HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#11 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 13:27

hehe.. utántöltés.. nem akarok szettekről beszélni, csak egy aranyos sztori:
vettünk szines utántöltőt mittoménmilyen haver nyomtatójához.. misztrálban, csávó kiselőadott, hogy kell csinálni, haza, kupak letör, befecskendez.. nagyjából ugyanannyinak tünt a befecskendezett mennyiség, patron összeszerel, összeráz, próbanyomat, rossz, sokadik nyomat, mégrosszabb.. eljutottunk odáig hogy már minden benne volt a patronba, mindenki szines volt és még mindig nem volt jó, de mi jót röhögtünk és volt egy vidám "szines" délutánunk ;) ezért  :respect:  mindenkinek aki meg is tudja csinálni

más:
lexmark z25-höz létezik egyáltalán után... patron??? sehol se találtam
Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#12 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 15:07

Idézet: tbee83 - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 13:27

hehe.. utántöltés.. nem akarok szettekről beszélni, csak egy aranyos sztori:
vettünk szines utántöltőt mittoménmilyen haver nyomtatójához.. misztrálban, csávó kiselőadott, hogy kell csinálni, haza, kupak letör, befecskendez.. nagyjából ugyanannyinak tünt a befecskendezett mennyiség, patron összeszerel, összeráz, próbanyomat, rossz, sokadik nyomat, mégrosszabb.. eljutottunk odáig hogy már minden benne volt a patronba, mindenki szines volt és még mindig nem volt jó, de mi jót röhögtünk és volt egy vidám "szines" délutánunk ;) ezért  :respect:  mindenkinek aki meg is tudja csinálni

más:
lexmark z25-höz létezik egyáltalán után... patron??? sehol se találtam

Hi.

Lexmark patronra én sem nagyon emléxem, de megnézem neked hogy nálunk van e. Ha találok akkor ígérem szólok. A sztori meg egy jó példa, engem is 2 nagyker nyüstöl hogy forgalmazzam az utántöltőiket, de azt hiszem ezt kihagyom. Ha valaki kíváncsi egy bizonyos típusú kellékanyagra szóljon nyugodtan mivel én sok nagykerrel állok kapcsolatban, és meg tudom mondani hogy kb milyen áron forgalmaznak ilyeneket. Üdv: Zsül
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#13 Felhasználó inaktív   Norbi27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 16:40

Sziasztok!

Én Canon Pixma 4000-hez szeretnék utángyártott patront venni. Olyan sokat kell nyomtatnom, hogy sajnos eredetit nem tudok mindig venni. Mivel sokat használom, gondolom nem kell félni hogy beszárad. Úgy tervezem, hogy kb 2-3 utángyártott után veszek bele eredetit is. Az lenne a kérdésem, hogy írjátok meg légyszi, hogy ki milyen márkájú utángyártottat használ, és hogy mennyire van vele megelégedve. Azt is, ha valaki tud olyat ami rossz.

#14 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 17:04

No megnéztem, mit vettem múltkor: Victoria van a dobozára írva és szép, színes pillangók (a fekete patron dobozán is színesek :p ).
No, ha már ritkaságok: Egy Olivetti JP192-es nyomtatóhoz keresek patront égen-földön. Itthon van a jó kis gép, alig használt és patron nélkül sínylődik. Ebben tudsz segíteni?
Köszönöm!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#15 Felhasználó inaktív   Bercy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 23. 20:16

Hello!
Érdekes topic, nekem egy Epson c62-es nyomtatóm van. Eleinte Uprint patronokat használtam, nem volt vele gond. Most egy másik típusú utángyártott patront használok ami olcsóbb és ugyanúgy nincs vele gondom. Kipróbáltam Epson fotó papirral is, szép képet produkált. Most matt fotó papirt nyúzok arra is nagyon jó minőségben lehet nyomtatni (ja és olcsó is 24 ft egy lap)
Szegény nyomtató a hozzá adott gyári patronok óta nem is látott eredeti patronokat :)

Üdv Bercy!

#16 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 08:12

A Victoria termékek nagyker listáját és is láttam régebben, de túl drága volt és minőségében sem nagyon bíztam, így hát nem is foglalkoztam vele tovább. Én a PearlType márkát forgalmazom és még egyetlen darabot sem kellett kicserélnem. Epsonhoz nagyon olcsón vannak patronok, ahogy megfigyeltem itt érhető el a legnagyobb megtakartás, van ami 90%-a az eredeti árának. BCI-6 nak utánna kell néznem hogy mi a helyzet a foto tintával töltött patronokkal. (lásd a lejjeb már volt szó a BCI6-ról) Olivettihez is van, de írd meg a patron típusát úgy könnyebben megtalálom. Ha valakit esetleg érdekelnek patronok akkor írjon a laughingbuddha@mailbox.hu címre. Árlistát és egyéb ajánlatot nem teszek ide fel mivel a topicot nem ezért csináltam nomeg a szabályzat is tiltja.

