Idézet: Zsul - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 19:15
Trattarara...
Más: Baromi nagy égés de a canon oldalán a Pixma sorozat csak ismertető jelleggel van fent, így a kellékanyag listában semmit sem találni róla, sőt még az "i" sorozatú nyomtatókról sincsen fent semmi infó. Aki hitelesen el tudja magyarázni melyik IP-be mi való az kérem tegye már meg, a félreértéseket elkerülendő...
Megint más: Kitaláltam egy tesztet ami abból állna hogy egy digit képet kinyomtatok a saját kellékanyagaimmal jó minőségű fotópapírra, amit utánna bescannelek és a két képet együtt itt közzéteszem. Ha valaki benne lenne ilyen tesztben más utángyártott márkákkal annak nagyon tudnék örömködni. Ha késztetést érzel ilyesmire akkor megbeszélünk valamit, szerintem tuti kis teszt lenne, és tudomásom szerint ilyesmit nem nagyon csináltak a neten sehol..
üdv mindenkinek: Zsül

ja meg jó nyulat így utólag is mindenkinek

Üdv!
Valóban égő...
Az iP 1000,1500,2000-esben BCI24 (Bk, Color) patronok vannak.
A színenként cserélhetőekben a színes patronok a BCI6-os sorozatból (típus függően a választék - 4-5-6-7 színű verziók). Illetve a 3000-esben még plusz a BCI3eBk a szöveg nyomtatáshoz a BCI6Bk mellett.
i250-i475D: BCI24, i550: BCI3e sorozat (Bk,C,M,Y), i560-865-965-905stb : BCI6-os sorozat megfelelő tagjai, ill. a BCI3eBk ahol az kell (pl. 865).
Ha ennél részletesebben kell, akkor a nyomtatok technikai adatainál (Canon honlapon) megtalálod...
Teszt:
Szerintem hamvába holt ötlet, mert egy 1200, v. 2400 valós felbontásra képes nyomtató által kiadott képet legalább ekkora felbontással kéne vesztségmentes képfáljba (BMP, TIFF) tenni, hogy egyáltalán látni lehessen valamit. Bár ekkor sem biztos, mert a Moire effektus átverheti a szemlélőt (a beolvasás és eredeti közel azonos felbontása miatt interferálhat). A fájlméretről nem is beszélve. JPG-ben ne gondolkozz, akkora torzítást visz bele, hogy csak na...
Ha meg alacsonyabb felbontást választassz, akkor pláne nem mutat semmit, ami hiba meg így is kijön, azt már meg ette a fene...
Kis képmérettel nem fogsz láttatni semmit, mert van ahol a finom árnyalatok árulkodnak, van ahol a sötét (sok festékkel terhelt) részek adják ki a hibát.
Szóval szerintem (

) ez nem fog összejönni...
Pushy