Kérdésem továbbra is az : hogyan lehetne jó tesztet csinálni a kölömböző patronokkal készített nyomatokról? Erre várnék értelmes ötleteket, illetve további márkákat és véleményeket...
Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2005. 03. 31. 07:16
Kérdésem továbbra is az : hogyan lehetne jó tesztet csinálni a kölömböző patronokkal készített nyomatokról? Erre várnék értelmes ötleteket, illetve további márkákat és véleményeket...
Elküldve: 2005. 03. 31. 07:23
Idézet: Zsul - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 20:10
G&G 5-600 körül /db, nálam (Pearl Type) 1100 /db, oeredeti canon 2500/ db körül...
(Pearl Type) 1100 /db ez milyen mínőség ? A gyárihoz mérve!
Elküldve: 2005. 03. 31. 08:56
Nezelodtem egy kicsit a neten teszt ugyben.
Szerintem egy altalanosan elfogadott teszt kep nyomtatasa lenne a megoldas, pl.:
Printer teszt
Sajnos a kozzetetelt csak szkennelessel lehet megoldani (valami uber-fasza szkennerrel...).
A kepeket pedig valahova feltehetned nagy felbontasban.
Szerintem ez a megoldas....
Ventura
Elküldve: 2005. 03. 31. 12:28
Finnorszagban tanulok es itt nem nagyon van csak eredeti patron...
Elküldve: 2005. 03. 31. 12:55
Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 13:28
Finnorszagban tanulok es itt nem nagyon van csak eredeti patron...
Külföldre is postáznak!!!
http://www.dvdrohlinge24.com/
Elküldve: 2005. 03. 31. 13:07
Elküldve: 2005. 03. 31. 14:00
Idézet: Ventura77 - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 11:28
Vajjon miért....????
Erről egy vicc jutott az eszembe:
Miért áll el a tengerész jobb füle és miért lapos a homloka?
Mert kiáll minden reggel és fülel: Mi ez a zaj? Aztán a homlokára csap: Hát persze, a tenger...
Talán a finnek már tudják, amit mi még csak most tanulunk, meg persze fizetni is jobban tudnak, ezt elismerem...
Pushy
Asterix (ford. Tímár György)
Elküldve: 2005. 03. 31. 15:18
De el fogok csattogni valahova G&G-t venni és kipróbálom mert már nagyon kíváncsi vagyok arra is..
A finnországba való postázást én speciel nem vállalom, gyanítom drágább lenne a leves mint a hús.. De a DVDrohlinge-t tényleg kipróbálhatnád és megírhatnád milyen volt a minősége, engem speciel nagyon érdekelne...
Jah mondjuk ha nem egy magyar közintézmény rendszergazdája lennék hanem egy finn vállalaté akkor tudod nem érdekelne hogy a 600e-es fizetésemből hány eredeti patronszettet veszek.. Ha sok zsetonja van az embernek akkor könnyű okosnak lenni...
A javasolt tesztkép nagyon rulla, mondhat bárki bármit a szkennelésről, én megcsinálom aztán aki akar követ... aki nem az meg kavicsot...
Elküldve: 2005. 04. 01. 06:58
Jelezze aki csatlakozik a próbához!
Have a nice day!
Zsül
Elküldve: 2005. 04. 05. 07:20
A következő hírlevelet kaptam a nagykeremtől:
A holland Consumentenbond nevű fogyasztóvédelmi szervezet megerősítette azt az álláspontot, ami mellett az ETIRA (Európai Tonerkazetta és Tintapatron Újrahasznosítók Szövetsége) már évek óta érvel: Az újrahasznosított és a kompatibilis festékkazetták általánosságba véve az eredetivel megegyező minőségűek.
Egy 2005 februárjában elkészült 11 különböző típusú tintasugaras nyomtatót vizsgáló tanulmányban, a hollnad nemzeti fogyasztóvédelmi testület (Consumentenbond) kijelentette, hogy a nyomtató gyártók által gyakran képviselt álláspont ellenére, a nem eredeti (nem OEM) kellékekkel nyomtató készülékek esetében százalékosan nem nagyobb a panaszok aránya, mint az eredeti OEM kellékanyagot használó nyomtatóknál.
Forrás: ETIRA European Toner & Inkjet Remanufacturer Association a.i.s.b.l.
A kiadott nyilatkozat csak az ETIRA tagjai közé tartozó gyártókra vonatkozik! A K.I.T. Kft. a Pearl Type márka gyártója teljeskörű tagja az ETRIRA-nak. Tehát a garázstöltődékben továbbra is az bizzon meg aki szereti a kockázatot..
A nyilatkozat fontosságát tovább fokozza az a tény, hogy a nyomtató gyártók ezek után sem fogják elismerni a tényeket, mivel a saját üzletüket rontanák vele.
Tanulság: A megfelelő minőségű (megbizható gyártótól származó) kellékanyagok nem rosszabbak mint az eredetiek, és a környezetet is elég rendesen kiméljük ezáltal
Have a nice day!
