HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   bunora 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:01

Sziasztok
Első felindulásomban vettem tavaly egy Canon Prixma Mp 150-es multifunkciós gépet.Sokat kell nyomtatnom,szkennelnem.Problémám,hogy drága bele az eredeti patron (PG-40/50,CL-41/51),szinte havonta kell cserélnem.Vettem utántöltő készletet(csak feketét használok),de mikor megtöltöm egyszerűen az E 5-ös hibakódot írja ki(nem megfelelő a fine patron,nem kompatibilis stb.)nem működik,nem hajlandó még szkennelni sem.Tudnátok segíteni,hogy lehet e egyáltalán valami olcsóbb patront kapni bele.Már az internetet kimerítettem(legalábbis azt hiszem).Kollégámtól valamit hallottam,hogy valami chip van a patronban,amit ki kell szedni és akkor lehet utántölteni.?Ez biztos valami marhaság,nem tudom.Tudtok valami használható infót adni?

bunora :think:
[FONT=Impact][SIZE=1][COLOR=green]bunora

#1762 Felhasználó inaktív   Tyutyu_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:09

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:15

A fogaskerék törését szvsz 90%-ban az okozza, hogy a használt tintát felfogó tartály és filcből átszivárog a tinta(sár) a fogaskerékhez illetve a fejlezáró meghanikához. Vagyis karbantartással megelőzhető lenne.

Ami 20-30 darab megfordult nállam szervizileg, üzemeltetésileg azok közül egynek sem volt az általad leírt gondja.

Valóban úgy van ahogy írtad mivel a nyomtatót kb. 3 éve gond nélkül használtam.
De sajnos a legutóbbi patronutántöltés útán kissé több tintát sikerült utántölteni és ettől a feleslegtől a tisztítás üzemmóddal próbáltam megszabadulni.
Nekiugrok mégegyszer talán valami illesztést elnéztem.
Köszi.
Egyébként ha a nyomtató fejet kézzel mozgatom a pályáján a két végső helyzet között, akkor semmilyen ütközést nem kellene tapasztaljak?

#1763 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:39

Idézet: Tyutyu_ - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 12:09

Egyébként ha a nyomtató fejet kézzel mozgatom a pályáján a két végső helyzet között, akkor semmilyen ütközést nem kellene tapasztaljak?

Valószínűleg nem. Akadálymentesnek kell lennie.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1764 Felhasználó inaktív   aartoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 16:23

Végigolvastam a topicok (na jó, nem minden mondatot). Epson dx5000-ről nem találtam semmit. De nem csak itt nem, hanem az ajánlott oldalkon sem. Ebben T071-es sorozatú patron van. Ehhez egyátalán nem létezik utángyártott? (Forgalmazók közül pestiek előnyben  :) ) Köszi.

#1765 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:33

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 8:17

dosprn működik, legalábbis nekem némi állítgatás után ment, de fizetős.

a normál ár nem lenne túl magas, de kegyetlen visszataszító, hogy vagy adjak meg minden adatot a hitelkártyámról vagy fizessel 10-enx eurót ha utalni merészelek. Töltsek ki 6 oldalni adatot utaláshoz és ha egy vessző is hiányzik akkor a pénznek huss :(
Nekem ez jött le.

#1766 Felhasználó inaktív   Konya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:12

Sziasztok!

Nekem egy Samsung ML-1520-as lézernyomtatóm van. A vele kapott (1000 oldalas) tonerrel 1600 oldalt nyomtattam, és egy pécsi üzletben töltettem újra. Az utántöltést követően nyomtattam kb. 300 oldalt, és most a fekete részeken, függőleges vékony fehér csíkok jelennek meg.

Szerintetek ezt a hibát mi okozhatja? Lehetséges az, hogy a henger elkopott?

#1767 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:42

Brother lézerek/scannerek milyenek?
3 év gari jól hangzik.

valami olcsó (de nem gagyi) multifunkciós (nyomtató+scanner) kellene, lehetőleg lézer.
Brother DCP 7010 amit néztem...
de bármi más 5let jöhet.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1768 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:10

Idézet: Konya - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 21:12

Sziasztok!

Nekem egy Samsung ML-1520-as lézernyomtatóm van. A vele kapott (1000 oldalas) tonerrel 1600 oldalt nyomtattam, és egy pécsi üzletben töltettem újra. Az utántöltést követően nyomtattam kb. 300 oldalt, és most a fekete részeken, függőleges vékony fehér csíkok jelennek meg.

Szerintetek ezt a hibát mi okozhatja? Lehetséges az, hogy a henger elkopott?

ha eddig fekete volt és most szürke vagy eddig szürke most fehér akkor fényhengerkopás
ha nem akkor 90% a selejtes a töltés.

más:
amikor a betetted a nyomtató újnak érzékelte? 

#1769 Felhasználó inaktív   Konya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 10:24

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 21:10

ha eddig fekete volt és most szürke vagy eddig szürke most fehér akkor fényhengerkopás
ha nem akkor 90% a selejtes a töltés.

más:
amikor a betetted a nyomtató újnak érzékelte?

Ebben a nyomtatóban nincs elektronika (legalább is tudomásom szerint nincs, és érintkezőt sem látok rajta), nem érzékelte újnak.
A nyomtatott oldalak nem mondhatók szürkének vagy fehérnek. Az oldalon fekete, szürkeárnyalatos és fehér vékony függőleges csíkok váltakoznak 1mm szélességen belül többször is. Ettől a nyomat persze szürkébbnek tünik. Most találtam egy lapot mit kb. 50 oldallal ezelőtt nyomtam toner save módban, és azon nem látszik semmi.

#1770 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 10:52

Idézet: Konya - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 10:24

Az oldalon fekete, szürkeárnyalatos és fehér vékony függőleges csíkok váltakoznak 1mm szélességen belül többször is. Ettől a nyomat persze szürkébbnek tünik. Most találtam egy lapot mit kb. 50 oldallal ezelőtt nyomtam toner save módban, és azon nem látszik semmi.

60% töltési gond
40% fényhenger vagy festékező mivel ha toner save-ban használtad akkor már 2x többet futott a normál használathoz képest.

#1771 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 11:28

Kedves PcCave!

Nekem is gondon volt a nyomtató patronnal, de a Te leírásod alapján sikerült megoldani. Köszönöm!

#1772 Felhasználó inaktív   Konya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 15:02

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 10:52

60% töltési gond
40% fényhenger vagy festékező mivel ha toner save-ban használtad akkor már 2x többet futott a normál használathoz képest.

Ezek szerint toner save módban a henger kétszer annyit fordul? Azt hittem, hogy a lézer úgy világítja meg a hengert, hogy kevesebb por ragadjon rá. Kár, hogy nem tudtam előbb. Elég sokat használtam így.

Eszembe jutott még valami. Amikor tisztító lapot nyomtatok, akkor is csíkos a lap.

Ha töltési gond, azon lehet valahogy segíteni? Vagy csak egyszerűen valami gagyi port töltöttek bele?

#1773 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 15:37

Idézet: Konya - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 16:02

Ezek szerint toner save módban a henger kétszer annyit fordul? Azt hittem, hogy a lézer úgy világítja meg a hengert, hogy kevesebb por ragadjon rá. Kár, hogy nem tudtam előbb. Elég sokat használtam így.

Eszembe jutott még valami. Amikor tisztító lapot nyomtatok, akkor is csíkos a lap.

Ha töltési gond, azon lehet valahogy segíteni? Vagy csak egyszerűen valami gagyi port töltöttek bele?

:)

Nem hiszem, hogy erre gondolt.
Toner save módban ugyanannyi porral kb. 2x annyit lehet nyomtatni, tehát egy töltéssel 2x annyit fut a fényhenger.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1774 Felhasználó inaktív   Konya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 19:14

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 15:37

Nem hiszem, hogy erre gondolt.
Toner save módban ugyanannyi porral kb. 2x annyit lehet nyomtatni, tehát egy töltéssel 2x annyit fut a fényhenger.

Lehetséges, hogy félreértettem.  :rolleyes:

Bár régebben említettem, hogy 1900 oldal van a tonerben.....

#1775 Felhasználó inaktív   166 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 06:52

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Canon Pixma MP510, Epson Stylus DX6000, HP Officejet psc C4180 multik közül melyiket ajánlanátok a leginkább. Nekem a Canon a szimpi, de ahogy néztem a linuxos driver támogatás pont a Canon-nál a leggyengébb. Mondjuk, ha a Canon annyival jobb a többinél, akkor nem érdekes a driver, mert végülis akkor legfeljebb csak XP alatt használnám. Szóval összeségében melyiket ajánlanátok? Árban kb. egyformák 1-2000Ft ide-oda.
Előre is köszönöm a segítséget!

#1776 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 09:16

Idézet: 166 - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 6:52

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Canon Pixma MP510, Epson Stylus DX6000, HP Officejet psc C4180 multik közül melyiket ajánlanátok a leginkább. Nekem a Canon a szimpi, de ahogy néztem a linuxos driver támogatás pont a Canon-nál a leggyengébb. Mondjuk, ha a Canon annyival jobb a többinél, akkor nem érdekes a driver, mert végülis akkor legfeljebb csak XP alatt használnám. Szóval összeségében melyiket ajánlanátok? Árban kb. egyformák 1-2000Ft ide-oda.
Előre is köszönöm a segítséget!

Egyértelműen a Canon MP510-et! :) Pont a három közül választottam én is és hidd el, hogy rengeteget olvastam és néztem teszteket, hogy melyiket érdemes! No nem hiába választottam végül a Canon-t! ;)

Szerkesztette: Csokis 2007. 02. 01. 09:17 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1777 Felhasználó inaktív   166 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 16:05

Szia!
Köszi a választ, valószinű Canon lesz, ahogy utána nézegettem nekem is az MP510 tünt a 3 közül a legmegfelelőbbnek.
Mégegyszer köszönet a megerősítésért! :)

#1778 Felhasználó inaktív   kovi_nono 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 08:17

Heló!

Eladó egy garnitúra eredeti HP patron Hp Business Inkjet 1200-as nyomtatóhoz (színes és fekete) bontatlan, dobozába.
C4844AE----fekete
C4836AE----cián
C4837AE----bíbor
C4838AE----sárga

ár az csak irányár: ~4500Ft/db
érdeklődni:
csk01@freemail.hu

#1779 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 12:42

Bolhán, pubi!

#1780 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:15

Üdv mindenkinek!
Hoztak nekem egy oki 24n nyomtatót amiben van hálózati kártya. Adott ip címen eltudom érni a nyomtatott,nyomtatni is tudok viszont webes felületre kér nekem jelszót hogy tudjan állítani az ip címét meg az snmp-t.Jelszó meg isten tudja mi lehet.
Kérdésem az lenne hogy ezekben a nyomtatókban hogyan lehetne resetelni a beállításokat vagy esetlegesen egy root joggal elérni?
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.