#17 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 09:32

hp 656c típusú teszkógazdaságos nyomtatómban van egy iparilag utántöltött fekete patron, márkajélzését nem tudom, egy @-szerűen bekarikázott R betű van rajta, teljesen jól működik - régebbi példányon megnéztem, ott van a címke alatt az eredeti hp matrica :)

színeset még nem próbáltam, egyszerűen nincs rá szükségem, főleg hogy gyári patronnal sem nyomtat túl szépen

itt viszont az utángyártott meg egyéb patronokkal semmi kockázat nincs, mert a patron egyben van a fejjel, úgyhogy azt hiszem egy patron (20as jelzésűt helyettesít) 4e pénzért megéri :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#18 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 11:30

Hmm...Itt mifelénk a victoria bci21-ese 600Ft körül, a 24-es 1300 körül mozog, ha jól emlékszem.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#19 Felhasználó inaktív   Bercy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 12:01

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 10:30

Hmm...Itt mifelénk a victoria bci21-ese 600Ft körül, a 24-es 1300 körül mozog, ha jól emlékszem.

Egy kicsit drága az a 24-es nem? Mondjuk 21-est is lehet olcsóbban venni.

Üdv Bercy!

Szerkesztette: Bercy 2005. 02. 24. 12:02 -kor

#20 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 12:22

:) Tájékozatlan vagyok :) . Az eredti árához képest ezek is elég olcsónak tűntek :)

#21 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 14:48

Nálam a 21 és 24-es canon patronok egy árban vannak. A színes 950 br. a fekete 750 Br. azon egyszerű okból mivel regionálisan olcsóbb vagyok így is bárkinél, ha valakinek kell 10-20 db akkor persze én is máshogyan állok a dolghoz. Sokan hírdetnek a neten 300-400 ft körüli áron Canon BCi és Epson patronokat mivel ezek tényleg olcsón beszerezhetőek, viszont más típust már nem tudnak forgalmazni. Ha kiszámolom hogy 1 patronon kb 80 Ft tiszta nyeresége van egy kiskernek(ilyen árnál) akár havi 3-4000 Ft-ot is kereshet havi szinten a cég, ezért nem érdemes kóklerkedni. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy azok a "komoly" cégek akik képesek egy nettó 250 ft-os beszer árnál is 20%-os haszonkulcsot alkalmazni annak az általa forgalmazott 8-10 féle termékből is van vagy 20db os árukészlete... persze összesen...

#22 Felhasználó inaktív   Bercy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:20

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 13:48

Nálam a 21 és 24-es canon patronok egy árban vannak. A színes 950 br. a fekete 750 Br. azon egyszerű okból mivel regionálisan olcsóbb vagyok így is bárkinél, ha valakinek kell 10-20 db akkor persze én is máshogyan állok a dolghoz. Sokan hírdetnek a neten 300-400 ft körüli áron Canon BCi és Epson patronokat mivel ezek tényleg olcsón beszerezhetőek, viszont más típust már nem tudnak forgalmazni. Ha kiszámolom hogy 1 patronon kb 80 Ft tiszta nyeresége van egy kiskernek(ilyen árnál) akár havi 3-4000 Ft-ot is kereshet havi szinten a cég, ezért nem érdemes kóklerkedni. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy azok a "komoly" cégek akik képesek egy nettó 250 ft-os beszer árnál is 20%-os haszonkulcsot alkalmazni annak az általa forgalmazott 8-10 féle termékből is van vagy 20db os árukészlete... persze összesen...

Érdekes amit írsz. Árakat most nem írok mert nem akarok reklámozni, de nálunk szokott lenni raktárkészlet, Epson Canon és HP patronokból is. De nemtudom más cégeknél hogy működik ez a dolog.
A bruttó árakat meg bárki megnézheti a webáruházban ha érdekli.

Üdv Bercy

#23 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:33

Idézet: Bercy - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 15:20

Érdekes amit írsz. Árakat most nem írok mert nem akarok reklámozni, de nálunk szokott lenni raktárkészlet, Epson Canon és HP patronokból is. De nemtudom más cégeknél hogy működik ez a dolog.
A bruttó árakat meg bárki megnézheti a webáruházban ha érdekli.

Üdv Bercy

Azt  írtam hogy vannak olyan cégek... és nem azt hogy mindenki ilyen. Ez általában azokra jellemző akik csak a tartályos (fej nélküli) patronokból akarnak olcsó bizniszt csinálni. Én sem reklámozok, nem is lenne itt értelme, ha valaki mégis szeretne valamit az meg majd szól, nem ez a topic célja. Amiket árakról és típusokról írok az csak az összehasonlítást szolgálja, ezért is kérek mindenkit hogy írja le az általa használt termék márkáját is...