Zsül
Elküldve: 2005. 04. 07. 08:42
Elküldve: 2005. 04. 08. 10:03
Szeretném megtöltetni a c6578-os hp patronomat, vagy utángyártottat venni.
Egy-két címet tudtok adni, ahol ezt jól elvégzik?
Az is jó, ahol rosszul, mert oda nem megyek.
Budapest (elsősorban XI, XIX ker.)
Amit eddig találtam: patronkirály, határ út (europarknál) és egy-két utántöltő csomag (inktech)
Köszönöm: I.
Elküldve: 2005. 04. 11. 08:01
Idézet: hatizsak - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 10:03
Szeretném megtöltetni a c6578-os hp patronomat, vagy utángyártottat venni.
Egy-két címet tudtok adni, ahol ezt jól elvégzik?
Az is jó, ahol rosszul, mert oda nem megyek.
Budapest (elsősorban XI, XIX ker.)
Amit eddig találtam: patronkirály, határ út (europarknál) és egy-két utántöltő csomag (inktech)
Köszönöm: I.
Szia!
A nyomtato.lap.hu-n a kellékek cimszó alatt találsz elég pesti céget akik töltéssel foglalkoznak. Ebben a topicban említett valaki utángyártott márkát ami elég olcsó volt HP-nyomtatókhoz, talán érdemes lenne azt is visszakeresned. Ha sikerült a dolgo várjuk a tapasztalataidat.
Üdv: Zsül
Elküldve: 2005. 04. 11. 23:20
Inkara fekete "festék" 15-ös Hp patronhoz: Elhasználtam egy dobozzal (2 adag) és nagyon elégedett voltam vele. Szép fényes fekete, nem cakkos szélű betűket adott. Nehezen száradt de ránézésre olyan volt mint ha lézerrel lett volna nyomtatva. Most Inktec-et kaptam ami szemlátomás gyöngébb minőségű. Halványabb, cakkos szélű betűket ad. (papír ugyanaz)
Elküldve: 2005. 04. 12. 07:58
az egyik cég 15 ml-t akar tölteni (színenként), mondván hogy csak annyi fér bele, a másik helyen két ár is van 20 és 40 ml töltésére. az utántöltők is általában 20 ml tintával rendelkeznek. feketét már töltöttem, azzal meg voltam elégedve, sajnos a márkáját nem tudom. lehet hogy a színes esetén is megpróbálom az utántöltést.
Elküldve: 2005. 04. 15. 07:20
Tud nekem segíteni valaki?
Van egy C3609A tonerem.
Vettem hozzá festékport, 570 ért 140g.
Egy fehér dobozkában adták. Eddig szép és jó,
már csak azt nemtudom, hogy a port, hogyan fogom tudni belejuttatni a
tonerbe.
Nincs valakinek esetleg leírása, hozzá?
Előre is köszi!
Üdv!
Elküldve: 2005. 04. 15. 10:30
Idézet: vacak007 - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 7:20
Tud nekem segíteni valaki?
Van egy C3609A tonerem.
Vettem hozzá festékport, 570 ért 140g.
Egy fehér dobozkában adták. Eddig szép és jó,
már csak azt nemtudom, hogy a port, hogyan fogom tudni belejuttatni a
tonerbe.
Nincs valakinek esetleg leírása, hozzá?
Jah, és PÜ ment...
Előre is köszi!
Üdv!
Keresel rajta töltőnyílást. Ha nincs, akkor vagy óvatosan szétcsavarozod és úgy is megnézed (elvileg egy áttetsző vagy fehér, puha műanyagból készült dugó zárja le a töltőnyílást. Ha végképp nem találod akkor megfúrod a tonert, majd leragasztod a töltés után a nyílást. Sajnos én csak 1 tonert szedtem szét eddig, mivel amit forgalmazok az nem házilag készül (szerencsére)
Üdv: Zsül
Elküldve: 2005. 04. 15. 16:44
2 éve amikor vettem, beleraktam egy új 33-as patront és nyomtattam néhány tesztoldalt.
Most 2 év után csontra száraz az egész fej, belül persze van tinta.
Tusmosóba áztatva néhány órát, valami már látszik a nyomatokon
Kérdéseim:
1. Olvastam előzőleg az ultrahangos tisztítás lehetőségét. Ez kitisztítaná a fúvókákat?
2. Van rajta gyárilag töltőnyílás, milyen márkával érdmes utántölteni? (Már persze ha megjavul, vagy veszek egy újat és az kifogy.)
3. Mi a megoldás arra, ha én ezt csak 3-4 havonta szeretném használni, hogy ne száradjon ki?
Pl. hol kapok olyan patrontartó házat, amiben alul van gumiágy, mint amit a kézikönyv is említ?
Elküldve: 2005. 04. 15. 18:35
Lehethogy menthető?
Elküldve: 2005. 04. 15. 18:49
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

Súgó
A téma zárva.