl dyndns.org). Megadsz még egy felhasználónevet és jelszót. Így a helyzet a következő lesz: nev.dyndns.org címen hivatkozhatsz a belső szervertevékenységekre amely név a routered dinamikus ip címét takarja.
Ahoz hogy ez valóban így működjön fel kell menned a www.dyndns.org-ra és ott egy dinamikus dns név szolgáltatást kell regisztráltatnod (ingyenes) a fent megadott honlap névre a felhasználónév és jelszó segítségével.
Az egész folyamatot kezdheted a www.dyndns.org-on is és a megkapott beállításokat aktualizálod a routerben( csak akkor a dyndns oldalán felmerül a kérdés hogy mi az aktuális wan címed, azt tudnod kell).
Ami bezavarhat: A dyndns felhívja a figyelmet, hogy a választott név plusz domain már létezhet tehát ellenőrizd le nehogy egy már létező névvel próbálkozz.
Szerintem kezdj bele aztán ahogy elakadsz írj hogy mi van.
#-1
Elküldve: 2005. 02. 19. 12:54
szerintem erre az információra szükség van a router mögül kommunikáló real vnc kliens eléréséhez.
Elküldve: 2005. 02. 19. 13:10
Idézet: Antimonius - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 13:54
szerintem erre az információra szükség van a router mögül kommunikáló real vnc kliens eléréséhez.
Köszi a sok segítséget, aszem belekezdek. A dyndns verziót választom, ha elakadok szólok.
Elküldve: 2005. 02. 19. 13:16
Elküldve: 2005. 02. 19. 13:30
Idézet: zso80 - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 14:16
www.dyndns.org
csinálsz egy accountot: "Sign Up Now" jobb felső sarokban
majd ezzel belépsz, Dynamic DSN, Add host
Elküldve: 2005. 02. 19. 14:06
Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 14:30
csinálsz egy accountot: "Sign Up Now" jobb felső sarokban
majd ezzel belépsz, Dynamic DSN, Add host
Ezeket sikeresen megcsináltam!
A router setupjában viszont hova kellene ezt beírnom? Mert nincs a setupban dyndns menüpont.
Elküldve: 2005. 02. 19. 16:24
Idézet: zso80 - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 15:06
A router setupjában viszont hova kellene ezt beírnom? Mert nincs a setupban dyndns menüpont.
Pedig van: DDNS fő menüpont.
Viszont ha jól látom ez csak a TZO.com-ot támogatja, az meg fizetős szolgáltatás.
Esetleg egy router firmware upgrade-et engedj rá, hátha az újabb fw többet ismer.
---
logmein-t megnézted? egyszerűbb...
Elküldve: 2005. 02. 19. 17:49
Alatta meg van még, hogy Secondary DNS address.
Elküldve: 2005. 02. 19. 19:04
Szerkesztette: Antimonius 2005. 02. 19. 19:05 -kor
Elküldve: 2005. 02. 19. 19:10
ath.cx
blogdns.com
blogdns.net
blogdns.org
dnsalias.com
dnsalias.net
dnsalias.org
dynalias.com
dynalias.net
dynalias.org
dyndns.biz
dyndns.info
dyndns.org
dyndns.tv
dyndns.ws
game-host.org
game-server.cc
gotdns.com
gotdns.org
ham-radio-op.net
homedns.org
homeftp.net
homeftp.org
homeip.net
homelinux.com
homelinux.net
homelinux.org
homeunix.com
homeunix.net
homeunix.org
is-a-geek.com
is-a-geek.net
is-a-geek.org
isa-geek.com
isa-geek.net
isa-geek.org
kicks-ass.net
kicks-ass.org
merseine.nu
mine.nu
myphotos.cc
serveftp.net
serveftp.org
servegame.org
shacknet.nu
Sajna tzo.com-ot nem láttam ott.
Asszem ennyit tudtam segíteni.
Szerkesztette: Antimonius 2005. 02. 19. 19:11 -kor
Elküldve: 2005. 02. 19. 20:31
Idézet: Antimonius - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 20:10
...
Sajna tzo.com-ot nem láttam ott.
Asszem ennyit tudtam segíteni.
A TZO a DynDNS-hez hasonló, tőle teljesen független szolgáltató. Csak éppen nem ingyenes! Ez a router meg csak a TZO szolgáltatót ismeri, ez bele van "drótozva". (Hacsak egy újabb firmware-rel ezen nem változtattak, de tudtommal nem)
Elküldve: 2005. 02. 19. 20:32
Idézet: zso80 - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 18:49
Alatta meg van még, hogy Secondary DNS address.
A főmenüben van egy DDNS, nem DNS! A kettő nem ugyanaz!
Elküldve: 2005. 02. 19. 20:33
Egyszerűbb, nem kell semmit sem állítanod; biztonságos; ingyenes.

Súgó
A téma zárva.