Szerkesztette: Zsul 2005. 02. 24. 15:35 -kor

#24 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 16:04

Én egyszer töltettem újra patront, rossz is lett.
Nem szépen dolgozott, "pacát" hagyott.
Visszavittem valamennyire megcsinálták, azután megint szarakodot, a garancia le is járt addigra, szerencse, hogy akkor tájt, nem volt sok nyomtattnivaló, nyár volt.
Nem is nagyon akarom ott utántöltettni a patronomat.
Pedig megint kifogyott, és egyes dokumentumokat kéken kell kinyomtatnom, lehet megveszem megint az eredeti HP-t, aztán kész.

Szerkesztette: Socket 2005. 02. 24. 16:05 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#25 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 16:06

Amúgy HP C6615d-ről írkáltam az előbb.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#26 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 18:39

Idézet: Socket - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 16:04

Én egyszer töltettem újra patront, rossz is lett.
Nem szépen dolgozott, "pacát" hagyott.
Visszavittem valamennyire megcsinálták, azután megint szarakodot, a garancia le is járt addigra, szerencse, hogy akkor tájt, nem volt sok nyomtattnivaló, nyár volt.
Nem is nagyon akarom ott utántöltettni a patronomat.
Pedig megint kifogyott, és egyes dokumentumokat kéken kell kinyomtatnom, lehet megveszem megint az eredeti HP-t, aztán kész.

Na ezért mondtam hogy a garázscégek nem jelentik a legjobb választást. Nekem (és szerintem senkinek aki más normális márkákat forgalmaz) ilyen jellegű gondom sosem volt. Annyi de annyi helyen találkozok azzal (tegyük hozzá, félig meddig jogosan) hogy nem kell az utántöltött mert az nem működik rendesen. Erről azok a józsikákpistikék tehetnek akik csak nyomatják a festéket "kétezeré" mindenbe... Én szállítok a helyi kórháznak is, ahol 60! db lézernyomtató üzemel és még semmi gondom sem volt. 

#27 Felhasználó inaktív   danicool 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 19:51

A BCI 24 utángyártott patronok finoman szólva nem sokat érnek sajna, piszok gyorsan kifogynak. Ezzel kapcsolatba lenne egy kérdésem is ami lehet nem ebbe a topicba tartozik, de van van nekem egy canon ip 1000 res nyomtatóm és ha kifogy a fekete patron a színessel nem tudom a képen a fekete dolgokat kinyomtatni , azt kihagyja. Van valakinek valami ötlete hogy ezt hol állíthatom be, vagy mindenképp muszály egyszerre 2 patront használni?

Előre is nagyon szépen köszönöm

#28 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 20:35

Idézet: danicool - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 19:51

A BCI 24 utángyártott patronok finoman szólva nem sokat érnek sajna, piszok gyorsan kifogynak. Ezzel kapcsolatba lenne egy kérdésem is ami lehet nem ebbe a topicba tartozik, de van van nekem egy canon ip 1000 res nyomtatóm és ha kifogy a fekete patron a színessel nem tudom a képen a fekete dolgokat kinyomtatni , azt kihagyja. Van valakinek valami ötlete hogy ezt hol állíthatom be, vagy mindenképp muszály egyszerre 2 patront használni?

Előre is nagyon szépen köszönöm

Szia.

A kérdésedet jó helyen tetted fel :)

A helyzet az hogy a te nyomtatódat eredetileg BC-20-as nagykapacitású fekete patronra tervezték. Az csak egy plussz, hogy egy fejjel ellátott kazetta segítségével külön lehet választani a fekete és színes patront így egyszerre tudja használni őket. A BC-20 patronon rajt van a fej is, ez magyarázza miért nem tudsz a színessel feketét (illetve canonéknál sötétzöldet :)) nyomni. Ha bármilyen kérdésed lenne csak írj nyugodtan.

Üdv: Zsül

#29 Felhasználó inaktív   GRoF@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 10:25

Sziasztok!

Cégnél használtunk évekig - elvileg - jó minőségű, utántöltött HP LJ 5L, 6L tonerket. A tapasztalatok azt mutatták, hogy nem voltak az igaziak. Volt olyan, amelyik szétesett a nyomtatóban. Általában koszoltak a papíron, és szórták a festékport. Sok bosszúságot okozott a nyomtatók tisztítása. Meg a kézmosások minden esetben, amikor egy papír elakadt.
Utána áttértünk a Xerox által forgalmazott tonerekre a HP-khoz. Na azok zseniális minőségűek voltak, és jóval olcsóbbak, mint a HP.
Réges-régen otthon használtam Canon BJ-10-eshez utántöltőt. Elsőre működött, másodikra már nem annyira. Általában patron/utántöltő/patron volt a vsárlási sorrend. Most egy Canon i865-öm van, abba viszont nem merem beletenni az utángyártott patront.

#30 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 13:43

Lásd a kórházas példát az általam forgalmazott termékekre, semmi probléma. Nem folyik, nem csíkoz,ki lehet húzni a zárószalagot belőle,  kitermeli a példányszámát... Azért szállítok én, mert az előző beszállító szar minőséget adott, így nekem már könnyű dolgom volt... arról nem beszélve

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó