HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 07:49

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 21:15

Csa Zsul!

Koszi az emailt!

Ajanlottak G&G tipusut is 640 Ft brutto aron.

Tudsz valamit mondani errol? A csoka azt mondja, hogy gond nelkul hasznalja.

Egy kicsit gagyinak hangzik....

Ventura

A G&G-t mintha tárgyaltuk volna pár srral feljebb, személyes tapasztalatom nincsen róla sajna...

Ezen termékek ára valóban elég kedvező, én azért adom egy kicsit az átlagár felett mert nem vagyok hajlandó 1 terméken 130 Ft-ot keresni bruttóban... sajna ez van...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#102 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 10:00

Egy kis tesztelést hajtottunk végre.
Az alany egy Canon i350-es nyomtató, illetve Qink és G&G BCI-24-es patronok.
Nem a színhűséget teszteltük, inkább a strapabírást. A nyomtatandó doksi a szórólapunk volt :), ezen amennyire meg lehet állapítani, a színek rendben voltak. (nem láttunk eltérést a canon eredeti patronhoz képest)
Az első nyomtatás péntek este kezdődött és vasárnap estig tartott. Csak patront cserélni állt meg a nyomtató!!
Talán kimeríti az erőltetett menet fogalmát ez. :)

Azóta még egyszer valami hasonló mennyiséget kinyomtattunk (2 hét alatt összesen kb. 3000 zsúfolt, színes oldal normál módban), ami alatt elfogyott kb. 20 fekete és 10 színes patron (vegyesen G&G és Qink).

Szumma: Csak annyit, hogy a nyomtató és a patronok hibátlanul teljesítettek!! Mindenféle karbantartás nélkül most is tökéletes a nyomat. Még fejtisztítás sem volt az automatikuson kívül!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#103 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 13:36

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 19:15

Trattarara...

Más: Baromi nagy égés de a canon oldalán a Pixma sorozat csak ismertető jelleggel van fent, így a kellékanyag listában semmit sem találni róla, sőt még az "i" sorozatú nyomtatókról sincsen fent semmi infó. Aki hitelesen el tudja magyarázni melyik IP-be mi való az kérem tegye már meg, a félreértéseket elkerülendő...

Megint más: Kitaláltam egy tesztet ami abból állna hogy egy digit képet kinyomtatok a saját kellékanyagaimmal jó minőségű fotópapírra, amit utánna bescannelek és a két képet együtt itt közzéteszem. Ha valaki benne lenne ilyen tesztben más utángyártott márkákkal annak nagyon tudnék örömködni. Ha késztetést érzel ilyesmire akkor megbeszélünk valamit, szerintem tuti kis teszt lenne, és tudomásom szerint ilyesmit nem nagyon csináltak a neten sehol..

üdv mindenkinek: Zsül

:rabbit:     ja meg jó nyulat így utólag is mindenkinek     :rabbit:

Üdv!

Valóban égő...
Az iP 1000,1500,2000-esben BCI24 (Bk, Color) patronok vannak.
A színenként cserélhetőekben a színes patronok a BCI6-os sorozatból (típus függően a választék - 4-5-6-7 színű verziók). Illetve a 3000-esben még plusz a BCI3eBk a szöveg nyomtatáshoz a BCI6Bk mellett.
i250-i475D: BCI24, i550: BCI3e sorozat (Bk,C,M,Y), i560-865-965-905stb : BCI6-os sorozat megfelelő tagjai, ill. a BCI3eBk ahol az kell (pl. 865).

Ha ennél részletesebben kell, akkor a nyomtatok technikai adatainál (Canon honlapon) megtalálod...

Teszt:
Szerintem hamvába holt ötlet, mert egy 1200, v. 2400 valós felbontásra képes nyomtató által kiadott képet legalább ekkora felbontással kéne vesztségmentes képfáljba (BMP, TIFF) tenni, hogy egyáltalán látni lehessen valamit. Bár ekkor sem biztos, mert a Moire effektus átverheti a szemlélőt (a beolvasás és eredeti közel azonos felbontása miatt interferálhat). A fájlméretről nem is beszélve. JPG-ben ne gondolkozz, akkora torzítást visz bele, hogy csak na...
Ha meg alacsonyabb felbontást választassz, akkor pláne nem mutat semmit, ami hiba meg így is kijön, azt már meg ette a fene...
Kis képmérettel nem fogsz láttatni semmit, mert van ahol a finom árnyalatok árulkodnak, van ahol a sötét (sok festékkel terhelt) részek adják ki a hibát.

Szóval szerintem (:) ) ez nem fog összejönni...

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#104 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:47

Nem jó a scanneléses megoldás? Szomorú vagyok.. Pedig mintha valahol már láttam volna ilyet. Van valakinek más ötlete a tesztelésre?

Ja és köszi a canon összefoglalást...

Zsül

#105 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:10

Zsul!

Mennyibe kerül Pixma5000-be egy szett patron???

:rolleyes:
BITTORRENT FOREVER!

#106 Felhasználó inaktív   bigcool 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 17:10

Sziasztok!Nekem egy Cannon smartbase mp 370 multifunkcios nyomtatom van.Nemrég vetem és nagyon meg vagyok vele elégedve!A fekete festék most jelezte,hogy kevés van.Ezért a NETen valo keresgélés után rátaláltam egy Unángyártot termékeket forgalmazo cégre,ami ehez a tipushoz is forgalmaz Festéket(bci24 bk és bci24c)ez egy MIKROJET márkáju festék(komatibilis)A kérdésem az ezt Ti ismeritek,mi a véleményed rola,javasoljátok a használatát,avagy más miet javasolnátok?Egyátalán ehez a tipushoz kapaho-e kompatibilis utángyártott(de jo minöségü(elfogadhato áru festék?...Te(ZSUL) ha jol láttam ilyenek forgalmazásával foglalkozol!Én pesti vagyok,nálad hogy-hol lehet vásárolni?Segitséged elöre is köszi,várom válaszod(tokat)!

#107 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 17:36

Mikrojet patronokról nem hallottam. ez lehet rossz, de lehet jó is. (a rossz hír gyorsabban terjed! :))
Feljebb írtam a BCI-24 komp. patronokról.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#108 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:31

Idézet: bigcool - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 17:10

Sziasztok!Nekem egy Cannon smartbase mp 370 multifunkcios nyomtatom van.Nemrég vetem és nagyon meg vagyok vele elégedve!A fekete festék most jelezte,hogy kevés van.Ezért a NETen valo keresgélés után rátaláltam egy Unángyártot termékeket forgalmazo cégre,ami ehez a tipushoz is forgalmaz Festéket(bci24 bk és bci24c)ez egy MIKROJET márkáju festék(komatibilis)A kérdésem az ezt Ti ismeritek,mi a véleményed rola,javasoljátok a használatát,avagy más miet javasolnátok?Egyátalán ehez a tipushoz kapaho-e kompatibilis utángyártott(de jo minöségü(elfogadhato áru festék?...Te(ZSUL) ha jol láttam ilyenek forgalmazásával foglalkozol!Én pesti vagyok,nálad hogy-hol lehet vásárolni?Segitséged elöre is köszi,várom válaszod(tokat)!

Sajna microjetről én sem hallottam, tőlem meg pestiek akkor rendeljenek ha nagyobb tételben kell mert 3000 Ft-után 600 postaköltség gondolom nem tetszene. (ezt csak azért írtam ide mert sokan kérdezték már)

Üdv: Zsül

#109 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 19:07

Csirek es Zsul!

Irtam uzit!

Tudtok kulfoldre is postazi cuccot?

Nagyon kellene....

Ja, megvan a PIXMA IP6000D!!!! Ma jott meg. Elsore eleg jol a benyomasaim, de meg korai akarmit is mondani...

A tobbit a 6000D forumban!

Csa!
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#110 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 19:10

Idézet: CDDVD - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:10

Zsul!

Mennyibe kerül Pixma5000-be egy szett patron???

:rolleyes:

Attól függ milyen?

G&G 5-600 körül /db, nálam (Pearl Type)  1100 /db, oeredeti canon 2500/ db körül...

#111 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 07:16

Nah egy kicsit elkanyarodtunk a témától, ne legyen  :offtopic: !!!

Kérdésem továbbra is az : hogyan lehetne jó tesztet csinálni a kölömböző patronokkal készített nyomatokról? Erre várnék értelmes ötleteket, illetve további márkákat és véleményeket...

#112 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 07:23

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 20:10

Attól függ milyen?

G&G 5-600 körül /db, nálam (Pearl Type)  1100 /db, oeredeti canon 2500/ db körül...

(Pearl Type)  1100 /db ez milyen mínőség ? A gyárihoz mérve!
BITTORRENT FOREVER!

#113 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 08:56

Hali!

Nezelodtem egy kicsit a neten teszt ugyben.

Szerintem egy altalanosan elfogadott teszt kep nyomtatasa lenne a megoldas, pl.:

Printer teszt

Sajnos a kozzetetelt csak szkennelessel lehet megoldani (valami uber-fasza szkennerrel...).

A kepeket pedig valahova feltehetned nagy felbontasban.

