HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1231 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 13. 09:37

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 18:41

Sziasztok, nem nagyon tudtam hová, melyik topicba írjam a következő problémámat....

Én a helyedben kezdésnek szednék hozzá egy újabb PCL drivert...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1232 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:17

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 9:37

Én a helyedben kezdésnek szednék hozzá egy újabb PCL drivert...

Uhum, köszi, megpróbálom.

#1233 Felhasználó inaktív   Jedykoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:47

Sziasztok!

Adva van nálunk egy HP 3500-as nyomtató. Kifogyott belőle a fekete, meg a magenta patron.
Megtölttettük (céggel), és miután beraktuk, és nyomtattunk vele egy töltöttségmérő oldalt, kiderült, h a feketével nyomtatva: 46 oldal, lehet még 12!! oldal
magentával: 76 oldal, lehet még 23 oldal.

a másik 2: 4287 oldal, lehet még 424 oldal (ezek nem voltak cserélve)

Szóval lehet az, hogy összesen 58 ill 99 oldalnyi festéket töltöttek bele???????
Vagy esetleg kell valami extra dolgot csinálni a patronnal, mielőt berakjuk?
felráztuk, ahogy kell, csináltunk cold resetet, de mégis azt írja, h rendeljünk festéket.

Pedig Chipet is cseréltek rajta, azt mondták, náluk működött, tesztelték is egy darabig.

Normális az, hogy a patron kívül is festékes marad? vagy esetleg ereszt??

Help help!!!
"HAW-HAW" - Nelson Muntz
K1: ASUS P5B Deluxe/Wifi, E4300 1,8@3Ghz, CM Hyper TX, GeiL Ultra 800Mhz 2x1GB, ASUS X1950 Pro, Corsair HX520, CT BRAVO, WDRE 2x250, WDBL 640, Seagate 200, 3520A, MX1000
K2: P5N-E SLI, 805D, A-data 2x512 800, 7600GT, Poseidon, CT 400W, WD 640, WD 250, Maxtor 2x120, 7173A, Audigy, PCTV Pro, MX3000

#1234 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 11:20

Leszedtem legújabb drivert
"http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=hu&cc=hu&prodTypeId=18972&prodSeriesId=25473&prodNameId=21932&swEnvOID=228&swLang=22&mode=2&taskId=135&swItem=lj-4215-2"

Ezzel is ugyan az a helyzet...nem nyomtat, elakad a nyomtatás, vagyis, áá, nem is tudom semmi nem látszik az állapotnál. A karakter nyomtatás átmenetileg megoldódott, másik profilból Ok, lehet a felhasználó olyan betűtipust használ amiben nincs "ö"  :think:  bevallom, meg sem néztem...eddig.

Szóval továbbra is várom a mentő ötleteket, ha tudtok segítsetek lécci, köszi.

Szolti

#1235 Felhasználó inaktív   Hornet88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 08:08

Sziasztok
Samsung ML-1520 nyomtatóról tud valaki valamit?
Toner, myennyit nyomtattak vele eddig megnézése? Mire kell odafigyelni? :respect:

#1236 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:34

Idézet: Jedykoma - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 10:47

Sziasztok!

Adva van nálunk egy HP 3500-as nyomtató. Kifogyott belőle a fekete, meg a magenta patron.
Megtölttettük (céggel), és miután beraktuk, és nyomtattunk vele egy töltöttségmérő oldalt, kiderült, h a feketével nyomtatva: 46 oldal, lehet még 12!! oldal
magentával: 76 oldal, lehet még 23 oldal.

a másik 2: 4287 oldal, lehet még 424 oldal (ezek nem voltak cserélve)

Szóval lehet az, hogy összesen 58 ill 99 oldalnyi festéket töltöttek bele???????
Vagy esetleg kell valami extra dolgot csinálni a patronnal, mielőt berakjuk?
felráztuk, ahogy kell, csináltunk cold resetet, de mégis azt írja, h rendeljünk festéket.

Pedig Chipet is cseréltek rajta, azt mondták, náluk működött, tesztelték is egy darabig.

Normális az, hogy a patron kívül is festékes marad? vagy esetleg ereszt??

Help help!!!

1. A "raktak rá chipet" az sok mindent nem jelent. A 39A-ra is szoktak rakni, mégsem írja ki a nyomi a megszokott infókat. Ha nem megy chip-el akkor legfeljebb leveszed róla. Szerintem nem a korrekt értéket írja ki, a porral nem szoktak spórolni...

2. Természetesen nem normális hogy kívül is poros. Szerintem vásárolj olyan utántöltött tonert amit nem garázsban fabrikálnak, hanem konkrét gyár tölti akiknek nem 4-5 darabos tapasztalatuk van...

#1237 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:35

Idézet: Hornet88 - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 8:08

Sziasztok
Samsung ML-1520 nyomtatóról tud valaki valamit?
Toner, myennyit nyomtattak vele eddig megnézése? Mire kell odafigyelni? :respect:

Talán olvass vissza 1 oldalt...

#1238 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:39

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 11:20

Leszedtem legújabb drivert
"http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=hu&cc=hu&prodTypeId=18972&prodSeriesId=25473&prodNameId=21932&swEnvOID=228&swLang=22&mode=2&taskId=135&swItem=lj-4215-2"

Ezzel is ugyan az a helyzet...nem nyomtat, elakad a nyomtatás, vagyis, áá, nem is tudom semmi nem látszik az állapotnál. A karakter nyomtatás átmenetileg megoldódott, másik profilból Ok, lehet a felhasználó olyan betűtipust használ amiben nincs "ö"  :think:  bevallom, meg sem néztem...eddig.

Szóval továbbra is várom a mentő ötleteket, ha tudtok segítsetek lécci, köszi.

Szolti

Próbáltad "szétszedni" annyira, hogy lásd a görgőket, lapbehúzót stb...? Nincs valahol egy darab papír elakadva? Továbbító görgők között nem áll meg a papír? Ha ezek a dolgok nem oldják meg, akkor zvsz szervíz lesz a vége. Megjegyzem, ez egy olyan típus amit érdemes javítatni...

#1239 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:47

Mi már találtunk pl. tollat is a lapbehúzóban. Elég érdekes anomáliákat produkált. Kiszedtük a tollat, és azóta is jól működik.

Szóval tényleg érdemes lenne belenézni, hátha valami hasonlóról van szó, mint ahogy Zsul is írta!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1240 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:53

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 9:39

Próbáltad "szétszedni" annyira, hogy lásd a görgőket, lapbehúzót stb...? Nincs valahol egy darab papír elakadva? Továbbító görgők között nem áll meg a papír? Ha ezek a dolgok nem oldják meg, akkor zvsz szervíz lesz a vége. Megjegyzem, ez egy olyan típus amit érdemes javítatni...

Szia, köszi az ötletet,sajnos nem segített, nincs elakadva benne papír.
Megpróbálom HP-t felhívni hátha...köszi még 1x.

#1241 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:09

Hali!

Ismét borítéknyomtatási megoldáson agyalok: létezik olyan eszköz, ami kis irodának sem túl drága, és borítéknyomtatásra van kitalálva? Vagy maradnom kell valami olyan nyomtatónál, aminek a lapadagolója elboldogul a C5 és C6 méretű borítékokkal? Thx.

Ps.: A legnagyobb gondom, hogy egyelőre kézzel kell adagolnunk a borítékot...

Szerkesztette: desiderius 2006. 06. 14. 10:10 -kor

#1242 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:15

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:09

Hali!

Ismét borítéknyomtatási megoldáson agyalok: létezik olyan eszköz, ami kis irodának sem túl drága, és borítéknyomtatásra van kitalálva? Vagy maradnom kell valami olyan nyomtatónál, aminek a lapadagolója elboldogul a C5 és C6 méretű borítékokkal? Thx.

Ps.: A legnagyobb gondom, hogy egyelőre kézzel kell adagolnunk a borítékot...

Én a Canon i560-al nyomom a borítékokat is, és annyi gondom van mindösze, hogy a A4-nél nagyobb (nem tudom a számát, talán C4?) borítékok nem férnek bele. A lapadagolója tökéletesen behúzza a borítékot, semmi gyűrődés vagy más probléma... Lehet kipróbálom a LJ 1000-el is. Szerintem szinte bármilyen nyomival elmegy, legfeljebb a nyomtatás idejére visszahajtod a boríték zárófüleit...

#1243 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:15

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 19:41

Sziasztok, nem nagyon tudtam hová, melyik topicba írjam a következő problémámat, ezért ha "nem jó helyen járok" :) kérem az admin-t rakja át a megfelelő topicba. Nos, ha volt már ez a probléma akkor elnézést, bevallom nem olvastam át mind a 41 oldalt. Két problémám is lenne,
1. Adott egy HP Laserjet 5000 nyomtató, eddig tökéletesen működött, de a mai nap teljesen megzakkant, elösször is nem lehet nyomtatni rajta semmit. Egészen pontosan arról van szó, hogy beragad a nyomtatás. Nincs semmilyen státusza, tehát, nincs ott, hogy hiba, vagy folyamatban vagy megszakítva stb... törölni is többszöri próbálkozásra lehet.  :reklamacio:

2. Még mindig ugyan ez a nyomtató típus, egyszerüen nem lehet olyan szöveget nyomtatni amiben "ö" betű van mert azt kihagyja, tehát üresen nyomtatja ki a betű helyét.   :confused: Mit kell ilyenkor állítani?   :think:
Előre is köszönöm a segítséget.

Szolti

Nálam valamivel több mint 6 éve megy egy HP Laserjet 5000 N. Ugyanaz mint a tiéd, csak van benne JetDirect kártya a hálózati nyomtató funkcióhoz. Tonercserén kívül semmi karbantartást nem kapott, csak dolgozik, mint a veszedelem. Szinte megölhetetlen időtálló szerkezet. Látszik rajt, hogy akkoriban a HP még tudott lézernyomtatót gyártani. A havi ajánlott lapszám tízszeresét is kibírja éveken keresztül.

PCL5 és Postcript drivert kell felnyomni hozzá a vindózba. PCL6-ot nem érti, de a PCL5-el is lehetnek problémák.

1., "Nem gyün ki." Az alkalmazói program nem tesz EOJ-t (end of job = kb. nyomtatás vége, hasonló funkciója van, mint a fájl végi EOF= end of file-nak) a nyomtatandó cucc végére. És erre vár a nyomtató.

2., Alap fontkészletet kéne használni a vindózos alkalmazásokban.

Ki kell próbálni a vindóz beépített HP Laserjet driverével. Azt ennie kell minden gond nélkül.
Nyomtató tesztlap kijön?

Nem emlékszem már, de lehet hogy 852 v. latinII kódkészletet be kell állítani rajt. 6 éve csináltam először és utoljára, elfelejtettem.
-------
Milyen vindóz, milyen alkalmazás (progi), a gép BIOS setupjában milyen üzemmódra van állítva az LPT1. Értem ezalatt ECC/EPP/ECC+EPP/bidirectional stb. beállításokat.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2006. 06. 14. 18:17 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1244 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 10:42

"Ki kell próbálni a vindóz beépített HP Laserjet III driverével. Azt ennie kell minden gond nélkül."
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1245 Felhasználó inaktív   Hornet88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 15. 16:53

Hello!
Samsug ml-1510 vagy Xerox Phaser 3116 melyiket vegyem meg melyik a jobb?

#1246 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 13:11

Egyik csóró ismerősöm megdobott egy Canon S200 vagy 300 nyomtatóval. Természetesen be van száradva. Mit tehetnék? Mivel tudnám kipucolni a fejet?

Annyira olcsó bele az utángyártott patron, hogy megtenném ezt a szívességet az ismerősnek, ha meg tudom oldani....
Új nyomira nem léenne pénze....

Előre is köszi!

#1247 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 16. 13:19

HP V40-es multicucc, vagy 1.5 éves állás után jóhogy beszáradt a patron. Újat nem akartam venni, pár percre melegvízbe állítva már folyt is a tinta, majd papírzsebkendős törlés, aztán a 3. tesztoldal teljesen kiváló lett. Kign.
Make love not Wor.

#1248 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 06:29

Idézet: Hornet88 - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 17:53

Hello!
Samsug ml-1510 vagy Xerox Phaser 3116   melyiket vegyem meg melyik a jobb?

Én a Samsungot venném. Ne kérdezd az okát.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1249 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 08:54

Canon olcsó nyomik fej tisztítása egyszerű:

S200 és I250 javult meg tegnap.
Mindkettő be volt száradva (több mint fél évet álltak). Kaptak egy pár új Procolor patront (kb 700Ft a szines és a fekete együtt), majd a patronok behelyezése után gyógyszertári alkoholba (70%) áztatott pzs-vel áttöröltem a fej alját. Miután tiszta lett még hagytam egy kicsit állni a jó tocsogósra meglocsolt PZS-n. Behelyezés után máris nyomtatott mindkét nyomtató.

Ennyi.

#1250 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 10:54

A papírzsebkendővel nem árt vigyázni, szöszöl.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.