Szerintem ez a megoldas.... :smoker:

Ventura
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#114 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:28

Mondjatok mar valamit a kulfoldre valo postazasra! :reklamacio:

Finnorszagban tanulok es itt nem nagyon van csak eredeti patron... :(

#115 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:55

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 13:28

Mondjatok mar valamit a kulfoldre valo postazasra! :reklamacio:

Finnorszagban tanulok es itt nem nagyon van csak eredeti patron...   :(

Külföldre is postáznak!!!

http://www.dvdrohlinge24.com/

:cool:
BITTORRENT FOREVER!

#116 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 13:07

jaja, de en Zsul es Csirke cegere gondoltam!!

#117 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 14:00

Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:28

Finnorszagban tanulok es itt nem nagyon van csak eredeti patron...   :(

Vajjon miért....???? :eek:

Erről egy vicc jutott az eszembe:

Miért áll el a tengerész jobb füle és miért lapos a homloka?

Mert kiáll minden reggel és fülel: Mi ez a zaj? Aztán a homlokára csap: Hát persze, a tenger...

Talán a finnek már tudják, amit mi még csak most tanulunk, meg persze fizetni is jobban tudnak, ezt elismerem...

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#118 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 15:18

Hát arról hogy a Pearl Type milyen minőségű... Nekem semmi problémám vele, néhány esetben mintha a színei sötétebbek lennének az eredetinél, talán nem, én sem csináltam még összehasonlítást. Amit a géphez adtak az volt az utolsó eredeti patronszett a nyomtatóban.... Ezért is gondolkozom a teszten..

De el fogok csattogni valahova G&G-t venni és kipróbálom mert már nagyon kíváncsi vagyok arra is..

A finnországba való postázást én speciel nem vállalom, gyanítom drágább lenne a leves mint a hús.. De a DVDrohlinge-t tényleg kipróbálhatnád és megírhatnád milyen volt a minősége, engem speciel nagyon érdekelne...

Jah mondjuk ha nem egy magyar közintézmény rendszergazdája lennék hanem egy finn vállalaté akkor tudod nem érdekelne hogy a 600e-es fizetésemből hány eredeti patronszettet veszek.. Ha sok zsetonja van az embernek akkor könnyű okosnak lenni...

A javasolt tesztkép nagyon rulla, mondhat bárki bármit a szkennelésről, én megcsinálom aztán aki akar követ... aki nem az meg kavicsot...

#119 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 06:58

Nah kinyomtattam a képet... Csahát ugye kapkodtam és az 1db otthon lévő fotopapírra véletlenül 4"*6"-osban nyomtam ki aztán a maradék papír felére is 2x akkorába... Nagyon rulez lett! Nem is számítottam ennyire jóra (a kishitű mi...) Tudom hogy a fotópapír fényessége csaló kicsit, de nekem nagyon tetszik. Az a baj hogy nem tudok mellétenni egy olyat ami eredeti, úgy  lenne az igazi összehasonlítani, de veszek még fotópapírt és kinyomom G&G-vel is...

Jelezze aki csatlakozik a próbához!

Have a nice day!

Zsül

#120 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 07:20

Ismét én...

A következő hírlevelet kaptam a nagykeremtől:

A holland Consumentenbond nevű fogyasztóvédelmi szervezet megerősítette azt az álláspontot, ami mellett az ETIRA (Európai Tonerkazetta és Tintapatron Újrahasznosítók Szövetsége) már évek óta érvel: Az újrahasznosított és a kompatibilis festékkazetták általánosságba véve az eredetivel megegyező minőségűek.
Egy 2005 februárjában elkészült 11 különböző típusú tintasugaras nyomtatót vizsgáló tanulmányban, a hollnad nemzeti fogyasztóvédelmi testület (Consumentenbond) kijelentette, hogy a nyomtató gyártók által gyakran képviselt álláspont ellenére, a nem eredeti (nem OEM) kellékekkel nyomtató készülékek esetében százalékosan nem nagyobb a panaszok aránya, mint az eredeti OEM kellékanyagot használó nyomtatóknál. :respect:  ;)  :respect:

Forrás: ETIRA European Toner & Inkjet Remanufacturer Association a.i.s.b.l.

A kiadott nyilatkozat csak az ETIRA tagjai közé tartozó gyártókra vonatkozik! A K.I.T. Kft. a Pearl Type márka gyártója teljeskörű tagja az ETRIRA-nak.  Tehát a garázstöltődékben továbbra is az bizzon meg aki szereti a kockázatot..

A nyilatkozat fontosságát tovább fokozza az a tény, hogy a nyomtató gyártók ezek után sem fogják elismerni a tényeket, mivel a saját üzletüket rontanák vele.

Tanulság: A megfelelő minőségű (megbizható gyártótól származó) kellékanyagok nem rosszabbak mint az eredetiek, és a környezetet is elég rendesen kiméljük ezáltal :)

Have a nice day!

Zsül

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8